Evet ilk zamanlar cok onemli. Ama duygusallikla guzel gecer ilk etapta. Zamanla çıldırmalar başlarBende çok tahammulsüzleştim içim içimi yiyor bazen kızdığımda
İnşaAllah doğumdan sonra sakin olurum diye dua ediyorum çünkü çok önemli ilk zamanlar
Ay deme öyleEvet ilk zamanlar cok onemli. Ama duygusallikla guzel gecer ilk etapta. Zamanla çıldırmalar başlar
Gercekler acidir malesef :/ yas aralığı cok az olan cocuk anneleri elbet ilk zamanlar hunileri takar. Ama sonra buyuyunce onlarin arkadas olup birbirine destek olmasi ve beraber bir cirpida buyumus olmalari da avantaj :)Ay deme öylehayaller paris yaşantım Somali olmayalım
Kızımın 3 yaşına 4 ay kala olacak bebişGercekler acidir malesef :/ yas aralığı cok az olan cocuk anneleri elbet ilk zamanlar hunileri takar. Ama sonra buyuyunce onlarin arkadas olup birbirine destek olmasi ve beraber bir cirpida buyumus olmalari da avantaj :)
Kesik peynir gibi bir akıntı ve aşırı kaşıntı yapan bir şeyAnladım canım sağol, mantarın belirtileri nasıl acaba ben yaşamadım hiç
Aynen yurudugum zaman cok fena ya zonkluyo resmenBenimde çatım çok ağrıyor dışına çıkacak gibi zonkluyor çok ayakta dolandığım zaman
Benimde 2 yaşında kızım var ve dediğin gibi dinlenmek çok mümkün olmuyo maalesef
Çalışmıyor şükür ama evde kayınvalidesi var yani babannem oda yatalak, kendi anneside yalnız yaşıyor bi oraya bi oraya anneminde koşturmacalı bi hayatı varAhh sorma cocukla hamilelik cok cok zormus. Evde ayri zor disarida ayri zor. Ne guzel annen calismiyorsa en iyisi anne evi benimki calisiyor ancak haftasonlari 1 2 saat ancak dinlenmeye vaktim oluyor
Esim ilk 3 ay hic bakmadi bize. Ne benle ilgilendi ne kizimla. Para verip bez almakla mama almakla baba olunmaz. Ben lohusaligin dibini yaşadim. Ama hata bendeydi.sanki adam lohusaydi arkadaslariyla gezmeye gitmesine izin verdim, bunaldi vs deyip aaa bir baktim adam bekar arkadasinda yatili kalmak istiyor. Sonrada sayibeli bir iki mesaj yakalayinca hatami anladim. Bezi sen degistirsen de hayatim bezler nerdeydi getirir misin, altini al ver cocugu kucağına. Agliyor vs derse dinleme oyalama yontemlerini ogret. Ben emzircem o napcakki deme. Bulcaksin birseyler. Esimin arkadaslarina attigi mesajlari bulup atacam size inanamazsiniz. Sonrasinda yeri geldi ben uyudum mama verdi oynatti. Suan da mecbur ilgilenecek hele ilgilenmesin boşanirim bu kadar da net soyluyorum. Cunku o mesajlar benim lohusaligimi mahvetti
Doktor neden öyle söyledi?Bende kizda 28 aldim. Bunda da 15 kg oldu sanırım. Bu hamileligi ilk ogrendigim acildeki doktor bu hamileligin cok zor gececek agri bakimindan cekeceksin dedi. Ve dogru cikti. İsin kotusu agri cekip sonrada sezeryanla cekeceksin diye de ekledi
Benim ikisinin arasi muhtemelen 31 ay olacak. Kizimda asiri kiskanc. Yan gozle bile baska bebege bakamiyoruzKızımın 3 yaşına 4 ay kala olacak bebiş
Kızım kıskanacak gibi duruyo
Aslında bebekleri çok seviyo ama ben veya babası bebeğe ilgi gösterdiğimzde tepki veriyo( kucağına almak için çekiştşrme gibi)
Ben hala o cati agrisinin tam neresi oldugunu bilmiyorumBenimde çatım çok ağrıyor dışına çıkacak gibi zonkluyor çok ayakta dolandığım zaman
Benimde 2 yaşında kızım var ve dediğin gibi dinlenmek çok mümkün olmuyo maalesef
Ben oyle sabirliyim ki, benimki de diyorum sabrimin nerede sona erecegini test ediyor. Dun sona erdi o da. 3.5 yasinda kardesi dogunca 4 olacak. Bu ara benim kimseyle konusmami istemiyor. Hep ilgim onda olsun istiyor. Ola ki biriyle konusursam kiyametler kopuyor. Dun annemin yanina kuafore gittim iceri girdim aglamaya basladi. Eve gotureyim dedim ciktim oradan kriz devam ediyor, tam e-5 te araba kullanirken sacima bir yapisti, arabayi zor saga cektim ilk defa eline ve poposuna vurdum. Allahtan trafik vardi kontrol sorunu olmadi. Artik ne yapacagimi sasiriyorum. Pedagog yolu gorunuyor sanirim bize.Çok zor yaçok üzülüyorum
Çalışmıyor şükür ama evde kayınvalidesi var yani babannem oda yatalak, kendi anneside yalnız yaşıyor bi oraya bi oraya anneminde koşturmacalı bi hayatı varevde buldukca annemi degerlendırıyorum bende..
Ben 27 de evlendim de ne olduBen bir kez dusundum, ikinci kez sormadım kendime. Cok pismanligim var. Ama cahildim ne diyeyim.. çok aşıkmışım demek diyorum. 17 yaşındayken tanistik, 20 de evlendim. Simdi 25im aslında mantigim daha yeni oturuyor yani. Arkadaslarim daha yeni evleniyor benim
Bu sefer gümbür gümbür gelcem inşallahKuzum simdi cevaplari gorunce merak edip okuyayim dedim. Ne zor, yasadiklarin ama nasil gucluymussun ki, lohusalik zamanini esinin pek destegide olmadan atlatabilmissin.
Hee boyle yazdim diye sanmaki herkesin lohusaligi mukemmel geciyor. Inan birseyler cikiyor. Erkekler babaligin hemen farkina varamiyor. Anlayamiyorlar. Lohusalik nedir hormonlarin degismesi nedir hic idrak edemiyorlar.
7 senelik evliyim farkli farkli konulardan kac defa sozde bosaniyorduk ama o da hic kolay degil. Hic bir evlilik mukemmel degil. Elbet bir yerden bir catlak veriyor. Onemli olan hatalardan ders alip aynisini yapmamak. Hem erkek icinde hem kadin icinde gecerli bu insallah bu sefer oyle guzel gecirirsinki lohusaligini digeride telafi edilmis olur.
Yani normal dogurup hemen agrin bitecek ama sezeryanla yine aci cekeceksin demek istediDoktor neden öyle söyledi?
Çocuklarla uğraşmaktan kendini dinleyecek zamanın olmaz merak etme.İlk akşam biraz sıkıntı veriyor sadece.Abarttıkları kadar değil.Tabi kendini yormadan yavaş yavaş hareket etmek gerekiyor.Fırsat bulduğunda da uyucan tabi.Gerektiğinde yardım istemek de gerekiyor.Offf yaa bilmiyorum basima neler gelecegini neler yasayacagimi ve korkmak istemiyorum... bilmedigim acidan neden korkayim diye de telkinlerde bulunuyorum
Biz bu aralar yine iğnelemelere başladıkBen 27 de evlendim de ne oldu4 bucuk sene oldu bizde kanka gibi yaşıyoruz işte evde pek bi paylaşımımız oldugu söylenemez cocuk dısında.. ilk seneler alışma süreci diye bocaladık hep tartışırdık cocuktan sonra ben eskisi gibi takmamaya başladım herşeyi böyle daha iyi galiba suan varsa yoksa cocuklarım önemli benim icin, kafama takmıyorum en azından çok sık tartışmada olmuyo iyi tarafından bakarsak
Normalde de sonradan dikişi olanlar da ağrı çekiyor.Bütün gün ağrı çekip normal doğuracağıma sezeryanı tercih ederim sanırımYani normal dogurup hemen agrin bitecek ama sezeryanla yine aci cekeceksin demek istedi
ya bi tek ben mi sinirlenip kızıyorum diyordum yalnız degılmşmBende çok tahammulsüzleştim içim içimi yiyor bazen kızdığımda
İnşaAllah doğumdan sonra sakin olurum diye dua ediyorum çünkü çok önemli ilk zamanlar
Bu sefer gümbür gümbür gelcem inşallah3lbette kimsenin mukemmel gecmiyor. Dedigim gibi ben bunlari yasadim vs diye anlatmadim. Arkadaslarimizdan bazilari babalar nasilsa yapamaz vs diye dusunduler. Emzirme kadina ait vs diye. Ama emzirme disinda dus yaptirirken, alt alirken yada mama verilecekse, gaz çıkarılacaksa babaya is verilmeli boş birakilmamali demek istedim. Erkekler rahata cabuk alışıyor
Ben de 69la hamile kaldım.Şu an 77yim.Doktorum bu gidişle 90ı görürsün dedi sinirimi bozdu.Ona inat görmicem 90ıÇok zor tutuyorum ipin ucunu
Mecbur az almam lazm çünkü kilolu hamile kaldım
77 ile kaldım
İnşaAllah dikkatle devam ederm90 görmek istemiyorum
Geceleri aşırı acıkmaya başladm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?