- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Olsun ne guzel bahaneyle sohbet muhabbet yapiozOna yazdığımı sanarken sana yazmışım aynı anda birkaç kişiyle yazışınca kusura bakma
Ben daha çok bişey almadım sadece bir hastane çıkışı aldım bi de kayınvalidem ile arkadaşlarım almış birkaç takım , 32.haftayı bir göreyim doktor da müsade etsin yürümeme ellerimle seçmeye almaya o kadar meraklanıyorum kiKizlar bu arada kac gundur dolaplarimi havalandiriyorum penceresi ustten acik... ama yeni mobilya les gibi kokuyor napsam gecmedi... annem bi el daha sildi.. artik yarin gozlerini yerlestirmeye baslicam.. insallah kiyafetlerinide yikadim hurclarina koydum... yaa bir dunya kiyafet almisim.. dedesi anneanneside almis abimler ablamlar gondermisler.. begendigim hosuma giden ne varsa saolaunlar jest yapmislar:)) bi dolu seyi oldu cocuklarin..kociskom bizden cok veletlerin esyasi var demesin mitasi tasi bitmiyor.. ayy saglicakla kuzularimiz gelselerr ya
Sayenizde kafam dağılıyor, çok iyi geliyorsunuz banaOlsun ne guzel bahaneyle sohbet muhabbet yapioz ☺☺
Belki de deri inceldiği ve gerildiği içindir benim de kaşıntım var yağlar fayda etmiyor lierac çatlak kremi sürüyorum sabahtan akşam akşamdan sabaha sıkıntım kalmıyor çok şükür.Kızımda kullanmamıştım yarım saatte bir yağlanıyordum şimdi deneyim dedim bana iyi geldi krem.Bugun hicbise surmedim... yine aksam oldu... surdugum seyi sadece gobegime surmuyorum.. goguslerim karnim sirtim kalcalarim bacaklarima suruyorum... ama en gerilen yerim karnim cildi artik inceldi ve oram hassaslasmis.. bugun surmiyeyim acaba ondan mi dedim... aksama dogru yemek yedim iyice sistim... ve basladi... ne yedin desen tavuk mantar yogurt yedim.. ama bi gun oncede ispanak et yedim... ondan oncede pirasa türlü yedim... valla kasintim basladi ... daha dayanamdim saf zeytinyagi surdum biraz ovaladim onla... kasinti surdu tabi kasimadan dursmadim azicik kasidim... simdi gecti... sasilacak gibi degilmi?? Dusunemedigim bisey mi var onuda bilmiyorum...
Canım ya banada doktor plesanta ön duvarda dedi ama bi risk söylemedi sadece fotoğraf alırken net bişey alamayız dediYa kuzum uc cesit orevia var.. cikarr marjinal olesenta previa ise 34. Haftaya kadar cikabilir hala bir isik var... ve ben seninkinde o isigi goruyorum.. yani seninki kismi bisi.. belkide bebek buyudukce rahim agzindan cekilir.. hicc belli olmazz.. bak ciddiyim sezeryan olursun riske atilmaz ama kuzucum cok guzel istirahat et.. sende bir sikinti olmayacak dr bosuna rahatlatmaz insani zaten..
Ben de aynı senin gibi bir kıyafet takımı aldım benden önce bir takım halası özenmiş almış.Eşim hadi almaya başlayalım diyor da ben bir ay daha bekleyelim diyorum.Sonra da düşününce ağırlaşınca daha zor olacak gibi bakalım Ocak bir gelsin de.Ben daha çok bişey almadım sadece bir hastane çıkışı aldım bi de kayınvalidem ile arkadaşlarım almış birkaç takım , 32.haftayı bir göreyim doktor da müsade etsin yürümeme ellerimle seçmeye almaya o kadar meraklanıyorum ki ☺
Bakarsınız canım ocak gibi, ne olur ne olmaz hazır olmakta da fayda varBen de aynı senin gibi bir kıyafet takımı aldım benden önce bir takım halası özenmiş almış.Eşim hadi almaya başlayalım diyor da ben bir ay daha bekleyelim diyorum.Sonra da düşününce ağırlaşınca daha zor olacak gibi bakalım Ocak bir gelsin de.
Şimdi napmam gerek benim doktora söylsem normal diyecek bana allahım yaaaHayir cok tatlisin
Lokosit vucudunun bagisikligi dusunce, mikroplarla savasirken kullandigi bi sey. Artmasi demek, vucutta enfeksiyon var demek iste. Idrardan belli oluyor.
Ama kan verince crp degeri var, onda da kandaki enfeksiyon varligi/yoklugu ogreniliyor.
Kansizlik icin, kan alip hemogramdan bakiyorlar.
Kandaki enfeksiyonun iki farkli referans degerk var olcume gore ama idrarkinde tek. Yani senin 11-12 lokositin normal degil canim.
Senin kanda lokosit cikmis bence baska dr fikri almalisin yada tahlil birlestirilmis ben pek anlayamadımBide bu lökosit dediğimiz şey için doktor kansızlık için baktı bana kan alıp idrarla alaksı varmı yaaaaçok cahilim
Arterler de direnc olmasi centik demek canim. Kizimi sordugun icin tesekkur ederimAnlamadim canım ne demektir?sevindim iyi gecmesine nezaman açıklanacakmş
Tesekkur ederim canim bilgi icin cok anlasilir olmusSpinal ve epidural anestezinin arasındaki farklar
Her iki anestezide belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Sadece Spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarını da geçerek içeride ki sıvının içine verilir.
Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir. Spinal anestezide etkisi hemen görülürken, epidural anestezide 15-20 dakika sonra etkisini göstermeye başlar.
Spinal anestezinin etkisi kısa sürer ve ilaç bir defada verilir. Tekrar ilaç verilerek etkinin süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilirken, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilmektedir.
Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter ile ameliyat gerçekleştirilir ve ameliyattan sonra da bu kateterden tekrar ilaç verilerek ağrı hissini ortadan kaldırmaktadır. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi işlemden sonra kapatılır ve kateter konulmaz.
Spinal anestezide ameliyattan sonra baş ağrısı görülme riski epidural anesteziye göre biraz daha fazla olmaktadır. Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma gibi bozukluk söz konusu ise spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.
Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Gerçekleşecek doğuma göre size en uygun anestezi uygulamasına doktorunuz karar verecektir.
Oyy yerimya bizikde hersey hazir neredeyse ufak tefek seyler kaldi . canim dolap kokusu benide cok rahatsiz ediyodu a101 e askili kokular gelmis esim almis dolaba astik . dolap kokusu gitti artik o kokudan kokuyor zaten 1bucuk ay sonra falan insaallah yikicam tum esyalari dolap kokusundanda simdiden kurtulmus olduk koku sayesinde :)Kizlar bu arada kac gundur dolaplarimi havalandiriyorum penceresi ustten acik... ama yeni mobilya les gibi kokuyor napsam gecmedi... annem bi el daha sildi.. artik yarin gozlerini yerlestirmeye baslicam.. insallah kiyafetlerinide yikadim hurclarina koydum... yaa bir dunya kiyafet almisim.. dedesi anneanneside almis abimler ablamlar gondermisler.. begendigim hosuma giden ne varsa saolaunlar jest yapmislar:)) bi dolu seyi oldu cocuklarin..kociskom bizden cok veletlerin esyasi var demesin mitasi tasi bitmiyor.. ayy saglicakla kuzularimiz gelselerr ya
Ayy neguzel kolay gelsin ben hep hazir aldim bunlariKızlar bende ağız mendillerine başladım çok şükür, akşamdan akşama anca biter
İstanbul canım
Yok ilk çocuğumİnşallah inşallah o kadar kötü şeyler söyleniyor ki moralimi bozmak istemiyorum ama aklımdan da çıkmıyor. Sezeyanım bile çok riskli rahimin alınabilir dedi önümüzden profa yönlendirdi beni
Çalışan anneler 32. hafta da mı 37. haftada mı çıkmayı düşünüyorsunuz? Benim eşim 32. de çık iyice soğuklar kar kış geliyor diyor. Ben 37'ye kadar dayaniyim bebeğimle daha çok vakit geçiriyim istiyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
32 de çıkarsam zaten bu son ayım bir sonraki ay çalışmıycam. Çalışmamak cazip geliyor ama bebekle vakit geçirmek daha önemli :/
Ben öğretmenin 37 yi aksilik olmazsa tamamlayacağım. Zaten 34.haftamda ara tatil başlıyor. 2 hafta evdeyim. Sonra 1 hafta gidip 37yi tamamlayacağım. Eğer gitmezsem 5 hafta kaybım oluyor . Doğumdan yaz tatiline kadar kullanmış olacağım . Sadece son bir kaç hafta rapor olayım olacak o kadar. Eylülde iş başı
Kizlar bebegin camasirlarini yikarken ilk yikamada renkler karismasin diye bir deterjan oneriyolar adini unuttum bilginiz varmi. Bikac kisiden duydum happmomda renkleri karismis diye. Onerileride o zamanlar dikkate almamisim. Sizler hangi deterjani kullanicaksiniz . Renk karismamasi icin onerdiginiz bisey varmi. Birde ilk yikarken 30 derecede yikayin diyorlar . bazi bebek programlarida kiyafetleri cektiriyomus kuculuyomus iyice sicakliktan bilgi toplayalim
Memurum ben
ama dr işte çok yoğun musun dedi. Masa başı dedim. Ayaklarını uzatıp oturabilir misin dedi. Evet dedim tamam o zaman dedi. Bilmiyorum ki rapor isteyim mi ben de bilemedim şu an
Kızlar hastane çantası için ben trendyoldan şöyle bir organizer aldım belki sizinde işinize yarar diye göstermek istedim
Insaallah canim halledilir hepsi bebisler iyi olsun yeterki. Benim eltimin erken dogum riski vardi alisveriside 7. Aya birakmislardi cikip almakta cok zorlandilar o sebeple esimin abisi bize surekli alin alin halledin neolur neolmaz dedi 4 bucuk ayda almistk herseyi 1 aydr hicbisey almadik daha bitti cunku benim eksiklerim.kaldi ve gercekten benimde erken dogum riskim var kismet isteBen daha çok bişey almadım sadece bir hastane çıkışı aldım bi de kayınvalidem ile arkadaşlarım almış birkaç takım , 32.haftayı bir göreyim doktor da müsade etsin yürümeme ellerimle seçmeye almaya o kadar meraklanıyorum ki ☺
Ya inan ben de bilmiyorum. Hep eksik. Bebek depolardakini çekince yine baya düşmüş, dayanmış 14lere. Geçen yaz 1 ay boyunca tatildeydim, güneşlendim, damla kullandım ve döndüğümde gram oynamamıştı değerim, inanamadım
Hayırlı haberler inşallah
Canım baya oldu ama benim 19.haftada 39 mm ölçüldü. 28 mm’ye kadar normal. Seninki de gayet normal yani.
Canım sen de sağlık ocağında mı baktırıyorsun? Ben oradaki kan sonuçlarına güvenmemeye başladım pek. Bir de şeker sonuçlarında şey de çok fark ediyor, ilacı bile 12 saat önceden alıp öyle gitmek. Ben çok dikkatliydim yediklerim ve yürüyüş konusunda ama ferplex fol’ü yatmadan önce içtim sabah ölçtürdüm 103 çıktı. Bir sonrakinde dikkat ettim 12 saat aralık bıraktım 86 çıktı ki yürüyüş, yemeye dikkat dalan hak getire.
Bu saate kadar içmedim korkumdan biliyo musun? Ama en sonunda içtim çünkü başka doktor olsa güvenmezdim ama kendi doktoruma güveniyorum. Sağlık ocağı doktoru inatla 6 damladan fazla alman toksik etki yapar dediben bir şişeyi içtim, bir şey olmaz inşallah.
Bir de şeyi hatırladım sknradan, d vitaminim inatla yükselmediği için gebe kalmadan önce bir arkadaşımla konuşurken doktorunun söylediklerinden bahsetmişti. Damla olanlar gerçekten çok etkisizmiş. Günlük doz için 1 şişe ancak etkili oluyormuş. Bu ampuller daha etkiliymiş ama o da sık kullanıldığı zaman böbreklerde taşa sebep oluyormuş.
Ay aman ne karışık işler yabir 20yi görsem başka bir şey istemem.
Tamam canım benim, gelsin hemen yazarım sanaCanımm ben bunu hem hastane çantası için hem de normal çantam için düşünüyorum ama emin olamadım. Gelince yorumlarını bekliyorum muhakkak
Tesekkur ederim canimEveeeet yine alıntılarla dolu bir şekilde geldim
Gaziosmanpaşa’ya yakından Kezban Narin Kıyak var, arkadaşlarım çok memnun. Benim doktorum da iyidirAma bence başka bir doktor fikri almak istiyorsan perinatolog dene ki değsin.
Canım benim güzel düşünelim güzel olsunBenim bir tanıdığım preklampsi geçirdi, doğumdan önce plesentası rahminden ayrıldı, iç kanama geçirdi ve rahmi alınmadı Ama araştırma hastanesi şart bence. Güzel bir takip gerekiyor bu durumlarda
Canım ben öğretmenim. Yarım gün çalışıyorum, 37.haftaya kadar durmak istiyorum. Ama o kadar zor geliyor ki... ayakta durmak, laf anlatmak, evden çıkmak.. duruma göre karar vereceğim sanırım. Tabi ki ücretli iznimi bebeğimle kullanmak isterim
Branşın nedir? Benim anasınıfı ve bazen şimdiden dayanamadığımı hissediyorumsabrım, takatim bitti neredeyse.
Bir arkadaş da söylemiş gerçi ama ben de söyleyeyim, renk ayırıcı mendiller iş görür bence
Bence de al gitsin rapor canım ya bak keyfine. İnan evde rahat rahat uzanmakla iş yerinde eğreti bir şekilde ayakları uzatmak arasında inanılmaz bir fark var.
Canımm ben bunu hem hastane çantası için hem de normal çantam için düşünüyorum ama emin olamadım. Gelince yorumlarını bekliyorum muhakkak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?