2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Canim yaa cok gecmis olsun nasil dayaniyorsun. Benimde uclari cok hassas ve kizarik emilmekten . Evet biliyorum cnm ama kiyamiyorumda cnm 1yasi beklicem insallah
Çok zor işte ağlayamıyorumda o bakarken korkuyor dişlerimi sıkarak emziriyorum işte. Kantaron yapı sürüyorum o biraz hafifletiyor. Ama geceleri yine eski haline dönüyor tabi. Gümüş kapaklarımı eltime vermiştim onları geri istedim artık gümüş kapaklar yarayı çabuk iyileştiriyor bakalım.

Ya arkadaş ne çektik şu gazdan. 4 aylıkken bırakması gerekmiyormuydu. Yine nerden geldi bu gaz problemi.

Ben kızı ağlamak istediğinde ağlattım.
Sonuç iyi gerçekten .
Stresini boşaltıyor, sanki ağlayan o değilmiş gibi neşeleniyor.
Ama gece işe yaraması mümkün değil bence
Evet okuduğum kitaplarda da gün içinde eğer ağlamaya başlıyorsa dikkatini dağıtmayın bıtakın ağlasın. Sarılın ben yanındayım ağlamak istiyorsan ağlayabilirsin diyin diyorlar. Bu şekilde baskılamamış oluyormuş. Ama tabi geceleri ağlayınca zaten uykulu olmuyor.

Biz ağlarken susturulmamızla aynı şey aslında çocuğun dikkatini dağıtmaya çalışmak.
Emzirmek de yanlışmış, bunu ilk çocukta bilmiyordum
Gece uykuda bilinçsiz ağlıyor ya, orda delirir iyice.

D destina3 canım sana birşey sormam gerekiyor. Annem eve çıktı çok şükür. Ama şimdi de şöyle bir sorun var. İstemediği zaman diyaliz e gitmeyebilir gibi düşünüyor. Hastanede itiraz etmiyordu. Ama mesela bugün diyaliz e gitmesi gerekiyor. Üstelik diyaliz merkezinden gelip alıp geri eve getirecekler. Yani yorulmayacak ta. Ama gitmek istemiyorum, ben çok halsizim, bir sonraki sefere giderim diyor. Gitmeme gibi bir durum mümkün mü? Düzenli gitmezse ne olur? Çok ısrar etmek ve zorlamak ta istemiyoruz. Sanırım alışma sürecinde şu an..

Ahh cnm insallj hemen iyilestirir kapaklar l

Surekli degilde benimde bu siralar cozuttu 2 ay once 15 gunde 1 2 kez oldum.bu ayda yarim gun geldi durdu.

Bigaia mıydı gaz ilacı onu veriyorum ben şimdi üç gündür kaka yapmıyordu bugün ikinci günü.Düzene sokuyormuş kska olayını bakalım
Ben biraz son anlarda ilac veren bi tipim cnm :) dun kayisi kompostosu icirdim oglen bugun az az da olsa yapti 2 kez ikindikca katiydi belli.ama sanki biraz daha var bagirsaklarinda bugunde komposto yapicam.nirmalde kefir ise yariyordu o bile yaramadi :)

Oğlan uyuyor benim u
Ben de öyle canım şimdiye kadar gaz damlasını üç kere ancak kullanmışımdır.Ama geceleri çok kalkıyor iki gündür veriyorum düzene girdi ama bu sefer de kaka yokNormaldr yaptırması lazımdı dün pazı yedirdim ondan önce de sebze ama yok

Ay ben izledim onu ya ve cok üzüldüm. Çocukken neler görmüş nelere maruz kalmis. Yetmemiş birde hödük odun kocaya toslamış
Koca diyince aklıma geldi hiç kızlarının nasıl insanlara denk geleceğini düşünüyor musun ben düşünüyorum kim bilir kimlere denk gelecekler ben saçının teline kıyamazken kocası belki dövücek el alemin kızlarımı üzmesini istemiyorum dayanamam buna keşke evlenmeseler diyorum ama insan evlenmekte istiyor her şeyi toz pembe düşünüp evleniyorsun bir çok şeye katlanmak zorunda kalıyorsun hayat ve insanlar gittikçe kötüleşiyor diyorum kendime bırak düşünme böyle şeyler Allah büyüktür kızlarıma iyi bi gelecek vermek istiyorum iyi bi hayatları olsun istiyorum

Gitmesi gerekiyor canım öyle düşünmesin sakın.Aıl o halsizliğin gitmesi için gerekli mutlaka.Annem pandemi yoğunken iki kere gidiyordu normalde üç kere gitmesi lazım o bile altüst etti dengesini.Benim annem de servisle gidip geliyor.Doktor izin vermeden gitmem diye birşey olmaz.Diyaliz önce yoruyor sonra düzeltiyor sen ona aynen söyle canım

Pink ben yan komşu Nisan annelerinden geliyorum ara ara yazıyorum size de bir sorum olunca cevaplıyor arkadaşlar sağolsunlar. Mart doğumlu benim oğlan da. Bizim grupta da malum uyku sıkıntısı çeken anneler çok şu sıra. Bebeler artık açlıktan ziyade. alışkanlıktan uyanmaya başladı. Grubumuz da uyku eğitimi veren birkaç arkadaşımız artık gece hiç kalkmadan uyuyorlar. Biri instada sema ile uyku sayfasından aldı eğitim 100 liraymış ve kadın ben telefonda konuşuyorum siz yapıyorsunuz yüksek fiyatları mantıklı bulmuyorum diyor. İstersrn bir dene konuş bence faydası olur Çınar da uyuyamıyor o da alamıyor uykusunu haliyle. Ben kendim verdim uyku eğitimi büyük kızlarıma. Gece beslenmesini rüya öğünü şeklinde yapıp dşğer uyanmalarında kesinlikle meme vermedim 1 hafta çok zor oldu ama sonunda onlar da ben de rahat ve huzurlu gece uykularına kavuştuk. İyi geceler dileyip odadan çıkmak çok müthiş bir rahatlık zamanla o da oluyor eğitim sayesinde. Bebek kendi uyumayı öğrendiğinden gece de uyandıkça döne döne tekrar uyuyor. Bugün yazdı bir arakadaşımız hatta 8 günde halledik gece uyanmadan 11 saat uyuyor artık diye. O danışmanlık almış ama kimden aldı onu bilmiyorum

Canım yüzde kaç çalışıyor annenin böbrekleri?Diyalize gitmezse atıyorum yüzde 60 çalışıyorsa yüzde kırka 2 yılda değil de 1 yılda düşecek.Yani hayati bir durumda keyfi birşey değil bunu idrak etmesi kazım annenin.Diyalizde böbrekleri çalışmıyor vücudu kanı temizlemiyor onun yerine diyaliz yapıyor bu işi.Kan temizlenmezse ne olur Allah korusun kötüye gider.Korkutmak iatemem ama durum maalesef böyle.Zamanla iyi olunca alışacak bakacak gittikçe iyi oluyor alışacak gidebilirsen bir iki sen de git onunla ya da kardeşin.Aklınıza takılan herşeyi doktora sorun orda en iyisini onlar bilirler.Merkezler çok güzel takip ediyorlar diyetisyen psikolog da oluyor.Psikolojik yardım da alabilir.

Kızlarını hep iyi bir kocayla mutluluk içinde yaşarken hayal et kötüyü düşünme bence.

Eşimin ailesini çok kafaya takıyorum ben takıntı oldular bende onlarla sorun yaşamak istemiyorum onlara değer veriyorum ama canımı sıktıkları konular aklıma gelince kızıyorum keşke hayatımızda olmasalar diyorum mesela yakın zamanda yaşadığımı anlatayım kv ler yoklar zaten biz onların evine gidiyoruz kalıyoruz bi sıkıntı yok evlendiğimden beri gelip gideriz kv olsa da olmasa da kızı da geldi bi kaç hafta üst üste ben gerildim zor oluyor kalabalık ortam onunda çocukları var benim bebeğim var sesten uyuyamıyor geçen abisini aramış Beykoz’a gidecek misiniz diye abisi de belli değil falan demiş sonra ben aradım kendisini biz gelmeyeceğiz diyo madem gelmeyeceksin niye bizim gidip gitmeyeceğimizi araştırıyor valla sinirlerim bozuldu kötü konuşmadık güzel konuştuk kötü olmak istemiyorum kendisiyle çünkü beni annesine şikayet ediyor annesi de tabiki kızına hak veriyor sevmiyorum kendilerini ama geçinmeye çalışıyorum ben kendimi çok yoruyorum üzüyorum işte keşke beni tanısanız karşı tarafı tanısanız ona göre yorum yapardınız anlayabildiğim kadarıyla anlattım

Son düzenleme:
Kızlarını hep iyi bir kocayla mutluluk içinde yaşarken hayal et kötüyü düşünme bence.
İnsanın kocası bence her şeyden önemli bu hayatta kocadan önce sahip olması gereken çok şey var tabiki ama iyi bi meslek kariyer sahibi de olsan kocan iyi değilse mutsuz olursun diye düşünüyorum o yüzden taktım bu konuyu kafama kendi kendimi yıpratıyorum işte böyle iyi değilim niye böyleyim bilmiyorum iyi olmaya çalışıyorum

Yanında diyaliz merkezini aradık. Oradaki bayan ikna etti Bütün tedavi boşa gider, şişmeler, nefes darlığı başlar dedi. Tam olarak senin yazdıklarını söyledi canım. Kabul etti gitmeyi bugün neyseki. Biraz yeni olduğu için zorlandı sanırım. Gittikçe, iyi oldukça alışacak inşallah

Geleceği biz veremeyiz ki
Biz iyi yetiştirmeye çalışırız, gerisi onların seçimi ve Allah'ın takdiri.
Her şeyi kontrol etme isteği çuvallamamıza neden oluyor, çünkü kontrol edici biz değiliz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…