Kuzum 32. Haftada hakediyoruz sanırım . Ben 35. Haftada falan çıkmak istiyorum. Evdeki işleri halletmek için o da yoksa 37 ye kadar çalışırdım.Kızlar kızlar çalışan hamişler sorum size ne zaman doğum iznine ayrılcaksınızaklımda deli sorular
Çok güzellerrrrrr gülle güle kullanın cnmmmmmSaol kuzum... hala bebek arabasi alamadik ama nede puset... ona bugun kafayi taktim.. hani bundan sonra ucuncu bebegime de kullanamam yanyana ikiz bebek arabasi alinca... tek araba olup ikiserli oldugu zamanda 6 bin tl gibi bi ucret oluyo buda en ucuzu nasildir bilmiom... e puseti şusu busu... 2019 bitiyor 2020 de daha fazla parami vercez onuda bilmiyorum....
En uygunu tek tek bebek arabasi almak , eger 3. Bebem olunca kullanislida olur ama o zamanda ben tek basima cikamam... artik bilmiyorum ne olcak...
Kaç aylık hamilesin ne işleri var sende de bazı insanlar düşüncesiz oluyor fazlasiylaAllah razi olsun kuzummm... napayim bi takimim yoktu.. esofman ustten biseylerle idare ediyormusum onu farkettim olan bir takimim vardi oda olmuyoresimin oijamalariyla duruyorum kocise yilbasinda şölen mi yapariz dedim ona gore bi elbise bisi alim (gecelik) oda bilmem dedi... meger babasi gelecek ondan ev bayag kalabalik olucak ya bisey de diyememis bugun igrendim offff ya bi yilbasi yaa her yilbasi burdalar bunaldim yaaaa
Güle güle kullanın cnm çok hoşç
SGK dan ödeme alabilmek için neler yapacağız kızlar . İnternette çok karışık anlatılıyor. 4 ay ücretli iznimiz var sanırım. Ben maaş alır gibi aylık almak istiyorum ama . Dilekçe mi vericem doğumdan sonra mı gidilecek hemen izne çıkınca mı ?bizim de aynı şekilde araba kredisi var iş yerim sağolsun tazminat verecek e sgkdan da para alacağız işsizlik maaşı falan derken bayaa idare edecek bizi sonrası da Allah kerimmm bakalımmm
Hadi ya benim eltim kullanıyor 1.5 senedir çok memnun, oğlumda ebebek in deterjanini kullanmıştım 3 yıl. Yaşayıp göreceğiz bakalım kullandıktan sonra yazarım yineMinorisi denedim. Çok övmüşlerdi. Çöp resmen. Yeni lekeleri bile çıkarmıyor. Bir de işte şu sonett mi neydi toz bir leke çıkarıcı aldım. O da hayallerimi suya düşürdü
Kuzum okudum çok üzüldüm,Rabbim eşine sağlık sana güç versin inşallah, inşallah miniğin kısmetiyle gelir bütün derdi tasayı bitirirMaddi konular cok zor. İnsallah bebeklerin rizkina hepimiz feraha erelim. Ben kizima hamileyken isten cikarildim. Hic bir hakkim olmadı ne issizlik ne tazminat öylece çıkarıldım. Yeni girmistim çünkü..
Hemen hazırda ki paradan benim krediyi kapadık. Sonra esime cektigimizi odedik ama bitmedi. Kızım dogdu masraflar artti. Üstelik mamayi annemler aldi bexi kayınpederim. Kiyafet bix cok almadik. Ama hastane baska masraflar yetip artti. Bide esim arabayi yukseltti. Ben kizim 8 ayliktan sonra iş aradim, evimi annemle kaynanamin yaşadığı mahalleye tasidim. Kiraya geldim kendi evimi kiraya verip, araya fark odeyerek. Cok yer gezdim ama iş bulamadım. Gecen sene araliga kadar iş aradim. Sonra kursa da gittim ama yine iş bulamadan hamile kaldim. İlk isimiz arabayi satip elden borclari kapamak oldu. Sonra kurutma makinasi aldik. Rahatladik diye dusunuyodum. Belli bi miktarda elimizde kaldi. İleride ya araba ya ev aliriz diyordum. Ama kizim eylulde havale gecirince 3binden fazla oraya harcadik. Tabi tuo bebek yaptiran arkadaslara gore az bi miktar ama bizim borc birden oldu 6.5 sonra odesekte hep eklendi. Mecbur süpürge vs aldim. Daha alincaklar var. Yani kisaca bizim durumumuzda ve daha beter insanlar var biliyorum. Yine de her günümüze şükür. Allah saglik versin. Benim eşim ankiloxan spondilit hastasi. Yarin aniden calisamaz duruma da gelebilir Allah korusun. Bende bazen onu düşünüyorum
Kirmizi kareliye bayildim cok guzel cnm.ben m giyindigim halde gittim xl aldim :) rahat bol bol giyerim diye.terliklerin benimkilere benziyor cnm.Kizlar bende evde rahat olmak istiyorum diyerekten abartmis olabilirim ama pijama takimim rahat yoktu.. eskileri kaldircam gozumu yenilicem minnoslarimla birlikte diyerekten bunlari aldim.. bide terlik aldim... pentide babalar icin de takim vardi ama bitmisti cok uzuldum( birlikte takim olurduk ama iste neyse artik.. insallah cocuklarimla guzel gunlerde giyinmeyi nasip eder Allahim☺☺ Bu arada bayag uzun surdu yazilarinizi okumam... hasta olanlara tekrar gecmis olsun.. sonuclari bekleyen Hasatzamani insallah yarin sonuclarina gore biran once tedaviye baslarsin sana bebege iyi gelecek ilacla... cunku o tatli kasinma gibisi yok coook fena kenvotir canim sanada cok gecmis olsun.. takipli olman en guzeli...
İzin dogum sonrasi icin rapor izin dusunen arkadaslarimda umarim hakkimizda hayirlisi olur... evlatlarimiz umarim saglikli olurlarda onlara daha cok zaman ayirabiliriz.. bu hayat kosullarinda nerdeee borcsuz harcsiz bi tup bebek yaptik abartmiyorum 20 bin tl odedim daha doguramadim bile... hersey masraf.. gidiyosun bi kefir bi yogurt bi muz aliyosun ayiptir soylemesi bi suru para... gercekten zaman coook zorlasti.. aldigimiz para bizi idare edemiyor.. ama cok sukur biz iki maasliyiz.. teke dusunce dusunemiyorum.. birde iki bebek... herseyi dusunmek zorunda kaliyoruz yine yavrularimiz icin.. umarim hakkimizda en hayirli neyse o olur...
Bugun internette masraf yaptin aha istehelali hos olsun . Kirmizi rengide cok seviyom iki ayri takim aldim.. burdan bi arkadas penti deyince gozum acildi... taytlarda aldim popoma olmaz diye xl aldim rahat rahat giyerim normalde medium bende giyiyodum son ara large.. oijama takimlarini L aldim.. dogumdan sonra olacagini umit ediyorum
kasılmam var evet nst de 10 dk da birdi hatta. İğne ve progestan kullanıyordum ekstra nidicard kullanmaya başladım canımCakismayi dusinme canim bebegini kendini dusun. Kasilmalarinmi var ? Hangi ilaci verdi
Aynen altıbirlik ilk ben doğururum diyor ama biz varken ona sıra gelmicekOh sevindim uyumlu cikmasina boyle gidisle ilk bebis haberini senden alicaz gibi cnm :) aman saglikli olsunda.dikkat et kendine
Git istedigin zaman cnm icin rahatlasinKızlar dün karnimda kayma gibi birsey olmuştu demiştim ya, Bugünde hareketleri çok azaldı alttaki bebek hareketli ama üstteki bugün bir kaç defa kipirdadı sadece, hastaneye gitsem mi çok moralim bozuk,
kendimi hiç iyi hissetmiyorum ruhende.
Aynen Canım herşey çok pahalı insan bebeğiyle de vakit geçirsin istiyor. Hakkımızda hayırlısı artık sağlıklı sıhatli kucaklarımızı doldursunlar da hallolur herşey Allahın izniyleKizlar bende evde rahat olmak istiyorum diyerekten abartmis olabilirim ama pijama takimim rahat yoktu.. eskileri kaldircam gozumu yenilicem minnoslarimla birlikte diyerekten bunlari aldim.. bide terlik aldim... pentide babalar icin de takim vardi ama bitmisti cok uzuldum( birlikte takim olurduk ama iste neyse artik.. insallah cocuklarimla guzel gunlerde giyinmeyi nasip eder Allahim Bu arada bayag uzun surdu yazilarinizi okumam... hasta olanlara tekrar gecmis olsun.. sonuclari bekleyen Hasatzamani insallah yarin sonuclarina gore biran once tedaviye baslarsin sana bebege iyi gelecek ilacla... cunku o tatli kasinma gibisi yok coook fena kenvotir canim sanada cok gecmis olsun.. takipli olman en guzeli...
İzin dogum sonrasi icin rapor izin dusunen arkadaslarimda umarim hakkimizda hayirlisi olur... evlatlarimiz umarim saglikli olurlarda onlara daha cok zaman ayirabiliriz.. bu hayat kosullarinda nerdeee borcsuz harcsiz bi tup bebek yaptik abartmiyorum 20 bin tl odedim daha doguramadim bile... hersey masraf.. gidiyosun bi kefir bi yogurt bi muz aliyosun ayiptir soylemesi bi suru para... gercekten zaman coook zorlasti.. aldigimiz para bizi idare edemiyor.. ama cok sukur biz iki maasliyiz.. teke dusunce dusunemiyorum.. birde iki bebek... herseyi dusunmek zorunda kaliyoruz yine yavrularimiz icin.. umarim hakkimizda en hayirli neyse o olur...
Bugun internette masraf yaptin aha istehelali hos olsun . Kirmizi rengide cok seviyom iki ayri takim aldim.. burdan bi arkadas penti deyince gozum acildi... taytlarda aldim popoma olmaz diye xl aldim rahat rahat giyerim normalde medium bende giyiyodum son ara large.. oijama takimlarini L aldim.. dogumdan sonra olacagini umit ediyorum
Haberdarsindir muhtemelen ama 2 aylık yarı zamanli çalışma hakkını kullan mutlaka, onun ödemesi için de iskura başvuruyorsunAllahım tüm borçlardan alnızın akıyla çıkmanızı nasip eder inşallah
Eşim özelde ben memurum ama ücretsiz izin alırsam dengemiz şaşar
Artık yıllık izinleri de harcıcam altı ayı devirsek iyi ama anca 5 ayı buluyor. Sonrasında süt izni felan artık idare edecez
İnşallah birsey yoktur canım, Sabaha kadar da insanın ruyasina bile giriyor.Bende sabahtan çok iyiydim kontrol güzel geçmişti öğlen kızımı okuldan almaya gidip gelirken karnıma top çarptı hareketlerini hissettim ara ara ama içim rahat değil moralim bozuk kendi doktorum sabah hastane de olacak nöbetçi doktora gitmek istemiyorum kendi doktoruma gidicem
Cok guzeller cnm :)
16 hafta tamamlandıktan sonra alıyorsun büyük miktarını. Bu isgormezlik ödeneği, ilk çocuk için 300 lira +178 lira süt parası bunları daha önce yaptırıyorlar bildiğim kadarıyla. Tabi yeni yılda revize edilecek tutarlar. Basvurular nereye cok emin değilim hepsini eşim hallediyor. Bu izinler bittikten sonra ilk çocukta 2 ay 2.cocukta 4 ay yarı zamanlı calisma hakkın var. Yarı zamanlı calisiyorsun işverenin yarı maaş ödüyor kalan kısmı işkur üzerinden devlet ödüyor. Sadece SGK iş gununde biraz kaybın oluyor. Bu sürede yarı prim günün yatıyor. Yani o 2 ay için 60 gün değil 30 gün sigortalı görünmüş oluyorsun.SGK dan ödeme alabilmek için neler yapacağız kızlar . İnternette çok karışık anlatılıyor. 4 ay ücretli iznimiz var sanırım. Ben maaş alır gibi aylık almak istiyorum ama . Dilekçe mi vericem doğumdan sonra mı gidilecek hemen izne çıkınca mı ?
Bende öyleydim dün . Bugün kulağıma vurmaya başladı ya.. dayanamadım acile gittim sadece parol verdi maalesef hamiş olduğum içinslm kizlar resmen grip oldum kizimdan bulasti o da hasta bogazim aciyor ,burnum cok kaşınıyorcalisiyorum da
Rabbim yardımcınız olsun inşallahMaddi konular cok zor. İnsallah bebeklerin rizkina hepimiz feraha erelim. Ben kizima hamileyken isten cikarildim. Hic bir hakkim olmadı ne issizlik ne tazminat öylece çıkarıldım. Yeni girmistim çünkü..
Hemen hazırda ki paradan benim krediyi kapadık. Sonra esime cektigimizi odedik ama bitmedi. Kızım dogdu masraflar artti. Üstelik mamayi annemler aldi bexi kayınpederim. Kiyafet bix cok almadik. Ama hastane baska masraflar yetip artti. Bide esim arabayi yukseltti. Ben kizim 8 ayliktan sonra iş aradim, evimi annemle kaynanamin yaşadığı mahalleye tasidim. Kiraya geldim kendi evimi kiraya verip, araya fark odeyerek. Cok yer gezdim ama iş bulamadım. Gecen sene araliga kadar iş aradim. Sonra kursa da gittim ama yine iş bulamadan hamile kaldim. İlk isimiz arabayi satip elden borclari kapamak oldu. Sonra kurutma makinasi aldik. Rahatladik diye dusunuyodum. Belli bi miktarda elimizde kaldi. İleride ya araba ya ev aliriz diyordum. Ama kizim eylulde havale gecirince 3binden fazla oraya harcadik. Tabi tuo bebek yaptiran arkadaslara gore az bi miktar ama bizim borc birden oldu 6.5 sonra odesekte hep eklendi. Mecbur süpürge vs aldim. Daha alincaklar var. Yani kisaca bizim durumumuzda ve daha beter insanlar var biliyorum. Yine de her günümüze şükür. Allah saglik versin. Benim eşim ankiloxan spondilit hastasi. Yarin aniden calisamaz duruma da gelebilir Allah korusun. Bende bazen onu düşünüyorum
Canım yarı zamanlı ile ilk altı aylık süt izni aynıya geliyor nerdeyse. Kullancam da sadece yarım saat karım oluyor. Yani yarı zamanlının adı var. Gerçi evet en azından sabah gitmem 13.30 dan sonra giderim. Bizim merkez teşkilat 9-18 mesai. Ama hatırlattığın için tşk ederim. 8 hafta 8 hafta yani 16 hafta çok az bence. En azından bebeği 6 aylığa getirmek lazım. Anneyiz biz. En az 27 hafta lazım bence 3 hafta doğum öncesi 24 hafta doğum sonrası olmalıHaberdarsindir muhtemelen ama 2 aylık yarı zamanli çalışma hakkını kullan mutlaka, onun ödemesi için de iskura başvuruyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?