- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Ben sana bise diyimmi kucuk bebekli olan anneler genelde buyukten dert yaniyor.. kucugunu emzir uyut onda pek sikinti olmuyor ne varsa buyukle.. cunku o ilgi alaka her zaman istiyor... kucuk bebeginde masallah diyosun hic biseyi yok buyugu beni asil uyutmayan yoran... yapacagin pek bisi yok yaninda annen olsun istersen yada kardesin varsa yada bir bakici yada kendin buyuguyle her zaman daha fazla ilgilenmen gerekcekki duygusal acidan bosluk yasamasin... yasi kucuk cunki.. Allah yardimcin olsun her acidan sinirlerini simdiden bozuluyor... ama annelikte boyle biseymis demekki.. cok zor mesakatli ama varliklarina kurban oldugum cok guzel bir duygudaSelam kızlar. Dun saat 2den sonra kızımı avmye gezmeye goturduk. Bastan cok guzeldi. Noel babadan falan korktu resim cekinmek istemedi vs derken sonradan keyfi yerine gelmisti fakat babasi birden bisey icin ikna etmeye çalışırken oyunca dukkanina gircez dedi. Birde yanlis koridora girmisiz sirf cocuk icin olan. Butun dukkanlara girdi kizim. Cikisa gidene kadar 40 dk gecti. İlk kriz orda basladi. Sonra arabada uyudu 7ye dogru engel olamadik. 9da ben uyandirdim. Tabi yine bir kriz oldu. Saat gece 2 artik eşimle cildirma noktasina geldik. Onca saat hep hircinlik yapti ne oyun oynadi ne baska bisey. Zorla uyuttum. Gece deseniz 2 de yattik 5te uyandi gazi varmis. 6 30a kadar ugrastim. Kac kere gittim geldim yanina. Bu sabah ben duymadim sesini babasiyla kalkmislar. 11.30 ben kalktim. Yine ayni terane hep karni agridigi icinmis meger inatligi hircinligi. Ama cok acayip iki gundur yine kok sokturuyor. Simdi yine zorla uyuttum. Dogumdan sonra neler bekliyor beni hic bilmiyorum. Sanirim uykusuzluk en zoru olcak. Cok dualar ediyorum ki bebegim uysal olsun uyusun saglikli olsun. Sonra da annem aklima geliyor. Kardesim cok sakinmiş, annemde çok sevinirmiş ama kardeşim otizmli... Sonrada boyle dua ettigim icin pisman oluyorum. Yani bu aralar yine ruh halim cok berbat. Eglenmeye diye götürüyoruz daha cok sinir harbi yasayip geri geliyoruz resmen :
Benim kizda mi boyle olacak ne. Dun gece bizde esimle sinir krizleri gecirdik cunku daha bebek yokken hemde :/ tabi o 4 yasina giriyormus buyuk diye dahada sinir olur insanKızlar hepinize sağlıklı kutlu huzurlu bir yıl dilerim. Yazanlara da iyi Dilekleri icin teşekkür ederim ☺
Dün kuzenim bendeydi. Aman allahim o ne geceydi. Yeni bebeği var iki aylık. İki numaralı oğlan Mart’ta 4 yaşına girecek ama bebek geldiğinden beri zaten yaramazdı daha beter olmuş. Sinir krizi geçirmeme ramak kaldı. Evde 450 üzeri kitabım var. Velet gidip gidip baskısı tükenen kitaplarımı kurcalıyor. Elleme dedikçe inadına bütün gece kitaplıktaydı. İsigi kapatıyor, oğlanın playstation kollarını kurcalıyor çerezleri dokuyor. Kitapları fırlatıyor. Sehpaya yastık atıyor. Bir ara cinnet geçiriyorum sandım. Eskiden de haylazdi ama kardeşini çok kıskanmış daha beter olmuş. Annesi çocukla 30 sn yalnız bırakamıyormus. Gözüne anahtar sokmaya çalışmalar, vurmalar daha ne ararsan ara
Çok kötü bir yılbaşı geçirdim anlayacağınız
Evet evettt insallah canimm yaaaOyy maşallah minnaklara saglicakla gelsinler inşallahvalla 3 yildir evliyim ilk kez esimle bas basa gecirdik tabi Umut beyde vardı tekmeleriyle eşlik etti bize ama dedigin gibi eskiler bi baskaydi yeni yıl kutlamak değilde o kalabalik muhabbetler sessiz sinemalar oyunlar özlenmiyor diyemem mutlu yillarımız olsun bebislerimizle inşallah 2020 büyük bir sansla geliyor hepimize inşallah bütün yıl şans sağlık huzur pesimizi birakmasin
Canım beni. Ölüm, maalesef hiç birşey söyleyemediğimiz ne söylesek faydasız olan bir konu. Allah mekanını cennet eylesin. Kadın hastalık çekiyormuş zaten. Ölüm bu durumlarda maalesef kurtuluş gibi oluyorBuarada babannem vefat etmiş bugun kızlarbana söylemediler eşim söyledi tabı pat diye. zaten yaşlı yatalak ve yogun bakımdaydı diye kendımı pek üzmemeye calısıyorum ama insan ister istemez üzülüyo en korktugum seylerden biri ben hamıleyken birinin vefatıydı.. şimdi ben annemlerdeyim herkes cenazeye gitti ben gidemedim orda ayakta kalamam diye oglumla biz evde kaldık
Evet bie yandan kizima uzuluyorum. İllaki ilgi azalacak, ezilecek... Diger yandan bir kac sene oturup oyun oynarlar arkadas aramazlar. Planli bebek degildi neticede. Bende istiyordum ki kizim biraz daha büyüsün. İmkanimda yokki bakici tutayim yada krese vereyim. Esimin kuzeniyle konusuyorum canakkalede 500 tlye sabah 9 aksam 5 3 ogun yemekli krese vermis buyugunu. Rahat ediyorum diyo kucugu de 6 aylik buyukte 4 yasinda. Benim oyle bir imkanim yokki. En az iki sene hep beraberiz. Sonra buyuk anaokula baslar anca. Annemde gelir gelmesine de ne derece faydasi olur bilmem...Ben sana bise diyimmi kucuk bebekli olan anneler genelde buyukten dert yaniyor.. kucugunu emzir uyut onda pek sikinti olmuyor ne varsa buyukle.. cunku o ilgi alaka her zaman istiyor... kucuk bebeginde masallah diyosun hic biseyi yok buyugu beni asil uyutmayan yoran... yapacagin pek bisi yok yaninda annen olsun istersen yada kardesin varsa yada bir bakici yada kendin buyuguyle her zaman daha fazla ilgilenmen gerekcekki duygusal acidan bosluk yasamasin... yasi kucuk cunki.. Allah yardimcin olsun her acidan sinirlerini simdiden bozuluyor... ama annelikte boyle biseymis demekki.. cok zor mesakatli ama varliklarina kurban oldugum cok guzel bir duygudaAllah yardimcin olsun.. sen cok guzel halletceksin.. endiselenerek zamanini kendine haram etme.. su akar yolunu bulur.. ablasi en az zararla ciksin en onemlisi o bence bebek zaten her daim senle..
Ben sana diyim de o nefes darligi bende azaldi bebekler asagiya zamanla iniyorlar... bi kac haftan vardir seninde... bi tik asagiya iniyolar.. o senin asagida hissettigin degil ama vucut kitlesi degisiyor ve o midenin nefes darligi gibi problemlerin daha bi azaliyor derken.. biraz daha rahatim ama bir taraftan da bebekler buyuyecek daha bi yine sikintilar artacak.. yaa sen ne diyorsunnn evlatlarimaa kavuscamiz icin benimde korkuyla karisik mutluluklarimmAy maşallah prensesine prensini geçmiş. Ama çok fark yok arada hatırladığım kadarıyla ki maşallah ikiz olmalarına rağmen gayet iyi
Beni hiç sorma kuzum çünkü ben hergün ayrı bir ağrıyla güne başlıyorum. Bugün de kaburga ağrım çok fena. Haa bide ayağım uyuşuyor gibiNefes alacak yerim yok. Daha 28. Haftadayım ilerledikçe nasıl dayancam bilmiyorum
Ama herşeye rağmen prensesimi kucağıma alacağımı düşünüp moral buluyorumbiliyorsun yıllar sonra kavuşucaz Allahın izniyle
Onerim bugun bol bol dinlenmen. Bende yorulunca ayni oluyorumkızlar ne soracam size dun bütün gun mutfakla evle uğraştım aksama kadar hic oturmadım nerdeyse aksamdan beri vajinamla bacagimin arasi bir ağrıyor ki sanki dersiniz biri sag bacağımi tutup ayırıyor sizin çatı agrisi dile konuştuğunuz tam.olarak bu mu böyle bir agri yasayan var mi acaba ? Gecmesi yada hafiflemesi icin önerisi olan
Basiniz sagolsun canimBuarada babannem vefat etmiş bugun kızlarbana söylemediler eşim söyledi tabı pat diye. zaten yaşlı yatalak ve yogun bakımdaydı diye kendımı pek üzmemeye calısıyorum ama insan ister istemez üzülüyo en korktugum seylerden biri ben hamıleyken birinin vefatıydı.. şimdi ben annemlerdeyim herkes cenazeye gitti ben gidemedim orda ayakta kalamam diye oglumla biz evde kaldık
Kiz hee derken geçiştiriyom yoksa asla onun dedigini yapmam önceden çatır çatır kavga ederdim yada susar kocama soylerdim yalandan kendimi uzer kendimi yerdim sinirden ben isimi biliyorum anne sağol önerin icin diyorum susuyorBende aksine hee diyemiyorum canim. Ozellikle cocuk konusunda cok catisiyoruz. Misal bana temizlik yaptik ya pazar günü. O niye boyle bu niye boyle butun gun söylendi. Takmış kafaya aritmami duvara montelememi istiyor. Burda kiraciyim izin vermezler diye dedim 2 kez anlamadi. Birde oyle inat ki sürdürüyor birseyi. En sonunda ben istemiyirum oyle dedim. Esimin yaninda diyorki ben aritmayi duvara monteleyin dedim ama Büşra istemiyormuş diyorbende evet istemiyorum cunku kiraciyiz burda dedim tekrar. Daha da neler neler var mecbur catisiyoruz bu saatten sonra
Zaten birak yormayı yuruyemiyorum zatenOnerim bugun bol bol dinlenmen. Bende yorulunca ayni oluyorum
Heycanlandırma kız biziTekirdağdan selamlar yılin ilk gunu hayirli olsun :) 50 lere dustum ben :) bir dahaki aya catir catir dogumlar baslar :)
Bel kemerini ayakta olunca omurgana basinc yaomasin diye kullan on yeri gobek altina gelecek arkasi belinin ustune.. yani cok sikistirma kuzum ama biraz ordan destek alsin.. benim karnimda buyuk degil ama yururken karnimi alttan tutunca rahat ediyorum inanilmaz... yercekimi vucudu asagiya cekiyor zaten.. ya iyi olucaz insallah... hele du bakalim14kg aldım karnım cok erken büyüdü ama şimdi bayadır aynı kaldı gibi.. ve cok zayıftım bacaklarım belim heryerim gücsüz benim, spor yapmşlgım yokturyaşta etkılıyodur belki.. haklısın gecede cok rahatsız yatıyorum cocukta yanımızda yattgından olabılır bel kemerini aldım ama takamıyorum bebeği sıkıştırcakmışım gibi geliyo
Başınız sağ olsun canım. Allah kalanlara ömür versin. Ben böyle hasta ve yatacakları duyunca üzülmüyorum. Allah çektirmemiş daha fazla.Buarada babannem vefat etmiş bugun kızlarbana söylemediler eşim söyledi tabı pat diye. zaten yaşlı yatalak ve yogun bakımdaydı diye kendımı pek üzmemeye calısıyorum ama insan ister istemez üzülüyo en korktugum seylerden biri ben hamıleyken birinin vefatıydı.. şimdi ben annemlerdeyim herkes cenazeye gitti ben gidemedim orda ayakta kalamam diye oglumla biz evde kaldık
Canım onun baba tamamen ilgisiz, anne eğitim veremiyor. Siz kendinizi kıyaslamayın. Hepsi aynı olacak diye bir şey yok. 2.5 yaş zaten bebeklerim ilk ergenlik dönemi. Benliklerini kazanmaya başlıyorlar. Ondan bu inat. Korkma senBenim kizda mi boyle olacak ne. Dun gece bizde esimle sinir krizleri gecirdik cunku daha bebek yokken hemde :/ tabi o 4 yasina giriyormus buyuk diye dahada sinir olur insan
Basin sagolsun canim. Kendini yorma ayakta kalarak zaten. Az kaldi sabret.Buarada babannem vefat etmiş bugun kızlarbana söylemediler eşim söyledi tabı pat diye. zaten yaşlı yatalak ve yogun bakımdaydı diye kendımı pek üzmemeye calısıyorum ama insan ister istemez üzülüyo en korktugum seylerden biri ben hamıleyken birinin vefatıydı.. şimdi ben annemlerdeyim herkes cenazeye gitti ben gidemedim orda ayakta kalamam diye oglumla biz evde kaldık
Ya sende haklisin Allah buyuktur... Allah dagina gore kar verir... annen gelir bir yemek yapsa bir evine baksa o bile sana ilacc olur.. kizinla ilgilenip onu sustursa ilgilense bebegine zaman yaratmani saglasa o bile yeter.. senin biraz ferahlaman gerekcek.. bi makineni calistirsa.. ya inan dugmeye basmasini bile aricaz biri gelsede su bulasik makinesini bosaltsa o bile yeter... hersey gulluk gulistanlik temiz olmasini beklemicez... kimsede beklemesin.. oncelik cocuklarimiz.. bi makineyi bosaltsa icin rahatliyacak.. bunlar onemli kuzum kizinla ilgilenemese bile.. Yine Allah buyuktur... insanlar nelere dayaniyor yapiyor.. mesakatli ama bakip gorevez bende diyorum insallah bizi yoran cocuklar olmazlar ama neticede bebek yani.. sagliklari olsun biz herseyiyle basa cikacak gucte olalim kimseye muhtac olmayalim insallah...Evet bie yandan kizima uzuluyorum. İllaki ilgi azalacak, ezilecek... Diger yandan bir kac sene oturup oyun oynarlar arkadas aramazlar. Planli bebek degildi neticede. Bende istiyordum ki kizim biraz daha büyüsün. İmkanimda yokki bakici tutayim yada krese vereyim. Esimin kuzeniyle konusuyorum canakkalede 500 tlye sabah 9 aksam 5 3 ogun yemekli krese vermis buyugunu. Rahat ediyorum diyo kucugu de 6 aylik buyukte 4 yasinda. Benim oyle bir imkanim yokki. En az iki sene hep beraberiz. Sonra buyuk anaokula baslar anca. Annemde gelir gelmesine de ne derece faydasi olur bilmem...
Benim sezeryan olacağı için tahminim 20-25 şubat arası doğum olacak. Heyecanlanıyorum inşallah her şey yolunda geçer hepimiz için. Sağlıklı bebeklerimiz olsunTekirdağdan selamlar yılin ilk gunu hayirli olsun :) 50 lere dustum ben :) bir dahaki aya catir catir dogumlar baslar :)
Allah nurlar icinde yatirsin Mekani cennet olsun. Hepimiz inancli insanlariz ve olumun dogum gibi ve en guzeli Allaha yakin bir yer oldugu bilincinde olunmali ve guzel dileklerimizi ve yarinimiza yatirim olsun diye hep gonlumuzu guzel tutmaliyiz.. Babannecin icin uzuldum.. Ama hayat her zaman sinav ve bizler sinaniyoruz.. Dualarimiz onlar icin olsun... İnsallah rahat huzurlu bir baslangic olir diye dua etmek en guzeli..Buarada babannem vefat etmiş bugun kızlarbana söylemediler eşim söyledi tabı pat diye. zaten yaşlı yatalak ve yogun bakımdaydı diye kendımı pek üzmemeye calısıyorum ama insan ister istemez üzülüyo en korktugum seylerden biri ben hamıleyken birinin vefatıydı.. şimdi ben annemlerdeyim herkes cenazeye gitti ben gidemedim orda ayakta kalamam diye oglumla biz evde kaldık
Catir catir dedikce fena oluyorumm birazz poncik poncik de yumusat olayiTekirdağdan selamlar yılin ilk gunu hayirli olsun :) 50 lere dustum ben :) bir dahaki aya catir catir dogumlar baslar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?