- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
En kötü ihtimalle kurban olduğum yaradanın çözümleri bitmez epidural anestezi var onu yaptırırız napak gariçok teşekkür ederim, ben 5 kilo doğmuşum bir de hiç dikişsiz doğurmuş kadın helal olsun bu arada suda doğum videoları çok ilginç inanılmaz rahat görünüyor sanki çocuğu suyun içinde bulmuş gibi alıp çıkartıyorlar ve çok temiz görünüyor onları izleyebilirsiniz çok daha güzel görünüyor
Onu da görünce insanın aklına şu geliyor 'bir küvete su doldusam kendim de doğururum' çünkü doktorun kordon kesmekten başka yaptığı hiç birşey yok tamamen kendin yapıyorsun, insan düşünüyor o kadar para vercem bari Bi iğne yapsın bişey yapsınOhhoo izledim izlemez olurmuyum
Tetanozu yaptırmıştım, grip aşısını yaptırmadım, şeker yüklemesinide doktor gerek görmedi açlık tokluk kan değerlerime bakacakBugün kontrolüm vardı, her şey yolunda bebek dönmüş mü diyerek yatırdı doktor beni erken olduğunu düşündüm ama değil demekki ☺ İlk hamileliğimde 29 yaşındaydım ne 2’li tarama ne şeker yüklemesi yapmamıştı doktorum konusunu açınca gençsin sağlıklısın ne gerek var demişti. Ama şimdi sanırım bir ayda almış olduğum 5 kg’den ve yaşımdan dolayı şeker yüklemesi yaptırmamı istedi 3-4 saat sürecek dedi sizler yaptırdınız mı? Bir de grip aşısı yaptırmamın iyi olacağını söyledi bebeğin de bağışıklığı güçlenir dedi yine ilk hamileliğimde tetanoz aşısı yaptırdığımı hatırlıyorum sadece sizler aşı oldunuz mu?
Ya bilsem azicik agriyla bu isten kurtulcam ve cocuklarim sagliklica gelecekler dunyaya yaparim ama... bosver sezeryanin gozunu yiyimm... ama sonraki agri acilarda fena olanlar varmis... artik onada katlancaz yani...Onu da görünce insanın aklına şu geliyor 'bir küvete su doldusam kendim de doğururum' çünkü doktorun kordon kesmekten başka yaptığı hiç birşey yok tamamen kendin yapıyorsun, insan düşünüyor o kadar para vercem bari Bi iğne yapsın bişey yapsın
Canım ben epidurali bilmiyorum ama epiduraliCanım epidural doğumu bende düşünüyorum ignedenn sonra hiç bişey hissetmiyormusun kesi ffelan dikiş atılırken falan ağrı oluyormu ben çok korkuyorum
Normal.dogumun epiduralinde mi hissediliyormus canim? Bu karina basmayi ne zaman yapıyorlar bilmiyorumda iğne vurulduktan sonra gercekten hic bisey hissetmiyosun simdi kasildj bebek toplandi diyoruz ya anca o kadar bi sanci hissi oluyor plasentanin ciktigini bile hissetmedim ben
Geceleri uyuyamiyorum ve acikiyorum. Suan herseyi yemek istiyorum ya
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi içinTetanozu yaptırmıştım, grip aşısını yaptırmadım, şeker yüklemesinide doktor gerek görmedi açlık tokluk kan değerlerime bakacakbuarada yukarda ara kısmına istedigin kelimeyi yazıp bu kategorıyı secıp eski yazışmalarımızı spesifik bulmuş olursun
Been saat basi acikiyorum. Yemesem benim kiz yerinde durmuyor. Kisiden kisiye gore degisiyor sanirim ya. Beslenme bebek icin cok onemli ama doktorum bebeklerin anne karninda bizim kanimiz ile beslendigini bu yuzden cok yemenin cocugun kilosu ile alakali olmicagini soylemisti. O yuzden dert etme. Ama ben cok aseriyorum ve yiyorum Allah sonumu hayretsinİlginçki ben hıc acıkmıyorum annem eşim oğum zorluyor sureklı aklıma yemek gelmıyor kızlar bu normalmı? Annem cok kafaya takıyor kucucuk doğacak bebiş diye
Been saat basi acikiyorum. Yemesem benim kiz yerinde durmuyor. Kisiden kisiye gore degisiyor sanirim ya. Beslenme bebek icin cok onemli ama doktorum bebeklerin anne karninda bizim kanimiz ile beslendigini bu yuzden cok yemenin cocugun kilosu ile alakali olmicagini soylemisti. O yuzden dert etme. Ama ben cok aseriyorum ve yiyorum Allah sonumu hayretsinama bi istahli yiyorum gormen lazim
Anneler cok evhamli oluyo genelde benim annemde oyle ama bilir kisiler doktorlar cok yemenin veya az yemenin bebekle alakasi olmadigini soyluyolar. O yuzden dert etmeye gerek yok. Kansizlik varsa doktor ilac vermistir o dengeler zaten. Masallah bu aradaAşırı derecede kansızlıgım var bundan olabılır dıye dusunuyorum... Yemememe ragmen de göbeeeemi bır gorsenızzz birr maşallahın ıznı alalım ama
Been saat basi acikiyorum. Yemesem benim kiz yerinde durmuyor. Kisiden kisiye gore degisiyor sanirim ya. Beslenme bebek icin cok onemli ama doktorum bebeklerin anne karninda bizim kanimiz ile beslendigini bu yuzden cok yemenin cocugun kilosu ile alakali olmicagini soylemisti. O yuzden dert etme. Ama ben cok aseriyorum ve yiyorum Allah sonumu hayretsinama bi istahli yiyorum gormen lazim
Anneler cok evhamli oluyo genelde benim annemde oyle ama bilir kisiler doktorlar cok yemenin veya az yemenin bebekle alakasi olmadigini soyluyolar. O yuzden dert etmeye gerek yok. Kansizlik varsa doktor ilac vermistir o dengeler zaten. Masallah bu aradabizim göbişimiz biraz yaygin. Kiz bebek ya yaygin ve buyuk baya. Erkek bebekler daha dik olur derler.
Kesinlikle hiçbir şey hissetmiyorsun, doğum sırasında kesi atması gerekti doktorun hiçbirini hissetmedim. Sancım 100 lerdeydi ekrandan takip ediyordum sadece. Bu arada normal doğuma müsait değildi pelvis 8 cm normal doğum için 10 cm olması gerekti ve bebeğim iri bir bebekti buna rağmen ağrım olmadı doğum sırasında.Canım epidural doğumu bende düşünüyorum ignedenn sonra hiç bişey hissetmiyormusun kesi ffelan dikiş atılırken falan ağrı oluyormu ben çok korkuyorum
Olur o kadar ya bebisler saglikla gelsindeEvet hemen anlasılıyor :) ama bıraz yanlarımda cıktı
Serklaj yok, hatta siz yazınca ne olduğunu öğrendim. Yurtdışında yapacağım, ilk doğumumu da burada yaptım. Perşembe şeker yüklemesi için kliniğe gideceğim. Grip aşısı için de christmas tatili bittikten sonra yaptırmayı düşünüyorum. Tetanoz aşısını da soracağım 5 yıl geçti ama hala aktif midir diye.Dogum nerde olacaksinoz turkiyedemi? Serklaj var mi? Burdaki arkadaslarin bazilari dogumu tetikler diyerekten dr kari yaptirmadi... kimisi muayene kosullari cok tedbirli diye yaptirmayi istemedi.. tetanoz riski tasimaz diye dogum kosullari felan... benim doktorum yaptirabilirsin dedi ... saglik ocagi dr u takipleri ypiyor... saglik bakanligida bosuna bu proseduru koymamis diyerekten ben iki dozumu yaptirdim ilkini 19-20 gibi ikinci dozu bir ay sonra... 3. Dozumuda 6 ay sonra ... yani yaptirmanin zarari olmadigini dusunenlerdenimki evde keza hergun igne iplik bicak su bu ugrasiyorum.. bugun igneyi elime soktum pasli gibiydi sanki... ya en azindan icim rahat kanjni akittim alkol pamuk yeter... boyle iste...
Olur o kadar ya bebisler saglikla gelsinde
Serklaj yok, hatta siz yazınca ne olduğunu öğrendim. Yurtdışında yapacağım, ilk doğumumu da burada yaptım. Perşembe şeker yüklemesi için kliniğe gideceğim. Grip aşısı için de christmas tatili bittikten sonra yaptırmayı düşünüyorum. Tetanoz aşısını da soracağım 5 yıl geçti ama hala aktif midir diye.
Canım yavaş yavaş ağırlaşmam başladı büyük olasılık birkaç ay sonra daha da ağırlaşıp zamanı gelince hayırlısıyla alsınlar da fark etmez moduna girerizKizlar doğum videoları izliyorum çok korkuyorum . Normal doğum istiyorum allah kismet ederse ama çok korkuyorum sizde başladı mı korkular yoksa benim mi erken başladı
Doğum acısı hatırlanmayan tek acıymış ertesi güne unutuyorlardır da ondanSen cilginsin... bende ilk aylarimdan itibaten izliyorum ☺bana gore gec kalmissin... hemde ikizleri bilmeden ikiz ucuz dogumlar izliyordum... ödüm kopuyordu... simdi son zamanlarimda daha cok korkmaya basladim ya suyu gelip dogum baslarsa ya kanala girerse... ya biri normal yapmak zorunda kalirken digerini sezeryanla almak zorunda kalirlarsa diye diye... ama varya allah bi guc veriyor o kesin ama su benim yasadigim kemik agrisi inanilmaz... hele vajina kanalina gelen baski agri... yani bunun bilmem kac kati olucagina dusunursek ya ama illa cok siddetli oluvak diye bisi yok... suni sanci verilmeden kendi sancimiz olursa ne guzellde... suni sanciyi basinca off fena diyorlar... birde dikissiz olmasi... ya izlememek daha guzel yani... ama ben zaten dikisle ameliyatla dogumla hayvanlarda hasir nesir oldugumdan yani cok uzak sayilmaz bana ☺ sezeryan olacam ben kafam rahat... sonrasini dusunup kendime gelince nasil bir agrim sancim olucak onu merak ediyorum isin asli .. Allah yardimcimiz olsunn... bu aralik ovakda doguran anneler hic cok agrim oldu hic soyle oldu hic boyle oldu anlatan pek yok... prensesler gibi doguruyorlar sanki ☺☺
Sütün gelmesinin doğumun türüyle alakası yokmuş. Plesenta rahimden ayrılınca süt için beyne sinyal gidiyormuş diye okumuştumKızımda bende de gelecek gibi hiç belirti yoktu.Sancım yoktu zamanı doldu diye sezeryana aldılar.Millet dedi sütün gelmez boşuna bekleme.Çıktım doğumdan yine gelen birşey yok zannediyorum.Görümcem hemşire kim demiş yok dedi sıktım göğsümü geldi hemen.Bir hafta grlmeyen sonra bebeğini 2 yaşına kadar emziren de duydum.Böyle düşünüp canını sıkms bence.
Sertleşme dediğiniz yoğurt yiyince karnınızın semsert şişmesi gibi bişi mi? Benim akşamları karnım semsert oluyor daKızlar hastaneden geliyorum. Karnımda sertleşme vardı ve bebek hareket ettikçe canım yanıyordu bugün. Nst çekildi. İlk taktıklarında sancım 37 falandı, en son 16 lara düştü. Doktor yarın gelsin yanıma demiş, sabah gidicem
Benim bildiğim bebek sürekli dönüş halinde hala. Benim geçen hafta kafa aşağıdaydı bugün yukarıdaydı. Tetanozu burası Türkiye nolur nolmaz diye dr um önerdi. İki doz vuruldum. Grip aşını kesinlikle önermiyorum dedi vurulmadımBugün kontrolüm vardı, her şey yolunda bebek dönmüş mü diyerek yatırdı doktor beni erken olduğunu düşündüm ama değil demekki ☺ İlk hamileliğimde 29 yaşındaydım ne 2’li tarama ne şeker yüklemesi yapmamıştı doktorum konusunu açınca gençsin sağlıklısın ne gerek var demişti. Ama şimdi sanırım bir ayda almış olduğum 5 kg’den ve yaşımdan dolayı şeker yüklemesi yaptırmamı istedi 3-4 saat sürecek dedi sizler yaptırdınız mı? Bir de grip aşısı yaptırmamın iyi olacağını söyledi bebeğin de bağışıklığı güçlenir dedi yine ilk hamileliğimde tetanoz aşısı yaptırdığımı hatırlıyorum sadece sizler aşı oldunuz mu?
Bana da geçen hafta olmuştu böyle 10 sn sürüp sürüp geçmişti aynı ilk adet olacağımı hissettiğimdeki ağrı. Yalancı kasılma dedi burdaki arkadaşlar. Ama takip etmen gerekiyormuş.Kızlar karnıma bıseyler oluyor regl sancısı gibi cok hafif
Bende öyleyim akşam hiçbişi vermese eşim aklıma yemek gelmiyor. Benimki biraz reflü yüzünden. Akşam ne yesem mahvediyor beniİlginçki ben hıc acıkmıyorum annem eşim oğum zorluyor sureklı aklıma yemek gelmıyor kızlar bu normalmı? Annem cok kafaya takıyor kucucuk doğacak bebiş diye
Beni kim görse erkek mi diyor hemen. Hayır prenses diyorumAnneler cok evhamli oluyo genelde benim annemde oyle ama bilir kisiler doktorlar cok yemenin veya az yemenin bebekle alakasi olmadigini soyluyolar. O yuzden dert etmeye gerek yok. Kansizlik varsa doktor ilac vermistir o dengeler zaten. Masallah bu aradabizim göbişimiz biraz yaygin. Kiz bebek ya yaygin ve buyuk baya. Erkek bebekler daha dik olur derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?