- 16 Ağustos 2015
- 7.394
- 14.696
- 248
- 31
cok zor cok ben apar topar taktirdim bi kaza geldi basima okudum 3 gun icinde taktirirsan dollenen yumurta tutunamazmis rahime hemen ertesi gun esim hormonluyu aldi taktirdim yoksa körün de kör kursununa kurban gidiyordum insanin korundugu halde olmasi da kotu ya, bu hormonlu baya etkiliymis duzenli de oluyor adetim bugun basladi zaten damla damla oluyor fazla da degil ha tek kotu yani 10 gun suruyor iste az az
Benim bu konuda içim çok rahat.
Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez, bana da 3.çocuğu vermez gibi bir inancım var
Ciddi ciddi böyle düşünüyorum.
2.ye hamileyken de aynı şekilde düşünüp sakin bir çocuğumun olacağından emindim.
Beklentimi karşıladı, fena değil
Çünkü cidden başka türlüsünü düşünemiyorum.
3.gelirse ciddi şoka girerim
Kuzum sen iki kere normal doğum yapmış kadınsın o aletten mi korkucan bir de bir şeyi bu kadar düşünürsen başına gelir evrene çocuk istiyorum mesajı veriyorsun böyle yaparak dikkat et
Arada bie tuketilirde o da hergun olmaz neticedecnm sen pirinc pilav yok tmm anladim, ekmek yok tmm onu da anladim ama bulguru diyette oneriyorlar ya gucten dusersin dusmez misin dusuyor musun bi de emziriyorsun ya hani
Ben bu yazıyı yeni gördüm. Kuzum sen ne yapıyorsun kendine böyle ya? Bu ne anlayışsızlık, çok afedersin ama yuh artık. Hele şu yemek temizlik beğenmiyor konusuna şok oldum. Hepimiz az çok birbirimizi biliyoruz şurada. Az az da olsa herşeye yetişmeye çalışıyoruz kendimizce, bebeler, ev işleri, yemek, kişisel bakım vs. İnsanız ya hu.. Az ye de bir işin ucundan tut demelisin yani.Bugun cinnet gecirdim kizlar.cocugu tam uyutuyorum esim gelip cocugun uykusunu dagitiyor.bende dedim bakmiyorum cocuga al bak agladi gitmedim aldi kendisi uyutmaya calisti biraz tartistik.cok fazla bunaldim cok sukur yavrumdan degil zaten dayanamadim yarim saat sonra geri aldim :) bendemi sorun var diyorum ailem uzakta onlara hak veriyorum surekli gelip gidemiyorlar pandemide var kv yakin saolsun iyidir hostur.hamileyken neler demisti ben bakarim cocuga vs.birkac kere cagirdim en azindan 1 gun gelsin dinleneyim yemegimi falan yapsin yok anacim hep bahaneler hadi anladimm bahanelerini tamam dicem ama kendi kizinin cocuguna 6 ayliktan beri o bakiyor ki kizinin kv side yaninda hem ben cocuguma bakmalarini istemiyorum yetiyorum cok sukur tek sorun ev.koca hicbirseyi begenmiyor yemek yapsam tatli neden yok tatli yapsam kahve neden yok.neden oda bu kadar daginik vs vs.hepsini gectim inanin yapiyorum.bazen wc ye bile gitmek luksken.gelip uyandirma dedigim halde bi de uyandirmasi.uyutmaya calisiyor ama tv karsisinda yuksek sesle tv de acik.hepsini gectim markete bile ben cikar alirim.carsi islerinide ben hallediyorum.ki arabamiz var ama beyfendiye tahsis markete birak alayim gelelim diyorum surekli bahaneler.cocugu uyandirmasi artik cileden cikardi.psikolojik destege ihtiyacim var ama ne mumkun.annemlede aramiz limoni suclu o oldugu halde ortami yumusatmaya calistim konusmadi bile.aman konusmasinlar hepsinin kokune tursu suyu :) anlatacak kimsem olmadigi icin yazdim hakkinizi helal edin :)
Canım inan bana asıl normal doğum yapınca korkuyorsun. Ben mesela doğum sonrası kontrolüne gitmiştim. Doktora müsaade edemedim kontrol etmesi için... Sadece ultrasondan baktı karın içi sıkılaşmayı izlemek için. Bir de dikişlerime dokunmadan uzaktan baktırdımKuzum sen iki kere normal doğum yapmış kadınsın o aletten mi korkucan bir de bir şeyi bu kadar düşünürsen başına gelir evrene çocuk istiyorum mesajı veriyorsun böyle yaparak dikkat et
Bizde erken yiyoruz cnm hic ii olmadi saatleri degisti 4.30da evde ac geliyo hemen oturuyoruz sofraya . Sigarayi birakti 10 kilo aldi cnm o yizden esas onun kilo vermesi lazimBenim sorunumda bu esim aksm calisiyor 17ye doğru yiyoruz cikiyoruz ,cocuklari uyutuncada sıkılıp yiyorum tamamen kendi sucum yani 1haftadir spor yapıyorduk bizde ama 2gundur hic halim yokumarim sizinki ise yarar esinde uyucaksa faydasi olur tabi tek basina zor ilerliyor benim icin. 3gun cnm aslinda hic korunmasiz olmadikta iste stres yaptim sanirim
Gunluk 1 fincan zarar vermiyor canismben yesilcayi anne sutunu azaltiyor diye duydum emzirirken icilmemesi gerek imis
Yok yok asla msj yanlis olmasinKuzum sen iki kere normal doğum yapmış kadınsın o aletten mi korkucan bir de bir şeyi bu kadar düşünürsen başına gelir evrene çocuk istiyorum mesajı veriyorsun böyle yaparak dikkat et
Aaaa cnm sasirdim vallaben kizimdan sonra bi kor kursuna denk geldim kizim 8 aylikti o dustu ama kizi emzirdigim icin uyusturulmadan canli canli kuretaj oldum dusuk sonrasi temizlediler kalintilari,dr spiral takayim mi dedi tmm dedim hemen kuretaj yapti takti ,hormonsuz bakirli taktirdim o zaman ama 20 gunde bi adet oluyordum onun 7 gunu adet geriye 13 gun temiz kaliyorsun bi daha hem de oyle cok oluyordu ki her adetten disari cikiyordu kan uzun pedden bile,demir eksikligi olmaya basladi bende kansizlik falan sonra bi de enfeksiyon yapmaya basladi dr dedi cikaralim ama dinlenecek rahmin biraz neyse tabi bu arada 2 yil yine durdu bu kotu spiral,sonra 2.5 yil da oyle bi sekilde korunduk kaza ile bu oglan oldu simdi iste hormonlu takili bu iyi valla
Tamam canim arastiricamadeton son gunler 5.,6. ,7. iste baya bi azalinca rahim agzi ve girisler acik oluyormus kolay takiliyormus ben aleti para verdim aldim devletteki takti 1 ay sonra kontrol e gel dedi gitmedim bile siz gidin ama benim coluk cocugu birakacak ne kimsem ne de arabada perisan edecek bi halim yoktu yani
Valla canim inanmazsin 11de yatti su saate kdar 10.defa emiyor 3 kerede full uyandi. Yanimda yatmak istuyor bem daha hic yatmadim besige koyuyorum 10 max 15dk arayla aglamaya ben bu cocugun uyumamasindan artik cok sıkıldim 2 saattir ugrasiyorum ,alerji surubu veriyorum yine de goz burun kasiyor burnuna damla sıktık,cektik temizledik daha ne halt edeyim 1500 kez lork lork ice ice emdi daha ne istiyor ne istiyor
Sen bahsedince ben de korkmaya başladım yaa. Peki doğum kontrol hapı nasıl bir yöntem? Ben hiç kullanmadım. Bilgin var mı canım?Yok yok asla msj yanlis olmasingirgirina kahve ictim faladdin emmiye yolladim haneye yeni bebek goruyorumm demis buyur burdannn yak . Aletten korkmuyorumda aslinda pcoluyum pcolulara pek iyi gekmiyor diye duymustum cekiniyorum o acidan surekli kanama veya lekelenme vs olurmu diye.
Valla canim bemcede korkSen bahsedince ben de korkmaya başladım yaa. Peki doğum kontrol hapı nasıl bir yöntem? Ben hiç kullanmadım. Bilgin var mı canım?
İnşallah eşinle en kisa zamanda kavuşun. Bebeklerin en yorucu dönemine geldik. Yurumeye calisma ve yurudukten sonra tehlikeli isler peşinde olcaklari donemSelam kizlar nasılsınız . Bugün 9 aylık olduk. Günler çok yorucu geçiyor. Bir aydır yürüyor bizimki tabi ellerinden tutuyorum . Tek elini bırakmaya başladı bazen nasıl bir cesaretse ikisini de bırakıyor bir adım atıp oturuyor totosunun üstüne . Bu süreç çok yorucu sırt ağrım inanılmaz bu da geriyor beni e başka bir sürü iş de eklenince her yerim ağrıyor . Eşlerinizden dert yanmissinjz ben 6 aydır göremiyorum eşim görevde olduğundan .Ailemin yanındayım memlekette annem babam yardımcı oluyor sagolsunlar . Anne olmak zormuş bu kadarini düşünmemiştim. Ha çok da güzel tabiki alttan iki diş üstten de bir diş çıktı . 4. Geliyor baya iştah azaldı ve zayıfladı 9 ay kontrolüne giden var mı kan veriliyormuş ama bu dönemde de evden çıkmak istemiyorum çocukla aslında. Ama bir kontrol iyi gibi geliyor en son 6. Ayda gittik. Tez zamanda şu illetten kurtulsak keşke . Evde de nereye kadar parka götürmeye bile korkuyorum
Hapların yan etkilerini okudum. Haklısın yaa bana da pek kullanabilirmişim gibi gelmedi. Acaba biz de mbr nin yöntemine mı gitsek?Valla canim bemcede kork. Kullandim bem donem donem canim adet duzeninaciaindan temiz is kafan rahat .ama tabi onida unutmaya gelmiyo. Unutma aciaimdan riskli 2cocukla zorlamisri beni ilac takibi. Ayrica vucuda hormon .bana asiri yan etkisi oliyor .ben kistim erisin diye iciyordumda devam edemedim uzunnsureki kanama yapti ennson kuklllandigim . Tabi herkese ayni etkiyi yapmiyir canim
Ben yıllarca kullandım bir sıkıntı da yaşamadım her ay günü gününe geliyordu adet ağrılarım da olmuyordu mide bulantısı da yapmadı memeden kesilsin içicem yine de bu yaşdan sonra sıkıntı olur mu bilemem.Sen bahsedince ben de korkmaya başladım yaa. Peki doğum kontrol hapı nasıl bir yöntem? Ben hiç kullanmadım. Bilgin var mı canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?