2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Zade vital yaziyor canim uzerinde paketi atmistim bu ambalj ustundeki ismi aynidir sanirim eczaci bayan bende yeni dogum yaptim bunu kullandim bebegim icin demisti tekrr icmiycem
Sende oyle etki yapti demekki hay Allah bilemedim. Bendei imom omega bunda oyle bisi yok... ya benim ilaclardan mi bilmiyorum ama istahimda yok... ben progestana bagliyorum..

Ayy uzulme hemencecik onda oyle cikmis.. oyl cikcak diye bisey yok... vajinal kesin sonuc bunu unutma... ustten bakildiginda 25mm yi dr goruyorsa yada altini bu sefer alttan bakmayada ihtiyac duyuyor nedenn??? Gercekten yanilma payim varmi diye
Kuzum uzulmedim de, simdiye kadar okuduklarim hep tersi yonundeydi ondan dedim. Sen hem karindan hem vajinal olcturmus muydun ayni gun icinde ?

Esimde bu durumdayiz oglum icin bende korkuyodum simdi yine korkuyorum cunku oglumun kangrubunu hala bilmiyoruz acil bi durum olursa ogrenirsiniz teste gerek yok diye doktoru yaptirmadi onunkini ogrensek benimki A0 mi Aa mi hesaplayabilirdim bakalim simdi nolucak

Tamam canım ilkinde birşey söyleyen olmadı hiç.Sorarım doktoruma bakalım

Ins minigin sariligi olmazda gerekmez en azindan aklimizda olur simdi konusulmusluk oldu :)

Henuz basvuru sistemi de acik değil ki, resmi bi aciklama da yok konsolosluktan.
Acilinca annem icin yapmam lazim benim de, mart ortasi doguma gelecek malum

Bu arada bi yere gitmem diye dusunme, kizim 3 aylikken gitmistik biz, 1 hafta, hem de cok rahatti, daha donemiyor edemiyor koydugun yerde uyuyor. Yemek derdi yok daya memeyi bi de altini degistirdin mi tamam. Cocukla en rahat tatilimizdi, sonra hareketlenince o kadar kolay olmuyor. O zaman daha turkiyedeydik, Almanyaya gelmiştik romantik yol dedikleri rotayi gezmistik, kizimin gobegini de bi satonun bahcesine gommustum, sonuc ortada

Sende oyle etki yapti demekki hay Allah bilemedim. Bendei imom omega bunda oyle bisi yok... ya benim ilaclardan mi bilmiyorum ama istahimda yok... ben progestana bagliyorum..

Imom u tavsiye etmisti doktorumda o gun kac eczane gezdiysem yoktu tekrr cikicak halimde olmayinca almistim sansima yarina randevum var balık nerdeyse hic yemiyorum ette az tuketiyorum doktoruma bi hatirlaticam

Kuzum uzulmedim de, simdiye kadar okuduklarim hep tersi yonundeydi ondan dedim. Sen hem karindan hem vajinal olcturmus muydun ayni gun icinde ?
Yok olcturmedim.. benim doktorum alttan bakilmasini istemiyor usttn bakilan tetkikleri yeterli goruyor.. haliyle riskli gebelik durtmeye alttan gerek gormuyor

Ya seyde garip bize A yaziyor ehliyette ama bu AA mi yani kafamda deli sorular

Imom u tavsiye etmisti doktorumda o gun kac eczane gezdiysem yoktu tekrr cikicak halimde olmayinca almistim sansima yarina randevum var balık nerdeyse hic yemiyorum ette az tuketiyorum doktoruma bi hatirlaticam
Ben kizima hamileyken balik yagi kullanmadim bu arada, doktor bol bol ceviz ve zeytin ye demisti. Balik hic sevmem, ayda yilda bir somon yerim sadece. Ama yesil zeytini ver kiloyla yerim
Simdi doktorum bu vitamini onerdigi ve icinde oldugu icin kullaniyorum, bana kalsa ayri almazdim bile. Eger mideni bulandirmiyorsa sen de ceviz, avokado, zeytin falan tuket bol bol.

Yok olcturmedim.. benim doktorum alttan bakilmasini istemiyor usttn bakilan tetkikleri yeterli goruyor.. haliyle riskli gebelik durtmeye alttan gerek gormuyor ☺☺
Kuzum bi sey sorcam sana. Simdi ben B rh+ , esim A rh+.
Benim b0 esimin a0 ise, bebek 00 olursa, problem mi oluyor tam anlamadim da. Hic bilmiyorum bahsettigin konuyu

Benim bildiğim vajinalda herşeyin daha net gözüktüğü. Benim iki defa falan bakıldı ikisinde de rahimden daha uzun gözüktü. Belki kişisine göre değişiyordur bilemem tabi ama karından herşeyi net görüp ölçemiyorlar diye biliyorum.

Kızlar dün akşam karnımda sürekli sertleşmeler oldu. Bebekte çıldırmış gibiydi hiç rahat durmadı. Gece doğru düzgün hiç uyuyamadım sabahı zor ettim yani.
Doktora gittik baya inceledi bir sıkıntı yok rahim ağzın kapalı, rahim uzunluğun iyi dedi. Yalancı kasılmaların başlamış, magnezyumu düzenli kullan dedi.
Doktorum yine bebeğin kilosuna takıldı :/ Yine 1 hafta önde çıktı. Şekerin yok ama böyle giderse bebek çok kilolu olur, kilolu bebekte doğum sırasında bizi zorlayabiliyor o yüzden sevmeyiz dedi. Bende zaten kilo alsın istemiyorum çok normal kiloda(3-3500) olsun bana yeter zaten sağlıkla gelsin normal doğum olsun istiyorum.
Multivitamini bıraktırdı zaten son zamanlarda düzenli içmiyordum.
Az yemeye çalış dedi 1 ayda ben toplam 3 kilo almışım, bunun 600 gramını bebek almış.
28+2 'deyim 1400 gram olmuş bebeğim.
Bundan sonra tatlı ve paketli ürünleri kesicem 2 haftada 1 kere falan tatlı yiycem. İş yerinde fast food yiyordum onu bırakıcam artık ekmeksiz,hamursuz şeyler yiycem. Muz falanda hergün yemiycem artık bakalım normal haftasına döner inşallah.

Canim haklisin. Vajinal daha net olculuyormus. Burdan ogrendim. Ama bana vajinal bakilmadi hic sanirim serklaj kaynakli.
Simdi anlastik iste. Ben bi onceki mesajini tam tersi anlamisim.
Vajinal olcum daha guvenilir olmasinin yani sira, daha da uzun cikiyor rahim boyu

Sekerin yoksa kendini de strese sokma. Gerci normal istiyorsan, bilemem de kocaman olmus masallah tosbikkkk rahat bi oh cekebilirsin, hem hafta hem de kilosu bakimindan, saglikla buyusun ❤

Aynen vajinal ölçüm her zaman daha güvenilir. Ben mesela gebeliğimi çok erken öğrendim. Vajinalde kese gözükmüştü karından gözükmemişti. Kalp atışı da aynı şekilde.
Çoğu doktor vajinal bakmıyor bildiğim kadarıyla o da bizim insanlarımız tepkili olduğu için olabilir. Bana ilk zaman herkes niye baktırdın keseyi düşürtceksin falan demişlerdi yokmuş öyle birşey. Hatta bir kere hamile kalmak istediğim ay doktora ısrarla alttan bakması gerektiğini söylemiştim inatla bakmamıştı. Sonuçta enfeksiyon, yumurta ölçümü falan vajinalden daha net belli oluyor.

Ya seyde garip bize A yaziyor ehliyette ama bu AA mi yani kafamda deli sorular

Iste o konu muamma olan benimde A ,ama A0 + mi AA+ mi bunu bebeklerin kanina gore anlicam kan alisverisinde sorun olmadigi icin tek kategori yazıyorlar bu biyoloji tam karmasa
Ayni durumdayim bende oglumun hamileliginde multivitaminde hepsi oldugu icin almiyordum komplede tatta gelmiyordu ,bu ayri olunca kotu yapti beni belkide psikolojik bilemiyorum ama baya kokusuda varmis simdiyine baktimm.. somon az yiyorum ayni en son zamani diye cipura almistik onlarinada tekfirinda yiyebiliyorum zeytinin iyi geldigini bilmiyordum surekli zeytin yiyorum sebze yesillikle guzel yerim dengeler diye dusunuyorumda iste icim rahat eder icince diye dusunmustum en iyisi bildigim gibi devam

Katiliyorum canim. Aslinda en iyisi. Ama dedigin gibi, bebek duser die cok asparagas haber var ondan cekiniyor millet, bi de mahrem olunca cekiniliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…