- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Gecen hafta sonu, esim 11, 12 ye kadar uyudu. Uyaninca dedim ki 2 saat sen bakiver, bende uyuyim. 2 saat anca uyudum. Uyandim, bebek hzuursuz, noldu dedim. Yagiz kaka yapti, al degistir dedi, midem bulanio benim degistiremiyroum dediAnalık bize gökten zembille inmiş gibi... Annesi kaka yaptı, annesi gazı mı var, annesi kustu ya üstüne, annesi durmuyor ağlıyor, annesi annesiiiiiiBen bir de ilk çocuğu yapmışım, ağzımın payını almışım, niye tekrar çocuk yapıyorsam diyorum bazen. Sonra cevabı geliyor aklıma :, abisi için geldi bebeğim ❤ Aldım çocukları iki seferdir daralınca anneme geliyorum. Misler gibi bakıyor hepimize annem, babam. Ben bir tek bebekle ilgileniyorum. Yoksa çıldırma eşiğine geliyorum evde. Yani velhasıl, hepsi aynı canım. Hele senin o doğumda yaşadıklarını harfiyen yaşadım ilkinde. Benim dikişim var, ameliyat olmuşum. Kayınvalidem düştü kim nerede uyuyacak derdine... Odada bir koltuk bir yatak var benimki hariç, Kayınvalidem siz yatın ben gideyim kantinde uyuyayım falan dedi. Herkes fosur fosur uyudu o gece ben hariç. Eve geldik. Kayınvalidem ve eşim yattıkları odanın kapısını bile sıkı sıkı kapadılar. Bebek gece boyu durmadı, biri de gelip ne yaptınız demedi. Ama ben ne yaptım bu sefer. Kayınvalidem gelecek mi diye bile sormadım, gelemedi. İlk gece annemle kaldım, ikinci gece annemi eve gönderdim, eşimle tek kaldım. Uyutmadım gece boyu, oh olsun
Ben kasigi biraktim. Dedigin gibi iciremiyorum da. Hep boynu islaniodu. Simdi hava cok asiri sicak. Artik biberonuna su koyuyorum 30 ml, gun icjnde yatana kadar icio onu. Aciktiginda ilk olarak ya da mama bittignde, sulu biberonu veriyorum severek icio.cnm şimdi oğlu kızımla yasit ama 6 aylıktan kucukkendir cunku ben 6 aydan obce verilmiyor var mi oyle bsy hic dr a sordn mu doye sordum ona, gorumcem iyi bilir bu konuları çocukları da hep zor büyüyen çocuklardı iyi araştırır bizzat sormuş dr a o da günlük kahve fincanı kadar verilecek sicak aylarda artırabilirsin biraz demis ama ben 1 fincan kadar bile veremiyorum açıkçası kasik kasik zor oluyor ancak yarim fincandir
Evet haklisin. Konu tam olarak vicdan. Herseyi yaparsin elbet ama kiyamaz insan kiyamamali.Gerçekten nasıl vicdanları el veriyor benim aklım almıyor. Yanımda birisi kıvranırken ben asla uyuyamam bırak eşimin doğum yapmasını yani. Allah hidayet veersin böyle insanlara ben başka birşey demiyorum. Nerde yatcakmış. Kapının önünü gösterseydinsinir geliyor insana.
Cok guldumNasıl kapı kapatılır ya..daha niye gelinir ki hiç yardım etmicekse... allahım yarabbim.gerçi niye şaşırıyorsam kvm "oğlum sana destek olmak için gelmek istiyorum"demişti sanki o doğurcak
Ya şu kvler elini ayağını çekse biraz herşey daha güzel olucak gerçekten. Boşver zaten ne kendini paralıyorsun herşeyin en iyisini yapıcam diye. Bizde insanız. Biraz bize yardımcı olsunlar. Senünkininde kafaya dank eder belli bir süre sonra.Okurken delirdim ben de. Hakliisn valla.
Ne bekliyorla bilio musun, bebekle gece gunduz ilgilenelim , kendisiyle her gece ozel ayri ilgilenlim, yemek, camasir, utu, temkzlik yapalim, hatta siklikla olmak sartila anasini babasini eve davet edelim aylarca kalsinlar ki hizmet edelim,. Su saydiklarimi tamamen yapsam bile esimi mutlu edemicemi anladim artik pes ettim.
9 da yatmaya basladim birkac gecedir. Geceleri daha sik uyanmaya basladi cunku oglum. Isten 7 gibi gelio esim, bebekle dusa giriyo. Yemekti, caydi. Ama toplasan 5 cumlemiz yok birbirimize. Bana zor katlanio sanki ,bakislarini seziyorum. Ama gece eli kolumda bacagimda. Utanmadan isticek bi de. Merhaba canim, kelimesi yok ya sramizda, gunduz bi mesaji yok bebegi sormuo bile. Ama F*** body olalim istiyo galiba. Sirf kv iki foto koymadi face oglumun die ne halllerdeyiz. Ben de omrum bpyunca affetmicem esimi, canima yetti hakiakten.
Olabilir canım bir doktora götürsene. Öyleyse hemen sünnet ettir.Arkadaslar gunqydin.m benim oglan idrar tutuyo. Ppini ici darligi olabilir mi ? Dun 3nsaat tutmus kup kuru bir bez. Emmr rutuninayni beslememedihini dusunmuyirum
Bizimki de öyle canım. Geceleri uyansada emip uyuyor. Ama 5-7 arası hala bir kere uyanıyor kaka yapmak ve gaz çıkarmak için. Ama o da çok uzun sürmüyor artık çok şükür yaptıktan sonra altını dğeiştiriyırum uyumaya devam ediyor. 10 a kadar falan uyuduğumuz oluyor. Gündüzleri de 2 saatte bir falan uyumaya başladı. 20 dakikada olsa uyuyor. Önceden hiç uyumuyordu.Kızlar bebislerinızın uykusu ne durumda biz 3.aya gelirken sankı yavastan duzene giriyoruz gıbı dun gece masallah uyanmadı hıc diyebilirim sabah erken Bı uyandı emdık geri uyudu 11.30 a kadar uyumusuz tililili
Evet. Vurulduk geldik. Diyorum tüm kötü anlarında ben varım. Anasına nasıl güvensin cocukOyle canim malesef. Vurulurkende cok uzucu yaa bide tutturuyorlar eziyet cektiriyirmus gibi .insallah kolaylikla atlatirsiniz
Aaa ne güzel yine iki saat sizi rahat bırakmış.benimkisi bebek uyurken bende uyuyayım diye yanına kıvrıldığımda geliyor saçımla oynuyor yanagımı oksuyor. Ya diyorum bi git uyuyayım .seni de sevmej suç diyor. Dedim uyumaua calısırken sevmeGecen hafta sonu, esim 11, 12 ye kadar uyudu. Uyaninca dedim ki 2 saat sen bakiver, bende uyuyim. 2 saat anca uyudum. Uyandim, bebek hzuursuz, noldu dedim. Yagiz kaka yapti, al degistir dedi, midem bulanio benim degistiremiyroum dedi
Senin b...klu donlarini yikarken de benim midem bulanio diyemedim tabi
cnm benimki biberon ile sade anne sutu içiyor suyu iciremedim icmiyorBen kasigi biraktim. Dedigin gibi iciremiyorum da. Hep boynu islaniodu. Simdi hava cok asiri sicak. Artik biberonuna su koyuyorum 30 ml, gun icjnde yatana kadar icio onu. Aciktiginda ilk olarak ya da mama bittignde, sulu biberonu veriyorum severek icio.
Evet canımCok tesekkur ederim canim bi deneyeyim onu da. Pembe olani degil mi? Kizim 2.5 yasinda
Pinkim sen kaç beden aldın o tulumlardan kıza da aldım 3-6 aylık daha gelmedi merak ediyorum nasıl olacakCnm bem lcw den yazlik tulum aldim dum geldi cok sevdim .
Ben lcw de almıştım müslin örtüleriKizlar bende uygun fiyata muslin battaniye ariyorum. Var mi önereceğiniz yer. Birkac tane alacağım o yuzden uygun ariyorum
ayıp olmazsa kac kilosun ki cnm ben de tam diyet yapmıyorum doygunluk hisseder hissetmez bırakıyorum 1.65 boyum 67 ile hamile kaldim ikinciye 82 ile doğum yaptim hic bsy yapmadan 72 ye indim bi ara 73 oldum iki gün dikkat ettim 72 oldum tekrar simdi hem birazcık dikkat etcem yine sutlu tatlımı yerim o süt yapiyor bi tane hurma yerim bol su tabi ki sonra harekete zurnaya ,oryantal ,evde yürüyüşe basladim bklm simdi kahvaltı yapicam kahvalti da kısıtlama yapmıyorum iki öğün yapiyorum ama mesela kahvalti 12 .30 -13.00 da bitiyor saat 16.00 da corba iciyorum sonra 20.00 da esimle yemek yiyorum o zaman çorbayı içmeyip yemekle başlıyorum ara da tabi o sütlü tatlı ve hurmayı yiyorum oyle cnmDiyetteki anaları m ben diyeti bıraktım nekdar ozenlı yapsam faydalı seyler yemeye calissam katı bir dıyet yapmasamda sutum yedıgım zamanlarkı kadar bol ve kıvamlı olmuyorbebemın bagısıklıgı ve saglıgından asla onemlı degıl ama ekmek çikolata felan asla yemiyorum ve spora devam edicem hıc yoktan iyidir ve emziriyorum evdede hep hareketliym zaten gider yınede az cok kılolar...
İşte bizimki de o hesap gelmiş sanki. Gerçi ben bunu defalarca kafasına kaktım eşimin. Hadi sen neysen belki cahildin ama annen bir kere mi gelip bakmaz, ne yaptınız diye sormaz, bir de sesten mi rahatsız oldu da kapıyı kapattı dedim. Biz rahat edemeyiz diye yapmış annesi. Bak bak bak seeeenNasıl kapı kapatılır ya..daha niye gelinir ki hiç yardım etmicekse... allahım yarabbim.gerçi niye şaşırıyorsam kvm "oğlum sana destek olmak için gelmek istiyorum"demişti sanki o doğurcak
De de için ferahlasınGecen hafta sonu, esim 11, 12 ye kadar uyudu. Uyaninca dedim ki 2 saat sen bakiver, bende uyuyim. 2 saat anca uyudum. Uyandim, bebek hzuursuz, noldu dedim. Yagiz kaka yapti, al degistir dedi, midem bulanio benim degistiremiyroum dedi
Senin b...klu donlarini yikarken de benim midem bulanio diyemedim tabi
Misaifirliğe gelmemiş ki yardıma gelmiş ne rahatsız etmemesi. Atmasın yaa.. en iyisini yapıyorsun bunların hepsi onu hakediyor. İlk evlendiğimde her hafta arardım sora iki haftaya cıkardım sora ayda bir sora eşim arsyınca veya bisi sorcaksam arıyorum ya da agzını aramak icinİşte bizimki de o hesap gelmiş sanki. Gerçi ben bunu defalarca kafasına kaktım eşimin. Hadi sen neysen belki cahildin ama annen bir kere mi gelip bakmaz, ne yaptınız diye sormaz, bir de sesten mi rahatsız oldu da kapıyı kapattı dedim. Biz rahat edemeyiz diye yapmış annesi. Bak bak bak seeeenAma ben ne yapıyorum. Onun bana davrandığı gibi davranıyorum. Hamilelikte o kadar sıkıntı atlattım. Hep mesaj attı geçmiş olsun dedi. Arama sorma yok. Geçenlerde o da anjiyo oldu. Ben de aynını yaptım. Kimsenin de laf etmeye hakkı yok bu durumda
Canim benim oglum hastaligi gecirdigi icin dr onermedi.asidada virus oldugu icin yeniden tetikleyebilir dedi.Kızlar günaydın. Dün 2 aylık kontrolümüz vardı doktorumuz rotavirüs menenjit aşılarını önerdi yaptıran varmı?
Pinkpinkblue sen rota aşısı yaptırdınmı canım geçtimi hastalığınız?
Rota yaptirdim. 3 dozluk olandan. Menenjit de yapilsin diolar ama zamani erken galiba henuz emin degilim.Kızlar günaydın. Dün 2 aylık kontrolümüz vardı doktorumuz rotavirüs menenjit aşılarını önerdi yaptıran varmı?
Pinkpinkblue sen rota aşısı yaptırdınmı canım geçtimi hastalığınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?