- 27 Ağustos 2019
- 6.694
- 12.975
- 168
- 32
Bilmem icimden oyle geldiAaa bismillah o nie
Öncelikle geçmiş olsun. Zor kısmı olan teşhisi atlatıp kolay kısma geçmişsiniz. Umarım tez zamanda çözüm bulursunuz. Bu yazdıklarınızı eşime okusam odun kafasına dank eder mi acaba?Kızlar merhaba. Dün oğlumun yanağının resmini atıp ne olabilecegini sormuştum bugün doktora gittik ve yaşadığım deneyimi sizinle paylaşmak istedim. Anladım ki kendi doktorunuz kendinizde olmazsanız olmuyo annelik biraz iç güdüsellik demekmiş.
Oğlum 46 günlük. Doğduğundan beri anne sütü veriyorum sadece. Gündüzleri 1.5 veya 2 saatte emziyordum, gece ise ilk zamanlar iki saatte ilerleyen zamanlarda uyandıkça emzirdim. Öyle ki sık ve uzun emzirmekten mahvolmuş göğüs uçlarımın acısından ağlaya ağlaya bile emziriyordum. Doğumdan sonra 17 günlükken doktor kontrolüne gittiğimizde herşeyi yiyebileceğimi bir ay sonra kontrole gelmemi, en az 500 gr alması gerektiğini, anlatıp gönderdi. Aradan 15 gün geçti oğlumın yüzünde isilik gibi bişiler oldu, o arada aşı için sağlık ocağına gittiğimde bebek doğduktan sonraki birinci ayına denk geliyordu hastane çıkış kilosundan sonra 360 gr almıştı sadece ve iyi olduğunu söylediler ama bana az geliyordu bu emzirme temposuna göre. Bu arada yüzündeki kırmızılıklar iyice artmıştı doktora resmini gönderdiğimde bunun egzama olmadiginı geçeceğini söyledi. İçim rahat değildi forumda alerji ile ilgili herşeyi okuyordum kakasında ne kan nede mukus vardı. Yanlız oğlum gece gündüz tüm uyanık olduğu zamanlarda ağlıyordu. Gazını çıkartsa da, kakasını yapsada, emsede hep aynıydı. Bu sefer sütümün az geldiğini düşünmeye başladım. Yüzündeki kızarıklığı ise doktor geçer dediği için tahin yedim alerji yaptı diye düşünüp ona bağladım. Kendi kendime gaz yaptığını düşünerej yoğurt yemeyi de bırakmıştım. Tabi sonunda yüzünde çıkan kızarıklık iyice azmıştı. Bugün kontrole gittiğimizde bebeğin bir ayda sadece 150 gr aldığını,hastane çıkış kilosundan sonra ise 1.5 ayda sadece 260 gr aldığını, bebeğin süt alerjisi olduğunu söyledi doktorumuz. Sütümden bebeğe geçen laktozu bebek simdirmeden direk çıktığından çock kilo almıyomuş, ayrıca bu durumdan dolayı gaz ve karın ağrısı oluyomuş çocuğum. Hani egzama değildi diyesim geldi zor tuttum kendimi. Ben resim attığım zaman bi gel bakalm dese, yada takip et kızarıklık artarsa bilgi ver dese, yada sütlü ürünleri kes bi değişiklik olacak mı dese aslında en az 15 günce çözüm bulunackmış sorunumuza. Meğer benim kolik sandığım oğlum bunca zamandır boşuna çekmiş o sancıları. Demem o ki eğer şüphelendiğinix herhangi bi durum varsa ötelemeden doktora gidin. Ve içinizden gelen sese kulak verin. Vr yüzünde benim resmindeki gibi kızarıklıj varsa, çocuğun karnından gurul gurul sesler gelip sancı çekip ağlıyorsa, kilo alımı yavaşsa bilinki yüksek ihtimal alerjik. İllaki kakasında kan yada mukus olmuyormuş çünkü. Dün gece ibariyle alerjik mama, süt diyeti ve egzama ilaçlarına başladık. Biz ilk kez dün gece 46 gün sonra kesintisiz 4.5 saat uyuduk. Hepimizin bebekleri sağlıklı olsun yaşadıklarımızı sizinle paylaşmak istedim.
Öyle yapayım bari. Daha 3 paket 3 numara 1 paket 2 numara sleepy 4 paket de 3 numara premium care stoğum varBende slepy kullanıyırorum canım dün kaka sırtına çıktı ve bacak arasındanda çıktı prima kullanıyordum ama içeriği iyi değil slepy doğal bemde arada kaldım primayı gece kullansan çünlü bizim kız gece yapıyor 2 kez kaka
Çok sağol canım ne güzel yazmışsın, benim bebeğimde alerjik ben de kendi çabamla anladım ama benden doktorum ilk etapta her şeyi kestiği için şuanda neye alerjisi var bilmiyoruz, dün akşam kakasından kan geldi, çünkü birkaç gün önce alerji uzmanı tavuğu açtırdı diyettenKızlar merhaba. Dün oğlumun yanağının resmini atıp ne olabilecegini sormuştum bugün doktora gittik ve yaşadığım deneyimi sizinle paylaşmak istedim. Anladım ki kendi doktorunuz kendinizde olmazsanız olmuyo annelik biraz iç güdüsellik demekmiş.
Oğlum 46 günlük. Doğduğundan beri anne sütü veriyorum sadece. Gündüzleri 1.5 veya 2 saatte emziyordum, gece ise ilk zamanlar iki saatte ilerleyen zamanlarda uyandıkça emzirdim. Öyle ki sık ve uzun emzirmekten mahvolmuş göğüs uçlarımın acısından ağlaya ağlaya bile emziriyordum. Doğumdan sonra 17 günlükken doktor kontrolüne gittiğimizde herşeyi yiyebileceğimi bir ay sonra kontrole gelmemi, en az 500 gr alması gerektiğini, anlatıp gönderdi. Aradan 15 gün geçti oğlumın yüzünde isilik gibi bişiler oldu, o arada aşı için sağlık ocağına gittiğimde bebek doğduktan sonraki birinci ayına denk geliyordu hastane çıkış kilosundan sonra 360 gr almıştı sadece ve iyi olduğunu söylediler ama bana az geliyordu bu emzirme temposuna göre. Bu arada yüzündeki kırmızılıklar iyice artmıştı doktora resmini gönderdiğimde bunun egzama olmadiginı geçeceğini söyledi. İçim rahat değildi forumda alerji ile ilgili herşeyi okuyordum kakasında ne kan nede mukus vardı. Yanlız oğlum gece gündüz tüm uyanık olduğu zamanlarda ağlıyordu. Gazını çıkartsa da, kakasını yapsada, emsede hep aynıydı. Bu sefer sütümün az geldiğini düşünmeye başladım. Yüzündeki kızarıklığı ise doktor geçer dediği için tahin yedim alerji yaptı diye düşünüp ona bağladım. Kendi kendime gaz yaptığını düşünerej yoğurt yemeyi de bırakmıştım. Tabi sonunda yüzünde çıkan kızarıklık iyice azmıştı. Bugün kontrole gittiğimizde bebeğin bir ayda sadece 150 gr aldığını,hastane çıkış kilosundan sonra ise 1.5 ayda sadece 260 gr aldığını, bebeğin süt alerjisi olduğunu söyledi doktorumuz. Sütümden bebeğe geçen laktozu bebek simdirmeden direk çıktığından çock kilo almıyomuş, ayrıca bu durumdan dolayı gaz ve karın ağrısı oluyomuş çocuğum. Hani egzama değildi diyesim geldi zor tuttum kendimi. Ben resim attığım zaman bi gel bakalm dese, yada takip et kızarıklık artarsa bilgi ver dese, yada sütlü ürünleri kes bi değişiklik olacak mı dese aslında en az 15 günce çözüm bulunackmış sorunumuza. Meğer benim kolik sandığım oğlum bunca zamandır boşuna çekmiş o sancıları. Demem o ki eğer şüphelendiğinix herhangi bi durum varsa ötelemeden doktora gidin. Ve içinizden gelen sese kulak verin. Vr yüzünde benim resmindeki gibi kızarıklıj varsa, çocuğun karnından gurul gurul sesler gelip sancı çekip ağlıyorsa, kilo alımı yavaşsa bilinki yüksek ihtimal alerjik. İllaki kakasında kan yada mukus olmuyormuş çünkü. Dün gece ibariyle alerjik mama, süt diyeti ve egzama ilaçlarına başladık. Biz ilk kez dün gece 46 gün sonra kesintisiz 4.5 saat uyuduk. Hepimizin bebekleri sağlıklı olsun yaşadıklarımızı sizinle paylaşmak istedim.
Anladım canımSivas canım
Ben de premium care kullanıyorum içeriği iyi değil miymişÖyle yapayım bari. Daha 3 paket 3 numara 1 paket 2 numara sleepy 4 paket de 3 numara premium care stoğum varNeyse iki paket de pampers pure alayım bakayım. Battık battık
Sleepy 3 numara kullaniyirum ama artik kucik geliyor cokda bez var ekimde bitirmeye ugrasiyorum. Bitince migrosun bezini denicem canim bi giciklik geldi sleepye karsi
Kızlar sizce bebeğime küçük mü bu bez ?
Bir arkadaş BİM’in markasını kullanıyor jenny welly çok memnun ama denesem mi bilemiyorum ? Sizce e bebek mi bim miSleppy bizde 2 bantlara bakarsan çok iyi örtüyordu ana arkadan çatali gözüküyordu kayınca eve gelen ustalar gibi
Birde bacak arası çok iz yapıyordu elimdeki 2numara bitirdim arada migros minies aldım ama ince pek begenemedim sleepy 3 var 4 var ordan devam ederim
Kesinlikle birde üstüne yernetten araazarlıyorlar.. Demiyorki bu kadın 46 gündür yanlız, yorgun, uykusuz, evde bunalmış ve karmakarışık hem kendime gaz yapmicak bişiler pişirmeye, hem çamaşıra temizliğe, hem bebeğe yetmeye çalışıyor hemde 46 gündür susmayan bir bebeğe.Çok sağol canım ne güzel yazmışsın, benim bebeğimde alerjik ben de kendi çabamla anladım ama benden doktorum ilk etapta her şeyi kestiği için şuanda neye alerjisi var bilmiyoruz, dün akşam kakasından kan geldi, çünkü birkaç gün önce alerji uzmanı tavuğu açtırdı diyetteniçim acıdı öyle görünce yavrumu, meme reddimiz de başlamıştı bizim doktora sorduğumda sen her şeyi meme reddine yorumluyorsun emmeyince oyna sev 4 saati geçerse kaşıkla ver dedi, ama benim kuzum 2 saatte acıkıp memeyi kabul etmiyo bunu anlatamadım kendi kendime çözümler bulacağım, demem o ki doktorlarda bazen gerçekten yanıltıyo insanı
Benden şimdilik sadece süt ürünlerini ve daba etini kıymayı falan kesti ama ben kendim tahin, domates, hazır gıdaları ilave olarak tüketmiyorum. Çok geçmiş olsun. Doktor olmak duygusuz olmak demek değil bence. Ben bir aydır o kızarıklıklardan dolayı içim acıyo, suçluluk hissediyorum deli oluyorum ağlıyo elimden biss gelmiyo diye. Adamda demiyor ki ya bu kadın 46 gündür tek başına sürekli gaz, sancısı çeken susmadan ağlaysn bi bebeğe bakmaya çalışıyo, yanlız, yorgun, uykusuz, karmakarışık ve üzgün. Bi taraftan gaz yapmicak süt yapacak şeyler pişirmrye, çamaşıra, bulaşığa, temizliğe yetişmeye calisiyorum, bi taraftan çocuk yarım saat uyusa uyumaya çalışıyorum. Şu lanet hastslık yüzünden ne birileri bana gelebiliyor nede ben bi yere gidebiliyorum. Lafın kısası iç güdülerim beni yanıltmadı doktorlara karşı olan fikrim yine değişmedi. Bu arada kilo alımınız nasıl?Çok sağol canım ne güzel yazmışsın, benim bebeğimde alerjik ben de kendi çabamla anladım ama benden doktorum ilk etapta her şeyi kestiği için şuanda neye alerjisi var bilmiyoruz, dün akşam kakasından kan geldi, çünkü birkaç gün önce alerji uzmanı tavuğu açtırdı diyetteniçim acıdı öyle görünce yavrumu, meme reddimiz de başlamıştı bizim doktora sorduğumda sen her şeyi meme reddine yorumluyorsun emmeyince oyna sev 4 saati geçerse kaşıkla ver dedi, ama benim kuzum 2 saatte acıkıp memeyi kabul etmiyo bunu anlatamadım kendi kendime çözümler bulacağım, demem o ki doktorlarda bazen gerçekten yanıltıyo insanı
Ben yanlışlıkla balayında yapınca adam bi daha utanır mı benden durduramıyorum şimdi8 yilda bi tanecik bile pirtlatmadin mi yani
Ben herşeyi yiyorum benim oğlan gazını kendi kendine çıkarıyor çoğu zaman.Emerken üstten çıkarıp devam bile ediyorZeytinyagi her zaman favorim ,yogurt sık tüketince gaz yapmıyor mu? Hamilelikte midemi rahatsiz ediyordu hala korkuyorum yemeye
Bumerang gibi biz yatırdık o geldi hep en sonunda ranza istiyordu aldık da yalnız yatmaya başladı. Şimdi büyük yatakta oğlum kızım beraber yatıyoruz .Babayı salona attıkBenim sonum da öyle olacak sanirim kizim hala bizimle yatıyor 4 yaşında:) kıyamam ben onlara ya. Ana kuzusu hepsi işte. Millet 40i çıkınca ayırıyor bilemedim nasıl becerirler
İlk ay 1100 gram almıştık 2.ayımızda 650 gram aldık, 15. Gün sonra tartmaya çağırmıştı bizi, emmiyor çok azalttı zorla veriyorum memeyi ağzına, ama düne göre bugün biraz daha iyi gibi az emiyor ama çıldırır gibi ağlamıyor emzirmeye çalıştığımda çok şükür. Ben bir önceki gün doktora yazmıştım emmek istemiyor yanağında döküntüler arttı diye bana hafif döküntü devam et diyetini açmaya demişti, dün akşam kan gelince kan varsa durdur demiş, tabi son noktaya gelince ben de biliyorum durdurmam gerektiğimi. Salçayı da kestiniz mi acaba?Kesinlikle birde üstüne yernetten araazarlıyorlar.. Demiyorki bu kadın 46 gündür yanlız, yorgun, uykusuz, evde bunalmış ve karmakarışık hem kendime gaz yapmicak bişiler pişirmeye, hem çamaşıra temizliğe, hem bebeğe yetmeye çalışıyor hemde 46 gündür susmayan bir bebeğe.
Benden şimdilik sadece süt ürünlerini ve daba etini kıymayı falan kesti ama ben kendim tahin, domates, hazır gıdaları ilave olarak tüketmiyorum. Çok geçmiş olsun. Doktor olmak duygusuz olmak demek değil bence. Ben bir aydır o kızarıklıklardan dolayı içim acıyo, suçluluk hissediyorum deli oluyorum ağlıyo elimden biss gelmiyo diye. Adamda demiyor ki ya bu kadın 46 gündür tek başına sürekli gaz, sancısı çeken susmadan ağlaysn bi bebeğe bakmaya çalışıyo, yanlız, yorgun, uykusuz, karmakarışık ve üzgün. Bi taraftan gaz yapmicak süt yapacak şeyler pişirmrye, çamaşıra, bulaşığa, temizliğe yetişmeye calisiyorum, bi taraftan çocuk yarım saat uyusa uyumaya çalışıyorum. Şu lanet hastslık yüzünden ne birileri bana gelebiliyor nede ben bi yere gidebiliyorum. Lafın kısası iç güdülerim beni yanıltmadı doktorlara karşı olan fikrim yine değişmedi. Bu arada kilo alımınız nasıl?
Değilmiş canım. Zaten paketten çıkarırken kokusunu alıyorsundur. Leş gibiBen de premium care kullanıyorum içeriği iyi değil miymiş
Evet ya pamperslar çok pahalıDeğilmiş canım. Zaten paketten çıkarırken kokusunu alıyorsundur. Leş gibiAma çok güzel bez. Eminim Pampers Pure da öyledir ama gerçekten çok pahalı ya. Arkadaşın dediği gibi gece bağlayayım bari.
Canım sizde de mi kan geldi?İlk ay 1100 gram almıştık 2.ayımızda 650 gram aldık, 15. Gün sonra tartmaya çağırmıştı bizi, emmiyor çok azalttı zorla veriyorum memeyi ağzına, ama düne göre bugün biraz daha iyi gibi az emiyor ama çıldırır gibi ağlamıyor emzirmeye çalıştığımda çok şükür. Ben bir önceki gün doktora yazmıştım emmek istemiyor yanağında döküntüler arttı diye bana hafif döküntü devam et diyetini açmaya demişti, dün akşam kan gelince kan varsa durdur demiş, tabi son noktaya gelince ben de biliyorum durdurmam gerektiğimi. Salçayı da kestiniz mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?