2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Kizlar gebelikte tsh yuksekligi yasayan var mi?
Ben 8 yildir tiroit hastasiyim yani az calisiyor ilacla dengeliyoruz. Hamilelik oncesi hep sinir icindeydi hamilelikte oldukca yukseldi. Tekrar doz ayarlamasi yapti dr um. Var mi yuksek tsh olan

Merhaba,kontrolü olan arkadaşlar güzel haberler le dönersiniz inşallah..

İkili test için gittim bende bugün yine ölçüm yapılamadı ve perinatoloğa gitmemi söyledi doktorum.. perinatoloğa giden varmı aranızda, ultrason mu bakıyor vajinal mi yapıuor bilen varmı?

Ben 8 yildir tiroit hastasiyim yani az calisiyor ilacla dengeliyoruz. Hamilelik oncesi hep sinir icindeydi hamilelikte oldukca yukseldi. Tekrar doz ayarlamasi yapti dr um. Var mi yuksek tsh olan
Bende tiroit ilacı kullanıyorum canım, şimdilik normal değerim ayda bir baktırmak lazım,gebelikte kullanacağımız ilaç dozu artıyormuş,bende haftaya tekrar kontrole gideceğim.. içini ferah tut yükselmesi normal yani

Bende var canım ilaç kullanıyorum bir buçuk yıldır

Canım benim de hamilelik öncesinde 4 çıktı tsh .Hamile kalınca ilaca basladık 25 mglık.Bir ay sonra ölçüm yapıldı 3.77 ye inmişti.Doktor ilacın dozunu 50 ye cıkardı.Gecen hafta tekrar ölçtürdüm 3 e düşmüştü.Bu sefer doktorum 75 e çıkardı ilacın dozunu.Her ay ölçüm yaptırıyorum canım.Düzenlı bir şekilde kontrol altında olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum

Temmuz ilk haftasi 3 tu .. 17 temmuzda yaptirdigimda 6.5 cikti yukseltik dozu bu defa 8 olmus yine yukseltti yani beta hcg tsh i yukseltirmis ama endise ettim zaten 8 yildir ilac kullaniyorm ya yine dusmezse dedim. 15gun sonra yenilicem tahlili ins dusururz.. dr korkma ilacini duzenli al dedi. Sabah erken aliyorum ozellikle en az yarim saat 45 dk geciriyorm ilac tam emilimini yapsin diye.

Demek hormonlar tum dengeyi bozuyo. Bi iniyo bir cikiyo. Ogluma hamileyken de ilac kullaniyordum ben ama o zaman 25 ya da 50 mcg di. Simdi 100 ve 150 lik verdi. Insallah benimki de normal sinirlara duser insanin morali bozuluyo

Ben gidiyorum ama en son gittiğimde 8 haftaliktik, ikili test için birşey demedi.
Karindan muayene oldum

Ben 5 dusuk yaşadığım icin perinatolojiye devam ediyorum. En son 7 +4 Temmuz gittim. 12. Haftada ikili test icin çağırdı. Karindan bakıyorlar.

Bu arada gebelikte Tsh 2.5 civarında olmalıymış. Benim öncesinde sorun yoktu ama gebelikle birlikte 3.36 ya yukseldi 25 mg ile başladık biz de

Neden ölçüm yapilamadi canim

Sana da gecmis olsun cnm.. ilaclar onemliymis zaten hormon az calistigi icin mutlaka disaridan almak sartmis..bi dengede dursa keske..
Sağol canım aynen çok önemli ilaçlar denge de durmuyor ya yükseliyor ya düşüyor çok takmamak gerek ilaçları aldıktan sonra önemli bişey değil

Ölçüm yapılamamasının bir sebebi var mı? İlk defa duyduğum için merak ettim

Stres olma canım,inşallah normale döner,bende sabah erkenden aynı saatllerde alıyorum,banada demişlerdi yükselecek kontrolleri ihmal etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…