- 12 Temmuz 2019
- 1.633
- 2.201
- 48
- 29
Ayy cok uzuldum insaallah bizlerden kimse yasamasin boyle. Benimde karnim hep sertlesiyor bir kez nstye girdim 3 hafta once bsey ckmadi. 3 gundur asiri bir akinti var su gibo dun muayenem vardi. Doktorda dunden beri koydugum pecete bile islaniyor dedim ama cok onemsemedi sanki bilmiyorum bor sknti olsa ultrasonda soylerdi belki diyorum boyle devam ederse su gibi islanmaya ptesi gidicem hastaneye hemen. Yada hafta sonu acile giderim devlete falan bilmiyorumKizlar kimdi aramizda hatirlayamadim, ama az once okudugum bi seyi paylasmak istedim. Onlem olsun hem hepimiz icin. Baska bi grupta, sikinti olmus. Ins bizden biri bole bi durum yasamaz.
Sagol canim. Bende baslayacagim sanırım. Canim balik yemek istemiyor, tiksinmiş degilim ama zorla yiyorum. Cevizde ayni sekilde severek yemiyorumBen ikinci kutuma basladim iste 65 tl odedim
Son muayenemde bende akintiyi söyledim. Gozle bakıp birsey yok dedim. 3 hafta olcak bu aksam bembeyaz bir akinti geldi. Keske diyirum kultur isteseydim illa. Simdi 17 sinde devlette randevum var o zaman israr edicem. Hem idrar hem vajinal kultur isticem. Cunku onceki ay vajinal kulturde üreme olduAyy cok uzuldum insaallah bizlerden kimse yasamasin boyle. Benimde karnim hep sertlesiyor bir kez nstye girdim 3 hafta once bsey ckmadi. 3 gundur asiri bir akinti var su gibo dun muayenem vardi. Doktorda dunden beri koydugum pecete bile islaniyor dedim ama cok onemsemedi sanki bilmiyorum bor sknti olsa ultrasonda soylerdi belki diyorum boyle devam ederse su gibi islanmaya ptesi gidicem hastaneye hemen. Yada hafta sonu acile giderim devlete falan bilmiyorumerken dogm riskim var zaten herseyden nem kapiyormbelkide
Hey allahm onemli olan saglik bazi insanlarn sacma hedefleri olabiliyo boyle malesef. Bende 2750 dogmusumBende bende. Ama normal sinirda dogmusum 3.5 civari.
Acikcasi ben bu bebegimde 3 kg dogsun yeterki saglikli olsun diyorum. 4 kg dogup hic hastalanmayana bebek te yoktur neticede. Karşı komşum karnını gere gere bu sefer hedefim 4 kg diyo :/ ne diyim inşallah hepimiz saglikla doguralim
Bendemi devlete randevu alsam hic gitmedim amaSon muayenemde bende akintiyi söyledim. Gozle bakıp birsey yok dedim. 3 hafta olcak bu aksam bembeyaz bir akinti geldi. Keske diyirum kultur isteseydim illa. Simdi 17 sinde devlette randevum var o zaman israr edicem. Hem idrar hem vajinal kultur isticem. Cunku onceki ay vajinal kulturde üreme oldu
Ovv cok agir ceza ama buDenemeden bilemeyiz
Bi de sinir oldum esime bi ara hastaneye giderken, agliyordum kendi kendime yolda, karsima otomatik ceza yazan o direk gorundu
bilerek frene basip hizimi azaltmadim ki ceza odesin die, fotosunu atarlar yakinda
O da beni uzmeseymis
Ac yapildiHanımlar 25.hafta da kg gramdı bebiişleriniz birde şeker yüklemesi hakkında bilgisi olan bilgi verebilir mi sağlık ocağında mı yapılacak aç karnına mı gidilmesi gerekir
Anladm cnm bi doktoruna sor bi doktora gorun istersen saglik ocaginda uzun zamandir kan vermediysen git bi tum degerlerine ozellikle t3 t4 ve troid h . Karaciger enzimleri (alt, ast, ggt) ve kan sayimi bari idrarda ama idrarini verirkende pecete ve guzelce seyini temizlicen biseyle git bazen bulasma oluyor.. bi rutin kontrolunu yaptir.. cunku 27. Haftalardayiz nabiz tansiyon artik onemli olmaya baslayan haftalara giriyoruz.. tedirgin ol diye degil onlemini alman gerekiyorsa bastan al diye.. ama ozel hastanede yaptirirsin ama hastanede oda senin tercihindir... bende şok a gelmisti kalorifer ustlerine koyulan o dediginden aldim bu hafta.. ama buranin havasi kuru zaten.. kendim bi kap su koyuyorum... basimin ucunada tuzlu su biyerde okumustum iyi geliyor diye.. ama yinede havayi bunlarla cok kurumasada aslinda odaya nemlendirici alinaa iyi olucak bebek icinde onemli... ama alamadim pahali geldi iş gorurmu bilemedim yorumlarini begenmedim biraz daha uygun olanlarinin pahalisada pahali yani... bebeklerim isterse onlar icin alicam amaTiroid sorunum normalde yok. Masallah annemde ne ararsan var ama. Seker, tansiyon, tiroid, astim
Benim gun boyu kuruluk devam ediyor. Petekleri de yakmaya basladik o da kuruluk yapiyor. Yarin peteklere suluk bakicam yatak odasina iki tane birden takcam..
Ama nabzim neden yukseliyor bilmiyorum korkmaya basladim
Malesef durum buNe sacmaymis yani bu sizin milli egitimin ayarisimdi okudum.. yani sen calisabilir raporu alican herhangi bir sikinti olamayacak..
32. Hafta-33. Hafta calistin karne tatili girdi
34-35 ( karne tatili)
36-37. Haftalarda calisip ayriliyorsun mecburi olarak ve kanun diyorki o aradaki iki haftayida düşecezz.. dogum izni haftanda tatil yapmissin... eeee calistirrrr o zaman? Yok tatil.. nobetci olarak okulda gozukturemiyirmu? Yok mu boyle bisi? Ay nasil gicik oldum simdi
Yaa al bendende o kadar ama baligin yerini tutmaz diye haftada bir balik yiyom zorlaaaaSagol canim. Bende baslayacagim sanırım. Canim balik yemek istemiyor, tiksinmiş degilim ama zorla yiyorum. Cevizde ayni sekilde severek yemiyorum
Cok uzuldum yaaMalesef durum bu
Randevu bulamiyorum ya. Öne almaya calisiyorum her gun bakıyorum yok yok yokBendemi devlete randevu alsam hic gitmedim ama
Anladm cnm bi doktoruna sor bi doktora gorun istersen saglik ocaginda uzun zamandir kan vermediysen git bi tum degerlerine ozellikle t3 t4 ve troid h . Karaciger enzimleri (alt, ast, ggt) ve kan sayimi bari idrarda ama idrarini verirkende pecete ve guzelce seyini temizlicen biseyle git bazen bulasma oluyor.. bi rutin kontrolunu yaptir.. cunku 27. Haftalardayiz nabiz tansiyon artik onemli olmaya baslayan haftalara giriyoruz.. tedirgin ol diye degil onlemini alman gerekiyorsa bastan al diye.. ama ozel hastanede yaptirirsin ama hastanede oda senin tercihindir... bende şok a gelmisti kalorifer ustlerine koyulan o dediginden aldim bu hafta.. ama buranin havasi kuru zaten.. kendim bi kap su koyuyorum... basimin ucunada tuzlu su biyerde okumustum iyi geliyor diye.. ama yinede havayi bunlarla cok kurumasada aslinda odaya nemlendirici alinaa iyi olucak bebek icinde onemli... ama alamadim pahali geldi iş gorurmu bilemedim yorumlarini begenmedim biraz daha uygun olanlarinin pahalisada pahali yani... bebeklerim isterse onlar icin alicam ama
Sagol canim. Bende baslayacagim sanırım. Canim balik yemek istemiyor, tiksinmiş degilim ama zorla yiyorum. Cevizde ayni sekilde severek yemiyorum
Mecbur rapor alacağız. Stres yapmaya değmez. Bebişlere yazık. Eşim kızımızı büyütmek için çalışmadı. Tam bunu büyüttük derken ikinci kızımız geliyor. Onu da büyütsün artık. Biz de tek maaşa devam.Cok uzuldum yaabu haftalardaki tum ogretmen anne adaylarina coook uzuldum gercekten... kendi halimede ayri uzuluyorum ama dogumdan sonrada rapor alicam napim lohusalikta kafayi yedim psikologtan rapor alirim iki bebegimle sevgili mevzuatimizun bana sizden ekstra verdigi iki hafta biseye yaramiyor... 10 haftada cocuklar mi buyur?? Ucretsiz izine ayrilsak bizim karinmi doyar cocujlarin karnimi doyar... neyse Allah buyuktur stres yapmicam simdiden bunun icin
Buyuk kizimda baliktan tiksindim, dogumdan sonra bile yaklasik 1 sene hic yemedim. Bunda tiksinti yok.ama istekte yok. Üstelik genelde buyuk balik aliyorum temizletip ve firinda sosla pisiriyorum. Esim bayılıyo. Kizim bile yiyor.Ayyyy seninle ne kadar benzeştik bu ara. Ben de aynı şekilde kuruyemiş ve balığı düzenli tüketiyordum, istemiyorum artık. Ki balık yemeyi çok severdim, balık yiyeceğim zaman heyecanlanırdım
Dudak kuruluğu ve kanlı burun akıntısı bende de var. Hayatımda ilk defa dudaklarım bu kadar çok kuruyor, günde birkaç defa sürüyorum, şoklardayım. Hatta şeker yüklemesinden önce korkmuştum acaba şekerden mi diyeneyse ki temiz
Ama kanlı burun akıntısı kronik sinüzit+gebelik kombinasyonu ondan eminim. Muhtemelen burun içimiz de aynı dudaklarımız gibi kuruyor
İdrar testi saglik ocagi aliyor idrar kuktiru hastaneler aliyor genelde... yerinde olsam bi arastir ona gore al.. devlettende soyle bi kobtrolunu yaptir.. sartlari ozel gibi olamaz .. ama en azindan ben devlette oturdum sandalyede sordum hangi doktor daha fazla hastasi var.. sonra yaninda doguranlara sordum zaten hemen diyorlar ikinci dogumumu yaptim allah kahretsib yada bu doktorun eline saglik ozel doktordab hicbi farki yok ekibide hemsireside anestezistide cok iidi.. ne bilim sonra bi sonraki gitmemde daha bilincli hareket etmistim.. ve iki doktorla hareket ediyon bazen birbirlerinden soylemlaru cakissada... aklima bazi seyler daha ii oturdu.. kimisinde soramadiklarimi digerinde sorma imkani buluyom devletteki bebeklerim saglijli sukadar bu kadar demesi bile yetiyorki odoktor coook ilgili test istiyor supheli biseyde benim icimi rahatlatiyor Allah varr.. yani oneririmBendemi devlete randevu alsam hic gitmedim ama
Kuzum Allah yardimciniz olsun yaa.. nasil zor degil mi ya ?? Helal olsun ne diyeyim fedakarlik isteMecbur rapor alacağız. Stres yapmaya değmez. Bebişlere yazık. Eşim kızımızı büyütmek için çalışmadı. Tam bunu büyüttük derken ikinci kızımız geliyor. Onu da büyütsün artık. Biz de tek maaşa devam.
Serum fizyolojikten daha etkiki bardakta tuzku su yap biraz tuzunu serum fizyoya gore fazla koy... antalya denizi gibi yaksin genzini burnunu cekerken.. bunu gunde iki kez tekrarla .. bak nasi oluyorBuyuk kizimda baliktan tiksindim, dogumdan sonra bile yaklasik 1 sene hic yemedim. Bunda tiksinti yok.ama istekte yok. Üstelik genelde buyuk balik aliyorum temizletip ve firinda sosla pisiriyorum. Esim bayılıyo. Kizim bile yiyor.
Burnum kuruluktan evet ama su ceksemde serum fizyolojide siksam faydasi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?