Bencede en azından hepsini kollu alayım diyorum çok sıcak olmadığı müddetçe kolu giyer bebek üşür derlerAynisini bende sordum ama illaki soguk olur ya bu sene yaz gec gelir
Aynen gaziantepte yaşıyorum yine de mart nisan soğuk geçiyor genelde. uzun kollu alırım çok sıcak olursa zaten yazlık alırız insallah o gunleri bi gorseydikBence o biraz sana ve yaşadığın yere bağlı. Mart bazı bölgelerde soğuk geçiyor. Doğuda nisan bile soğuk. Bana sorsan ben bu bebiş için mont bile aldım çünkü evde durmam. Kızım 5 günlükken avm'ye gitmiştim. Bu bebiş doğduğunda da çıkarım. Kızımı eve hapsetmeye de hakkım yok. Ha sen desen ki ben kırkı çıkana kadar evden çıkmam, yaşadığım yer de sıcak, o zaman evinin ısısına göre alabilirsin. Hemen küçülecekler zaten.
Doğum takvimi derken kuzum? Nasıl nereyeMasaallah prensese ❤ Senin dogum takvimin neden gozukmuyo canim yapsaydinya
Uyuşmazlık iğnesi için test yapıldı mi, bazen gerekneyebiliyirctest sonucuna göre. Benim 2 kürtajım var kalp atışları durduğu icin, 2 kürtajdan sonra 1 de oğlumun dogumundan sonra oldum ama oğluma hamileyken 28.haftada yapılan testte ihtiyaç görmemişti doktorum. Bu hamileliğimde de haftaya persembe yaptırılan test bakalım ne diyecekAy kızlar bugün hiç giremedim. Öğlen doktora gitmeden biraz ütü yapayım dedim Aşk-ı Memnu eşliğindesonra doktora, oradan okula, oradan ev, sonra eşimin kardeşi geldi falan derken ancak telefonu elime alıp uzanabildim.
kontrolüm güzel geçti şükürKan uyuşmazlığı iğnem vurulacak sanıyordum, doktor eczacılar odasına gidip almam gerektiğini yoksa çok pahalı olduğunu söyledi. Yarın yine sabahtan yollara düşüyorum. Oradan iğneyi aldıktan sonra herhangi bir hastanede yaptırabiliyor muyum iğneyi? Bilen arkadaşlar yazsa çok sevinirim
Tombik bebiş sevenler varsa Hünnap Keçi boynuzu özünü öneririm. Benimki resmen dobişko olmuş, şok oldum. 1,5 hafta önde çıktı1400 olmuş kilosu. (Maşallah ) Ama pekmez bana da yaramış 3 haftada 2 kilo almışım boşu boşuna. Doktor da kilo almamızı ona bağladı ve pekmez için kan yapmaz zaten dedi Evet dogru yapmamış da boşu boşuna kilo aldık umarım bebeğim gelişimi normale döner. Yoksa ben onu nasıl çıkarıcam
ultrasondan serviks uzunluğuma baktı 33mm çıktı. 17. Haftada bakıldığında 39 mm idi. Kısalmış dedim, 30 üzerinde olduğu sürece sorun yok dedi. Gerçi alttan muayene, karından muayene farkı da olabilir.
Alttan muayene yapmadı. Nasıl rahatladım bilemezsinizNormalde alttan muayenede utanmam çekinmem yoktur ama şu an öyle bir ağrım, yanmam var ki muayene olduğumu düşünemiyorum fitil verdi, bir de probiyotik tavsiyesi istedim. İnşallah iyi gelecekler
Sonraki kontrolüm de 4 hafta sonra nasipse
3 hafta önce yaptırdım canım negatif. Ama doktor yine de istiyor önlem olarakUyuşmazlık iğnesi için test yapıldı mi, bazen gerekneyebiliyirctest sonucuna göre. Benim 2 kürtajım var kalp atışları durduğu icin, 2 kürtajdan sonra 1 de oğlumun dogumundan sonra oldum ama oğluma hamileyken 28.haftada yapılan testte ihtiyaç görmemişti doktorum. Bu hamileliğimde de haftaya persembe yaptırılan test bakalım ne diyecek
Ya anlatsam bende de neler var. Ameliyatı da kv vardı kaç gün evde baktı ayrıca bana. Annem yabancı gibi uzaktan geçmiş olsun falan dedi. Her hastalandığımda da kv gelir elinden ne geliyorsa yardım eder gider. Benim annem de öyle iş yerine ziyarete giderdim bunları mı giyip geldin makyaj yapmamışsın falan derdi. El alem ne derci bunlar hepKizim havale gecirdigi gun hayatimin en korkunc günüydü. İlk aradigim kaynanamlar oldu hastaneye gotursunler diye ulasamayinca komşu goturdu. Sonra esimi aramislar ogrenmisler ben yoldayken beni arayip sordu o kadar, çıktı işe gitti kadin. Kendi anneme epey sonra soyledim. O da oglenden sonra eve döndük o zaman geldi zaten fazla duramadilar biz yine hastaneye gittik 2 gece hastanede yattik. Arada ugradi ikiside. Eve ciktigimiz gun annem bana dedi ki yirtik tisortle gitmissin hastaneye oyle gitme bir daha. Sen ne diyorsun ya dedim. Ben canımla ugrasirken kiyafet mi dusunecektim. Sen havale nasil olur biliyormusun dedim yok bilmiyorum dedi. Sekeri olduğu icin fazla anlatmamistim onlar siradan bayildi saniyormus. Anlatinca yerinde duramadi gidip gelip kiza bakti o gece.yani onlarda anne bizde anneyiz ama fark cidden cok fazla
Canim ciger gelistiriciyi sana neden vuruyorlar ? Sanci ya da kisalma fln mi var hatirlayamadimKizlar benim erken dogum riskim var 2. Doz tetanozuda doktoruma sorarak oldum hemsire tereddut etmisti yaptirabilirsin dedi her defasinda kasilmalarimda cok erken basladigi halde izin verdi yani bilginiz olsun...persembe gunude ciger gelistirici olucaz insaallah hayirlisiyla
Ben pentiden aldim, dedigin atleti bilmiyorum ama belli etse de etmese sorun yok. Gogus pedi kullanirsin zaten ki, yoksa akma ihtimali olur sutunun bence. Fiyati cok uygunmus, icine sindiyse kacirma benceKizlar merhaba, belki yazanlar olmustur ama hepsini okuyamadigim icin sorayim dedim. Ebebek'te emzirme sutyeni var babymom kaplı emzirme sutyeni fiyati 26,90 uygun geldi ama alan var mi güzel mi merak ettim. Kapsız degil kaplı olani soruyorum göğüs ucunu belli etmez diye düşünüyorum ama emin de olamiyorum.
Ya burda kim bir yerinin ağrıdığında bahsetse bende de var diyorum ama gerçekten var. Her türlü ağrım varSertleşmem çok. Ama doktora gidince öyle olumlu konuşuyor ki utanıyorum hepsini sıralamaya Nasıl geçti görüşmeyeli diyor, çok yorucu ve ağrılı diyorum sadece. Ona bile söyleyecek güzel birşey buluyor. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum. Büyük oğlumda doktorun dikkati ve evhamlı oluşu sayesinde 28.haftada doğurmaktan kurtuldum ama bu doktoruma göre herşey o kadar normal ki... Ve işin enteresanı bu beni o kadar rahatlatıyor ki
Doktorumu çok seviyorum. 2 hamilelikte farklı şehirlerde ve tatilde bulunmaktan dolayı yaklaşık 10 kadar doktorla muhatap oldum, hep bayan doktora asla derdim ama gerçekten pozitifliği bir harika. İlkinde çok evham yaptım, sinir, stres, çok ağladım. Oğlum çok uykusuz bir bebekti ve şimdi de çok duygusal. O yüzden bu hamileliği daha pozitif geçirmeye çalışıyorum. Gebelik geçmişimi anlattım, erken doğum sıkıntısı yaşadığımı biliyor ve şimdi bana hiç bu riskin tekrarlayacağından bahsetmese de erken doğum riski oluşturacak şeyler konusunda çaktırmadan uyarıyor. Yürüme dedi, tetanozun ikinci dozunu istemiyorum dedi, öksürüğü kesmemiz lazım dedi, sık sık idrar tahlili ve kültürü istiyor. Yani öyle çok da rahat değil de, sanırım hastayı evhamlandırmamak için biraz dikkatli davranıyor ☺
Dün akşamki kaşık ağrısı gecmeyince acile gittim. Doktor çok yüzeysel baktı ultrasonda. Bebeğin kap atışları iyi suyun iyi dedi. Rahim agzini ölçmedi. Ama alttan elle açılma kontrolü yapti. Açılma yok dedi.
Serum taktırdı ve magnezyum yazdı. Bir de idrar tahlili istedi. Hafif enfeksiyon var bol su iç dedi ve eve yolladı. Serum kasılmama iyi geldi açıkçası. Ama doktordan memnun kalamadım. Çok yüzeysel bir muayene idi. Tüm aciller böyle mi?
Sezeryan beni korkutuyor anestezi olduğu için o nedenle npröal daha cazip geliyor ablam annem Kayınvalidem hep öyle motive ettiler çok rahat olduğunu söylediler
Diyetle kontrol altina alirsin insallah canim. Uzulme yalniz degilsin Allah dermansiz dert vermesin. Bendede var gebelik sekeri . Tatli hamisleriz hep ondan oluyo
Benim bir saat sonrasi 132 cikti ve buna ragmen evett gebelik sekeri dediler cnm sinir 140 olmasina ragmen
Kızlar bişey sorcam, benim akşama doğru vajinamda bir sızı oldu hala devam ediyor. Üşütmüş olabilirim ondan olur mu sizce ? Şimdi diyeceksiniz bu kız bugün doktordan geldi yine bize soruyor soruyu diye ama doktorda bişey yoktu akşama doğru başladı
Canım benim annem uzun yıllardır şeker hastası. Artık nelerde şeker oranı yüksek o kadar alışmışım ki.. Her şeyi dikkatli tüketmek gerekiyor. Tatlı şeyler zaten malum ama bir de gizliden şeker barındıran gıdalar var. Patates, pirinç, limon gibi. Ama Allah a şükürler olsun sağlıklı alternatifler de çok. Maşallah ülkemizin yemek kültürü öyle zengin ki
Ayy kuzum beni de unutmaz hiçDooDooDoo sende doktora gitcektin canım ne yaptın yazmadın hiç
Herkese iyi akşamlar aramızda öğretmen arkadaşlar vardı branşı anaokulu olan var mı bilmiyorum ama bi şey danışmak istiyorum sizlere kızım bu yıl devlet anaokuluna gidiyor öğretmenimiz de hamileydi ve Doğum iznine ayrıldı yerine ücretli öğretmen buldular sanırım kendi öğretmenimiz makas falan hiç istememişti açıkcası pekte ilgili değildi hamilelikte söz konusu olunca çocuklarla pek ilgilenmedi şimdi bu yeni gelen öğretmenin makas istemesi beni tedirgin etti sınıf mevcudu 30 a yakın makas sıkıntı olmaz mı benim çocuğum makas kullanmayı biliyor zaten ama diğer çocuklara güvenim yok kızıma bi zarar gelmesin Allah korusun
Ya al benden de o kadar gun boyu tesbihti yasindi kurandi derken... gozlerim agridi vallahi..bnde kaptirdimKendimi tesbihe yasine kaptırdımsize yazmayı unutuyom
Evet canım. Doktora sordum ben de 75 ilk şeker yüklemesinde 180 imiş sinir. 50 km’lik 140 imiş.180 sinir
Benim doktorumda cok cok rahatt oda herşeye normal diyor ve olumsuz bişeyde bile korkutmuyor ama bu beni rahatlatmıyoYa burda kim bir yerinin ağrıdığında bahsetse bende de var diyorum ama gerçekten var. Her türlü ağrım varSertleşmem çok. Ama doktora gidince öyle olumlu konuşuyor ki utanıyorum hepsini sıralamaya Nasıl geçti görüşmeyeli diyor, çok yorucu ve ağrılı diyorum sadece. Ona bile söyleyecek güzel birşey buluyor. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum. Büyük oğlumda doktorun dikkati ve evhamlı oluşu sayesinde 28.haftada doğurmaktan kurtuldum ama bu doktoruma göre herşey o kadar normal ki... Ve işin enteresanı bu beni o kadar rahatlatıyor ki
UnuturmuyummmAyyyy aynı benim doktorum resmen ve ben kendisine hastayımmm bu anlamdailk gittiğimde bebek 3 gün ilerideydi, 3 gün ileride çok güzel dedi. Sonraki gittiğimde 5 gün geriye düşmüş, haftasıyla uyumlu deyip geçti sadece. Bu benim için çok önemli bir ayrıntıydı mesela. Böyle alttan alttan tembihliyor, asla negatif bir yanı yok. Bundan önceki gittiğim doktor detaycı ve pimpirikliydi, beni cidden mahvetmişti psikolojik anlamda. Herkesin doktor ihtiyacı farklı. İnşallah doğumdan sonra da böyle güzel bahsedebiliriz doktorlarımızdan
kasık ağrısını pek sallamıyorlar genelde canım. Ben de iki defa gittim kasık ağrısıyla aynı şekilde bakıp gönderdiler. Hatta haftam erken diye alttan bile bakmadılar. Ritmik ağrı olursa sıkıntıymış.
Ben de sezeryandan korkuyorum ama bunu düşünmemeye ve çağırmamaya çalışıyorumKanım düşük diye kan kaybından bi de aynı şekilde anesteziden korkuyorum ben de.
eveeeet canikolar şekeriniz fazla kaçıyor sizlerin
Bana da 133 çıktı diye iyi dedilerne garip yav bu doktorlar.
benim de hep doktordan çıkınca farklı bir ağrım, sızım başlar canımbence üşütmüşsündür ama ayakları sıcak tut.
ayy evet limon.. annemde bir ara yüksek tansiyon problemi oldu. Düşsün diye boyuna
limon yiyordu. Bu sefer de şekeri yükseldiİçinde şeker olduğunu biliyorduk ama bu kadarını bilmiyorduk
Ayy kuzum beni de unutmaz hiçgüzel geçti canım. Bebeğin ve annesinin dobişko olması haricinde
ben anasınıfı öğretmeniyim. Abes olan öğretmeninin bu zamana kadar istememiş olması. Anasınıfında ilk kazandırılan becerilerden biridir makas tutma/kullanma becerisi. Küt uçlu makas aldırır zaten Öğretmen de, sıkıntı olmaz
Pentide 80 tl demişlerdi. Bahsettiğim sutyeni internetten alicam o yuzden cok emin olamadim ama işimi görecek gibi alayım bari yarin. Aman iyi cikmazsada evde kullanirim sadeceBen pentiden aldim, dedigin atleti bilmiyorum ama belli etse de etmese sorun yok. Gogus pedi kullanirsin zaten ki, yoksa akma ihtimali olur sutunun bence. Fiyati cok uygunmus, icine sindiyse kacirma bence
Ben emzirme sütyeninden ziyade emzirme atleti kullanmayı düşünüyorum.LCWde vardı.Göğüs kısmında sünger olan atletlerini kullanıyorum.Sütyenler sıkıyor beni bunaltıyor.Bunlarla bile emzirirken rahat olur bence.Kizlar merhaba, belki yazanlar olmustur ama hepsini okuyamadigim icin sorayim dedim. Ebebek'te emzirme sutyeni var babymom kaplı emzirme sutyeni fiyati 26,90 uygun geldi ama alan var mi güzel mi merak ettim. Kapsız degil kaplı olani soruyorum göğüs ucunu belli etmez diye düşünüyorum ama emin de olamiyorum.
ins zamaninda gelsin kuzucugun cnmKizlar benim erken dogum riskim var 2. Doz tetanozuda doktoruma sorarak oldum hemsire tereddut etmisti yaptirabilirsin dedi her defasinda kasilmalarimda cok erken basladigi halde izin verdi yani bilginiz olsun...persembe gunude ciger gelistirici olucaz insaallah hayirlisiyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?