Tuvaletten sonr ahep baticonla taharet yaptımkizlar normal dogum sonrasi dikişlerin agrisini agrimamamsi daha dogrusu cabuk iyilesmesi icin spray gibi krem gibi seyler varmi benim ilk dogumumda doktor hic bisey onermedi temiz tut yeter dedi ama 40 gun dikişlerim agridi hatta enfeksiyon bile kapti iyilesemedigi icin benim gibi ikinci dogumu olan varmi aranizda siz ne kullandiniz normal dogum dikislerinin cabuk iyilesmesi icin
Tasikardik olmis cnm senin bebekte. Iste stres sinir hepsi etkiliyor . Bugun 3.gunmu oldu seninKuzum bende birşey yok yine sancılar kesildi. Ben saldım artıkbu çocuk beni kandırıyor.
Dün natnte benim bebeğin kalp atışları da 200 lere çıktı 220 falan oldu kırmızı yandı. Korktum ama oalbilir dedi ebe.
O kdar uzun olmaz cnm . En fazla 2 dk falan surer max oda yani. Seninki popoyu dikiyorKızlar ya kasılmanın gerçek mi yoksa yalancı mı olduğunu nası anlayacağız daha doğru kasılmamı nası anlayacağız. Sağ tarafımda toplanıyor 20 dakka öyle kalıp geçiyor bu kadar uzun kasılma olur mu yoksa pozisyon mu değiştiriyor anlamadım
Benim eşim de sonradan çok güzel öğrendi bakımını.Ama ilk günlerde ikiz hem de daha hiç bebek tutmamış biri anneye bebeğe nasıl yardımcı olabilir?Sonra yavaş yavaş alışacak.Ben kızımı küçükken babasına gönül rahatlığıyla bırakırdım giyiminden banyosuna tırnak kesimine kadar mama hazırlaması herşeyi yapardı eşim.Gece bile beraber baktık hep sabah işe gittiği halde.Benim esimde hic cocuk bakimindan birsey anlamiyordu. Bebek kucaklamisligi bile yoktu. Ama söyle böyle yapcaksin, böyle tut diye hep yönlendirdim. Bebek bakimini dahil etmezseniz hic ögrenemez. Erkek ne anlar diye uzak tutmayin.
Sezeryandan sonraki o ilk acıyı bende hatırlıyorum yaa off valla zor
Bebeklerin çoğunda oluyormuş canım bebekler kurtarıyorlarmış kendilerini.Sana da öyle denk gelmiştir.Tabi sen yine de git doktora ihmal etme çok sıkıntı olsaydı doktor seni bırakmazdı zaten.Moralim çok bozuk kızlar. Kontrolden geldim. Bebişin boynuna kordonu dolanmış. Salı ve cuma günü tekrar gel dedi. Çok problem etme kendini kurtarabilir hala dedi ama çok taktım kafaya
Bendeee
Gözün aydın kuzum doğumun çok güzel olmuş Rabbim bize de böyle güzel kolay doğumlar nasip eylesin. Maşallah bebişin kilosu da iyiKizlar hayirli geceler ben dogurdumbugun kontrolum vardi geldim. Nst de 100 bulan agrim cikti. Zaten dunden beri cok.sik.wc ye gidiyordum ve kasilmalarim vardi. Icimden bi ses beni yatircak.diyodu nst de sanci cikinca alttan muayene etti sok sok sok 4 cm acikligim varmis hemen.yatis verildi. Muayeneden sonra agrim.basldi.hemen zaten 4. 5 da dogimhanedeydim. St 21 de normal dogum ile dogdu. Size cok yazmak istedim. Dualarinizi isticektim ama tel hic cekmiyordu. O kadar ani.oldu ki ben hala ruyadayim.saanki. epizyosuz bi dogum.oldu. son anda.ikinmayi.kestigim icin bi kac siyrik olmus icten onlar dikildi. Su.an cok.sukur.iyiyim. bebegimin.o mis.kokusunu cekiyorum darisi size ins bi nefeste kurtulursunuz. 36+6 da 3285 gr dogdu oglusum
Annem de acil hastaneye gitmiş doğum için açılması sancısı varmış bir türlü suyu gelmemiş bir hafta yatmış hastanede.Doktor bakmış bir tek suyu gelmiyor müdahale etmişler öyle doğurmuş.Olabilirmiş böyle şeyler takma kafana bazı hemşireler laf söylemek için fırsat kollayıp dururlar.Seni gıcık eden olursa sen kaç tane doğurdun de.Sayı vermezse susar sayı verirse de madem yaşamışın moral ver azıcık de.Ben olsam umursamam da senin moralin bozulmuş içinde kalmasın.Kuzum bende birşey yok yine sancılar kesildi. Ben saldım artıkbu çocuk beni kandırıyor.
Dün natnte benim bebeğin kalp atışları da 200 lere çıktı 220 falan oldu kırmızı yandı. Korktum ama oalbilir dedi ebe.
Kız sen gel yanıma birlikte bekleyelim bizim sıpalar bizi uğraştırıcak bak diyimKuzum bende birşey yok yine sancılar kesildi. Ben saldım artıkbu çocuk beni kandırıyor.
anaaam aynı ben valla. bende bu gece aşırı rahatsızdımValla heralde gecenin bi koru dogurucamama hangi gecenin köru . Bugun sabaha kdar o kdr siktiki dk bile tutmadim pompaladilr sanki karnimi
Yaa çok sevindim, aramızda 2 gün var ben de muhtemelen haftaya doğurcam gibi hissediyorum, maşallah kilosu felan çok güzelmişKizlar hayirli geceler ben dogurdumbugun kontrolum vardi geldim. Nst de 100 bulan agrim cikti. Zaten dunden beri cok.sik.wc ye gidiyordum ve kasilmalarim vardi. Icimden bi ses beni yatircak.diyodu nst de sanci cikinca alttan muayene etti sok sok sok 4 cm acikligim varmis hemen.yatis verildi. Muayeneden sonra agrim.basldi.hemen zaten 4. 5 da dogimhanedeydim. St 21 de normal dogum ile dogdu. Size cok yazmak istedim. Dualarinizi isticektim ama tel hic cekmiyordu. O kadar ani.oldu ki ben hala ruyadayim.saanki. epizyosuz bi dogum.oldu. son anda.ikinmayi.kestigim icin bi kac siyrik olmus icten onlar dikildi. Su.an cok.sukur.iyiyim. bebegimin.o mis.kokusunu cekiyorum darisi size ins bi nefeste kurtulursunuz. 36+6 da 3285 gr dogdu oglusum
Benim de oluyor kuzum, ya pozisyon değiştiriyorlar o zamanlar ya da kimbilir nereye kaçıp hangi uykuya dalıyorlar sallaya sallaya uyandırıyorum ben deKızlar bu sabah sıpa beni korkuttu hiç hareket etmedi gece wcye kalktığımda normalde yatınca uyanır hareket ederdi gece de etmedi kalkınca da hareket olmayınca çok korktumaç aç çikolata yedim normalde fön makinası çalışınca hemen tepki verirdi onu çalıştırdım falan çıt yok eşim bi yandan konuşuyo ben bi yandan sallıyoruz göbüşü falan yok çok korktum. En son sevdiği bir şarkıyı açtım dinlettim sonra hareket etti rahatladım. Sizin de oluyo mu derin uyku hali ve hareketsizlik bu haftalarda
Çocuklarda içerde diyordur gerçi tam yerimi buldum uyudum bir rahat vermediniz uyandıryosunuz diye ama napalım korkuyoruz artık sessiz kaldıklarında uzun süre. Son zamanlar ya artık bir panik oluyorum ki sorma kuzum ya hayırlısıyla bir gelseydi artık. Bugün yine rüyamda gördümBenim de oluyor kuzum, ya pozisyon değiştiriyorlar o zamanlar ya da kimbilir nereye kaçıp hangi uykuya dalıyorlar sallaya sallaya uyandırıyorum ben de
bana da aynısını dedi canım kordon turu var dedi ama tekrar gel falan demedi, çarşamba gitmiştim kontrole bi dahaki de çarşamba olcak. sorun değil dedi...Moralim çok bozuk kızlar. Kontrolden geldim. Bebişin boynuna kordonu dolanmış. Salı ve cuma günü tekrar gel dedi. Çok problem etme kendini kurtarabilir hala dedi ama çok taktım kafaya
Napalım bir süre öyle olacak
canım bence fazla değil normal çünkü benim 33+0da haftada 2650... bana da baya önde gidiyor dedi ama sezeryan falan demediKızlarrrrr yardımmm
Az önce kontrolden çıktım.doktorum bebeğin kilosu önde gidiyor dedi.simdiden 3180 gr olmus.suan 35+4 haftayız.dikkat et bebek kilo almaya devam ederse sezeryan olur dedi .bnde stres yaptım korkmaya başladım.kilolu bebek dedi.bide acaba doğduktan sonra da böyle kilo alımı devam eder mi ay aklımda deli sorular başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?