2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Bu bahsettiğimi bir yerde okumuştun doktoruma sordum canım, sarılık ihtimalini artırdığını biliyorum ama bir sıkıntı olmama durumu da var, doğduktan sonra anlaşılıyormuş
Benim kızım da sarılık sınırda atlatmıştı.Kan grubuyla ilgisi olduğunu bilmiyordum.Doktor emmediği için iyi beslenemedi demişti.

Kullandigin ilac farkli balik yagimi yoksa?

Kuzum bak sana okudugum bi makaleyi atayim uyusmazlik hakkinda fikir olsun

Eklentiler

• B729BB4F-38F2-47A4-A5A9-26267AD3F056.webp
    45,1 KB · Görüntüleme: 26
Benim Brh eşim Arh kızımız AB.Bakalım şimdiki ne olacak
Kuzum senin ilk bebekte kan uyusmazligin varmis... kan uyusmazligi ignesi ozellikle anne rh negatif baba eger pozitifse ne olur ne olmaz diye yapilmasi uygun diye biluyorum.. bebegin pozitif olma riskine karsi.. cunku anne karninda degilde dogum esnasinda anne kani bebek kaniyla bulustugu noktada anne kanindaki antikorlar bebegin kanini dusman goruyor ve saldirmaya basliyor.. boyle sikintilar oluyordu birde bebekte sarilik gerceklesebiliyor..

Anne negatif baba pozitif olursa sıkıntı oluyor.Yoksa ası bsi farketmiyor.Erkek negatif kadın pozitifse sorun olmuyor.İkisi de pozitifse zaten sorun olmaz.

A ve 0 uyusmazligi denilen bi durumda var canim cok bilinmiyor ama bebekteki sarilik sebebplerinden biri
Benim kızım da sarılık sınırda atlatmıştı.Kan grubuyla ilgisi olduğunu bilmiyordum.Doktor emmediği için iyi beslenemedi demişti.

A ve 0 uyusmazligi sarılığı etkiliyor canim ogne gerekmedigi icin cok dikkat etmiyorlar rh uyusmazligi riskli olan bu uyusmazlikta iyi beslenmeli atlatabilmek icin doktora kendin hatirlatirsin bu kez aynisi olmaz insallah

Bu bahsettiğimi bir yerde okumuştun doktoruma sordum canım, sarılık ihtimalini artırdığını biliyorum ama bir sıkıntı olmama durumu da var, doğduktan sonra anlaşılıyormuş
Anne baba kan grubu uyuşmazlıgımı canım evet onu ben yaşadım ben 0 pozitf eşim b pozitif bebekte b pozitif oldugu icin sarılıktı uzun süre

%100 katiliyorum.. ya anneyle babanin eger kan gruplari A digeri B ise dikkat etmek lazim . Cunku belki anne A0 babada B0 olabilir cocukta 00 olabilir yani her halukarda bebek dogduktan sonra bol bol emzirilmeli bagisikligi kuvvetlendirilmeli o kolostrum sutunu bebege verilmeli..

İyi de ikimizin de pozitif.Ben negatif değilim ki.

Tamam canım ilkinde birşey söyleyen olmadı hiç.Sorarım doktoruma bakalım

İyi de ikimizin de pozitif.Ben negatif değilim ki.
Bebekin kan grubu seninkinden farkli cikarsa orda biraz sorun yasaniyor.. buyuk problem olan rh uyusmazligi oluyor.. anneyke bebegin rh uyusmazligi farkli ciktiginda... kimi doktorlar riske atmamak adina anne karninda igne yapiliyor.. amma kan grubu uyusmazligi bu oek onemsenmesede buda sarilik yapiyor..

Kan grubu uyusmazligi deniliyor.. o dediginde rh uyusmazligi oluyor canim
Hayvanlarda bir suru kan grubu oldugu icin bizim isimiz genelde daha zor oluyor bazi buzagilarda cok sikinti yasiyorduk bebek buzagilar ama insanlarda hersey cok daha rahat bu acidan ama her turlu herseyin ignesi var artik cok sukur artik hicbisey olmuyor... bebeklerin bazilari anne karninda tutunamiyir ya iste rh uyusmazliginida buna bagliyirlar o yuzden rh uyusmazligini onemsiyorlar..

Sebebi o da olabilir canım, ben de tam net hatırlayamadım bir daha sorarım doktora olmadı, sarılığın tek çaresi bebeği sık sık beslemek olduğunu söylemişti arkadaşıma doktoru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…