2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Kızlar emzirmeyi o kadar çok seviyodum ki ama çok yoruldum artık kafam çok karışık. Herkes bambaşka konuşup kafamı karıştırıyor. Yok gece beslenmesini kes, yok 1 yaşına geldi tamamen kes, yok gereksiz emmek istediğindr bişiler sür memene istemesin diye. Bence daha çok küçük memeyi tamamen bırakmasın tiksinmesin istiyorum. Gece 20 kere uyanmak istemiyorum artık yoruldum. Daha önce de yazmıştım bu bağımlılığı azaltmaya çalıştığımı ama istikrar olmayınca tekrar başa dönülüyor. Misal iki gece 5 kere uyandığında iki kere meme vermedim sonraki geceler daha az uyanıyorsa istedikçe veriyosam tekrar çok uyanmaya başlıyor. Bazen de çok ağlıyor dayanamayıp veriyorsam yine başa dönüyoruz. Nasıl yapacağız bu işi tamamen memeden kesmeden bilmiyorum. Siz de durumlar nasıl biraz birbirimize moral verelim.
Bide şunu soracağım. Bebeği meme emen ve ayrı odada uyuyan var mı? Bunun uykuya katkısı var mı sizce odayı ayırmak çözüm olurmu

Canim kafa karistiran cok bilmisler her zaman vardir. Bugun cuma diye ananemi aradim. Emmeye devam ediyormu dedi. Bende dedim emiyor daha vakti var.

Dedi ki ben ilk çocuğumda tecrubesizdim. Rahmetli buyuk babanne o zaman bildigimiz inek sütü verdiriyormuş. Evde sabah verip sonrada yanlarına şurup şişesinde alip tarlaya giderlermiş. Orda da süt bozulur diye önce onu veriyormuş. Tabi bebek süte alışmış zamanla meme istememeye baslayinca hemen kesmişler. Ananem 5 dogum yapmış. Hepsinin de yaş aralari az. Hepsi emdi diyor. 1.5 2 yasina kadar emzirdim. Yani nerdeyse 6 7 sene surekli emzirmiş.

Heleki suan bizler pandemi doneminde eski sartlara gore de rahat diyebilecegimiz bir donemde neden keselim emzirmeyi. Benim büyük kizim emmedi kendi birakti. Zaten yavrum belki hic süt alamadi bende daha sonra anladimki hiç sütüm yokmuş. Hic hastalıktan kurtulmadi yusra. Mama ile buyumesine ragmen ne cok kilolu oldu ne saglikli. Ve hâla uyumuyor 3.5 yasinda, hâla geceleri agliyor. O bebekken agladiginda ben onu sakinleştiremezdim. Zorla emzik tikip gogsume basardim. Emzirmeye benzer mi hiç?

Senin kokuna ihtiyaci olmasa, emmeye ihtiyaci olmasa zaten emmezdi. Şuan cok zor geliyor anliyorum. m b r odasini ayirdi ama birsey degismedi galiba. Yine de deneyebilirsin.

Şuan tam 1 yaş atak donemi, yurume calismalari, konuşma calismalari, dis dunyayi anlamlandirmaya calisiyorlar ve korkuyorlar. İnan bende gunduz kac kere emziriyorum bilmiyorum. Ve hâla canim yanıyor cogu zaman. Gecede en az 4 kez emiyor. Ben hep yeter ki emsin dedim ilk zamanlari hatirla nasil aşkla emzirdin. Cusse buyuse de onlar daha minicik bebek. Senin memen onun icin sadece süt kaynagi degil. En iyi arkadaşı, sakinlesecek tek yeri. Bana süt agaci diyor bizimkiler. Normalde oynarken bile eslem birden bana saldiriyor geldi süt agacin dimi diyorlar sutumuz de sadece besin kaynagi degil icinde tahmin edemeyecegimiz bilimim bile hâla arastirdigi icerikler var. En başta antikor. Sabret diyorum. Yaza gece beslenmesini sinirlandircam ama şuan degil. Yazik zaten çoğu sözden laftan anlayamiyorlar, bilinc tamamlanmadi henuz

Canım bende düşünüyorum bunu bi kaç zamandır . Ama özellikle benim bebeğimin gece sakinleştiğini tek yer memeyken kesmek ne kadar doğru olur bilmiyorum . Evet çok sık uyanmaya başladı evet çok yoruluyoruz uykumuzu alamıyoruz evet çok bilmişler her yerde var ... ama onların da bize ihtiyacı var oda ayırmak sanmıyorum bi işe yarasın hele ki şu bir yaş atağında Babasıyla bile oyalanmıyor gözü hep bende bizimkinin . Gündüz yanına yatınca bile gözünü açıp bakıyor koluma tutunuyor falan çok duygulanıyorum . Aijonun dediği gibi en azından yazı beklemelisin diyorum kendime az daha sabret diyorum . Sonra bu günleri özleyeceksin hatta memeden keserken kızımdan çok belki ben ağlarım

Ben yusra da hastalanmistim. Eslem kendi biraksa kahrolurum herhalde. 2 yaş hatta kışı gecirmeyi bekleyip 27 28 ayliga kadar emzirmeyi düşünüyorum. Umarimda emer. Evet zor. Hic kolay değil. Dün sabah yataktan kalkamadim. İkiside uyandi. Yusra eslemin besigine girdi o ara ben uyukluyordum. Bilincli bir sekilde iki kez anne dedi, halbuki 2. Çocuğum degil mi ama içim eridi hemen firladim yerimden..

Eklentiler

• Screenshot_20210226-224356.webp
    49,7 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_20210226-225123.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20210226-225141.webp
    47,2 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_20210226-224907.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_20210226-225007.webp
    76,6 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_20210226-225107.webp
    42,6 KB · Görüntüleme: 30
Şubatın 28 çektiğini unutup daha var yiaaaa diye doğum gününü salan , bir yaş atağında bebesiyle vazmı geçsem ki diye düşünen bir ana var burdaaaa çarşamba doğum günümüz yarın süsleme işini halletsem pazar biraz evi temizlesem pazartesi salı da ikramlık hazırlasam tamamdır ama pastayı sipariş etmedim Akşam çok zor olacak amaaa bizim kız huysuz oluyor o saatlerde uykusu geliyor iyice gündüz de kayınpeder çalışıyor Ay ne yapsam bilemedim .

Ben bir gün önce yapmıştım eger yetisemeyecek gibiysen gec yapsan nasil olur

Bizimki de işine gelince anne diyor ah kuzum bak şuan kucağımda emiyor . Hadi verme bakalım meme ne yapacak ... zor evet ama ne ben ne Selin memeyi bırakmaya hazır değiliz bence . Dişti ataktı fenayız bu aralar aman Ali Rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın

Ben bir gün önce yapmıştım eger yetisemeyecek gibiysen gec yapsan nasil olur
Canım ben yetişirim her türlü gözümü korkutan Selin’in huysuzluğu Bak bu akşam üstü 4 buçukta uyandı . Rutin herşey 7 de bi başlıyor 9 a kadar mızır mızır hiç bi şey tatmin etmiyor hanımı .

Bebişlerin bildigi tek sey emmek şuan. Biraz anlamalari lazım

Bizimde her aksam oyleydi artik gunduzde oyle ben hazirlandiysam sende hazirlanirsin zaten
Eslem bir sasirdi o aksam curcuna da pek ses etmedi ama sık sık emzirdim

Bebişlerin bildigi tek sey emmek şuan. Biraz anlamalari lazım
Benim kv de 6 ay emzirmiş . Ben lohusayken bi arkadaş geldi 1,5 yaşında falandır o zaman bebeği emziriyordu . Kv diyor ki ay bıraktırsana artık sanane dimi ? Kız da dedi 2 yaşına kadar emziricem en az . Nedir bu insanlardaki karışma akıl verme salça olma hiç anlamıyorum .

Bizimde her aksam oyleydi artik gunduzde oyle ben hazirlandiysam sende hazirlanirsin zaten
Eslem bir sasirdi o aksam curcuna da pek ses etmedi ama sık sık emzirdi
Kucağımdan inmez artık hayırlısı be olan yine hep analara pasta için bir hafta önceden sipariş verin demişlerdi . Yarın kesinleştirelim eşimle de vereyim siparişi bakalım yapabilecekler mi

Bence zayif menu canim. 2 cesit salata eklemesi fena olmazdi hamur isi bilmiyosanda hazir borek al a101inki cok guzel
Aman ugrasmicam cnm ne varsa yesinler onu :) bunlar bile canimin cikmasina yetti :) evimi temizleyeyim kendi bakimimimi yapayim oglumlami ilgileneyim bilemedim :) pasta yesinler yeter :) sozde kendime is cikarmayacaktim :) basit az şık olsun yeter diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…