- 28 Eylül 2019
- 1.028
- 1.691
- 48
- 37
Benimkide öyle iki isim koyalım dedık birini sen koydun birini ben koycam dedı ben hala 2. Nin yerine başka şeyler arıyorum ama nasılsa nufus mudurlugne ben gıtcem dıyo bıdeBaktim sizden ses cikmiyor actim okudum yazdim benimmgibi bilmeyenlerde yararlansin diye.. isim konusunda bazi cabbar babalar varmis supriz yapmak arzusundaymis analari bu kadar yuku cekip 9 ay tasidigi halde onlarin arzusuna basvurulmamasi sinir etti beni.. gidip onceden notere vekaletini babaya verip dogum belgesini hastaneden aldirip bir guzel ismini alip yazdirip nufus kagidini cikartabiliyorsun o mu supriz yapar esimi gorsunleryani hic icime sinmez isim konusunda babanin fikrini almadan ama erkekler acimasiz ya dusunce bazen yok sanirim... ben bu kadar sikintilar yasayacam, yataklardan kalkamicam isim koyma hakkimida elimden alacaklar supriz adi altinda... cok zekice
En guzeli canimCanım tabiki söylemeyin canınızı sıkıyorlarsa. Biz kızımda eşimle isim karar verdik ve kimseye söylemedik doğuma kadar. İsim belli önerilere kapalıyız dedik. Şimdi de tavrımız aynı. Aile büyüğü ismi koymak yok ve bu konuda kimseyi karıştırmak konuşturmak ta yok. Zaten şimdi tavrımızı bildiklerinden kimse öneride bulunmuyor
Bir çok kişide okudum titreşimi bende de oluyor. Sol tarafa yattığında bebekler daha çok oynuyormuş bir de öyle deneAslında hareket ediyor bişiler hissediyorum ama tekme değil böyle içimde arka kalçaya doğru basınç gibi. Acaba pozisyondan mı kaynaklı anlayamadım ki. Göbekte hareket yok ama arka tarafa doğru kıpraşma titreşimler oluyor gibi. Böyle olan var mı ya
Bir arkadaş daha sormuş burdan kamuoyuna duyurulur Saffet idi isim. Yıllarca Saffet beni affet,Saffet hamur gönder, safiş, Saffet abla diye dalga geçtiler pisliklerDede ismi neydi acaba çok merak ettim
HAY Allah ya ... e biliyormusun me koyacagini.. ilkini sen koymussun ama oda onaylamis belliki kafana gore bi isim koymamasin zannimca.. simdi ne koyacagini biliyormusun? Neyse canim sikma canini dedigim gibi supriz yapBenimkide öyle iki isim koyalım dedık birini sen koydun birini ben koycam dedı ben hala 2. Nin yerine başka şeyler arıyorum ama nasılsa nufus mudurlugne ben gıtcem dıyo bıde
Wall cok kizdimm koyanlar hic dusunememisler o zaman ama iste olan da hele o kucukluk doneminde sana oluyor.. neyse buda hepimize ornek olsun... sadece erkek ismi olarak bakmamak lazim... bazi isimler bayan ismi oldugu halde kaba saba alay konusu olabiliyor.. dikkat etmekte fayda var.. ne bilim mesela uzayBir arkadaş daha sormuş burdan kamuoyuna duyurulur Saffet idi isim. Yıllarca Saffet beni affet,Saffet hamur gönder, safiş, Saffet abla diye dalga geçtiler pisliklerabi isim o kadar dalga geçmeye ve yaratıcılığa müsait ki kızmamak Lazımmış insanlara bir kaç kadında daha denk geldim ama bu isimde umarım aynı şeyi yaşamamışlardır.
Benim eşim 10 yıldır kimliğini değiştirmiyor evlilik cüzdanımızda 19 yaşındaki resmi var (2sene olcak evleneli) umarım aynı titizliği kızımın nüfus cüzdanını alırken de göstermezBenimkide öyle iki isim koyalım dedık birini sen koydun birini ben koycam dedı ben hala 2. Nin yerine başka şeyler arıyorum ama nasılsa nufus mudurlugne ben gıtcem dıyo bıde
Ooo icinde han gecen daha neler soyluyor artik aklimda tutamiyorumHay Allahim sarkiya bak gulmeden duramiyorum en sonunda uyandiracam adami
Aa eger ozel degilse neden soylemediginizi ogrenebilir miyim? Cunku uzmanlar saklayip sonradan soylemeyin ilk gunden beri haberi olmali diyorlar.Karnım henüz çok kocaman olmadığı için hamile olduğumu bilmiyor oğlum, 4,5 yaşında bu arada ama 2 aydır kardeş konuşmaları yapıyoruz kardeşi olsun diye dua ediyoruz ama henüz geleceği zamanı bilmiyor henüz 3 ay olduğu için bekleyemez. Bu nedenle ne doktor kontrolüne ne alışverişe birlikte gitmedik. Yalnız ben sonbahardan bu yana denk geldikçe büyük oğlum için önümüzdeki senenin ihtiyaçlarını tişört, şort, ayakkabı,ufak oyuncak, kitap, boya kalemi gibi uygun fiyatlı bulduğum şeyleri alıp hediye gibi paketleyip kenara koyuyorum ki bebek geldikten sonra gelen misafirlerin hediyelerinin içine birer birer bırakacağım o görmeden. Kardeşine ve ona birlikte hediye getirdiklerini görüp kiskanmasin diye, birde oglum 2 yıldır hotwheel garaj setlerinden istiyordu almak niyetinde değildim çok pahalı olduğu için geçen ay nasip bir akrabamız oğlumda gelemedigi için hediyesini gönderdi 4 yıl sonra onunla da biraz daha ekleyerek oğluma hotwheels garaj setlerinden aldık abi olma hediyesi olarak. Şimdilik bu durumdayız başka fikri olan varsa merakla bekliyorum
Baktim sizden ses cikmiyor actim okudum yazdim benimmgibi bilmeyenlerde yararlansin diye.. isim konusunda bazi cabbar babalar varmis supriz yapmak arzusundaymis analari bu kadar yuku cekip 9 ay tasidigi halde onlarin arzusuna basvurulmamasi sinir etti beni.. gidip onceden notere vekaletini babaya verip dogum belgesini hastaneden aldirip bir guzel ismini alip yazdirip nufus kagidini cikartabiliyorsun o mu supriz yapar esimi gorsunleryani hic icime sinmez isim konusunda babanin fikrini almadan ama erkekler acimasiz ya dusunce bazen yok sanirim... ben bu kadar sikintilar yasayacam, yataklardan kalkamicam isim koyma hakkimida elimden alacaklar supriz adi altinda... cok zekice
Dede miYa gene komik olacak ama bana da dedemin ismini koymuşlardır düşünsenize DEDEMİN!!! BABANE DEĞİL DEDE YAilk ismim gayet modern güzel bir isim 2.si DEDEMİN İSMİ MAHKEME kararıyla sildirdim. Uzun isimlerden nefret ettim çocuğuma da kısa buldum o nedenle. Bana samimi gelmiyor ya ebeveyn ismi koymak. Annemlere yıllarca yağcı dedim bu sebepten
Evet ya sana sonuna kadar katılıyorum bir de kedi köpek ismi gibi şimdiki isimler ne bileyim çok itici ve özenti geliyor bana, ömrü boyunca taşıyabileceği bir isim olmalıWall cok kizdimm koyanlar hic dusunememisler o zaman ama iste olan da hele o kucukluk doneminde sana oluyor.. neyse buda hepimize ornek olsun... sadece erkek ismi olarak bakmamak lazim... bazi isimler bayan ismi oldugu halde kaba saba alay konusu olabiliyor.. dikkat etmekte fayda var.. ne bilim mesela uzayumarim kimsenin uzay diye yoktur ve bana kizmazlar ama belki gunumuz teknolojisi 5-6 sene sonra cocuklar ilkokullu olduklarinda uzaya cikmak moda olacak ve normal olucak ama demek istedigimi anladinizi dusunuyorum☺
Hahahahaha... insanlarin yasadigi yerle semptle yurtdisi olaylari felan var mesela bazi isimleride yadirgamiyorum... mesela biri Leo koycakEvet ya sana sonuna kadar katılıyorum bir de kedi köpek ismi gibi şimdiki isimler ne bileyim çok itici ve özenti geliyor bana, ömrü boyunca taşıyabileceği bir isim olmalı
Aslına bakarsanız özel bir sebebi yok, sadece ilk üç ay sagliksal durumlar, Nisan ayında bir kürtajım var 3.5 aylıkken bebeğimin kalbi durdu. Şuan yaşasaydı 2,5 aylık olacaktı. O nedenle ilk zamanlar hem oğlumuz hem ailelerimize en kimseye soylemedik 5 aylıkken haberdar ettik ailelerimizi de bu hamileliğimde tabi herkes şokAa eger ozel degilse neden soylemediginizi ogrenebilir miyim? Cunku uzmanlar saklayip sonradan soylemeyin ilk gunden beri haberi olmali diyorlar.
Biz bunu bilmeden daha ilk gunden itibaren soyledik kan testine bile beraber gittik tum kontrollerimde yanimda kalp atisini duyunca anne bak bana kalp gonderiyor diyor. Aslinda cokta faydasini gorduk cok ama cok hevesli anne ben kocaman abla oldum kardesime cok iyi bakicam dkyor durup durup gobegimi opuyor hatta bareket ettigini gorunce disaridan kardesine ninni soyluyor uyu kardesim diye
Neyi kastettiğini çok iyi anlıyorum ben de örnek vermek istemiyorum bu tür isimler düşünenler vardır belki diye bir tane karikatür geldi aklıma'oğlumuzun adını oğuz koyacaktık ama yurt dışında 'ğ' sorun olmasın diye vazgeçtik, diyor. Arkadaşı da 'hergün kaliforniya kayışdağı arası gidip gelen insanlarsınız çok iyi düşünmüşsünüz valla' diyorHahahahaha... insanlarin yasadigi yerle semptle yurtdisi olaylari felan var mesela bazi isimleride yadirgamiyorum... mesela biri Leo koycak ☺ Benim cok hosuma gitti:)) ama ne bilim artik modaya uysun diye sacma sapan isimler var.. cocuklar okula gittiginde arkadaslarinin isimlerini sordugumda herhalde bayag kafam kariscakbide bunlar nine olacaklar buyuk dede olacaklar:)))) insallahhhhh
Ben dedenin yerinde olsamda mutlu olamazdım. Adamın adını kız torununa vermişler diye onunla da dalga geçerler. İsim de tam erkek ismi yani. Neyse çocukluğuna malolmuş ama kurtulmuşsunBir arkadaş daha sormuş burdan kamuoyuna duyurulur Saffet idi isim. Yıllarca Saffet beni affet,Saffet hamur gönder, safiş, Saffet abla diye dalga geçtiler pisliklerabi isim o kadar dalga geçmeye ve yaratıcılığa müsait ki kızmamak Lazımmış insanlara bir kaç kadında daha denk geldim ama bu isimde umarım aynı şeyi yaşamamışlardır.
Dedem ağırlığı olan bir adam bence de bilse kesinlikle mutlu olmazdı benim talihsizliğim annem bana hamileyken dedem ölmüş. Ondan ihale bana kalmışBen dedenin yerinde olsamda mutlu olamazdım. Adamın adını kız torununa vermişler diye onunla da dalga geçerler. İsim de tam erkek ismi yani. Neyse çocukluğuna malolmuş ama kurtulmuşsun
Biliyorum canım Nehir istiyoHAY Allah ya ... e biliyormusun me koyacagini.. ilkini sen koymussun ama oda onaylamis belliki kafana gore bi isim koymamasin zannimca.. simdi ne koyacagini biliyormusun? Neyse canim sikma canini dedigim gibi supriz yap☺
Benimde arkadaşımın etlisinin ismi diye istemiyorBana aksi bir isim önerilerinde bile (şu an ismi belli) kan görmek istiyorum çok sinirleniyorum.Kahrolasıca hormonlar
Aslına bakarsanız özel bir sebebi yok, sadece ilk üç ay sagliksal durumlar, Nisan ayında bir kürtajım var 3.5 aylıkken bebeğimin kalbi durdu. Şuan yaşasaydı 2,5 aylık olacaktı. O nedenle ilk zamanlar hem oğlumuz hem ailelerimize en kimseye soylemedik 5 aylıkken haberdar ettik ailelerimizi de bu hamileliğimde tabi herkes şok
Birde hangi uzman ve bakış açısı ne onu degerlendirmek gerek. Örneğin benim oğlum çok konuşkan bir çocuk eğer hamile olduğumu bilseydi daha kimse bilmiyorken tüm mahalle esnafının haberi olurdu çünkü okula giderken herkesle konuşuyor illa ki birşey anlatıyor, bunun doğru olduğunu düşünmedik, dediğim gibi yaş ve mizaç olarak bunu bekleyebilecek Sabra sahip değil. Söylememiş olmamız konusmadigimiz anlamına gelmesin, kardeş kitapları okuyoruz kardeşi olacağı zamanların planlarını yapıyoruz, onun bebeklik oyuncaklarını ve kıyafetlerini inceliyoruz kardeşi de erkek olacağı için kıyafetlerini onunla paylaşacağımız ve bu sayede oyuncak ve kitap alabilmek için daha fazla para ayiracagimizi eğer bahar aylarinda kardeşi olursa yaza beraber neler yapacağımızı hepsini konuşuyoruz sadece şuan hamile olduğumu konusmuyoruz sadece kardeşinin olması için Allah'a dua ediyoruz ama duamız ne zaman kabul olur onu bilmiyoruz diyoruzumarım açıklayıcı olmustu
KesinlikleBen onun icin sormamistim soyut somut kavramini ayirt edemedikleri icin, o yuzden mi soylemediniz diye merak ettim. Henuz hali hazirda gorunurde olmadigi icin anlam kargasasini mi engellemek icin soylemediniz diye. Cunku genelde bu yaslardaki cocuklarin hersey agizlarinda sir saklamayi bilmiyorlar buyukler bosa dememis cocuktan al haberi diyeen ufak bir degisimden bile 7 mahallenin haberi oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?