2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Ya zaten şimdiki doktorlar da ısın kolayına kaçıyor. Ben 5.100 gr kardeşim 5000 gr doğdu. Evde ebe doğurttu annemi normal doğumla.

Bende eşim de A rh + pozitifiz.
Bizde de uyuşmazlık yok değil mi
Bebek a pozitif mi olur kesin

Benim de serklajdan dolayi vajinal olcum yapmiyor galiba. 25lere dusmedikce sorun etmeye gerek yok ya.
Hobbaaaa kuzum ben bilmem ama sen oturmaya devam etsen 38 goreceksin bebisin tombalaksa doktorlar alacaklar diyecekler renklirenkli hanim bu kadar durdugu yeter kocaman oldu bu cocuk almamiz gerekiyor artik

Ben pozitif olursa iki tarafça sıkıntı yok diye biliyorum biri pozitif diğeri negatifse sıkıntı diye biliyorum ama işte
Ana negatif bebe pozitifse... yani kari kocadan kocadan aliyor pozitifligi cocuk ananin negatifligide karnindaki bebegi etkiliyor.. ama ana oozitif olsa bisi olmuyo... ayyy anlatamadim belki ama oyle yani

Hobbaaaa kuzum ben bilmem ama sen oturmaya devam etsen 38 goreceksin bebisin tombalaksa doktorlar alacaklar diyecekler renklirenkli hanim bu kadar durdugu yeter kocaman oldu bu cocuk almamiz gerekiyor artik ☺☺
Bende yetmez yetmez doktor abiler ablalar 40 ı da gorelim ki rambo olsun cocuk diycem
Guldurdun beni fistigim ya
Sag salim dogsunlar da

Kuzum bi sey sorcam sana. Simdi ben B rh+ , esim A rh+.
Benim b0 esimin a0 ise, bebek 00 olursa, problem mi oluyor tam anlamadim da. Hic bilmiyorum bahsettigin konuyu
Ya onemli olan pozitifliginiz hayatim oncelikk ve kan uyusmazliginda bakilan durum bu, doktor gerisini teferruat olarak gorup bebek icin hemolitik anemi komplikasyonu ortadan kalktigi icin diger kan tiplerinin A mi B mi 0 mi olacagiyla ilgilenmiyorlar.. ha simdi gelelim seninsoruna o kadarrr guzell yakaladinki olayi anada 0 oldugu icin sikinti olmuyor
anne A bebek B olursa (‼)
anne A bebek AB olursa (‼)
Anne B bebek AB olursa (‼)
Anne 0 bebek A,B veya AB olursa (‼) bu dedigim olay onemsenmemekle birlikte uyusmazlik durumu oluyor ve bunun icin igne gerekmiyor, ama bol bol emzirme ve bebegin bagisikliginin kuvvetlendirmek gerekiyor hemolitik anemiye ne bilim iste sarilik dedigimiz olaya yakalanma olasiligi artiyorrr...

Evet dogru

Benim de yandi kafam bacim biri aydinlatsa iyi olcak.
Yine yaziym de surda dursun,
Ben b rh+ esim a rh+
Kan uyuşmazlığından bahsediyorsanız ABO sistemi dikkate alınmıyor Rh sistemi önemli . Anne - baba + bebek + ise kanuyuşmazlığı olur bunun dışında olmaz.

Benim anladigim senin bebis mesela 28 haftadaysan 29. Haftaninki gibi cikiyor sonuclarda simdi iyice karisicakta altta yazn icinde olduğumuz hafta icin bitince hemem gram degisiyor farkettiysen sekerinde cikmamis ins dedigi gibi yapıcağın diyetle dengelerseniz cokta sikma kendini az olsalar stres cok olsalar yine stres hangisi iyi bizde bi anlayabilsek iyi olucak bu doktorlari

Kan uyuşmazlığından bahsediyorsanız ABO sistemi dikkate alınmıyor Rh sistemi önemli . Anne - baba + bebek + ise kanuyuşmazlığı olur bunun dışında olmaz.

Canim kanuyusmazligi degil bebekteki sariligi tetikleyen uyusmazlik bu ,biraz karisik bj konu olunca cogu doktorda bahsedip hastanin kafasini karistirmiyor anladigim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…