2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Öncelikle geçmiş olsun. Zor kısmı olan teşhisi atlatıp kolay kısma geçmişsiniz. Umarım tez zamanda çözüm bulursunuz. Bu yazdıklarınızı eşime okusam odun kafasına dank eder mi acaba?
Benim oğlumun da yaklaşık 25 gün önce yüzünde döküntü çıktı. İsilik yada bebeklik sivilcesidir dedim. Sonra bacaklarda gördüm aynı döküntüyü. En son da 1 hafta içinde vücudunda çıktı. Birden kaka çok sulu ve mukuslu oldu. Doktora mesaj attım görüntülerle ve diğer şikayetler ile birlikte. Kaşlar ve şakak hizası ile alnın başladığı yerde kabuklanma ve pullanma vardı. Kakasını çok sesle sanki içi boşalmış gibi yapıyordu ve bağırsakları emerken gurul gurul du. Ben doktora alerjiden şüphelenmeye başladığımı, son zamanlarda çok tükettiğim kuruyemiş ve tahini bir de paketli gıdaları bıraktığımı söyledim. Doktorum da süt alerjisinden şüphelendi, sütü, süt ürünlerini ve dana etini kesmemi ve 15 gün takip etmemi söyledi. Ben yanında dediğim gibi tahin, kuruyemiş ve paketli gıdaları zaten kesmiştim, ona yumurta, portakal, çilek, kivi, avokado gibi alerjenleri de çıkardım. 15 gün doldu. Bugün tekrar yazacağım. Döküntüler kırmızı ve taneyken kızarıklık gitti, deri pul pul oldu. Saç içi ve kaşta kepeklenme bitti. Bir tek alnının saç başlayan bölümünde kaldı. Kakada bir değişiklik yok. Mükemmel bir bebek oldu diyemem ama 15 gün öncesine göre daha huzurlu. Gaz ve karın ağrısı için aynı dönemde bir damla başladık benim ısrarımla. Damla mı iyi geldi, diyet mi olumlu bilmiyorum. Yalnız bizim tek tuhaf tarafı kilo alımının olması. Öyle ki ilk 20 gün doğum kilosuna anca ulaşmışken sonraki 10 gün 800 gr, ikinci ay da 1600 gr aldı. Bakalım bugün ne diyecek doktorumuz?
Alerji konusunda doktorların tavrı çok farklı. Bazıları ciddiye almıyor, yok her bebeğin kakası öyle olurmuş bazıları alıyor ama diyet önermiyor vs... Dediğin insan biraz da kendinin doktoru olmalı

Öyle yapayım bari. Daha 3 paket 3 numara 1 paket 2 numara sleepy 4 paket de 3 numara premium care stoğum var Neyse iki paket de pampers pure alayım bakayım. Battık battık

Çok sağol canım ne güzel yazmışsın, benim bebeğimde alerjik ben de kendi çabamla anladım ama benden doktorum ilk etapta her şeyi kestiği için şuanda neye alerjisi var bilmiyoruz, dün akşam kakasından kan geldi, çünkü birkaç gün önce alerji uzmanı tavuğu açtırdı diyetten içim acıdı öyle görünce yavrumu, meme reddimiz de başlamıştı bizim doktora sorduğumda sen her şeyi meme reddine yorumluyorsun emmeyince oyna sev 4 saati geçerse kaşıkla ver dedi, ama benim kuzum 2 saatte acıkıp memeyi kabul etmiyo bunu anlatamadım kendi kendime çözümler bulacağım, demem o ki doktorlarda bazen gerçekten yanıltıyo insanı

Kızlar Cok dıkkat edın. Az once emzırdım kuzumu yanımızda koltukta basının altında yastık olmasına ragmen fazlasını cıkarırken tıkandı zor kendine getırdım yavrumu zor nefes aldı sonra yoruldu uyudu yuzustu yatırdım sımdı. Gazını cıkarmama ragmen bazen tıkanıyor boyle ama İlk kez bukadar kotu oldu aman dıyım aman dıkkat. Rabbım korusun evlatlarımızı Amin

Kızlar Hangi bez daha hesaplı Hep esım aldıgı ıcın vırusten dolayı benı cıkarmıyo o neden İle pıyasyı bılmıyorm netten de baktım net bısey goremedım

Sleepy 3 numara kullaniyirum ama artik kucik geliyor cokda bez var ekimde bitirmeye ugrasiyorum. Bitince migrosun bezini denicem canim bi giciklik geldi sleepye karsi

Migros un bezini aldım çok ince yapısı arka kısım çok ince
Elimde 1er paket 3 ve 4 numara var bitince almam sleppy 4de var ordan devam ederim.
Alıp dene yine de kendin gör

Kızlar sizce bebeğime küçük mü bu bez ?

Sleppy bizde 2 bantlara bakarsan çok iyi örtüyordu ana arkadan çatali gözüküyordu kayınca eve gelen ustalar gibi
Birde bacak arası çok iz yapıyordu elimdeki 2numara bitirdim arada migros minies aldım ama ince pek begenemedim sleepy 3 var 4 var ordan devam ederim

Bir arkadaş BİM’in markasını kullanıyor jenny welly çok memnun ama denesem mi bilemiyorum ? Sizce e bebek mi bim mi

Kesinlikle birde üstüne yernetten araazarlıyorlar.. Demiyorki bu kadın 46 gündür yanlız, yorgun, uykusuz, evde bunalmış ve karmakarışık hem kendime gaz yapmicak bişiler pişirmeye, hem çamaşıra temizliğe, hem bebeğe yetmeye çalışıyor hemde 46 gündür susmayan bir bebeğe.
Benden şimdilik sadece süt ürünlerini ve daba etini kıymayı falan kesti ama ben kendim tahin, domates, hazır gıdaları ilave olarak tüketmiyorum. Çok geçmiş olsun. Doktor olmak duygusuz olmak demek değil bence. Ben bir aydır o kızarıklıklardan dolayı içim acıyo, suçluluk hissediyorum deli oluyorum ağlıyo elimden biss gelmiyo diye. Adamda demiyor ki ya bu kadın 46 gündür tek başına sürekli gaz, sancısı çeken susmadan ağlaysn bi bebeğe bakmaya çalışıyo, yanlız, yorgun, uykusuz, karmakarışık ve üzgün. Bi taraftan gaz yapmicak süt yapacak şeyler pişirmrye, çamaşıra, bulaşığa, temizliğe yetişmeye calisiyorum, bi taraftan çocuk yarım saat uyusa uyumaya çalışıyorum. Şu lanet hastslık yüzünden ne birileri bana gelebiliyor nede ben bi yere gidebiliyorum. Lafın kısası iç güdülerim beni yanıltmadı doktorlara karşı olan fikrim yine değişmedi. Bu arada kilo alımınız nasıl?

Zeytinyagi her zaman favorim ,yogurt sık tüketince gaz yapmıyor mu? Hamilelikte midemi rahatsiz ediyordu hala korkuyorum yemeye
Ben herşeyi yiyorum benim oğlan gazını kendi kendine çıkarıyor çoğu zaman.Emerken üstten çıkarıp devam bile ediyorÇok nadir uykudan uyanıyor bazen gaz nedeniyle.

Benim sonum da öyle olacak sanirim kizim hala bizimle yatıyor 4 yaşında:) kıyamam ben onlara ya. Ana kuzusu hepsi işte. Millet 40i çıkınca ayırıyor bilemedim nasıl becerirler
Bumerang gibi biz yatırdık o geldi hep en sonunda ranza istiyordu aldık da yalnız yatmaya başladı. Şimdi büyük yatakta oğlum kızım beraber yatıyoruz .Babayı salona attık

Erkek anneleri prima kullanıyoruz ama hep geçiriyor.Gece gece üst değiştirmekten mahvolduk normalde sesi çıkmaz giyinirken yıkıyor ortalığı.Giydirirken de dikkat ediyorum heryerine bez kuru üstü başı çiş içinde.Ne kullanıyorsunuz tavsiyeniz var mı?

İlk ay 1100 gram almıştık 2.ayımızda 650 gram aldık, 15. Gün sonra tartmaya çağırmıştı bizi, emmiyor çok azalttı zorla veriyorum memeyi ağzına, ama düne göre bugün biraz daha iyi gibi az emiyor ama çıldırır gibi ağlamıyor emzirmeye çalıştığımda çok şükür. Ben bir önceki gün doktora yazmıştım emmek istemiyor yanağında döküntüler arttı diye bana hafif döküntü devam et diyetini açmaya demişti, dün akşam kan gelince kan varsa durdur demiş, tabi son noktaya gelince ben de biliyorum durdurmam gerektiğimi. Salçayı da kestiniz mi acaba?

Evet ya pamperslar çok pahalı napalım biz de döneriz ona öyleyse şu elimdeki stoklar bitsin bakalım da

Canım sizde de mi kan geldi? Tavuk kötü bir seçimdi zaten. Bence kesince düzelir merak etme. Bir de yanlış anlamazsan, alerjiyle yeni karşılaştığın için uyaracağım, sakın beni yanlış anlama... Eser miktarda bile dokunabiliyor bazen. Yediğin şeylerin içinde süt ve süt ürünleri kaçağı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…