- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Cok sanslisin. Benim annem gelmeyi teklif etmez ki etmedi, gelmez de, gelse de bakmaz, geceleri fln da uyanmaz, uyansa da lafindan gecilmez, gecilse de bunu anlatmadi akraba kalmaz ........Benim öncesinde de dış gebelik ameliyatım var bir de tüpüm alındı içte ve dışta dolu dikişim vardı.Ben sonrasında kv annem sağolsun hep yattım bebeği kucağıma verdiler hep.Bir de benim kız mama içiyordu gece sağolsun 40 gün annem baktı genelde ben uyudum dinlendim.Mutlaka bunlar etkili olmuştu çabuk iyileşmemde.
Bende o gun o psikolojiye girdim. Erken de olsa, gerekirse alin dedim. Ama cok sik karsilasilan bi sey. Kac kiside oldu burda. Anlik olarak evde, iste fln da oluyordur ama nst de cikiyo iste sadece. O anlikKorktum ya dokunsalar ağlıcam şimdi bebeğime birşey mi olacak diye.
Kremin adi komikmisBenden süt gelmedi kuzum sadece uçlarında sarı sarı minik tortular oluşuyor doktora sordum çok normal dedi, gümüş göğüs kapağınu kullanmaya başlayayım mı dedim başla dedi, hatta bir krem adı da verdi gabargan mı ne onu da kullan dedi ama almadım daha
Kizlar ben geldim. Yatirmadi dr yihhaaaa
Yatırmasınlar ya napacaksın sürekli dr hemşire valla hastaneden soğudum bir gecede, inşallah doğumdan sonra nasıl kalacam diye düşünüyorumYatinca dogursamkuru kuru sanci bol bol parmak
Valla bole bi seyi dert edecegim hayatta aklima gelmezdi. Erken dogum yapmis biri olarak. Bole bi konuyu dert edebildigimi gordugum gunlerime sukrediyorum valla ne yalan soliyim. Seviniyorum resmen.Kafamda deli sorular doktor 2 Mart demişti 38+6 oluyor bende 27 Şubat istedim tamam dedi 27 Şubatta da 38+2 oluyor sosyal medyada takip ettiğim bi Prof var sezeryan da tam olarak ne zaman alıyorsunuz bebeği dedim 38+4 te dedi o da 29 şubata denk geliyor benim kafam çok karıştı bi tarih belirleyemedim
Aa sevindim o zaman bilmiyordum canim amin insallahSolunum sikintisi olmayanlari almiyolar cok sukur saolun darisi basiniza
Garmastanmış kuzum ben yanlış hatırlamışımKremin adi komikmis
Bende yapmiyim daha haftaya yaparimGecen bi kocakari tavsiyesi aldim canim dene istrsen ben daha yapamiyorum ,duvara sirtini daya bir ayagini digerinin ustune atmaya calis ayagini kaldirark elini kullanmadan yapman lazimmis ayaklarin ust uste gelmiyorsa doguma az kalmis geliyorsa daha dogum vaktin gelmemis demekmiş@Pinkpinkblue B Beto2012 sizde deneyin isterseniz
Yapmiycaktim ama dayanamayip yaptim benim dogum vaktim gelmemis dahaGecen bi kocakari tavsiyesi aldim canim dene istrsen ben daha yapamiyorum ,duvara sirtini daya bir ayagini digerinin ustune atmaya calis ayagini kaldirark elini kullanmadan yapman lazimmis ayaklarin ust uste gelmiyorsa doguma az kalmis geliyorsa daha dogum vaktin gelmemis demekmiş@Pinkpinkblue B Beto2012 sizde deneyin isterseniz
Canım geçen ben taktım kapakları sütyenin içine ay unutmuşum akşama kadar durmuşBenden süt gelmedi kuzum sadece uçlarında sarı sarı minik tortular oluşuyor doktora sordum çok normal dedi, gümüş göğüs kapağınu kullanmaya başlayayım mı dedim başla dedi, hatta bir krem adı da verdi gabargan mı ne onu da kullan dedi ama almadım daha
Aynen ben dün gece yattım nst kalp atışından ama çok şükür daha sonraki nst lerde gayet iyi çıktıBende o gun o psikolojiye girdim. Erken de olsa, gerekirse alin dedim. Ama cok sik karsilasilan bi sey. Kac kiside oldu burda. Anlik olarak evde, iste fln da oluyordur ama nst de cikiyo iste sadece. O anlik
Son kontrolumde sırtustu yatmanın zararını bızzat yasadım. daha once anlatmıstım gormemıssınizdir kızlar anlatayım..
Kontrol için eşimle giderken gayet ıyıydım.ultrason İcin sedyeye yattığımda yavas tan nefesim kesilir gıbı oldu kollarım ve vucudum uyusmaya basladı basımda hafif doner ve karıncalanma gıbı bısey oldu yani bu halımı bılıyorum boyle oldumu tansiyonum dusmus demektir benim. Neyse doktor kontrol ediyor ama ben nefes nefes sırtımda da bir sıkıntı hissediyorum sanki ayaga kalkarsam gececek gıbı neyse dedim simdi doktorun hızını kesmıyeyım kontrole devam etsin zaten 2 3 dk daha surer Cok cok. Yok olmuyor gittikce fenalasıyorum dedım Dr hanım beni bi kaldırırmısınız ben Cok fenayım hemen sola cevirdi kendime geldim biraz sonra kontrol bitti kaldırdı tansiyonumu olctu 7 ye 4 aboooooovyemek yedin mi dedi yedım de geldim dedim... Neyse yavs yavas kendime geldim.. Sonra nstye yonlendırdı. Nst de yine sırtustu yatırdı Hemsıre ben yine aynı oldum sola yatırdı duzeldim.
Daha once Cok okumustum zararını ama boyle bizzat yasarım hıc dusunmemıstım..doktoruma sordum sırtta bulunan ciddi bir damara bebek baskı yapiyormus bu sekılde yatınca buda tansiyonu dusuruyomus.youtube de videoları var izleyebilirsiniz.
Birde benim bu konuda merak ettiğim ozellıkle sezeryan sırasında sırtustu duz yatırıyorlar bu arada tansiyon duserse ne yapılıyor meraktayım
Annem sağolsun çok ilgilidir.Baştan 40 gün ilgilenicem kendi kendime söz verdim dedi.Kız anne sütü de almayınca gece genelde o ilgilendi sağolsun.Benim de kızım var ne olursa olsun aynı durumda olsa kalırım yanında istediği kadar.Cok sanslisin. Benim annem gelmeyi teklif etmez ki etmedi, gelmez de, gelse de bakmaz, geceleri fln da uyanmaz, uyansa da lafindan gecilmez, gecilse de bunu anlatmadi akraba kalmaz ........
Bi kv gelcek, onu da cok tutamam muhtemelen. Benim en gec 15 gune toplamam gerek kendimi. Rabbim yardimcimiz olsun
Canım geçen ben taktım kapakları sütyenin içine ay unutmuşum akşama kadar durmuş
Canım ben birkaç saat tutuyordum ama dün hastane çantama koydum ne olur ne olmaz diye dikişlerş aldırmaya giderken de çantayı arabaya indirdik valiz de kaldı yarın getirsin eşimde takmaya devam edeyim
Bizde bugun kontrole gttik sarılıgı yukselmiş yarın sabah tekrar bakılacakKızım sarılık olmuştu bu bebeğimi saat başı emzirmek istiyorum
Yapıldı canım bir gen heterozigot çıktı iki günde bir yeterli dediler. Başka bi dr da bence kullanmana gerek yok dedi. Ben anlamadım yaniSenin pihtilasma sorunun mu vardi canim. Tahlil filan yapildimi .bende test yapilmadi onlem amacli kullanildi ilkinde kayip oldugu icin. Doktorun oyle uygun gormus demekki .
Ne oldu ki ben kaçırdımBende o gun o psikolojiye girdim. Erken de olsa, gerekirse alin dedim. Ama cok sik karsilasilan bi sey. Kac kiside oldu burda. Anlik olarak evde, iste fln da oluyordur ama nst de cikiyo iste sadece. O anlik
Yapabildim cnm :) dogum vaktim nisanda bu gidisleGecen bi kocakari tavsiyesi aldim canim dene istrsen ben daha yapamiyorum ,duvara sirtini daya bir ayagini digerinin ustune atmaya calis ayagini kaldirark elini kullanmadan yapman lazimmis ayaklarin ust uste gelmiyorsa doguma az kalmis geliyorsa daha dogum vaktin gelmemis demekmiş@Pinkpinkblue B Beto2012 sizde deneyin isterseniz
Sezeryan oldum canım ilkide sezeryandı. Spinal oldum belden, güzel gecti ameliyat süreciBenimde kasılmalarım oluyor akşam çıkacak gibiydi şimdi suyum geliyor diye zıpladım hep.. Çok şükür çıkmışınız yavaştan sütün gelir sarılıkta geçici biliyorsun Rabbim şifa versin sezeryan oldun dimi genelmi
Yok artik canim ya kendini biraz motive etYapabildim cnm :) dogum vaktim nisanda bu gidisle
Ben kızım da cesaret edemedim ama bu bebekte cesaret edicem bi çay kaşığı şekerli su verin diyorlar denemek istersen aklında olsun geçmiş olsunBizde bugun kontrole gttik sarılıgı yukselmiş yarın sabah tekrar bakılacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?