- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Sende oyle etki yapti demekki hay Allah bilemedim. Bendei imom omega bunda oyle bisi yok... ya benim ilaclardan mi bilmiyorum ama istahimda yok... ben progestana bagliyorum..Zade vital yaziyor canim uzerinde paketi atmistim bu ambalj ustundeki ismi aynidir sanirim eczaci bayan bende yeni dogum yaptim bunu kullandim bebegim icin demisti tekrr icmiycem
Kuzum uzulmedim de, simdiye kadar okuduklarim hep tersi yonundeydi ondan dedim. Sen hem karindan hem vajinal olcturmus muydun ayni gun icinde ?Ayy uzulme hemencecik onda oyle cikmis.. oyl cikcak diye bisey yok... vajinal kesin sonuc bunu unutma... ustten bakildiginda 25mm yi dr goruyorsa yada altini bu sefer alttan bakmayada ihtiyac duyuyor nedenn??? Gercekten yanilma payim varmi diye
%100 katiliyorum..ya anneyle babanin eger kan gruplari A digeri B ise dikkat etmek lazim . Cunku belki anne A0 babada B0 olabilir cocukta 00 olabilir yani her halukarda bebek dogduktan sonra bol bol emzirilmeli bagisikligi kuvvetlendirilmeli o kolostrum sutunu bebege verilmeli..
Tamam canım ilkinde birşey söyleyen olmadı hiç.Sorarım doktoruma bakalım
Henuz basvuru sistemi de acik değil ki, resmi bi aciklama da yok konsolosluktan.Evet canım öyleymiş tüm ülkelere uygulanan sistemmiş Türkiyeye özel değilmiş. Bşzde şimdi işyerinde arkadaşlarla konuştukda 3 yıl geçerliliği olduğu için zam gelmeden şimdiden başvuracağını söyleyen arkadaşlar var. Bazıları tur almış seneye erken rezervasyondan.
Ben bi yere gidemem heralde 3 sene diye düşündüğümden ben başvurmayacağım
Sende oyle etki yapti demekki hay Allah bilemedim. Bendei imom omega bunda oyle bisi yok... ya benim ilaclardan mi bilmiyorum ama istahimda yok... ben progestana bagliyorum..
Yok olcturmedim.. benim doktorum alttan bakilmasini istemiyor usttn bakilan tetkikleri yeterli goruyor.. haliyle riskli gebelik durtmeye alttan gerek gormuyorKuzum uzulmedim de, simdiye kadar okuduklarim hep tersi yonundeydi ondan dedim. Sen hem karindan hem vajinal olcturmus muydun ayni gun icinde ?
Ya seyde garip bize A yaziyor ehliyette ama bu AA mi yani kafamda deli sorularEsimde bu durumdayiz oglum icin bende korkuyodum simdi yine korkuyorum cunku oglumun kangrubunu hala bilmiyoruz acil bi durum olursa ogrenirsiniz teste gerek yok diye doktoru yaptirmadi onunkini ogrensek benimki A0 mi Aa mi hesaplayabilirdim bakalim simdi nolucak
Ins minigin sariligi olmazda gerekmez en azindan aklimizda olur simdi konusulmusluk oldu :)
Benim de serklajdan dolayi vajinal olcum yapmiyor galibaYok olcturmedim.. benim doktorum alttan bakilmasini istemiyor usttn bakilan tetkikleri yeterli goruyor.. haliyle riskli gebelik durtmeye alttan gerek gormuyor☺☺
Ben kizima hamileyken balik yagi kullanmadim bu arada, doktor bol bol ceviz ve zeytin ye demisti. Balik hic sevmem, ayda yilda bir somon yerim sadece. Ama yesil zeytini ver kiloyla yerimImom u tavsiye etmisti doktorumda o gun kac eczane gezdiysem yoktu tekrr cikicak halimde olmayinca almistim sansima yarina randevum var balık nerdeyse hic yemiyorum ette az tuketiyorum doktoruma bi hatirlaticam
Kuzum bi sey sorcam sana. Simdi ben B rh+ , esim A rh+.Yok olcturmedim.. benim doktorum alttan bakilmasini istemiyor usttn bakilan tetkikleri yeterli goruyor.. haliyle riskli gebelik durtmeye alttan gerek gormuyor☺☺
Benim bildiğim vajinalda herşeyin daha net gözüktüğü. Benim iki defa falan bakıldı ikisinde de rahimden daha uzun gözüktü. Belki kişisine göre değişiyordur bilemem tabi ama karından herşeyi net görüp ölçemiyorlar diye biliyorum.Benim en basindan beri karindan olcuyorlar. Vajinal olculmedi hic. Ama burdan okuduklarimda sanki seninkinin tersi oluyor canim ya.
Yani, karindan bakinca daha rahim boyu daha uzun, vajinal bakilinca rahim boyu daha kisa die. Bilemedim sen bole diyince simdi ☹
Canim haklisin. Vajinal daha net olculuyormus. Burdan ogrendim. Ama bana vajinal bakilmadi hic sanirim serklaj kaynakli.Benim bildiğim vajinalda herşeyin daha net gözüktüğü. Benim iki defa falan bakıldı ikisinde de rahimden daha uzun gözüktü. Belki kişisine göre değişiyordur bilemem tabi ama karından herşeyi net görüp ölçemiyorlar diye biliyorum.
Zaten atıştırmalık yicem tatlıyı doyumluk değil maalesefSukur, Gozun aydin
Neden kiz ? Arada atarsin bir iki kurabiyecik bi sey olmaz
Sekerin yoksa kendini de strese sokma. Gerci normal istiyorsan, bilemem deKızlar dün akşam karnımda sürekli sertleşmeler oldu. Bebekte çıldırmış gibiydi hiç rahat durmadı. Gece doğru düzgün hiç uyuyamadım sabahı zor ettim yani.
Doktora gittik baya inceledi bir sıkıntı yok rahim ağzın kapalı, rahim uzunluğun iyi dedi. Yalancı kasılmaların başlamış, magnezyumu düzenli kullan dedi.
Doktorum yine bebeğin kilosuna takıldı :/ Yine 1 hafta önde çıktı. Şekerin yok ama böyle giderse bebek çok kilolu olur, kilolu bebekte doğum sırasında bizi zorlayabiliyor o yüzden sevmeyiz dedi. Bende zaten kilo alsın istemiyorum çok normal kiloda(3-3500) olsun bana yeter zaten sağlıkla gelsin normal doğum olsun istiyorum.
Multivitamini bıraktırdı zaten son zamanlarda düzenli içmiyordum.
Az yemeye çalış dedi 1 ayda ben toplam 3 kilo almışım, bunun 600 gramını bebek almış.
28+2 'deyim 1400 gram olmuş bebeğim.
Bundan sonra tatlı ve paketli ürünleri kesicem 2 haftada 1 kere falan tatlı yiycem. İş yerinde fast food yiyordum onu bırakıcam artık ekmeksiz,hamursuz şeyler yiycem. Muz falanda hergün yemiycem artık bakalım normal haftasına döner inşallah.
Aynen vajinal ölçüm her zaman daha güvenilir. Ben mesela gebeliğimi çok erken öğrendim. Vajinalde kese gözükmüştü karından gözükmemişti. Kalp atışı da aynı şekilde.Canim haklisin. Vajinal daha net olculuyormus. Burdan ogrendim. Ama bana vajinal bakilmadi hic sanirim serklaj kaynakli.
Simdi anlastik iste. Ben bi onceki mesajini tam tersi anlamisim.
Vajinal olcum daha guvenilir olmasinin yani sira, daha da uzun cikiyor rahim boyu
Ya seyde garip bize A yaziyor ehliyette ama bu AA mi yani kafamda deli sorular
Ben kizima hamileyken balik yagi kullanmadim bu arada, doktor bol bol ceviz ve zeytin ye demisti. Balik hic sevmem, ayda yilda bir somon yerim sadece. Ama yesil zeytini ver kiloyla yerim
Simdi doktorum bu vitamini onerdigi ve icinde oldugu icin kullaniyorum, bana kalsa ayri almazdim bile. Eger mideni bulandirmiyorsa sen de ceviz, avokado, zeytin falan tuket bol bol.
Katiliyorum canim. Aslinda en iyisi. Ama dedigin gibi, bebek duser die cok asparagas haber var ondan cekiniyor millet, bi de mahrem olunca cekiniliyorAynen vajinal ölçüm her zaman daha güvenilir. Ben mesela gebeliğimi çok erken öğrendim. Vajinalde kese gözükmüştü karından gözükmemişti. Kalp atışı da aynı şekilde.
Çoğu doktor vajinal bakmıyor bildiğim kadarıyla o da bizim insanlarımız tepkili olduğu için olabilir. Bana ilk zaman herkes niye baktırdın keseyi düşürtceksin falan demişlerdi yokmuş öyle birşey. Hatta bir kere hamile kalmak istediğim ay doktora ısrarla alttan bakması gerektiğini söylemiştim inatla bakmamıştı. Sonuçta enfeksiyon, yumurta ölçümü falan vajinalden daha net belli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?