2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Kizlar kimdi aramizda hatirlayamadim, ama az once okudugum bi seyi paylasmak istedim. Onlem olsun hem hepimiz icin. Baska bi grupta, sikinti olmus. Ins bizden biri bole bi durum yasamaz.
Kahretsin boyle vurdum duymaz doktorlari!! Ya -enfeksiyon,
- kanama,
-kasilma,
- sertlesme,
- suyun gelmesi,
Doktorun bizi muayene etme sebebidir.. onlem alinmasi gerekir. Bu kadar basit yani ama artik nasil anlamissa... kimsenin basina gelmesin yaa nicee sikintilarla getiriyoz bebegimizi cok uzuldum o arkadasa.. simdi babamlarda bana soylememis ama ben kuzenlerle gruptab ogrendim.. kuzenim istirahat etmesi gerekiyormus bugun gun boyu biseylerle ugrasmis ayakta kalmis ve yormus kendini.. suyu gelmis ve dogum gerceklesmis (34. Hf) cok uzuldum... annemlerde ne devamli kizim sen uzan kizim sen kalkma diyorlar... sonra anladim..

Ay insan bi doktorada güvenemez ki şimdi
Kendine guveneceksin canim iste. Agrin varsa vardir. Enfeksiyonun varsa vardir. Ilac bitince tekrarlarsin, kalmamissa kalmamistir. Gozumuzu acmak zorundayiz.
Ben bugun iki doktora gittim dedim ya. Biri beni gonderdi idrar tahliline goz ucuyla bakip, en ufak ses etmeden, sadece seker konusunda konustu benimle.
Digeri idrarimdaki enfeksiyonu dikkate aldi ve pazartesi gunu cikacak olan kulturu beklemeden gecici bi ilac verdi, pazartesi illa ki haberleselim sonuca gore die de beni tembihledi.
Doktor da, ogretmen gibi sans isi aslinda. Ama biz de neyi, nasil gibi sorulari kendimiz bulmakla yukumluyuz artik. Sukur ki surda paylasimda bulunabiliyoruz bence.

Ben biliyom kafan karisik oldugunu ya zamaninda alirsin senin bebek tosbik olacak valla sanki boyle poposunu mincircaksiniz ayaklari bogum bogum olacak gibi geliyo banada.. bence 0-3 ay al 8-10 tane 3-6 aylik 2-3 tane al gerisine bakarsin fazla alma ihtiyace binayrn daha cok yada az alirsin bebegin ihtiyacina gore anlarsin zaten 3 aylik gibi sen baslarsib gezdirmeye gezmeye disarlarda bakarsin hemde yani onemli ihtiyacin hastane takimi ve 0-3 aylik olan kisim 3-6 aylikta elinin altinda olsun ama cok az duruma gore ilave edersin bu kadar bebisim benjm

Sonuna kadar haklisin canim. Ama 34 hafta olmasina sevindim ben akraban adina. Tek sikintisi muhtemelen kilosunun azicik dusuk olmasi. Yasamsal bi sorun yasayacgini sanmam. Allah vermesin de zaten kimseye de.
Dinlen iste sende ne guzel firsatin var. Bitirdin de nerdeyse hazirliklarini. Gun saymasi kaldi. ❤❤❤

Ben de 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum eğer Allah izin verir de sağlığım el verirse bu dönemi bitirip 2. Dönemden 3 hafta daha çalışmam gerekecek bakalim zaman nasıl gösterecek kendimi kötü hissedersem hemen ayrılcam öğrencilerim de 2. Sınıfta Allah tan yormuyolar çok şükür

Bendemi uygulasam bu taktigi ne :)
Denemeden bilemeyiz
Bi de sinir oldum esime bi ara hastaneye giderken, agliyordum kendi kendime yolda, karsima otomatik ceza yazan o direk gorundu
bilerek frene basip hizimi azaltmadim ki ceza odesin die, fotosunu atarlar yakinda
O da beni uzmeseymis

Sen neler iciyorsun☺
Ya ben suanda ictiklerimi soylim..
multivitamin (elevit)
Gyneferon (demir)
Devit 3 ( d vit)
Progestan
Omega i mom (6. Ayimda)

Kanama yasadigim donemde ve kustugum donemde ;
-natures bounty gentle iron ( demir, folik, c vit, B12 vit.)
-solgar folat ( bagisiklik sistemi guclendirme icin, folik asit
-elevit
-devit 3
-progestan fitil ve igne
Hatirlamadigim ilac DHA lardan var ama unuttum simdi...

Aynen kuzum ya dinleniyorum cok sukur Evet 34 iyi ama kilosu dusukmus kuvezde besleniyormus annesi de sut sagmaya baslamis iste.. ya cok sukur ama hayata cok kucuk atildi .. erken dogan bebekler zor bebek oluyor.. gelisimleride herbiseyleride geriden geliyor.. ya bunada sukur napalim.. canimsin

Canım benim de oldu 2 defa. Biri yoğundu biraz, diğeri sadece bir damla. Bende de sebep bulunamadı. Devam da etmedi. Yani bilmiyorum. Tahmin yürütüyorlar ama net bir şey diyemiyorlar.

İnşallah düzelmiştir canım benim, dualarım seninle içini ferah tut

Ay saçmalığın daniskası. Sinirim bozuldu, ağladım gerçi bugün pek çok şeye ağladım bunu da aradan çıkardım para lazım bebeye napayım

Simdi nasil kizinm evet tup bebek ama gec dollenme falan degil zaten tup bebekte gec dollenme olmuyor tutunmasi belki gec olir ama oda iyiydi ilk gunler gunundu cikiyodu. Detaylidada sknti cikmadi
Sen yine de beslenmene dikkat et. Takdir Allahtan. Benim kizim zayifti ama emme refleksi cok kuvvetliydi, dogdugunda daha ayaklarini basabiliyordu, boynunuda tutabiliyodu bi sure.
Sutum olmadigi icin mamayla besledik ilk 3 aydan sonra tamamen mamaya döndü ve kg alimi artti. Ama 6 ayliktan sonra hastaliklari basladi ve kg alimi dususe gecti. Suanda da istahsiz. Uzun ince bir cocuk. 29 aylik 11.5 kg 90 cm

Bence sen bi arastir yine... aglanmayacak gibi degil yavrumu bir saat daha fazla gormek icin yirtinirim ben kaldiki iki haftayi linç ediyorlar... sanki okulda is var da ben gitmiyorum hesabi... aglama aglama hakkini git arastir.. bazen bazilari bilmiyor olabilir.. belki sizin okulda o sekilde uygulanmamis.. yani az uyanik olmakta fayda var bence

Nasılsın benim idrarla sıkıntım başladı çok sıkışıyorum ağırlık hissediyorum WC ye gittiğimde 1 damla yapıyorum uyku kalitem düştü
Bende uyku zaten hic yok kizimdan dolayi bende sıkışma basladi. Bir anda agri seklinde geliyo.
Benim agrilarim cok fazla. Bide burnum acayip tikali afedersin kanli sumuk geliyor. Dudaklarım catladi.
Yemek yerken ve sonrasinda nabzim hizlaniyor bakiyorum 110 civari oluyo doktora gidince sorcam. Acaba nst ye ne zaman bağlanmaya baslicaz

Nst ye kimi doktorlar 32. Haftadan sonra basliyorlar canim.. dudak kurumasi catlamasi.. sabahlari burnum tikali dolu.. afedersiniz temizlemek icin sumkururkende kesin kan geliyor nabizini doktora mutlaka de .. ödem var mi sende? Guatr, troid ailede evveliyatta felan varmidir? Yani nabiz tansiyon bu haftalardan sonra onemli kuzucuk

Saglikli olsunlarda zayiflik cok muhim degil bende hep zayif bi cocukmusum simdi nasilim gorme

Tiroid sorunum normalde yok. Masallah annemde ne ararsan var ama. Seker, tansiyon, tiroid, astim
Benim gun boyu kuruluk devam ediyor. Petekleri de yakmaya basladik o da kuruluk yapiyor. Yarin peteklere suluk bakicam yatak odasina iki tane birden takcam..
Ama nabzim neden yukseliyor bilmiyorum korkmaya basladim

Saglikli olsunlarda zayiflik cok muhim degil bende hep zayif bi cocukmusum simdi nasilim gorme
Bende bende. Ama normal sinirda dogmusum 3.5 civari.
Acikcasi ben bu bebegimde 3 kg dogsun yeterki saglikli olsun diyorum. 4 kg dogup hic hastalanmayana bebek te yoktur neticede. Karşı komşum karnını gere gere bu sefer hedefim 4 kg diyo :/ ne diyim inşallah hepimiz saglikla doguralim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…