- 16 Ağustos 2015
- 7.394
- 14.696
- 248
- 31
Ya normalde evham yapmıyorum işte doktor bugün muayenede bugün yarın doğurursun dedi gazı veriyor bana ikidir. Benimde bugün kanamam falan artınca birde sancılarım gelmeye başladı. Hesapladım 7-8 sakikada bir geliyor. Belime vuruyor ağrı. Tamam ağlatan bir sancı seğil ama sancım vurmaya bailadı yani. Eşim uyuyordu kaldırdım dedim kalk bir gidelim hastaneye. Geçen günde sabah gittik bak emin misin falan dedi. Dedim ağrım var yani sanki gelcek bu sefer. Gidiyoruz ama geri döncez biliyorum ben falan demeye başladı sinirim bozuldu zaten. Neyse gittik hastaneye ebe de dalga geçer gibi senin sancın yok olsa yüzünden belli olur bunlae doğum sancısı değil. Açılman aynı falan dedi. Nste bağladı. Sancıların yetersiz. Ağlatan sancıların gelmesi lazım ilk doğumun açılman geç olur ağrın yatırmaz o zaman gel dedi. Eşim gülmeye başladı. Ben demiştim bilmemne. Sinirlerim bozuldu benimde. Gitmiycem bir daha hastaneye falan. Evham yapmıyorum aslında doktorda gaza getirdiği için aklımda kalıyor. İlk birde nasıl birşey olduğunu da bilmiyorum. Eve geldim sinirimden ağladım.
Canım olur mu hiç, takıntı değil ki bu.. Sen çok iyi bir annesin.İnşallah canım ama henuz Cok yeni evliyiz alışamadığım duygular var hala... Üstüste gelen durumlar annem bizimle kalıyordu ondan ayrılmıs olmamız yeni bir hayata alışma durumları biraz sarstı beni. Semt degişikliğim iş değişikliğim ustune hamılelıkte biraz erken olunca ıster istemez alısma durumu zorlastı...neyse Cok sukur mutluyum alısacagım elbet hele birde evimizin yeni üyeside katılsın Rabbımın izni ile aramıza hersey dahada guzel olacak insallah aslında hersey guzel de biraz bende takıntılıyım sanırım
Bilmiyorum tam canımda rahim ağzından geliyor heralde. Doktor normal korkma diyor. Hele daha demin ebe çatı muayenesi ysptıktan sonra kahve kocaman pıhtılar düştü şok oldum ama normal diyorlar bende bilmiyorum valla artık.Canım birşey soracağım kanama diyorsun ya bilmediğim için soruyorum o kan nerden geliyor rahim ağzı ya da rahimden mi? Plasenta falan değil de mi?
Oh oh iyi o zaman
Ben de pazartesi analık iznine ayrıldım daha hiç oturmadım evde sürekli eksikler vs bir de evin eksikleri onlarla uğraşıyorum bir odaya perde yaptıralım dedik
Bir yandan mutfağı falan düzenliyorum evde olmak da zormuş
Kolay gelsin canım ya bu halde bir de yemek mi yaptın kv gelmiş o yapaydı.Çabucak alıverirsin İnşallah kucağınaKuzum giremedim bugün kayınvalidem geldi onla ilgileniyorum daha çok. Sabah kalktım sancım falan yoktu ama doktor çağırdığı için öğlen hastaneye gittim. Sancıların var düzenli ama sen hissetmiyorsun dedi. Açıklık 2 cm olmuş. Kanamam geliyor artık ama korkma dedi. 4 cm olunca yatırırım seni git dolan dedi. Öğlenden beri işte yürüdüm falan sancılarım gelmeye başladı. Belime vuruyor şuan. Açıklık oluyor mu bilmiyorum ama yemek yap onu yap yoruldum uzandım şimdi. 10 dakkada bir sancılaırm geliyorda beklemedeyim. Birde kanlı akıntım geliyor işte. Yavaş yavaş açılıyorum. Kabak çiçeği olamadık
Canım olur mu hiç, takıntı değil ki bu.. Sen çok iyi bir annesin.Canım yaşadığın olumsuzluklara sünger çek ve yeni hayatına, hayatındaki değişikliklere adapte olmak için kendini zorlama. Zamana bırak. Büyük oğlun da mutlaka zamanı gelince herşeyi kendisi doğru şekilde idrak edecektir. Sen ikisinin de annesisin. Ne eksik ne fazla. Yuvan da her iki evladının da yuvası. Böyle düşün. Olmayan şeyleri kendine vesvese etme. Allah hep mutlu etsin inşallah
7-8dakika iyi bir zaman aslında . Yani eşin de heyecan yaptı saçmaladı galiba. Bazen erkekler böyle oluyor. Ebeler zaten allahlik bazilari sanki hergun doğuruyoruz biz hey Allahım. Boşver sen canım ağlama hiç moralini de kimse bozmasın . Tedirgin olman çok normal . Normal olmayan onlar . Az kaldı zaten bebisine kavuscaksin cnm stres yapma.Ya normalde evham yapmıyorum işte doktor bugün muayenede bugün yarın doğurursun dedi gazı veriyor bana ikidir. Benimde bugün kanamam falan artınca birde sancılarım gelmeye başladı. Hesapladım 7-8 sakikada bir geliyor. Belime vuruyor ağrı. Tamam ağlatan bir sancı seğil ama sancım vurmaya bailadı yani. Eşim uyuyordu kaldırdım dedim kalk bir gidelim hastaneye. Geçen günde sabah gittik bak emin misin falan dedi. Dedim ağrım var yani sanki gelcek bu sefer. Gidiyoruz ama geri döncez biliyorum ben falan demeye başladı sinirim bozuldu zaten. Neyse gittik hastaneye ebe de dalga geçer gibi senin sancın yok olsa yüzünden belli olur bunlae doğum sancısı değil. Açılman aynı falan dedi. Nste bağladı. Sancıların yetersiz. Ağlatan sancıların gelmesi lazım ilk doğumun açılman geç olur ağrın yatırmaz o zaman gel dedi. Eşim gülmeye başladı. Ben demiştim bilmemne. Sinirlerim bozuldu benimde. Gitmiycem bir daha hastaneye falan. Evham yapmıyorum aslında doktorda gaza getirdiği için aklımda kalıyor. İlk birde nasıl birşey olduğunu da bilmiyorum. Eve geldim sinirimden ağladım.
Ya normalde evham yapmıyorum işte doktor bugün muayenede bugün yarın doğurursun dedi gazı veriyor bana ikidir. Benimde bugün kanamam falan artınca birde sancılarım gelmeye başladı. Hesapladım 7-8 sakikada bir geliyor. Belime vuruyor ağrı. Tamam ağlatan bir sancı seğil ama sancım vurmaya bailadı yani. Eşim uyuyordu kaldırdım dedim kalk bir gidelim hastaneye. Geçen günde sabah gittik bak emin misin falan dedi. Dedim ağrım var yani sanki gelcek bu sefer. Gidiyoruz ama geri döncez biliyorum ben falan demeye başladı sinirim bozuldu zaten. Neyse gittik hastaneye ebe de dalga geçer gibi senin sancın yok olsa yüzünden belli olur bunlae doğum sancısı değil. Açılman aynı falan dedi. Nste bağladı. Sancıların yetersiz. Ağlatan sancıların gelmesi lazım ilk doğumun açılman geç olur ağrın yatırmaz o zaman gel dedi. Eşim gülmeye başladı. Ben demiştim bilmemne. Sinirlerim bozuldu benimde. Gitmiycem bir daha hastaneye falan. Evham yapmıyorum aslında doktorda gaza getirdiği için aklımda kalıyor. İlk birde nasıl birşey olduğunu da bilmiyorum. Eve geldim sinirimden ağladım.
Şimdi de baskı hissetmiyor musun alt tarafta aynı şey bence.Şu anki ağrınızdan daha beter olmaz herhalde.Ben ilkinde genel oldum da şimdi epidural istiyorum daha rahat diyorlar.Sezeryan sonrası da bebekle uğraşmaktan ağrı falan aklına gelmiyor bile merak etme.Spınal Dusunuyorum da baskıyı felan hissedıyormussun bacı ne halt yıcez
Evet canım ben ikinci gün yaptırmayı düşünüyorum.Çevremdeki herkes öyle yaptırdı.Acıyı hiç hissetmiyorlarmış.Lokal anestezi ile yapıyorlarmış.erkek bebek anneleri ya da daha once oğlu olan anneler ben deneyimli arkadaşlarımın da demesi uzerine bebeğimi 1 -2 haftalıkken gobegi dussun yikayim devlet hastanesinde sünnet ettirecem ne dusunuyorsunuz kucukken daha iyiymis yara olduğunu bile anlamıyorlarmış hemen iyilesiyormus
BEnim aile hekimim açık açık dedi burda idrar çok bekletiliyor sonuçlar doğru çıkmayabilir diye.Ben idrar tahlillerimi özelde yaptırdım o yüzden.Amin canim ins.
Vay bebegin cok hareketliymis de, bak sen kerataya da, yok sagina don, yok soluna don, yok kipirdama vs vs die die yedi bitirdi beni.
Saglik ocaginda vermistin demi sen o onceki tahlili ? Diyorlar ya hep kitlerde sikinti olabiliyor, hatali olcum yapiliyor die. Demek dogru. Iyiki direkt antibiyotik baslamamissin.
Şimdi de baskı hissetmiyor musun alt tarafta aynı şey bence.Şu anki ağrınızdan daha beter olmaz herhalde.Ben ilkinde genel oldum da şimdi epidural istiyorum daha rahat diyorlar.Sezeryan sonrası da bebekle uğraşmaktan ağrı falan aklına gelmiyor bile merak etme.
Ağlatan sancı mı dedi ebe. Ben oğlumda o ağrılar vız gelmişti, yok kaburga kırığı ağrısı ile eşdeğermiş falan diyorlar ya alakası yok bildiğin regli ağrısı. Ben daha fenalarını adet olduğumda çekiyordum zaten. Suni sancı verirken yüzüm gülüyordu. Hiç bağırıp çığlık atmadım.Ya normalde evham yapmıyorum işte doktor bugün muayenede bugün yarın doğurursun dedi gazı veriyor bana ikidir. Benimde bugün kanamam falan artınca birde sancılarım gelmeye başladı. Hesapladım 7-8 sakikada bir geliyor. Belime vuruyor ağrı. Tamam ağlatan bir sancı seğil ama sancım vurmaya bailadı yani. Eşim uyuyordu kaldırdım dedim kalk bir gidelim hastaneye. Geçen günde sabah gittik bak emin misin falan dedi. Dedim ağrım var yani sanki gelcek bu sefer. Gidiyoruz ama geri döncez biliyorum ben falan demeye başladı sinirim bozuldu zaten. Neyse gittik hastaneye ebe de dalga geçer gibi senin sancın yok olsa yüzünden belli olur bunlae doğum sancısı değil. Açılman aynı falan dedi. Nste bağladı. Sancıların yetersiz. Ağlatan sancıların gelmesi lazım ilk doğumun açılman geç olur ağrın yatırmaz o zaman gel dedi. Eşim gülmeye başladı. Ben demiştim bilmemne. Sinirlerim bozuldu benimde. Gitmiycem bir daha hastaneye falan. Evham yapmıyorum aslında doktorda gaza getirdiği için aklımda kalıyor. İlk birde nasıl birşey olduğunu da bilmiyorum. Eve geldim sinirimden ağladım.
yaa ins etkilenmezler yavruslarimizEvet canım ben ikinci gün yaptırmayı düşünüyorum.Çevremdeki herkes öyle yaptırdı.Acıyı hiç hissetmiyorlarmış.Lokal anestezi ile yapıyorlarmış.
Çevremden pişman olan duymadım hiç.Ama ilkokul yaşlarında yaptıranların hepsi pişman.yaa ins etkilenmezler yavruslarimiz
cnm hic korkma tmm mi hic de evham yapmıyorsun benim ikinci normalim olacak ama bende pıhtı görsem ,kanama göresem korkar giderim yani senin bi de ilk tabi ki gideceksinBilmiyorum tam canımda rahim ağzından geliyor heralde. Doktor normal korkma diyor. Hele daha demin ebe çatı muayenesi ysptıktan sonra kahve kocaman pıhtılar düştü şok oldum ama normal diyorlar bende bilmiyorum valla artık.
Canım sen sakin ol elbette hastaneye gideceksin bu gece dinlenmeye uyumaya çalışBilmiyorum tam canımda rahim ağzından geliyor heralde. Doktor normal korkma diyor. Hele daha demin ebe çatı muayenesi ysptıktan sonra kahve kocaman pıhtılar düştü şok oldum ama normal diyorlar bende bilmiyorum valla artık.
Amaninn gerçektenmiii dualarımız seninle kuzum biz aynıydık bideeeeKızlarr.. kasılmalarım sancım gecmeyince ben yarınkı kontrolume bugun gittim.. muayene ve nst sonucu doktorum benı yarın doguma almaya karar verdi dua istiyorum sizden
Muhtesem olmusPeki sizinlede paylaşayım
38+4 gunluktü meleğim Dünyaya geldıgın debende henuz genclıgının baharında tazemı taze korpemı korpe bildıgın bir genc kız misali son kontrolde catı muayenesi yapıldı doktor normal yapabilirsin bebısın bası biraz daha buyumez ise dedi birde nst yapalım deyince aynı gun yapıldı kalp sesi net duyulmuyor yarın sezeryan dedi...Aah geceki heyacanı sormayın bir heyecan bir heyecan..saclar baslar yapılır ojeler sürülür birde kırmızı (ameliyata gırerken cıkaracaklarını bilsem surermıydım aceba neyse en azından vicdanım rahat oğlusu bakımlı karsılamak ıstemıstım cunku )Yagmur lu bir pazar gunu idi tarih 2009 6 aralık tekrar bir nst yine ses yok hemen sezeryan 13:00 de... 13:46 meleğim dunyama gozlerını acar ben ise 15:00 gibi kendime geldim ameliyathane ısıkları altında bagırıyorum midem bulanıyor basım donuyor hastabakıcı benimle konusuyor gecmıs olsun... Bebegım nasıl diyorum nerde? Durumu iyi yukarı cıkardılar senide yanına cıkaracagız biraz dan... Anam ben bir cıkarım odaya ağlayarak... Annem yanıma geldi sedyedeyım hemen kilosunu söylüyorlar annemler cunku ultrasonda Cok dusuk cıkmıstı 500 600 kg artımız vardı maşallah Ahhh bacım o nasıl bir duyguuu Rabbim herkese nasip etsin
Iyı dimi bayagı yazdım bak
Iyı oldu kız rahatladım valla
HahahaLekelenme günüde nesatın o oluyor istee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?