- 27 Ağustos 2019
- 6.694
- 12.975
- 168
- 32
O zaman evdeki tartiyla tartma cnm bosverSağol canım ne bileyim evdeki tartıda 4900 falan geliyordu ben de seviniyordum 1 kg almış diye
Öyle olmayınca sanırım bir hayal kırıklığı oldu
Doktorunuz mu mamayı önerdi? Ben henüz doktora götürmedim, kendim diyet uyguluyorum. Mama konusunda kararsizim. Büyüğüne 5 buçuk aylıkken başladım, tadına 9 aylıkken anca alıştı.Ne güzel sütüm vardı. Emzirecektim. Niye şimdi mama vermek zorunda kalacağım diye içim içimi yiyor. Bir de memeye çok düştü son zamanlarda. O emerken ben sessiz sessiz ağlıyorum aklıma geldikçe
Ne uzunu allah razı olsun
Ama bu şekilde 4 aylıkken anca ikiye katlar doğum kilosunu
Bir de aşı oldu masum masum duruyo ağır geldi yavrumaben de kendimi alıştırsam iyi olacak
Benim eşim 20 yaşına kadar dal gibiymiş sonrasında üni de poğça simit pizza derken şimdi duba gibi zayıflamaya çalışıyor kızım aynı babası her gören tıpkı baba diyor kan grubh bile aynı çoktı şaka gibi
Sağlıklı olsun da napıyım allah hepinizden razı olsun sen de üzülme anne olunca insan her şeyden kendini sorumlu tutup suçluyor
Pinkpinkblue @1917pinkterest
Çok sağol canım biraz daha iyiyim bi yerden sonra gerekirse takviye mama da veririz şimdiden dua etmeye başladım inşallah ek gıdaya geçince çok iştahlı olsun diyeDoğum kilosunu ikiye 3-5. aylarda katlaması bekleniyordu yanlış hatırlamıyorsam.
5 aylıkken de katlasa normal.
C caysever Çok sıkıntı yapmışsın kendine, gerçekten iyi kilo alımı.
Bebeleri minik doğurduk napalım, hop bir anda yüksek kiloları göremeyeceğiz.
Geçen gün oğlumun(büyük) kilo alımına baktım, ilk 2 ay güzelmiş, sonra birden yavaşlamış.
Yılda 1-2 kez doktora götürüyorum kısa kaldı bu çocuk diye, tek bir takviye vermeden geri gönderiyor doktor.
Evet ortalamaya göre zayıf ve kısa ama sağlıklı Allah'a şükür.
Bu minik bebe abisinden de az kilo alıyor şu an, ileriye doğru daha az olacak demek ki diyorum, doktor kontrolünü aksatmayacağım o kadar, gerekli yönlendirmeyi yapar.
Kilo biraz bizim abartmamız, kilolu olsa ne olacak ki?
Besleniyor mu besleniyor, üzme kendini.
Kucağımdan indirmiyorumkiAyyy nasil cani acimistir kim bilit bizimkide daha ilk asilari olmadi ilkinde daha bi hassas oluyorlar sanki insallah cabuk atlatir ilk gününü
Aynen oyle iste kuzum sen ne yaparsan yap almiycaksa almıyor tamamen bunye meselesi bunlari anlamak icin cok erken tabiki ek gidasi ilerki aylardaki.durumu hersey etkiler sen kendini hic uzme bol bol kucakla kizini
Goze bn bugun gotutdum cnmBen rota da yaptırdım
Ankarada rota çok oluyor
3 aylık olunca da göz muayenesi yapılsın dedi dr
Doktorumuz mamayı sütümde azalma olursa diye elimde bulunması için verdi. Şimdi başlamayacağız... Ama muhtemelen azalacak sütüm ve ihtiyaç duyacağız. Çok üzülüyorumDoktorunuz mu mamayı önerdi? Ben henüz doktora götürmedim, kendim diyet uyguluyorum. Mama konusunda kararsizim. Büyüğüne 5 buçuk aylıkken başladım, tadına 9 aylıkken anca alıştı.
Benim de aynı sonra uyuyor yerine koyunca uyanıyor sonra yine öyle öyle üç saat uğraştığımı biliyorumAma emince kaç dakika lık lık ses duyuyosun mesela ben 10 dk sonra bikaç emmede bir yutkunma duyuyorum acaba kaç cc içmiş kestiremıoki insan poff memelere sayaç takalım
Benimki de aynı bazen altını değiştirirken silmiyorum bile uyanmasın diyeGece bende oyle yapiyorum hafif kipirdanmaya baslayinca emzirip hizlica altini degistiriyorum uykusu dagilmadan yatirinca yatiyor ama uukusu dagildimi 1 saate anca daliyor
Böylede sen mutsuz, sinir oluyorsun amaBen yapamam sanirim. Yani kalbim, dusuncrm musaade etmez.
Benim bebeğime iyi gelmedi nurse 2 gün kullandım daha kötü oldu bıraktım bende.Nurse de iyiymiş denemek lazım vitaminini değiştiricem daha dvit 3te yapıyormuş ya gaz
Ekliyim o zaman tane kimyonum yok çekilmişle olur mu ki? Valla bana anason iyi geliyordu ama kızımda pek işe yaramadı.Kimyon da ekle muhakkak. Asil kimyonda is
Papatyayi normalde icerdim ben, cok guzel sakinlesitirip dinginlestirio bence.
Yaa. Kıyamam ona. Erkek bebeklerde daha öok oluuormuş sanırım. Kolik tüm bebekler yaşıyor ama şiddeti süresi farklı oluyomuş. Benim kızda da var.. İyi yaklaşmak lazım bacım o zaman bebekte kolay atlatıyor. İnşallah kısa sürer çok çekmez minnoşlarGaz sncısı çok var bağırsakları gurul gurul ses çıkarıyor dmla pek işe yaramadı gibi akşamları çok ağlıyorkolik başlangıcı da olabilir yandık....
Eden ettginden pisman olaun be canm. Rabbim goruyo herkesin niyetiniBöylede sen mutsuz, sinir oluyorsun ama
Evet canım ben 2 aylık aşılarla birliktr yaptırdım.Rota virüsü aşısını yaptırdınız mı 2 aylık aşı ile birlikte
Yalnız değilsin bende 2 haftadır bir kere yemek yapabildim. Uyudugunda bisiler yapayım diyorum 20 dk uyuyo bişi yapamıyorum. Kendim kahbaltıyı zor yiyorum valla. Artık umursamıyorum.Severek evlenmedinizmi? Seven insan kıyamaz yaa.
Bide nasıl yapıyorsunuz ya ben bırak yemeği hiç bişey yapamıyorum ben mi beceriksizim
Oğlum ilk 2 ay çok güzel kilo almıştı, 3. ay 600-700 civarı almış.Çok sağol canım biraz daha iyiyim bi yerden sonra gerekirse takviye mama da veririz şimdiden dua etmeye başladım inşallah ek gıdaya geçince çok iştahlı olsun diye
Sizin kaçıncı aydan sonra kilo alımı azalmaya başladı?
Ben uyurken basindayim ya. Kusuyo ya, gene kusar fln die. Ya da bi gozum hep bebekte oluo, ve sese duyarli cok hemn uyanio. Uyanikken, ana kucagina koyuyorum yanimda, oyuncaklarina bakinio sesleniyorum arada. Ben o sirada yemeklerle ugrasiyorum. Supurge esnasinda da, hangi odayi supurceksem, o da gelio.Yalnız değilsin bende 2 haftadır bir kere yemek yapabildim. Uyudugunda bisiler yapayım diyorum 20 dk uyuyo bişi yapamıyorum. Kendim kahbaltıyı zor yiyorum valla. Artık umursamıyorum.
Canım neden o kadar yoruyorsun ki kendini. Ben sahura birşey hazırlayamıyorum valla kendisi hazırlıyor genelde ya da kalan yemeklerden yiyor. Zaten o saatte oğkum gaz sancısı tutuyor ben onla uğraşmaktan eşimle ilgilenemiyorum eskiden olsa kendimi zorlardım hem bebek hem sahur vsde bende insanım sonucunda zaten sürekli uyanıyorum gece hiç uyuyamıyoum gündüzee aynı şekilde. Birazda onlar birşeyler yapsın herşeyi bizden beklemesinler.Elimden gelenin en iyisini yapiyorum su an. Gercekten hem bebek hem ev temizligi hem dort dortluk yemek. Corbasi, mezesi, tatlisi, ana yemegi seklidne. Sahurlugunu bile ayarliyorum ole diyim. 1 tane catalini kaldirmiyo. Kv bizdeyken, evi supurup bulasiklari kaldiriyordu. Bana garezi. Biktim gercekten. Rabbim bilsin die yapiyorum. Beklentim kalmado esimden. Dua ediyroum esime bile muhtac etme hicbir zmn Allahim die artik
Tartmıcam canım çişli bezlere bakacam artık isterse çok az alsın önür ay takviye ederim ama bu şekilde tartmam artıkO zaman evdeki tartiyla tartma cnm bosver
Nasıl bir mıayene canım?Goze bn bugun gotutdum cnm
Kesinlikle kıyaslamamam lazım yoksa o dönmüş bu emeklemiş şu 10 kilo olmuş ben kafayı yerim o yüzden kendime sürekli öğütlüyorum kimsenin çocuğuyla kıyaslama diyeOğlum ilk 2 ay çok güzel kilo almıştı, 3. ay 600-700 civarı almış.
Sütüm de vardı yani.
Kızım ilk ay 1 kilo aldı veya biraz daha fazla, 2. ayın içindeyiz şimdi.
Kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı olmasın da hep zayıf bebek severim derdim
Ama kısa demezdim, kısa olmayaydı iyiydi
Pek takmadım yani bu durumu.
Ek gıdada da önemli olan sağlıklı beslensinler.
İştah da kilo da çok bireysel, hiçbir çocuğu başkasıyla kıyaslamayalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?