Ya bide bizde işin komik tarafı ne biliyomusunuz nüfusta eşimle aynı evde oturuyo gözükmüyoz. O hala anasının evinde gözküyor aldırmadı. Çocupu hangi adrese kaydettircekİnşallah senden habersiz nüfusta ismi yazdırmazvalla benim ilk oğlanın adının biri dede ismi nasıl itiraz edememişim o zamanlar bilmiyorum tam saflık dönemlerim aman sorun olmasın diye sessiz kalmışım. Şimdi ki aklım olsa izin vermezdim. Buna da benim babamın ismini koymamı önerdi sevgili kv.Onun da hatrı kalmasın diyor. Yani ben milletin hatrı kalmasın diye çocuk yapıyorum sanırım. Babam istemiyor dedim anlamıyor. Sanki ben isim bulamıyorum çocuğuma adamı çıldırtmak için uğraşıyorlar.
Isim konusunda esimle anlasmistik büyüklerin ismine koymicaz diye.ilk oglumda doguma kadar kimseye ismini söylememistik. Anne baba olarak biz karar vercez dedik.İnşallah senden habersiz nüfusta ismi yazdırmazvalla benim ilk oğlanın adının biri dede ismi nasıl itiraz edememişim o zamanlar bilmiyorum tam saflık dönemlerim aman sorun olmasın diye sessiz kalmışım. Şimdi ki aklım olsa izin vermezdim. Buna da benim babamın ismini koymamı önerdi sevgili kv.Onun da hatrı kalmasın diyor. Yani ben milletin hatrı kalmasın diye çocuk yapıyorum sanırım. Babam istemiyor dedim anlamıyor. Sanki ben isim bulamıyorum çocuğuma adamı çıldırtmak için uğraşıyorlar.
Bravo size bizde öyle konuştuk hatta isme karar vermeden öncede bu fikirdeydik kesin birileriyle konuşmuş şimdi gelmiş bana göbek adı babamın adı olcak diyo. Ay dövecem adamı yaIsim konusunda esimle anlasmistik büyüklerin ismine koymicaz diye.ilk oglumda doguma kadar kimseye ismini söylememistik. Anne baba olarak biz karar vercez dedik.
Simdiki bebekte isimi paylastik. Kv ve kp pek begenmedi ama umurumuzda degil. Bizim cocugumuz, bizim kararimiz diyoruz.
Ilk oglumda sacma sapan isim önerilerinde bulunuyordu kp. Esime patladim bir gün,cok merakliydisa o isime sana yada agabeyini koysaydi dedim. Sonra esimle her isim öneri geldiginde dalga gectik o söyledigi isimle. Anne baba dururken büyüklere ne oluyor anlamis degilim.Ay valla her derdi cefayı çekelim millet bizi sinir edip dursun isim hakkıda onlarda kalsın ne güzel dünya ya. Nüfusa kayıtta kesin eşimle gitcem zaten canım güvenmiyorum ona bu konuda
Canım hastaneden aldığımız doğum kağıdıyla nüfus dairesine gidiyoruz orda yapılıyor ama gününü bilmiyorum tecrübeli anneler cevaplarYa cocugu kaydettirme en gec ne zamana kaydettirmek lazim... ? Memur olanlar bana soyleyin bebeklerimi kendi uzerimize nasil hangi kagitla yaptiriyoz? Ne diyoruz? Ne yapiyoruz??
Bizimkilerde oyle ne bu dediler... kendileri suda olbilir buda olabilir felan diyede basladilarr... hihimm dedik ve gectim valla... dogurdugum cocuklara aman gonulleri kirilmasin diye sorayim yapamam.. dogurup koysalardi kendi evlatlarina.. ya koymuslar kendi evlatlarina, eee torunlarina ne diye karisiyosun.. cunki kimseye fikrini sormadim merak etmedim o yuzden be konusurlarsa konussunlar.. tabi hosuma giden bisi olsaydi dusunurdum ama benim zaten evlenmeden oncede belliydi... yani cok dusunmedik esimleIsim konusunda esimle anlasmistik büyüklerin ismine koymicaz diye.ilk oglumda doguma kadar kimseye ismini söylememistik. Anne baba olarak biz karar vercez dedik.
Simdiki bebekte isimi paylastik. Kv ve kp pek begenmedi ama umurumuzda degil. Bizim cocugumuz, bizim kararimiz diyoruz.
Biz isim koyarken ailede o isimle biri olmasin diyede dikkat ettik. O kadar isim varken, ailede olan birinin ismi niye koyulsunki. Herkesin ismi kendine özel olsun, benim düsüncem bu yönde.Bravo size bizde öyle konuştuk hatta isme karar vermeden öncede bu fikirdeydik kesin birileriyle konuşmuş şimdi gelmiş bana göbek adı babamın adı olcak diyo. Ay dövecem adamı ya
Tamamen katiliyorum :)Bizimkilerde oyle ne bu dediler... kendileri suda olbilir buda olabilir felan diyede basladilarr... hihimm dedik ve gectim valla... dogurdugum cocuklara aman gonulleri kirilmasin diye sorayim yapamam.. dogurup koysalardi kendi evlatlarina.. ya koymuslar kendi evlatlarina, eee torunlarina ne diye karisiyosun.. cunki kimseye fikrini sormadim merak etmedim o yuzden be konusurlarsa konussunlar.. tabi hosuma giden bisi olsaydi dusunurdum ama benim zaten evlenmeden oncede belliydi... yani cok dusunmedik esimle ☺
Amaannnn valla lohusa lohusaaa beni cinlendirmesinler kalkarr kendim nufusa gider koyarim adini geri donerim valla... bu ne boyle.. bana bisi deme de.. bu konida artik fikrini duymak istemiyorum.. konustuk ortak karar aldik zaten de gec canim sinirlenmeee relaxxx ne derse desinBravo size bizde öyle konuştuk hatta isme karar vermeden öncede bu fikirdeydik kesin birileriyle konuşmuş şimdi gelmiş bana göbek adı babamın adı olcak diyo. Ay dövecem adamı ya
20 gundu yasal suresi... nufusa gitme suresi yani...cocuk parasi icin maasta olmasi icin heyyyy bayanlar kendi uzerinize cocugunu yazdiran var mi?????? Napcaz?Canım hastaneden aldığımız doğum kağıdıyla nüfus dairesine gidiyoruz orda yapılıyor ama gününü bilmiyorum tecrübeli anneler cevaplar
Katılıyorum sana. Bunlarda aile geleneği gibi ya eşim dede adı taşıyor 2 dayısı var ikisininde oğlu var ve aynı dedenin ismini taşıyor bu ne be böyle. Benim babama da abimin adı için babanın adını koy demişler olmaz kızarım ters bişiy söylerim oğluma babama demiş gibi olur diyip istememiş.Biz isim koyarken ailede o isimle biri olmasin diyede dikkat ettik. O kadar isim varken, ailede olan birinin ismi niye koyulsunki. Herkesin ismi kendine özel olsun, benim düsüncem bu yönde.
Ne kadar ince dusunmus adam vayy bee ... helalKatılıyorum sana. Bunlarda aile geleneği gibi ya eşim dede adı taşıyor 2 dayısı var ikisininde oğlu var ve aynı dedenin ismini taşıyor bu ne be böyle. Benim babama da abimin adı için babanın adını koy demişler olmaz kızarım ters bişiy söylerim oğluma babama demiş gibi olur diyip istememiş.
Gitcem nüfusa zaten güvenmiyorum hiç isim konusunda ona süpriz bir 2.ad görmek istememAmaannnn valla lohusa lohusaaa beni cinlendirmesinler kalkarr kendim nufusa gider koyarim adini geri donerim valla... bu ne boyle.. bana bisi deme de.. bu konida artik fikrini duymak istemiyorum.. konustuk ortak karar aldik zaten de gec canim sinirlenmeee relaxxx ne derse desin
Benim eşim de bir ara şehir dışında çalışıyordu ikametini oraya aldırmıştı.Kızın ikametini benim yanıma zor aldırmıştım.Memur diyor ki ne bileyim belki ayrısınız çocuğu karçırıyorsun?Ya diyorum evliyim boşanmadım niyetimiz de yok.Yok dedi babası da gelsinYa bide bizde işin komik tarafı ne biliyomusunuz nüfusta eşimle aynı evde oturuyo gözükmüyoz. O hala anasının evinde gözküyor aldırmadı. Çocupu hangi adrese kaydettircek
Ama doğru aslında. Ben de aynı düşünüyorum, hatta annem de aynı düşünüyor. Yani çocuk bu elbet kızacağız büyüğümüzün Adıyla neden kızalım ki ? Allah herkese uzun ömür versin, herkes ismiyle yaşasın.Katılıyorum sana. Bunlarda aile geleneği gibi ya eşim dede adı taşıyor 2 dayısı var ikisininde oğlu var ve aynı dedenin ismini taşıyor bu ne be böyle. Benim babama da abimin adı için babanın adını koy demişler olmaz kızarım ters bişiy söylerim oğluma babama demiş gibi olur diyip istememiş.
Benimki de ben buldum ismini diyor söyle diyorum yok diyor.Nüfus kağıdını getiririm diyorGitcem nüfusa zaten güvenmiyorum hiç isim konusunda ona süpriz bir 2.ad görmek istememsancım artmasın diye uzatmadım ama aklını çelcek fikirlerim var
Nasill beceriyorsunuz bu akil celme islini ben hic beceremiyorumGitcem nüfusa zaten güvenmiyorum hiç isim konusunda ona süpriz bir 2.ad görmek istememsancım artmasın diye uzatmadım ama aklını çelcek fikirlerim var
Benim de banannem çok genç yaşta vefat etmiş.Benim ilk ismim babannemin ismi.Dedem tabi başkasıyla evlenmiş.O ismi hiç kullanmıyorum sadece resmi yerlerde.Şimdiki babannem hiç hoşlanmamıştır eminim ilk ismimden.Bunu düşünememiş ailemAma doğru aslında. Ben de aynı düşünüyorum, hatta annem de aynı düşünüyor. Yani çocuk bu elbet kızacağız büyüğümüzün Adıyla neden kızalım ki ? Allah herkese uzun ömür versin, herkes ismiyle yaşasın.
benim de ikinci ismim büyük babaannemin ismi. Dedem çok küçükken kaybetmiş ama annemlerden hiç böyle isteği olmamış annemler sırf gönlü olsun diye ikinci ismimi koymuşlar. Dedem de bana sadece bir kere o isimle seslenmiş.
Mesela ben o isimden nefret ediyorumbiri bana o isimle seslense bakmam bile.
Benim de kv dedesinin ismini koyun diyor.Kp dr olur mu öyle şey çocuklar ne istiyorlarsa diye tersleyince sustu kvIsim konusunda esimle anlasmistik büyüklerin ismine koymicaz diye.ilk oglumda doguma kadar kimseye ismini söylememistik. Anne baba olarak biz karar vercez dedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?