Ajahah cok guldum. İnsallah duzelir ya takman kafanaBende kocisimi yazayim. Epey yontuldu su 1 ayda . Kakada kana inanmiyodu. Epey yol kat ettik. Simdi birlikte aganin pohuni kurcaliyoruz .
Ben vermiyorum hâla. Sicaklarda az veririm anne sutu zaten su demek. Su verecegine emzir daha iyi bencecnm şimdi oğlu kızımla yasit ama 6 aylıktan kucukkendir cunku ben 6 aydan obce verilmiyor var mi oyle bsy hic dr a sordn mu doye sordum ona, gorumcem iyi bilir bu konuları çocukları da hep zor büyüyen çocuklardı iyi araştırır bizzat sormuş dr a o da günlük kahve fincanı kadar verilecek sicak aylarda artırabilirsin biraz demis ama ben 1 fincan kadar bile veremiyorum açıkçası kasik kasik zor oluyor ancak yarim fincandir
onu da yapiyorum cnm bol bol gunde 20 kere emiyordur:)Ben vermiyorum hâla. Sicaklarda az veririm anne sutu zaten su demek. Su verecegine emzir daha iyi bence
Büyük oglumda annem 40imiz cikana kadar bizdeydi. Sabah gelirdi aksam giderdi ve evde cocuk bakimindan tut, temizlik yemek herseye yardim ederdi. Cok destegi oldu.Şaka maka büyütüyoruz bebişlerimizi benim annem hala yanımda neredeyse 6 ay olacak hamileliğimin son ayında geldi bu virüsten dolayı yollar kapanınca gidemedi evin sorumluluğunu tamamen aldı üzerimden bebeğin bakımına da yardımcı oluyor bebeğim gündüz hiç doğru düzgün uyumuyor uyanık olduğunda hep kucak istiyor hatta sadece kucak değil kucakta gezinip etrafa bakınmak istiyor ben bu evin işini nasıl yapıcam annem gidince diye düşünüyorum sanki kendime güvenim yok çok soğudum ev işinden böyle çok kötü oldu
Emen bir bebek icin bir fincan cok bence. Anne sütün bir cok kismi zaten su. Havalar cok sicak olunca bir tatli kasigi kadar verilebilir, ama daha fazlasina gerek yok bence.kizlar gorumceme cocuk dr u bebek su içmez olur mu vereceksin demis gunde bi fincan ver demis kaynatılmış soğutulmuş yani ılıtilmis
Benimde bazen yemek yapamadigim oluyor. Isten gelince bir menemen yapip geciyoruz. Bazi günler o isten gelince beraber girisiyoruz yemege. Esim hic niye yemek yapmadin bugün demedi simdiye kadar cok sükür, deseydi kizardim bende.Yemek yapmak senin görevin mi cok meraklıysa kendi yapsın bende erkekleri anlmıyorum haa rica eder aksam bunu yaparmısın yada yapalımmı der eyvallah ama okadar işin varken bide yemek sorarsa valla ben parçalarım adamı bizde de ben yapıyorum eşim en fazla hazırlar getirip götürür ama öyle Özellikle niye yapmadın dese cok kızardım süper güçlerimiz var sanki insanız yahu
Büyük oglumdada belli bir yasa kadar parfüm kullanmamistim, yine öyle yapiyorum. Emziriken gazini cikarirken o kokuyu sürekli icini cekicek, hic gerek yok.Ya bende koku sıkmayın bebek anne kokunuzu alsın dediği için sıkmıyorum ilerki aylarda sıkarım yastık meselesine gelince ben kullanıyordum incecik birşey ama kafa arkası düzleşti sanki bugun düz kafa yastıgı aldım arka bombesi düzleşmesin diye o da incecik bi süngermiş
Gecen gün aynisini ben yasadim, göbegime kadar ilik ilik akti :)Degisii kokulari var evet. Bu kokunun ismi naturelle sanirim ,altinda ole yazio. Koku delisiyim bende. Ama su aralar bebek kusmugu kokuyorumbugun omzum haricinde, tam gogus dekolteme kustu, karnima kadar hissettim kurban oldugum
Dogumdan sonra ilk hafta izin almisti esim, bie gün uyuyup uyandiktan sonra dedim yüzüne. Doguran senmisin benmiyim, uyumasi gereken benim diye. Bazende diyordum lohusa olan ben, lohusaligi yasayan sen diyeÇok fena olmuş senin için. Ama ben senin yerinde olsam o sancıları yanlarında yaşardım o rahatlığı onlara vermezdim kesinlikle..Bu babaların lohusa sendromunu anlamıyorum. Sağolsun doğumda falan baya yardım etti ama benden daha fazla alınganlık yaptı herşeye. Hala daha öyle...
Benimki de ilk zamanlar öyleydi 13 yıllık evliyiz son üç senedir hiç etkileri kalmadı artık.Zamanla düzeliyor o etkiler.Canim ama iste cogunlukla kv veya gorumceler vs etkiliyor kocalari. Benim esim de Allah razi olsun cok iyidir masallah. Hep Allah a sukrederim esim icin. Ama ne zaman bi kv gorumce etkisi olsa esim bambaska birine donusuyor. Daha gaddar daha sert anlayissiz davraniyor. Benim uzun zamandir aram bozuktu esimle. Sukur baristik. Ama barismadan once de ona tek tek acikladim. Ben hep ayni benim ama sen etki altinda cok kaliyorsun dedim.
Kesin katılıyorum onu kayınvalide yapıyor bebek emzigi düşüyor gözünü açıyor ama versen hemen kapatıp yatcak bi baktım bu gözlerini açtı diye kucagına almıs anne niye aldın uyuycaktı dıom özledim kuzumu yok 3 gün oldu dio baktım kuzum omzunda gözleri gidiyo e bak bebeğin haline gözler gidiyo yazıl degilmş dedim öyle indirdi cinsler yaa sanki sevmeyin dıoz sevin ama düzenini bozmayın ben işe baslayınca bebege o bakcak ozaman görürüm emzik düşünce kucaklıyormu hemen agzınamı veriyorBüyük oglumda annem 40imiz cikana kadar bizdeydi. Sabah gelirdi aksam giderdi ve evde cocuk bakimindan tut, temizlik yemek herseye yardim ederdi. Cok destegi oldu.
Simdiki dogumumda virüs olayi cikinca gelemedi her gün. Haftada 1 anca görüstük. Ya biz gittik ya o geldi. Bende ilk baslarda nasil olcak diyordum, iki cocukla hem ev isi hem cocuk bakimi, zorlanirim diyordum ama bekledigim gibi olmadi. Yardim edicek kimse olmayinca bir sekilde kendi düzenimi tutturmaya calisiyorum. Virüs olayi biraz hafifledi burda ve haliyle daha sìk gelip gidiyoruz. Su son 2 haftdir dikkatime ceken birsey oldu, nezaman annemlere gitsem yada o gelse oglum uyumuyor hep kucakta. 4-5 saat uyumadigi oluyor, ki yanlizken hic o kadar uzun süre uykusuz kalmiyor. Bebegi sevcem diye uyutmuyorlar. Kucagi alip dolastiriyorlar, yada bebek yatiyorsa laf atiyorlar konusuyorlar. Dün mesela annem ugradi yanima. Bebegi yeni emzirmistim yatirmistim yerine, emzigi agizink verdim uyumasini bekliyorum,gözleri gidiyor her an uyucak yani. Bende mutfakta isleniyorum,acik mutfak var bende. bebegin emzigi düstü anneme emziginl ver dedim. Annem bebege birseyler diyerek veriyor emzigi, emziginmi düstü kuzum falan diyor. Anne lütfen laf atmaki uyusun dedim. Ben birsey demiyorumki dedi. Bir kac dakika sonra tekrar düstü emzik, yine severek bir seyler diyerek verdi emzigi. Yine anne seslenmeden ver dedim,uyumuyor sonra diyorum. Ben birsey demiyorumki dedi, ee simdi laf attin ya dedim. Emzigi ver, arkana dön dedim. Bir kac dakika sonra uyudu kaldi oglum.
Evde tek basina olunca, ilk basta biraz zorlanirsin, bir kac güne alisirsin ama. Evde yanliz olunca her isi sen yapacaksin haliyle bebegide sürekli kucakliyamazsin, bebekte o durumu alisir.
Haa ev her gün dört dörtlük piril piril olmuyor, ama yavas yavas yaparsin ev isini. Tek cocukla hersey daha kolaymis. Bebek uyudugunda sende uyu dinlen, ev isi beklesin biraz. Esin isten gelince, o bebekle ilgilenirken yaparsin bazi seyleri
Buradan görüntüleyemiyorum canım erkek bebek giyim erkek pijama takımı yazıyorumBen de bakıyorum da beğenmedim pek yada doğru aratamiyor muyum . Örnek verebilir misin begendiklerinden canim
İlk aylar sıkmayın deniyor zaten sadece anne kokusunu alsın diyorlar ay valla bazen iş yapıp terliım duşa giremeden bebiş ağlayıp meme istiyor mecbur veriyorum anneni böyle hatırlama kızım diyorumBüyük oglumdada belli bir yasa kadar parfüm kullanmamistim, yine öyle yapiyorum. Emziriken gazini cikarirken o kokuyu sürekli icini cekicek, hic gerek yok.
Insllah canim cok zormus anlamak yaa. Ayni gidalara farkli tepkiler veriyor . Haftaya cuma kontrol var . Aksam cayin yanina esimle kizim gofret yedi .bemde bari zeytin yiyim dedim bazlama vardi 20 tane zeytin yemisimAjahah cok guldum. İnsallah duzelir ya takman kafana
Alla bizdede öyle annem hep 3 4 çeşide alıştırmış babamı kardeşlerimi ben biz bazen yumurta kırar yeriz dıom şaşırıo e sende kendini helak etme dedim yıllardır 1 çeşit az yapsa ee yemek yokmu derlerBenimde bazen yemek yapamadigim oluyor. Isten gelince bir menemen yapip geciyoruz. Bazi günler o isten gelince beraber girisiyoruz yemege. Esim hic niye yemek yapmadin bugün demedi simdiye kadar cok sükür, deseydi kizardim bende.
Evet cnm kendi sitesinden.Lcw kapalı değil mi canım kendi sitesinden mi aldın
ben dr dedi diye paylaştım cnm siz bilirsiniz tabiki bazen konu oluyordudedim kızlara yazayımEmen bir bebek icin bir fincan cok bence. Anne sütün bir cok kismi zaten su. Havalar cok sicak olunca bir tatli kasigi kadar verilebilir, ama daha fazlasina gerek yok bence.
Aynen sevin ama düzeni bozmayin.Kesin katılıyorum onu kayınvalide yapıyor bebek emzigi düşüyor gözünü açıyor ama versen hemen kapatıp yatcak bi baktım bu gözlerini açtı diye kucagına almıs anne niye aldın uyuycaktı dıom özledim kuzumu yok 3 gün oldu dio baktım kuzum omzunda gözleri gidiyo e bak bebeğin haline gözler gidiyo yazıl degilmş dedim öyle indirdi cinsler yaa sanki sevmeyin dıoz sevin ama düzenini bozmayın ben işe baslayınca bebege o bakcak ozaman görürüm emzik düşünce kucaklıyormu hemen agzınamı veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?