- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Helal olsun sanaaBen kendimi iyi hissedersem 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum inşallah
Bende sezeryana girmek için beklerken tir tir titrediğimi hatırlıyorumAgri kesiciyi alinca rahatlamistim bende ama oyle regl agrisi gibi hafif biseude degildi simdi durust oliyim narkozdan aciyla uyandigim icin agliyodum bagirarak .
Öyle şeyler bende duydum ama bana yaptılar mı bilmiyorum genel anestezi olmuştum uyanınca hiç bir şey hatırlamıyorsun ilk 2 gün çok ağrı oluyor ama bebeğin ağlamasıyla öyle bi kalkıyordum ki ağrıyı unutuyorsun sağlıkla gelsinler yeterki Allah yardımcımız olsun hepimizinZaten ameliyat sirasinda hissetmezsin onemli olan sonrasiNormaldede dikis atiliyo artik bunuda normallestirdiler mecburen ondada aci var ama sezeryanla.ilgli baska seyler duyuyorum kimi bana yaptilar diyo kimi yapmadilar diyo . Kum torbasi koyuyolar karnina bastiriyolar rahim toplasn diye givi seyler duyuyorum nekadar dogru blmiyorum heralde o korkuttu beni etkilenip ruyama girdi
Bende laparoskopide oyle oldum titredim sakinlestiriciyi vurdular gerisini hatrlamiyorum :)Bende sezeryana girmek için beklerken tir tir titrediğimi hatırlıyorum
Ozaman annelik gucu geliyor allah tarafindan iste. Normal ameliyatta zorlanir insan aciya kaptirir kendinide dogum baska oluyodur illaki. Birde ben narkozu zor attim 3 gun cikamadim hastaneden . Bana gece 12 den sonra bisey yeme narkozu atamazsn dediler bende 11 gibi ac kalmiyim migrenim ttmasn diye tost yemistim. Sabahta erkenden ameliyata alindim tabi normalde arkadasimda ayni yerde ayni ameliyati oldu onu cok gec almislardi baya bas agrisi ve aclik yasamisti bende yasamiyim diye yemistim gece o sebepten olucak sanirim 3 gun atamadim narkozu ayaga kalkamadm basim döndü hep en son 2 gun aksami kusarak attim da 3. Gun ciktim zorla hafta sonuda giriyodu devlet bide 2 gun daha kalmayi goze alamadim :) Narkoz alicaklara onerim ac kalicam diye korkup yemeyin :)Öyle şeyler bende duydum ama bana yaptılar mı bilmiyorum genel anestezi olmuştum uyanınca hiç bir şey hatırlamıyorsun ilk 2 gün çok ağrı oluyor ama bebeğin ağlamasıyla öyle bi kalkıyordum ki ağrıyı unutuyorsun sağlıkla gelsinler yeterki Allah yardımcımız olsun hepimizin
Ay rahatladım kız sağol valla .Epidural sezeryanda bisey gormuyosun da hissetmiyosun da. Zaten bebek cikiyor agladi aglicak yok sana getirdiler agucuk bugucuk derken dikislerini atip cikariveriyorlar. Epidural 1 gun daha takili kaliyor, o ilk taze kesi acisi da boylece hissedilmiyor. Sonra da agri kesici veriyorlar, bi haftaya yakin onu kullaniyorsun, hic acimadan bitmis gitmis oluyor. Benim de doguma giderken bi fotografim var sezeryana alinirken, bi gorsen kurbanlik koyun gibi bakmışimsimdi ikinci olunca hiic umrumda degil ister normal ister sezeryan olsun, epiduralimi taksinlar sonra kim naparsa yapsin
Ne duydum ne gördüm canım . Arkadaşım oldu sezeryan öyle birşey yoktu. Yani saçma bence zatenZaten ameliyat sirasinda hissetmezsin onemli olan sonrasiNormaldede dikis atiliyo artik bunuda normallestirdiler mecburen ondada aci var ama sezeryanla.ilgli baska seyler duyuyorum kimi bana yaptilar diyo kimi yapmadilar diyo . Kum torbasi koyuyolar karnina bastiriyolar rahim toplasn diye givi seyler duyuyorum nekadar dogru blmiyorum heralde o korkuttu beni etkilenip ruyama girdi
canım kum torbası olayı hastaneden hastaneye değişiyor, ben devlette oldum koymadılar, arkadaşım özelde oldu ona koydular, gittiginiz hastaneden öğrenebilirsinizNe duydum ne gördüm canım . Arkadaşım oldu sezeryan öyle birşey yoktu. Yani saçma bence zaten
Çok geçmiş olsun canım sende bide iki tane var.inşallah o azcık kaşıntında kalmazYok kuzum bilemiyorum.. hep standart anladigim kadariyla vucudunun en hassas yeri gobegim olmus... yani en incelen deri gobegim.. bugun surmedim yag bise azicik kasintim var.. sutude icmedim kefir ictim laktozsuzu aldim bilmiyorum bide biyle deniyim dedim.. ya kimseye hicbi hastalik gelmesin her turlu hastalik zor is ya.. bir kasinti yasam seklimi hayat kalitemi etkiledi... saol kuzucum sanada dusundugun icin
Anladım canım . Ben de pimpirikliyim malesef eski kayıplardan dolayı . Normal doğumdan da korkuyorum açıkçası arada aklıma geliyor . Sezeryandan da korkuyorum gerçi . Bakalım nolcak .
canım colour catcher gibi renk karışmasını önleyen mendiller var kazanın içine atılıyor .testerını denemiştim akan boya onda toplanmıştı.Kizlar bebegin camasirlarini yikarken ilk yikamada renkler karismasin diye bir deterjan oneriyolar adini unuttum bilginiz varmi. Bikac kisiden duydum happmomda renkleri karismis diye. Onerileride o zamanlar dikkate almamisim. Sizler hangi deterjani kullanicaksiniz . Renk karismamasi icin onerdiginiz bisey varmi. Birde ilk yikarken 30 derecede yikayin diyorlar . bazi bebek programlarida kiyafetleri cektiriyomus kuculuyomus iyice sicakliktan bilgi toplayalim
Centik mi var sende? Kizimda vardi. 30lu haftalardan sonra kg alimi yavaslamis usg kağıtlarina bakmistim. Bana aspirinden hic bahsedilmedi. Kesinlikle bu konuyu doktorunla konusKizlar dün bu damardan az kan akışıyla ilgili bişeyler okudum netten moralim bozuldu ya30. Haftalardan sonra sıkıntı olabiliyomuş preklmpsi riski oluyomş ilerleyen haftalar bebek 30 dan sonra gerılemeye başlıyomuş bunlari okudukca modum düştü bazıları aspirin kullanmış kan sulandırmak icin ama doktor bana hicbişey vermedi.. belkide şimdilk herşy yolunda diye vermedi. inşallah düzelir bazılarının sonradan düzelmiş.. cati agrımı kafaya takıyordum onda doktor rahatlatti şimdi bunu takarım
Yok canım kalp atışını dinliyolar kilona tansiyonuna bakıyolar kayıt ediyolarNasil izliyolar acaba ultrasondami
Canım ben hiçbirşeye yetişemiyorum. Arada girip okuyorum ama valla düzenli girenleri tebrik ederim. Sanki vaktim yok hiçbirşeye. Hafta sonu annem geldi yanıma. Kızımın kıyafetlerini yıkayıp ütüledim. Hepsi mis gibi, yepyeni duruyor. Hevesle almıştım bir sürü. Diş ağrımda duruyor malesef. Ağrı kesici içtim şimdiNe zamandir yoksun nerelerdesin. Ben bu mesajinida simdi aratinca gordum. Cok gecmis olsun.
Benimde diş agrim var bekletiyorum hemde 20lik :
Sizin biraz da psikolojik olmuş bence çok stres yapmışsınız anlaşılan.Ben de evden hastaneye giderken hep ağlamıştım çocuğa ya da bana birşey olursa diye.Neyseki hastanede moralim yerine gelmişti.Ağrı kesici ara ara verdiler sanırımBelki agri kesici vermislerdir uyanmadan once sen. Bana odada verdiler aciyo diye agliyorum diye hastaneyi inletmis olabilirim. Benim birazda pskolojikti tuplerim kapatildi kendimi hep tuttum ogune kadae ameliyata girerken titreme geldi bana sakinlestirici verdiler ayilincada narkozun etkisiyle patladim heralde agladim benimle birlikte herkes agliyoduhayal meyal hatirliyorum agri kesiciyo alinca pamuk gibi olmustum
Bence de hem ruhsal hem bedensel zor.Normal ameliyat oldun mu kendinle uğraşıyorsun doğumda bebek ayrı bakım istiyor sen ayrı.Operasyon değil de süreç zorladı beni.Kızım emmedi sarılığı yüksekti emmeyince mastit oldum makine aldık sağmaya çalıştım falan bunlar beni çok zorladı.İnşallah bu bebeğim emer en çok ona dua ediyorum.Herkese yapmiyolsr demekki boyle seyleri belki rahim kendini toplamiyosa falan yapiyolardir bilemiyorum her halukarda dogumun ikiside zor Allah yardimcimiz olsun
Aynen bende aynı sıkıntıları yaşadım emmesini biraz daha kilolu 3 kilo civarı doğmasını çok istiyorum inşallahBence de hem ruhsal hem bedensel zor.Normal ameliyat oldun mu kendinle uğraşıyorsun doğumda bebek ayrı bakım istiyor sen ayrı.Operasyon değil de süreç zorladı beni.Kızım emmedi sarılığı yüksekti emmeyince mastit oldum makine aldık sağmaya çalıştım falan bunlar beni çok zorladı.İnşallah bu bebeğim emer en çok ona dua ediyorum.
Evet canım ankarada memurum. Bende 30 u geçeyim diye dualar ediyorum. İnşallah hepimiz 37 den sonra doğum yaparız hayırlısıylaÇalışıyormusun kuzum unuttum memurmuydun? Gercekten 20 ile 30 arası geçmek bilmiyo
Altıbirlik güzelce anlatmış. Ön duvarda olması önemli değil de kapatmamış deyince bebde soru işareti oluştu. Rahim yolunu kapatmamış dediyse benimde öyle ve previa deniyor. Benim yakın konumlu.Soruyorum kuzum her seferinde, doğuma kadar da sorarım inşallah. Doğum takipli doktorum tarafından yapılacak hayırlısıyla, serklaj ameliyatımı da o yapmıştı. Ne demek peki bilginiz var mı bu konuda, benimki de mi plesenta previa oluyor
Çok güzel anlatmışsın canımBundan onceki kaybinizda ayni sikayetten mi kacinci haftanizda dusuk yaptiniz?... yani dusuk yapmaya vucudun yatkinligi bir dusukle denilemez kontrol altina alinir daha onemiyet verilir.. size soyle soyliim... kanamaniz durmus olmasi cok iyi bisey .. sonucta mudahale edemiyorlar kanamanin durmasina.. kaldiki bu sekilde kanamadan yattigimda cok arkadasim oldu.. previa olup ped dolusu hemde.. suyu geldi sanip kanamadan bebegi dustu diye dusunup hicbiseyi olmayanlari ben gordum... ben iki ay boyunca kanama gecirenler taburcu olup ciktilar ben hastanelerde kaldimbenimd onlar 36.-37. Haftasina geldiler iletisimimi koparmadim..cok sukur riskli haftayi atlattilar kanamali olan biri icin 34. Haftayi gormek inanin cok onemli.. ( doktorun mudahalesi progestan igne fitil duphaston..) baska mudahale edilemedi yani... ciger ilaci vuruluyordu bebekleri alirsak diyerekten.. gozlem altinda olman iyidir.. bol bol dua edicem sizin icin.. ama iyi olucaksin.. moral cok iyi..orda ben napicam nasil olacak dayanacam bu kadar hafta derken kizlar gule oynaya kanama olup bundan oncekide boyleydi hic bise olmadi dedi☺ Yani kesinlikle hicbirseye dokunma.. surekli istirahat et.. cok gecmis olsun
Başkasına gidip kafa karıştırmanı da istemem ama bazen gitmen gerekiyor. Ben senin yerinde olsam riske atmaz iyi bir doktora giderdim. Netten konuda uzman kim diye araştırıp ona giderdim. Bunca emek veriyoruz herşey onlar içinOlabilir niye vermedi acaba diye kafama taktım detaylı raporumdakı degerleride anlamıyorumdetaylıda çentiğe tire atmışlar her ikisinede yani negatif gbi ama sayısal degerler var onlar farklı sag sol damarlarda doktorda tam kapalı degl gbi bişey dedi ama bilemedım ya aspirin neden verılıyorkı acaba fydası ney? Baska bi doktoramı gitsem doktorumuda sevıyorum ama rahat bi kadın
Canım hangi ildesin senYok ilk çocuğumİnşallah inşallah o kadar kötü şeyler söyleniyor ki moralimi bozmak istemiyorum ama aklımdan da çıkmıyor. Sezeyanım bile çok riskli rahimin alınabilir dedi önümüzden profa yönlendirdi beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?