- 14 Eylül 2018
- 3.537
- 4.331
- 133
Benim doktorum ne rahim boyunu söylüyor ne kiloya bakıyor ne tansiyona alıştım bu doktora değiştirmekte istemiyorum ultrason da bakarken eli gözü bacağı diye gösteriyor hatta son kontrolde ağzını açıp esnediğini gördükBenim daha önce ikiz erken doğum hikayem var, sonrasında da iki düşük. Şimdi de hem ikiz hemde rahim kısa.
İğneyi dün sabah akşam yaptırdım kuzum bitti, bugün etki etmiş olur mu acabaİgne yapmış olmasın sakın
Oyyy kuzucum hatirladim.. sana o zamanlarini hic hatitlatma niyetim yoktu kusura bakmaBenim daha önce ikiz erken doğum hikayem var, sonrasında da iki düşük. Şimdi de hem ikiz hemde rahim kısa.
Benimde ilk gebeligimde söylemiyordu. Bende hicbirsey bilmiyordum ama erken doğum yasayinca ben kendim soruyorum oda söylüyor.Benim doktorum ne rahim boyunu söylüyor ne kiloya bakıyor ne tansiyona alıştım bu doktora değiştirmekte istemiyorum ultrason da bakarken eli gözü bacağı diye gösteriyor hatta son kontrolde ağzını açıp esnediğini gördük
Bizim doktorda oyle ben goruyorum ben bakiyorum iciniz rahat olsun felan diyor.. ne boy ne kilo ne amniyon sivi yani on dakka bakio bi dakka zahmet edipte konusmuyi hersey iyi dinlenmeye devam ... sinir oluyorum ama el mahkum adam iyi.. napalim ya dayancaz vallaBenimde ilk gebeligimde söylemiyordu. Bende hicbirsey bilmiyordum ama erken doğum yasayinca ben kendim soruyorum oda söylüyor.
19 haftalık tilar,Oyyy kuzucum hatirladim.. sana o zamanlarini hic hatitlatma niyetim yoktu kusura bakmaama kac haftalikken kaybini yasamistin? Ya bu rahim kisaligi benide tedirgin ediyo.. bu haftalarda hobbidi hobbidi yapan her hafta guclenip kuvvetlenip buyudukce nasil duracak yerinde hic bilmiyorum Allah dermansiz dert vermesin insallah
Dün karnıma top çarptı diye bugün tekrar gittim muayene etti sorun yok Allah’a şükür ama karna alınan darbelerde bebek bi yandan bi yana gidince kafasına darbe alıp beyin kanaması olabiliyor tabi o durumlar trafik kazası gibi şiddetli darbelerde oluyor diyo bunu demesi bile moralimi bozdu benim öyle bi durum yok niye diyorsun ki bunu banaBizim doktorda oyle ben goruyorum ben bakiyorum iciniz rahat olsun felan diyor.. ne boy ne kilo ne amniyon sivi yani on dakka bakio bi dakka zahmet edipte konusmuyi hersey iyi dinlenmeye devam ... sinir oluyorum ama el mahkum adam iyi.. napalim ya dayancaz valla
Canım Doktorun iyiyse bakıyorsa gerisi onemli degil. Soylemesede olur, bazı doktorlar öyle konusmuyor, sormadikca açıklama yapmıyorlar.Bizim doktorda oyle ben goruyorum ben bakiyorum iciniz rahat olsun felan diyor.. ne boy ne kilo ne amniyon sivi yani on dakka bakio bi dakka zahmet edipte konusmuyi hersey iyi dinlenmeye devam ... sinir oluyorum ama el mahkum adam iyi.. napalim ya dayancaz valla
Evet simdi ilk hedefim 34. Haftaya kadar istirahatle erken gelmemesi icin dua edip dinlenmek... sonrada 37. Haftada ikinci hedefim..Canım Doktorun iyiyse bakıyorsa gerisi onemli degil. Soylemesede olur, bazı doktorlar öyle konusmuyor, sormadikca açıklama yapmıyorlar.
Evet hayatim su anda karnimin ici yara gibi agriyor... rahmin yani bariz belli... umarim hersey normaldir.. is yapinca ya kendimi dinlemiyordum ama istirahate basladim agrilarim olunca kafaya takiyorum ne diye..19 haftalık tilar,
Bu haftadan sonrası senin içinde önemli dikkat et cnm. Ben Rabbime şükrediyorum bu haftalara kadar geldim.
Benim önceki gebeligim de zaten doktorum sürekli diyordu erken doğum veya düşük yapabilirsin diye.Bende hiç dikkat etmedim sürekli her ìşe kostum. Tamamen safligimdi tecrubesizdim, daha 21 yaşındaydım hep birsey olmaz kafasindaydim. Acı bir tecrübe oldu yani.
Külot kalın ped tarzında emişi güzelBu depend külot bez gibi mi normal ped tarzı değil demi?
Canım 6 bitmedimi 19 aralıkta 6 bitti benim 7 ye girdim 19 ocakta 7 bitecek 19 şubtata 8 bitecek 19 martta 9 biticek6. Ayina girdin ve 6. Ayindan gidiyorsun kuzucuk... 7. Ayina girebilmen icin nerde baksan 29-30 hafta arasi olmalisinki 7. Ayina girmis olasin
Sürekli kirli tuvaletlere gidiyorum. Okuldakini özel eğitim öğrencileriyle ortak kullanıyoruz. Her hafta kızımın balesi var, orda klozet kullanıyorum. Her bale çıkışı kızım yakınındaki avm'ye oyun alanına gidiyor ve gelmek bilmiyor. Yüzlerce kişinin kullandığı klozeti mecburen orda da kullanıyorum. Bunlar sürekli olanlar, bir de bunların dışında sürpriz durumlar var. Normalde senede bir defa idrar yolu enfeksiyonu olurum ama şükür hamilelikte olmadım. Çok su içmeme bağlıyorum. En az 5 litre içiyorumdur. Hâlbuki girmediğim pis tuvalet kalmamıştır.Canım benim iş yerinde ikisi de var Ma ben alaturka tercih ediyorum. Son dönemlerde idrar yolu enfeksiyonu riski daha fazla mi klozette bu risk çok çok yüksek. Doktoruma da sordum alaturka zarar verir mi diye tam tersi hem seni hem bebeği korur ev harici yerde klozet zorda kalmadıkça kullanma dedi. Oturup kalkma hareketi faydalıymiş. Ben evde bile kullanmıyorum bakteri çok fazla oluyormuş. Sonuçta eskiden klozet mi vardı
28 kuzumKaçıncı haftandasın canım sancıların normal demiş ya merak ettim
Esim yagiz olsun dedi. Kirmadim. Hosuma gitti benim de. Yagizalp de geldi sonradan aklimiza ama direkt kisa olsun die alp derler die sanirim yagiz olarak kalcakKatılıyorum sana canım kendin için en iyisini sen bilirsin. Güzel günlerde giysin yavruşun adını ne koyacaksınız karar verdiniz mi
Takimlar trendyoldan; imaj bebe, bebitof, andywawa, hellobaby;hepsi birbirinden güzel rabbim ağız tadı ile güle güle giydirmek nasip etsin hangi siteden aldınız
O zman baska tabi. Bence de beyaz daha guzel. Bende dusunuyorum beyaz bakalim nasil olcak, cuma nasipse bi bakcam.Bana da mantıklı gelmişti internetten demonte alana kadar hazır kurulmuş almak iyi olurdu ama bayan fotoğraf attı istediğim tarzda değil koyu ceviz rengi benim evim açık renkler hiç uymaz görür görmez vazgeçtim
Ben 29- 30 hafta olunca 7 aylık demeye başladım.2 ay kalmış oluyor doğumaBirde artık 7 aylık diyebiliyormuyumm ki 26. Haftadayım 6 aylığa çok büyük geliyor karnım
alirdım ben olsam yakınmışta sana eşine sor yinede onunla senin kararın önemliBayanlar size bi şey danışmak istiyorum bebeğime sepet beşik alıcam internetten bebekonfor diye bi siteden sipariş vermeyi düşünüyordum 400 tl ama bi uygulama üzerinden bi bayanla görüştüm benim oturduğum yere yakın oturuyor sepet beşiğini satmak istiyormuş 200 tl kararsız kaldım annem boşver 200 ü veren 400 ü de verir alırız diyo ama bu da hazır kurulmuş eşim gider alır arabaya koyar ama kararsız kaldım bebişime her şeyin en güzelini almak isterim
canımmm çok ama çok geçmiş olsun dinlen hiç bir iş yapmaKuzum bacagim cekiliyor sicak su torbasi iyi geldi.. ama simdide ayaklarimin altinda kramp giriyormus gibi.. bu ne anlamadimrahmimde bebisler mi biri mi ikisimi anlamiyorumki ama fokurdamalar hareketleri feci rahatsiz ediyor.. yuzum kipkirmizi.. bilmiyorum.. bide totom varya ayriliyomus gibi kemik agrisi var... kuzum hep uzaniyom gozum korktu Agirlastim bu haftada kabul ediyorum.. korktum hep yatiyorum.. aman sende dikkat ett nolurr.. senin dedigin gibi bende oglumu hic hissetmiyorum yani kizdaki hissim de fokurdama oldugu icin.. ya yarin doktora gidicen bakicam... biri bisey desin niye boyle diye yada desinki normaldir bu... iki haftadir doktor gormuyor iskilleniyorum... sanki altimdan cikcak kasiklarimda agri yapiyor.. aha biri vurdu ama hangisi bilmiyom.. oyoe kuzum yaa dinlen sakin yorma kendini... ikiz gebelerin iki haftada bir gorunmesi gerekmezmi?? Neden bir ay sonra dedi bu adam anlamiyorum...
Çok şükür cnm herşeyin yolunda gitmesine sevindimCanlar gittim geldim hastaneye. Çok şükür açıklık falan yok, rahim ağzı uzunluğu da iyi. Alttan baktı. Akıntıya sebep olan mantarmış, fitil yazdı. Sancıların başlaması normal artık bu haftalarda dedi. Nts de sancı yoğunluğu fazla değildi o yüzden çok önemsemedim dedi. Dinlen, takipte kal dedi. Bebik de iyiydi şükür 1144 gr olmuş. Bazen bi yerde toplanıp sertleşmesi durumu yaşanabiliyo panikleme dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?