- 4 Aralık 2016
- 391
- 232
- 53
- 30
Doğrudur zevk meselesi biraz daBunu gördüm de oyuncağı falan yok çok basit geldi bana. Özelliklerine bakmadım tabi. Oyuncağı olunca ona uzanmaya çalışıyorlarmış oynuyorlarmış falan daha iyi oluyormuş. Bu çok sıkıcı gözüküyor
Bu boyu daha mı iyi çok büyük değil mi acaba?Bundandi canim . Benimkisi 9 adet olanindandi
Benim baktigimda da 9 adet yaziyordu. Dogru seye bakmisim demek. Saol canim.Bundandi canim . Benimkisi 9 adet olanindandi
Dogum parasi icin nereye basvurmus esin canim? Sut parasi icin ogrenemedim bende daha ?Dogum parası adıma yattıda, eşim ben hastanedeyken nufus cuzdanj cıkarmaya gitmişti ozaman dogum raporuyla birlikte dogum parası için basvurmuş ama Süt parasını nası alıcagımı ben 2 senedir cozemedımbu sefer ikisininkini beraber alabılırım inş
Yabubiy 42-48 bedenler diye geciyor sanirim.. yani sikmasini istemedim kenarlari lastikli zaten karinda popoda o zamana kuculmez bendeBu boyu daha mı iyi çok büyük değil mi acaba?
Süt parası tek seferlik değil mi?Hayır kuzucum yanlış biliyorsun sanırım tek seferlik verilmiyor 1. Çocuk 2. Çocuk 3. Çocuk herneyse hepsinde alabiliyorsun çocuk parası ve süt parasını.Ama çalışan annelerin izne ayrıldıktan sonra rapor paralarını nasıl aldıkları hakkında bir bilgim Yok tabi.
Canim canli dogum yapinca, bebege kimlik cikartmak zorundasin ya, otomatik olarak da, annenin tcsi uzerine, sadece annenin cekebilecegi bi miktar para yatiriyor devlet, pttden cekip kullanabiliyorsun. Ben de cekmistim iki yil once, bebegimiz adina vermistik yeni bebegi olan bir aileye.Dogum parasi icin nereye basvurmus esin canim? Sut parasi icin ogrenemedim bende daha ?
Aynen kuzum iki cocuktan sonra uzun sure cocuk dusunmuyoruz ve aldiklarimiz senelerce kalsin istemiyorum zaten kiraciyiz... biriktirmeyide gozlerin dolulugundan dert yaniyorum zatenBen alırsamda ikinci el alcam sanırım. Çünkü çok pahalılar. Yani 1000tl falan gibi bir para vermek istemiyorum kısa süreli kullanılacak olan birşeye.
Sorayım canım ama hatırlayacagnı pek sanmıyorumDogum parasi icin nereye basvurmus esin canim? Sut parasi icin ogrenemedim bende daha ?
Yenidoğandan itibaren kullanabildin mi? Kaç aylığa kadar kullanılıyor? Birde kolayca taşınabiliyor mu seyahat ettiğimizde falanda kullanabilir miyiz?
Süt parası tek seferlik değil mi?
[/QUOTO
Tek seferlik.Her çocukta alınıyor.
ÇOCUK PARASI
Doğum yapan tüm annelere çocuk parası veriliyor. İlk çocukta 300, ikincide 400 ve üçüncüde 600 lira ödeniyor.
SÜT PARASI
Yeni doğan çocuk yardımı için başvuru Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara yapılıyor. TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den de başvuru imkanı var. Bu para tüm annelere ödeniyor. Doğum yapan kadınlara 2019 yılı için 180 lira ‘emzirme ödeneği (süt parası)’ veriliyor. Anne sigortalı değilse para, sigortalı babaya veriliyor. Bu tutarı ocak itibarıyla SGK Yönetim Kurulu bir önceki yılın enflasyonuna göre belirliyor.
MUHTEMEL SÜT PARASI BU RAKAM OLACAKMIŞ 2020 itibariyle ;
Merkez Bankası, enflasyonun yılsonunda yüzde 12 civarında olmasını bekliyor. Süt parasında yapılacak artışın da yüzde 12 civarında olacağı düşünülürse 2020’deki ödeme 202 liraya çıkacak. Başvuru, SGK il müdürlüğüne, sosyal güvenlik merkezine yapılıyor. 5 yıl zaman aşımı süresi var. Bağkurlu anneler de süt parası alabiliyor. Emzirme ödeneği bir kereliğine veriliyor.
Ablamlar yaptıNe kadara yaptirdiniz
Her çocuk için bir kezSüt parası tek seferlik değil mi?
Burdan birisi bu sayfada kese yaptırmıştı ☺ benimde şu cıkolatalar hoşuma gitti ilk kez foto yüklüyorum umarım olur
Bunlar yendikten sonra çöpe gidiyor pleksilerde çöpe mi gidicek ben kıyamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?