Canım bnm çıban mı acaba diyorum doktorlar birazda abartırya haniKizlar cnm cok sıkkın :sirtimda birsey cikmisti sivilce gibi ici kanli... dun patladi esim mudahale etti.. bugun dr a gidip gostereyim dedim dermatologlar yoktu iki ozel hastane dolastim.. yarin sabaha randevu aldim.. Acildeki pratisyenler sirtimin ustunde yatmaktan damarlar toplanmis olabilir dediler.. hicbisey yapamadilar dermatolog gorsun dediler... canim cok sikkin.. patolojiye parca gonderirler belki, orayi yakarlar yada dediler... esimde yarin babanla gidersin gorevim var dedi..
Sen demezsen onlar hic orali degiller zaten.. Kan ilacimi kendim basladim magnrzyumuda kendim basladim dohdur ne bilir (gozumun dizimin feri yoktu dedimki kanim dustu baktirdim dusmus kan ilacindan bahsetmiyo hocam kan ilaci kullanayimmi dedimde oyle yazdi )
Benimde öyle zorla istiyordum vermiyordu kan ilacı hariçAynen bende demir ilacına kendim başladımmagnezyumuda yine isteyen ben
Canım bana da dua et nolur 2 hafta sonra gel bakalım çıkmış mı dedi. 14 gün sonra gidicem inşallah çıkmış olurKızlarr slm bugün kontrol vardı vee plasenta yer değiştirmiş çok mutlu oldum Rabbime şükürler olsun kilomu gelişimimiz iyi artık 14günde bir gel dedi nst ye bağlıycaktı sancım yok diyince bidahaki sefere dedi artık yaklaşıyor Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Bişi çıkmaz inşallah canım ya stres yapma. Pratisyenler bilmez öyle konuşmuşlardır. İnşallah güzel çıkacak sonuçlarınKizlar cnm cok sıkkın :sirtimda birsey cikmisti sivilce gibi ici kanli... dun patladi esim mudahale etti.. bugun dr a gidip gostereyim dedim dermatologlar yoktu iki ozel hastane dolastim.. yarin sabaha randevu aldim.. Acildeki pratisyenler sirtimin ustunde yatmaktan damarlar toplanmis olabilir dediler.. hicbisey yapamadilar dermatolog gorsun dediler... canim cok sikkin.. patolojiye parca gonderirler belki, orayi yakarlar yada dediler... esimde yarin babanla gidersin gorevim var dedi..
Arkadaşım önemli bir şey değildir belki ama yine de bi kardiyolojiye gitmende fayda vadır diye düşünüyorum. En azından birşey çıkmadığını görünce için rahatlarSelam kizlar. Benim kalbim günde 2 kere falan gümbür gümbür atıyor böyle boğazımda gibi.10 dk falan sürüyor. Sizce neden olabilir sizde de oluyor mu kiii
Hayırlı olsun kuzummmmKızlar bebek arabasıyla puseti sipariş vermiştim geldi. Çok önerdiler bu markayı. Umarım pişman olmam
Oyyyy maşallah kuzuma bnmEvet teyzesii, geldik kontrolden1666 gram olmuşuz, her şey yolunda çok şükür Doğum pozisyonuna dönmüş ama yukarda çok şükür, risk yok dedi. İlk kez nst ye girdim, sancı çıkmadı neyse ki
Çok geçmiş olsun. Peşinen moralini bozma. Belki çok basit birşey. Acil doktorlarına en az güvendiğim konu cilt hastalıkları. Oğlumun vücudunda birşeyler çıkmıştı. Acile gittik, kaşınıyor diye. İlçede su çiçeği salgını var, su çiçeği olmuş dedi. İlaç vermedi, okula gitmesin diye tembihleyip gönderdi. Allah Allah dedim, bu kadar büyük mü çıkarmış su çiçeği . Açtım Google görselleri, alakası yok. O gece araya taraya ürtiker olduğunu farkettim ve hemen ertesi gün dermatologa gittim. Gerçekten ürtikermişKizlar cnm cok sıkkın :sirtimda birsey cikmisti sivilce gibi ici kanli... dun patladi esim mudahale etti.. bugun dr a gidip gostereyim dedim dermatologlar yoktu iki ozel hastane dolastim.. yarin sabaha randevu aldim.. Acildeki pratisyenler sirtimin ustunde yatmaktan damarlar toplanmis olabilir dediler.. hicbisey yapamadilar dermatolog gorsun dediler... canim cok sikkin.. patolojiye parca gonderirler belki, orayi yakarlar yada dediler... esimde yarin babanla gidersin gorevim var dedi..
Evet çorapları annem abartmışCorap cok gibi geldi bana hatta. Digerleri benimde ayni sayi olarak. Ben kasim annelerine sormustum, bebegin kilo ve gelisimine gore degisir dediler. Kimine yenidogan yetmemis, kimine aldigi yenidogan fazla gelmis fln. Simdilik dur bence, yetmezse mini bi alisveris de yapariz.
Bakmak istemiyorum ama çok merak ettim özetler misin ne yazmışlar yada özelden yazar mısın bana? Kendim bakarsam hepsini okurum okumamam adınaAralik annelerine bende baktim simdi. Gercekten bunalimda olanlar olabilir. Hatta insan en uç şeyleri de dusunebilir. Ama buraya yazarken bir kez okumazmi ben ne yaziyorum diye. Yada destek almasi gerektigini soylenirken dusunmezmi. Sasirdim doğrusu. Herkes biraz yasiyor kimisi agir kimisi hafif ama bu platform bu ortam bunu kaldirmaz. Olumsuzluk virus gibi yayilir. Nasilki burda ilk zamanlar birisi bebegini kaybettigini yazdiginda hepimiz etkilenip doktora gidiyorduk yada suan bile soruyoruz agri var sanci var normal mi, anormal denilse burda herkes doktordan cikamaz..
41. ve 42. haftasında olup hic dogum belirtisi olmayanlara yanimda gece 12 den sonra bsy yeme artik suni sanci ile sabah dogurtucaz boyle riskli oluyor demisti drBence ac tok farketmiyor ben aksam yemegi yemistim hatirlamiyorum 8 9 gibi heralde sabah 6da doğumdaydım lavman yapmıyorlar ama hastaneye girer girmez zaten tuvalete gittim heralde yarim saat kaldim ciktigimda 8cm acilmam vardi
Ya kisaca baktim hepsine bakmadim bende. Birisi bebegi olduguna pisman olmus gibi seyler yazmis tabiki tepki cekmis, bu defa da beni aglattiniz vs yazmis.Bakmak istemiyorum ama çok merak ettim özetler misin ne yazmışlar yada özelden yazar mısın bana? Kendim bakarsam hepsini okurum okumamam adına
Bebeğe formül mama verirler, sana da muhtemelen bol bol ılık duş, hafif masaj önerirler birde bazen hastane tipi sağma makinasida öneriyorlar daha çabuk gelsin süt diye. Ama şöyle ki süt plasentanın rahimden ayrılmasıyla hazır hale geliyormuş yani normal de dogursak sezeryanda olsak sütün gelmemesi için bir neden yok, ilk dogumunuzsa ilerleyen süreçte göreceksiniz ki bebek, emzirme, uyku bunların hepsi düşünce gücüyle alakalı.. olumlu dusunun ki olumlu olsunKizlar bi sey sorcam. Ihtimal dahilinde olan konulara yoneldim.
Mesela sezeryan oldum diyelim, sutum hemen gelmedi. Mama alcaz tmm ama o tam dogduktan sonra ne verilebilir bebege, sekeri dusmesin die ? Bilgisi olan var mi ?
Bazen üstüne kusabiliyor bazen de bez değiştirirken üstüne bulaşabiliyor.Belli olmuyor açıkçası.Benim kızı günde iki ya da üç kez değiştirdiğimi hatırlıyorum ki çok kusan bir bebek değildi.Bir de ilk bebeğim olcak inşallah kıyafetleri yeterli mi değil mi hep az gibi geliyor bana . 3_4tane tulum 4_5tane takım . 10 lu hastane çıkışı 1 adet. 13 çift çorap .2 battaniye. 1 muslin ortu var. Eldiven bere vs. var. Zıbın uzun kollu 4 tane . Sıfır kollu 7_8tane. .. yeter mi ki . Günde kaç kere üst değiştirilir ki . Deneyimli varsa
Çok geçmiş olsun canım basit bir şeydir belki sıkma canını ilaç ya da krem verir geçer İnşallahHic sorma anlamadan cok hassaslasmisim demekki.. ya varis oldu sirtimda bence.. kilcal damarlar toplandi memebasi gibi cikti... paylatincada.. kani durduramadik.. sivilce gibi ama degilmis.. bakalim gecer insallah
Benim de kaşıntısını yanmasını lierac krem kesti benim.Yağlar kısa süre ferahlatıyor sadece.Benimde karnım hep kaşınıyor. Göğüsler kaşınmıyor onlar ilk hamilelikte çatlamıştı zaten. Şimdi göbeğimin altını iyi göremiyorum ama ilk hamilelikte az çatlak vardı. Bu kaşıntının sonu muhakkak çatlak oluşacak. Elimden geldiği kadar krem kullanıyorum. Lierac aldım
Benim sütüm 3. Gün gelmişti. Mecburen dogumdan 6 7 saat sonra ebe gelip yazik ac bekliyor mama verelim dedi sonrada eve gecince mama alip vermistikKizlar bi sey sorcam. Ihtimal dahilinde olan konulara yoneldim.
Mesela sezeryan oldum diyelim, sutum hemen gelmedi. Mama alcaz tmm ama o tam dogduktan sonra ne verilebilir bebege, sekeri dusmesin die ? Bilgisi olan var mi ?
Ilk dogumum degil de, ne biliym degisik hurafeler var ya, iclerinde mantikli olan bebege ilk etapta verilmesi gereken bi sey var mi die onu merak ettim. Sıkı sutyen kullaniyorum su an mecburen, biraksam simdi sutum akacak zaten de erken doguma sebep olmasin die cikaramiyorum, dr dedi. Tesekkur ederim canimBebeğe formül mama verirler, sana da muhtemelen bol bol ılık duş, hafif masaj önerirler birde bazen hastane tipi sağma makinasida öneriyorlar daha çabuk gelsin süt diye. Ama şöyle ki süt plasentanın rahimden ayrılmasıyla hazır hale geliyormuş yani normal de dogursak sezeryanda olsak sütün gelmemesi için bir neden yok, ilk dogumunuzsa ilerleyen süreçte göreceksiniz ki bebek, emzirme, uyku bunların hepsi düşünce gücüyle alakalı.. olumlu dusunun ki olumlu olsun
Saol fistikBenim sütüm 3. Gün gelmişti. Mecburen dogumdan 6 7 saat sonra ebe gelip yazik ac bekliyor mama verelim dedi sonrada eve gecince mama alip vermistik
Rica ederim ne demek hepimizin akmayan ama bol bol olan sütü olsun insallahIlk dogumum degil de, ne biliym degisik hurafeler var ya, iclerinde mantikli olan bebege ilk etapta verilmesi gereken bi sey var mi die onu merak ettim. Sıkı sutyen kullaniyorum su an mecburen, biraksam simdi sutum akacak zaten de erken doguma sebep olmasin die cikaramiyorum, dr dedi. Tesekkur ederim canim
Saol fistik
Doğuma az bir zaman kalmışken doktorsuz kaldım sanırım. Daha önce yazmıştım benim doktorum beyin kanaması geçirmişti.1 ay sonra kendini toparlayıp tekrar çalışmaya başladı. Hatta sonra kontrollerime devam ettim. En son geçen salı gittim. Ama benden sonra doktor tekrar izine ayrılmış. Ben Rizedeyim doktor Ankara’ya gitmiş. 2 hafta muayene günleri kapalı görünüyor. Hastaneyi aradık tedavisi için gitmiş. Ne zaman döneceği ile ilgili bir bilgide yok. Özel hastane ama küçük bir yer zaten 1 bayan doktor var ona da gittim ama memnun kalmamıştım. Bebeğin ultrasonda ayakları görünmüyor demişti. Halbuki elinde ayrıntılı ultrason raporum vardı. Oradan okusa herşeyin tam olduğu yazıyordu. Başka özel hastane yok. Devlete gitmek istemiyorum ve ben erkek doktorlara sanırım kadın doğumda daha güveniyorum. İlk doğumumdan dolayı sanırım. Şu an resmen ortada kaldım. 32. haftada bayan doktora gideceğim mecbur ama çok endişeli bir bayan fuzuli şeylerle kaygı oluşturuyor. Ara tatilde Trabzon’a gidip yeni doktor arayışına girmek beni korkutuyor. Sezeryan olduğu için herkese nasıl güveneyim bilmiyorum. Moralim bozuldu . Yani doğum için 2 saatlik yolda doktor bulmalıyım bakalım ne olacak belirsizliğe düştüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?