- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Bence bebegin burnunu sıkmayın, sıktırmayın da. Bebekler sadece burunlarindan nefes aliyo cunku, kiyameti koparmasi normal haliyle. Can havliyle basmistir cigligi.Canım gaz sürekli oluyor ama sürekli sancı yapmaz çok olunca sancı yapıyor ve gazdan ağlıyor, genelde gün içinde biriktiği için akşam sancı yapıyor gün içinde de sürekli huysuz sürekli ağlıyor ama artık huyu bu diyoruz çok mız mız annem bi defa burnunu tuttu hafif kıyameti kopardı mesela, sürekli kucakta gezmek istiyor belim koptu, öyle yani gaz içinde biogaia kullan canım düzenli kullanırsan bi süre sonra faydası başlıyor
cnm emzirirken ara ver kaldır sırtına vur ga, çıksın sut insin geri emzir cok hava yutuyor sütun yazınlı geliyor olabilir ,biberon denedin mi biberonda sonra kusuyor mu ben mesela gaz tuttuğunu duyuyorum emzirmeyi kesip gazını çıkartıyor. bi daha emziriyorum yoksa az once uykusu agir geldi çıkarmadım lök diye kustu yani ben vurdum o çıkarmadı uyumayı tercih etti ,oyle olunca da neredeyse oturmaya yakin bi şekilde sirtina yastik koyarak yatırıyorum ki kusmasın ama az once yapmadim yattim uyku sersemi kusma sesine kalktım :)Peki eskiden ne kadardı kusması şimdi ne kadar? Bir motimiumu nasıl verdin canım doktora onu da sorayım sürekli ilaç vermek istemiyorum ama artık yıldım burda herkes uykusuzluktan falan dert yanıyor benim tek derdim şu kusma bitsin uyumayım ağlasın falan demeye başşadım yıldım ya tek avuntum emiyor
Bu gece emerken komple çıkardı sütü uyku sersemi öyle uyumuşum benim kız kesinlikle emdiğinin 3 te birini kusuyor kesin
Evet benim buyuk oglusta daha iyi uyurdu sımdıkı sıpam hıc uyumuyor gıbıNeden uyumuyor ki bu bebeler ya abisi ne güzel uyurdu bebekken bu uyumuyor bir türlü
İbubaby ve paranoks verdi. Dönüşümlü 3 saatte bir fitil at dedi. Tabi ki ben 3 saatte bir atmadım çok fazla gelir diye. Zaten fitil atarken yavrum can çekişti resmen. Normalde ağlamıyor fitil atınca ağlamaya başlıyor. Yeni klempli yöntemle yaptı belki ondan dolayıdır. Dikişlilerde atılmıyor sanırım ama bu lokal anestezi yapıp klemp takıp kesiyor. Uyuşukluğu geçince ağrıyormuş bilmiyorum. Benim bebeğim çok şükür çok ağlamadı bende 3 kere fitil vermiş oldum toplamda dünden beri. Doktora kalsa şimdiye 7-8 kere atmam gerekiyordu. Sadece yine kakası gelince ağladı gaz sorunundan dolayı.Fitili ne icin verdi doktor?
Büyük oglum 19 aylikken sünnet olmustu, hic fitil vermemisti??
Canim cok gecmis olsun .hayirli olsin sunmetide Allah damatliginida gostersin insallah. . Canim fitili atmadan onca makarina krem sur yumusasin daha kolay girer. Ve ben inceltio kucultuyordum cunku cok berbat biseyİbubaby ve paranoks verdi. Dönüşümlü 3 saatte bir fitil at dedi. Tabi ki ben 3 saatte bir atmadım çok fazla gelir diye. Zaten fitil atarken yavrum can çekişti resmen. Normalde ağlamıyor fitil atınca ağlamaya başlıyor. Yeni klempli yöntemle yaptı belki ondan dolayıdır. Dikişlilerde atılmıyor sanırım ama bu lokal anestezi yapıp klemp takıp kesiyor. Uyuşukluğu geçince ağrıyormuş bilmiyorum. Benim bebeğim çok şükür çok ağlamadı bende 3 kere fitil vermiş oldum toplamda dünden beri. Doktora kalsa şimdiye 7-8 kere atmam gerekiyordu. Sadece yine kakası gelince ağladı gaz sorunundan dolayı.
Hayır öyle nefessiz bırakacak bi sıkma değildi asla yapmaz bilinçlidir. saniyelik tutup bıraktı sevmek için. Zaten huysuz olduğu bi andı. Benimki de sürekli kucağımda ondan belim koptu dedim bir de zayıfım ben galiba bu yüzden çabuk güçten düşüyorum. Onun dışında bebeğim çok çok zor bi bebekti aşırı gaz sancıları saatlerce süren ağlamalar... damla, şurup, masajlar, sıcak su torbaları, yapmadığım şey kalmadı bu arada tüm Doğum kilolarımı verdim üstüne zayıfladım, sürekli annem geldi üç kişi zor baş edebildik. Annem 5 çocuk büyütmüş o bile çok zorlanıyor. Ama gittikçe azalıyor çok şükür inşallah rahat günler yakındır. :)Bence bebegin burnunu sıkmayın, sıktırmayın da. Bebekler sadece burunlarindan nefes aliyo cunku, kiyameti koparmasi normal haliyle. Can havliyle basmistir cigligi.
Benim oglum da dogdugundan beri kucaga bayiliyo. Geceleri bile kucagimda uyusun die gezdiriyorum bazen gece4 te 5 te. Bebek bu, olcak o kadar. Herkesin bebeginde oluyo zaten, korkulcak bi sey yok bence.biraz daha sabir
Benim 7.30ta uyudu 8de uyandı. Simdi tekrsr deniyorım bakalım kaç saat uyuyacak saat diyorum inşallan temennim o yönde...Ben de yarim saat salladim uyumadi. Birkez daha memede sansimi deniyorum simdi
Bide 2.dogum kolay hizli olir derler kulliyeenn yalan. Benimde 30. Haftadan beri nst de dogum sancim cikiyordu ne barmaklar yedimde acilma olmadi kuru kuru sanci gittim geldim
Kusmaya ekstra formül bendende gelsin. Önsütünüz çok olabilir o yüzden emxirmeden önce biraz sağım yapıp verin mutlaka. Uyumadıysa hemen kaldırın geğirtin bi 10-20 dk ayakta tutun. Ben bisüre yaptım iyi geldi kusmaları bitti. Ama şmdi göğüslerim ağrıdığı için sağım yapamıyorum.cnm emzirirken ara ver kaldır sırtına vur ga, çıksın sut insin geri emzir cok hava yutuyor sütun yazınlı geliyor olabilir ,biberon denedin mi biberonda sonra kusuyor mu ben mesela gaz tuttuğunu duyuyorum emzirmeyi kesip gazını çıkartıyor. bi daha emziriyorum yoksa az once uykusu agir geldi çıkarmadım lök diye kustu yani ben vurdum o çıkarmadı uyumayı tercih etti ,oyle olunca da neredeyse oturmaya yakin bi şekilde sirtina yastik koyarak yatırıyorum ki kusmasın ama az once yapmadim yattim uyku sersemi kusma sesine kalktım :)
Uyku eğitimi vermedim yusraya. Esleme yapmaya kalkissamda ablasının sesinden nasil uyur bilmiyorum. İlk cocukta denenebilir. Ben o konuda da hatali davrandim. Ne zaman istiyosa o zaman uyusun dedim. O be zaman uyursa bende oyle uyurdum. Ama suan ceffasini cekiyorum hâlaCanım yüsraya uyku eğitimi verdin mi? Esleme verecek misin? Ben 4 aylık olunca (1 temmuz) her akşam uyku rutini oluşturup kendi odasında beşiğinde yatırayım diyorum hedefim 9 da uymaya alışması
Yeğenlerim 9 da uyur yengem abim 12-1 e kadar dizi gilm izler kitap okur ben şu an bulaşıkları makineye bile koyamıyorum o yattığı an bayılıyorum yatağa
Uyku eğitimi dediyse hogg yöntemi yani ağlatma falan yok yanında elini tutup falan
Yusraya reflu icin bende kullandim onu. Sonra kusmasi kesilmistiBizim o kadar olmuyor kuzum, yani gün içinde 5-6 kez avuç içinden biraz fazla kusuyordu ama hep ağzına gelir gibi oluyor nefesini felan çevirmeye çalışıyor o sürede, motilium bir şurup içinde bir şırınga gibi bişey var bebeğin kilosu kadar çekiyorsun o şırıngaya yazıyor aralıkları beslenme öncesi veriyorsun günde 3 kez
Banada haber verirsin cnm ise yarayip yaramayacagini bizde ise yaradiHasatzamani bugun aguline aldirdim bende bakalim etkisi nasıl olacak :)
1.200 aldi 1 aydaKız anaları 2. Ayda bebişleriniz kaç kiloydu bir önceki aya göre kaç gram almıştı acaba
Uyurken bakmayacaksin cnm bebisine bakacagin zamanlar emzirirken oynarken vs.Eki Görüntüle 2635597
Neler duyacaz daha yarebbim
Başka zamanda derlerki ana ile bebe ilişkisi haydaaaa
Fitil attiktan sonra bi 30 sn parmagini beklet cikarma hemen parmagini cnmFitil bezinde yok erimiş falands görmedim. Erimese komple kakasıyla çıkardı heralde dimi tekrar atmiyim kızlar fitil? Ay bana yardım eisn elim ayağım birbirine girdi ya çok zormuş fitil atmak fwkn
Ben de Çarşamba goturecegim doktora baksın bı. Ben de pusete koydum orda sustu . Puset evde yerde duruyor koydum salladım sustu. Ama zaten yorulmuştu ağlamaktan. Yani dış dünyaya kendini kapatıyor o şekilde ağlıyor. Sebep belli kaka ve gaz. Relactaz diye bir damlaya başladım . İyi gelirde haber ederim. Şimdiden stres oluyorum akşam olcak diye. İnan sadece içim parçalanıyor o ağlarken. Yoksa çekmeye razıyım da. Benim doktor normal dedi. Ama başka doktora götüreceğim yine de tahlil falan yapsın için rahat etsin. Dün sesi kısıldı en üst seviyedeydi artık. İnşallah azalmaya başlar yoksa kalbim dayanmıyor . İnsan gözünün içine bakıyor bütün gün ağlamasın diye akşam hicbisey yapamiyorum ama o beni çok üzüyor . Karnına masaj yapıyorum bol bol . Şansa kaka yaparsa artık. Yani stabil bir çözümü yok bu işin bence.Götürdüm götürmez miyim canm..evet ağlama şekli aynı .kopkırmızı yapıyor kendini..doktor kolik dedi..tahlilleri temiz çıktı...sıcak havlu yapıyorum birde zeytinyağı ile karnına ve poposuna masaj yapıyorum canm ..ağlama lrizi aynı şekilde anlattığım gibi..sen neler yapıyorsun..en önemlisi sabır canm ben yavaş yavaş alışmaya başladım bu duruma hep geçecek diye kendimi tesellie ediyorum doktor 3 aya kadar geçer dedi
Hahahaha yaaa canimsinNe günlerdi ya. Her gün dua ediyordum sana gün başında
Aynen canım bizimki de azalttı çoo şükürYusraya reflu icin bende kullandim onu. Sonra kusmasi kesilmisti
Benimki belli olmuyor bazen dört saat bazen bir saat gece ve sabah sık aralıklarla istiyor benimki3 saat uyudu 150 ml ye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?