2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Bugün kontrolüm vardı, her şey yolunda bebek dönmüş mü diyerek yatırdı doktor beni erken olduğunu düşündüm ama değil demekki İlk hamileliğimde 29 yaşındaydım ne 2’li tarama ne şeker yüklemesi yapmamıştı doktorum konusunu açınca gençsin sağlıklısın ne gerek var demişti. Ama şimdi sanırım bir ayda almış olduğum 5 kg’den ve yaşımdan dolayı şeker yüklemesi yaptırmamı istedi 3-4 saat sürecek dedi sizler yaptırdınız mı? Bir de grip aşısı yaptırmamın iyi olacağını söyledi bebeğin de bağışıklığı güçlenir dedi yine ilk hamileliğimde tetanoz aşısı yaptırdığımı hatırlıyorum sadece sizler aşı oldunuz mu?

Kizlar doğum videoları izliyorum çok korkuyorum . Normal doğum istiyorum allah kismet ederse ama çok korkuyorum sizde başladı mı korkular yoksa benim mi erken başladı
Epidural normal doğum yaptım, en az 4 cm açılması gerekiyor 4,5 saat kadar sancı çektim hiçbir sancıya benzemiyor ama korkulacak kadar değil mutlu sonlu; epidural ile ağrı sızı hissetmiyorsun, hepimizin doğumu kolay geçer umarım sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi

Ben muhtesem olmak istemiyorum... erkekler muhtesem olsunlar bir konuda o da bu konuda onlarda bu sikinti olsa ayyy cenelerinden durulmazdi.... biz her turlu cefaya cekebilcek kudrette yaratilmisiz ...

Ben muhtesem olmak istemiyorum... erkekler muhtesem olsunlar bir konuda o da bu konuda onlarda bu sikinti olsa ayyy cenelerinden durulmazdi.... biz her turlu cefaya cekebilcek kudrette yaratilmisiz ...
İşte o yüzden mıhteşemiz, ben anneme diyorum nasıl bişey diye diyorki ne var doğum yapmakta ben 7 tane doğurdum şimdikiler herşeyi abartıyor

Sen bayaggg yeni giriyosun sanirim bu konulari bizzz bayag konustuk bitti bile tetanoz asisi yaptiran var yaptirmayan var... grip asisida keza... yani sekonder bir ragatsizligin yoksa yaptirma ama astim bronsit, akdeniz hummasi fmf kemik rahatsizliklari iltihapli romatizma be bilim biseyin varsa bu arz yaptirmani dr lar oneriyorlar inun haricinde genelde yaptirmadik cogunluk olarak.. seker yukleme testide ayni sekilde yaptiran var yaptirmayan var gerek gormeyen dr lar... Allah sag salim saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin .iyi geceler

İşte o yüzden mıhteşemiz, ben anneme diyorum nasıl bişey diye diyorki ne var doğum yapmakta ben 7 tane doğurdum şimdikiler herşeyi abartıyor

Ayyy yerim ben onuu... ya o kadar sikintilari vardiki eskilerden dogumumu dusuncekler... ama kuzum gebe kalma dusuk yapma, sebebsiz infertilite... kromozomal anomalilet artik hersey anormal derece fazla... rahatsizliklar bayah artmis durumda... ahh ahh anacigib gibi olabilsek keske... bende oyle bir toto yok valla
Ya ama kimiside gercekten cok kolay doguruyor... artik nasil bir acilma yasiyorlarsa... suyu geliyor kanal iyice islaniyorr... kaslar uyice aciliyor... hic doktor mudahale bile etmiyor zaten... sadece onlem amacli ordalar tum dogum dogasi geregi kendiliginden gerceklesiyor... doktor gelmiyorsa kesiyor cijtiktan sonra dikiyor... oyyy oyyyy bu konular derinn mevzu... anneme sordumki kestilermu senide.. annemde senin basin buyuktu doktor kesti sendeyken ... ayy cok acidimiydi diye sordum... ya kesmenin dikmenin acisini dogurma acisindan anlamiyorsunki dedi eyvahlar olsun dedim bende...

Evet ben sıkı takip edemiyorum, grip aşısını araştırmam lazım sanırım 5 sene önce tetanoz aşısı yaptırmıştım hatta evde bakacak yaşayan kim varsa aşı olmalı demişti doktorum ailem Türkiye’de aşı yaptırıp gelmişlerdi. Bir de Mart’ın sonunda doğum yapacağım konuşmuşsunuzdur diye düşündüm 3400’lere kadar geri gittim ama bulamadım yazışmalarınızı.

Ohhh kuzum iyi takibini yaptir... cok gecmis olsun... benimde karnimda sertlesme oluyor ozellikle tuvaletim gelip bekledigim o an lar icinde ve yatak odama geldigim zaman... sessiz ortam diyemi yatak cok duz diyemi anlamiyorumki... iyi iyi hic merak etme hersey guzel olacak.. erkenden anlaman ii olmus

Dogumda yasin da etkisi var 20 kusurlu yaslar ayriii 30 kusurlu yaslar ayri her gecen yil daha bi zorlasiyor....

Acaba epiduralde iğne yapılırken şiddetli ağrı hissediliyor mu? Veya doğum sonrasında bel ağrısı yaşadınız mı? Biraz epiduralle normal doğum sürecini anlatır mısınız rica etsem..

Dogum nerde olacaksinoz turkiyedemi? Serklaj var mi? Burdaki arkadaslarin bazilari dogumu tetikler diyerekten dr kari yaptirmadi... kimisi muayene kosullari cok tedbirli diye yaptirmayi istemedi.. tetanoz riski tasimaz diye dogum kosullari felan... benim doktorum yaptirabilirsin dedi ... saglik ocagi dr u takipleri ypiyor... saglik bakanligida bosuna bu proseduru koymamis diyerekten ben iki dozumu yaptirdim ilkini 19-20 gibi ikinci dozu bir ay sonra... 3. Dozumuda 6 ay sonra ... yani yaptirmanin zarari olmadigini dusunenlerdenimki evde keza hergun igne iplik bicak su bu ugrasiyorum.. bugun igneyi elime soktum pasli gibiydi sanki... ya en azindan icim rahat kanjni akittim alkol pamuk yeter... boyle iste...

Canım epidural doğumu bende düşünüyorum ignedenn sonra hiç bişey hissetmiyormusun kesi ffelan dikiş atılırken falan ağrı oluyormu ben çok korkuyorum

Kızlar karnıma bıseyler oluyor regl sancısı gibi cok hafif

Kuzum çok haklısın. Herkesin biyolojik yapısı farklı aslında. Benim ilk doğumum normaldi. Allah a şükürler olsun sıkıntısız atlattık o dönemleri ama, doğrusu tarifi mümkün olmayan sancılar çektim. Fakat geçenlerde yengeme sordum 2.doğum daha mı kolay oluyor diye.. Yengemin 4 çocuğu var. 3 numaralı çocuğunda suyu gelmiş temizlik yaparken (ağrı sızı hiçbir şey yok ). Suyu geldiği için hastaneye gitmişler. Doktor kontrol etmiş ki bebek doğdu doğacak yani. Hemen dogumhaneye almışlar ve maşallah girer girmez doğmuş Yani inanamadım. Böyle enteresan şeyler de duyunca demek ki Allah a güvenip hayırlı ve sağlıklı doğum yapabilmek için dua edip sabretmek en doğrusu. Kimseyle kıyaslama yapmak doğru değil aslında. Sonrasında da doktora güvenmek gerekiyor tabi. Öyle işte ☺

En kötü ihtimalle kurban olduğum yaradanın çözümleri bitmez epidural anestezi var onu yaptırırız napak gari çok teşekkür ederim, ben 5 kilo doğmuşum bir de hiç dikişsiz doğurmuş kadın helal olsun bu arada suda doğum videoları çok ilginç inanılmaz rahat görünüyor sanki çocuğu suyun içinde bulmuş gibi alıp çıkartıyorlar ve çok temiz görünüyor onları izleyebilirsiniz çok daha güzel görünüyor

Agrı olmuyormusta baskıyı el hareketlerını vs hıssedıyormussun
Ee illaki sadece sanciyi kesiyo o . Cocugun ciktigini veya ufak ufak dokunmalarini , dikis atilirsa dikisi. Herseyi hissediyormuşsun. Ama agrisiz sızısız sekilde tek farki o. Arkadasim yeni dogum yapti baya detayli anlatti .

Kızlar karnıma bıseyler oluyor regl sancısı gibi cok hafif
Pozisyon degistir.. ayakkarini sicak tut karnini degil ama ayaklarini bacaklarini sicak tut.. usutmus yada idrar yollari yada bebeklerden dokayi rahim genisliyordur... merak edilecek bir durum oldugunu dusunmuom bide hafif diiyobiz guzelce uyuyun sabaha ins biseyiniz kalmazp

Agrı olmuyormusta baskıyı el hareketlerını vs hıssedıyormussun

Normal.dogumun epiduralinde mi hissediliyormus canim? Bu karina basmayi ne zaman yapıyorlar bilmiyorumda iğne vurulduktan sonra gercekten hic bisey hissetmiyosun simdi kasildj bebek toplandi diyoruz ya anca o kadar bi sanci hissi oluyor plasentanin ciktigini bile hissetmedim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…