- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Ay annesi senin ufaklik biraz ayaklansin bak nasil ona ablalik edecekEvet bie yandan kizima uzuluyorum. İllaki ilgi azalacak, ezilecek... Diger yandan bir kac sene oturup oyun oynarlar arkadas aramazlar. Planli bebek degildi neticede. Bende istiyordum ki kizim biraz daha büyüsün. İmkanimda yokki bakici tutayim yada krese vereyim. Esimin kuzeniyle konusuyorum canakkalede 500 tlye sabah 9 aksam 5 3 ogun yemekli krese vermis buyugunu. Rahat ediyorum diyo kucugu de 6 aylik buyukte 4 yasinda. Benim oyle bir imkanim yokki. En az iki sene hep beraberiz. Sonra buyuk anaokula baslar anca. Annemde gelir gelmesine de ne derece faydasi olur bilmem...
Başınız sağolsun. Hasta bile herkesin yeri farklıdır. Üzücü bir durum ama senin cenazeye katılman zor. Sağlığın için doğru olanı yapmışsınızBuarada babannem vefat etmiş bugun kızlarbana söylemediler eşim söyledi tabı pat diye. zaten yaşlı yatalak ve yogun bakımdaydı diye kendımı pek üzmemeye calısıyorum ama insan ister istemez üzülüyo en korktugum seylerden biri ben hamıleyken birinin vefatıydı.. şimdi ben annemlerdeyim herkes cenazeye gitti ben gidemedim orda ayakta kalamam diye oglumla biz evde kaldık
Bu kendi annen mi?Bende aksine hee diyemiyorum canim. Ozellikle cocuk konusunda cok catisiyoruz. Misal bana temizlik yaptik ya pazar günü. O niye boyle bu niye boyle butun gun söylendi. Takmış kafaya aritmami duvara montelememi istiyor. Burda kiraciyim izin vermezler diye dedim 2 kez anlamadi. Birde oyle inat ki sürdürüyor birseyi. En sonunda ben istemiyirum oyle dedim. Esimin yaninda diyorki ben aritmayi duvara monteleyin dedim ama Büşra istemiyormuş diyorbende evet istemiyorum cunku kiraciyiz burda dedim tekrar. Daha da neler neler var mecbur catisiyoruz bu saatten sonra
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsunBuarada babannem vefat etmiş bugun kızlarbana söylemediler eşim söyledi tabı pat diye. zaten yaşlı yatalak ve yogun bakımdaydı diye kendımı pek üzmemeye calısıyorum ama insan ister istemez üzülüyo en korktugum seylerden biri ben hamıleyken birinin vefatıydı.. şimdi ben annemlerdeyim herkes cenazeye gitti ben gidemedim orda ayakta kalamam diye oglumla biz evde kaldık
AminnnnnnBenim sezeryan olacağı için tahminim 20-25 şubat arası doğum olacak. Heyecanlanıyorum inşallah her şey yolunda geçer hepimiz için. Sağlıklı bebeklerimiz olsun
Hevesle alakası yok. Kari koca biz çok merhametliyiz. Kesin bakarız. Kv zaten bana bisi olursa gelin oturun burda babanızı bir tek siz çekersiniz diyor şimdiden
Ben izmirdeyim. Hep şey derim; elalem kartopu oynayacak diye biz üşüyoruz
Canım biz her şeye kullanıyoruz kantaron yağını. Yanık olsun pişik olsun, tavsiye ederim. Zaten kantaron çiçeğini Halis zeytinyağı içinde bekleterek yapıyorlar. O yüzden kimyasal sıfır.
Allah kimseye muhtaç etmesin. Normalde 15 günde bir mutfak dolaplarını dıştan siliyordum ben. Şimdi ayda bire indirdim. Elzem durumlar dışında çok silmiyorum. Badana Şubat bası gibi yapılacak. Kızım evde eşim o ben üçümüz hallederiz diye düşünüyorum.
Canım 2 haftayı geçerse fark endişe ediliyormuş. Benim de femur ölçümleri haftasıyla uyumlu ama vasi ve göbek veresi 1 hafta kadar geri. Doktor öyle demişti.
Ben baby plus programında yıkadım. Ama makinenizde bu program yoksa ek durulama yaptirabilirsiniz.
Ben kullanıyorum canım. Doktor agri ve kasılma varken günde 2 düzelince günde 1 demişti
Cnm benim de 1 ay öncesine kadar karnım kocamandı 1 aydır karnımın büyümesi durdu moralim çok bozuk bebek sanki büyümüyor gibi geliyor bana12 kilo almıştım 1 ay öncesinde ben de çok zayıf başladım sırt ağrım var benim de14kg aldım karnım cok erken büyüdü ama şimdi bayadır aynı kaldı gibi.. ve cok zayıftım bacaklarım belim heryerim gücsüz benim, spor yapmşlgım yokturyaşta etkılıyodur belki.. haklısın gecede cok rahatsız yatıyorum cocukta yanımızda yattgından olabılır bel kemerini aldım ama takamıyorum bebeği sıkıştırcakmışım gibi geliyo
Anladim cnm tabi bide kisisel degerlendiriyolar durumu . Ayy kuruyemisi bnde fazla kacirdim kasinti oldu bendedeBilmiyorum kuzum valla ultrasonla bakip degerlendiriyordur herhalde... ellerim bacaklarimda bir agri var.. anlamadim dun gece biraz gec saatlere kadar ayakta kaldim kuruyemis fazla kacirdim.. tuzluda degildi ama ne bilim..
yeni dogan bebek banyosu
Yeni dogan bebek emzirmesi
Yeni dogan bebek gobek bakimi
Yeni dogan uyku ve İlk uc ay
Cogul gebelikte yeni dogandan itibaren bakim ve egitimi hakkinda basladim bir taraftan okumaya...
Kizlar son iki aya girdik..
Yeni yil guzellikleriyle bize gelecek insallah
Canım refakatçim şu an belli değil. İlk doğumumda ablam yanımda kalmıştı. 1 gece hastanede kalmıştık. Şimdi ablam çalışıyor. Belki görümcem veya kv de kalabilir ama şimdilik belli değil. Ben de uğraşacağım kızım da yanımda kalsın diye. Ama illa izin vermezlerse de mecbur idare edeceğiz ☺ Hayırlısı olsun inşallah. Emzirmek kadar emzirmeyi bıraktırma süreci de çok önemli canım. Artık alışkanlığa döndüyse bence çok iyi yapmışsın. Ben emzirmeyi bıraktıktan sonra aslında ne kadar enerji harcadığımı o zaman anlamıştım.Evet oylecok seviyorduki emmeyi ,amahamilelik olmasada bıraktırmayi dusunuyordum cunku kilo alimi durmustu vr her yerde hr zaman emmek istiyordu oyuna donmustu..benim korkum hastaneyede almamalari yenidogan katindabebekler hastalik taşıyabilir diye bazi hemsireler sorun yapiyor keske kalmaya izin verseler refakatcin kim olucak gece odaya hemsire gelmiyorsa en son yanina getrse kizini? Bizimki mumkun degil onu biliyorum da kimseye izin vermiyorlar
Dün sordum aynı şeyi. Dün biraz yürümüştüm dr yürüme yat deyince yürümeyi unutmuşum sanırımkızlar ne soracam size dun bütün gun mutfakla evle uğraştım aksama kadar hic oturmadım nerdeyse aksamdan beri vajinamla bacagimin arasi bir ağrıyor ki sanki dersiniz biri sag bacağımi tutup ayırıyor sizin çatı agrisi dile konuştuğunuz tam.olarak bu mu böyle bir agri yasayan var mi acaba ? Gecmesi yada hafiflemesi icin önerisi olan
Saol canım benim desteğin için inşallah en az ağrı sızıyla ve sağlıcakla kavuşuruz meleklerimizeBen sana diyim de o nefes darligi bende azaldi bebekler asagiya zamanla iniyorlar... bi kac haftan vardir seninde... bi tik asagiya iniyolar.. o senin asagida hissettigin degil ama vucut kitlesi degisiyor ve o midenin nefes darligi gibi problemlerin daha bi azaliyor derken.. biraz daha rahatim ama bir taraftan da bebekler buyuyecek daha bi yine sikintilar artacak.. yaa sen ne diyorsunnn evlatlarimaa kavuscamiz icin benimde korkuyla karisik mutluluklarimmcokkk guzell olacak hersey insallah
Yanında yardım edenlerin de varsa çabuk hallolur inşallah canım hiç stres yapma ☺ Ben hiç eşimden temizlik yardımı istemedim. Güzel yapabilir mi bilmiyorumHevesle alakası yok. Kari koca biz çok merhametliyiz. Kesin bakarız. Kv zaten bana bisi olursa gelin oturun burda babanızı bir tek siz çekersiniz diyor şimdiden
Ben izmirdeyim. Hep şey derim; elalem kartopu oynayacak diye biz üşüyoruz
Canım biz her şeye kullanıyoruz kantaron yağını. Yanık olsun pişik olsun, tavsiye ederim. Zaten kantaron çiçeğini Halis zeytinyağı içinde bekleterek yapıyorlar. O yüzden kimyasal sıfır.
Allah kimseye muhtaç etmesin. Normalde 15 günde bir mutfak dolaplarını dıştan siliyordum ben. Şimdi ayda bire indirdim. Elzem durumlar dışında çok silmiyorum. Badana Şubat bası gibi yapılacak. Kızım evde eşim o ben üçümüz hallederiz diye düşünüyorum.
Canım 2 haftayı geçerse fark endişe ediliyormuş. Benim de femur ölçümleri haftasıyla uyumlu ama vasi ve göbek veresi 1 hafta kadar geri. Doktor öyle demişti.
Ben baby plus programında yıkadım. Ama makinenizde bu program yoksa ek durulama yaptirabilirsiniz.
Ben kullanıyorum canım. Doktor agri ve kasılma varken günde 2 düzelince günde 1 demişti
Sorma kuzum çok seviliyor şimdiden ama bazen beni bunaltan hareketler de oluyorCümlemizden canımoyy maşallah ilk toruna ne sevilir şimdi o
Günde bir defa tok karna, bir bardak suda eritip içiyorum her akşam.Hergunmu alıyorsun canjm nasıl kullanıyorsun
Yaaa evet hakikaten çok heyecanlıBen de bugün ağlayarak uyandım o bel ağrısı yüzünden Allah yardımcımız olsun kızlar çok merak ediyorum bu gruptan ilk kim doğuracak
Daha cok olacak maalesef sana.pek firsat vermeyeceklerSorma kuzum çok seviliyor şimdiden ama bazen beni bunaltan hareketler de oluyor ☺
Yanında yardım edenlerin de varsa çabuk hallolur inşallah canım hiç stres yapma ☺ Ben hiç eşimden temizlik yardımı istemedim. Güzel yapabilir mi bilmiyorumBakalım bu kez mecbur biraz yardım isterim inşallah yapabildiğimizi yaparız ☺
Canım sanki tüm yükü sen ve eşin yükleniyorsunuz o da sizde strese sebep oluyor. Ben avm lerden nefret ediyorum. Önceden çok severdim ama şimdi hiç sevmiyorum. Bazen çocuklar gezmek istemiyor. Aileden farklı birileri ile enerjilerini atmaya ihtiyaçları oluyor. Varmı ailenizde yaşıtı olan çocuklar. Gidin hem size değişiklik olur. Hem de çocuk rahatlar ve siz de yükü hafifletmiş olursunuz. Onlar tam oyun merak çağlarında. Anne baba yeterli olmuyor.Selam kızlar. Dun saat 2den sonra kızımı avmye gezmeye goturduk. Bastan cok guzeldi. Noel babadan falan korktu resim cekinmek istemedi vs derken sonradan keyfi yerine gelmisti fakat babasi birden bisey icin ikna etmeye çalışırken oyunca dukkanina gircez dedi. Birde yanlis koridora girmisiz sirf cocuk icin olan. Butun dukkanlara girdi kizim. Cikisa gidene kadar 40 dk gecti. İlk kriz orda basladi. Sonra arabada uyudu 7ye dogru engel olamadik. 9da ben uyandirdim. Tabi yine bir kriz oldu. Saat gece 2 artik eşimle cildirma noktasina geldik. Onca saat hep hircinlik yapti ne oyun oynadi ne baska bisey. Zorla uyuttum. Gece deseniz 2 de yattik 5te uyandi gazi varmis. 6 30a kadar ugrastim. Kac kere gittim geldim yanina. Bu sabah ben duymadim sesini babasiyla kalkmislar. 11.30 ben kalktim. Yine ayni terane hep karni agridigi icinmis meger inatligi hircinligi. Ama cok acayip iki gundur yine kok sokturuyor. Simdi yine zorla uyuttum. Dogumdan sonra neler bekliyor beni hic bilmiyorum. Sanirim uykusuzluk en zoru olcak. Cok dualar ediyorum ki bebegim uysal olsun uyusun saglikli olsun. Sonra da annem aklima geliyor. Kardesim cok sakinmiş, annemde çok sevinirmiş ama kardeşim otizmli... Sonrada boyle dua ettigim icin pisman oluyorum. Yani bu aralar yine ruh halim cok berbat. Eglenmeye diye götürüyoruz daha cok sinir harbi yasayip geri geliyoruz resmen :
Maşallah canım ☺Benim eşim çok titizdir zaten. Evde olduğu sürece yardım da eder bana. Valla ne yalan söyleyeyim dusakabini en son 3 ay önce o temizlemişti. Kimyasalla banyoda iş yapmak zor diye ben ellemiyorum. Söyle üstten fırça gezdiriyorum nicedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?