- 27 Ağustos 2019
- 6.694
- 12.975
- 168
- 32
Havada tam hastalik havasi cnm maalesedKizlarin ikisininde burnu akiyor. Hastaligi bize mi sattiniz pinkkkkPinkpinkblue
Bana bu gece de uyku yok belli duble kahve lutfenHasatzamani yanina da trible huni
Canim kafa karistiran cok bilmisler her zaman vardir. Bugun cuma diye ananemi aradim. Emmeye devam ediyormu dedi. Bende dedim emiyor daha vakti var.
Dedi ki ben ilk çocuğumda tecrubesizdim. Rahmetli buyuk babanne o zaman bildigimiz inek sütü verdiriyormuş. Evde sabah verip sonrada yanlarına şurup şişesinde alip tarlaya giderlermiş. Orda da süt bozulur diye önce onu veriyormuş. Tabi bebek süte alışmış zamanla meme istememeye baslayinca hemen kesmişler. Ananem 5 dogum yapmış. Hepsinin de yaş aralari az. Hepsi emdi diyor. 1.5 2 yasina kadar emzirdim. Yani nerdeyse 6 7 sene surekli emzirmiş.
Heleki suan bizler pandemi doneminde eski sartlara gore de rahat diyebilecegimiz bir donemde neden keselim emzirmeyi. Benim büyük kizim emmedi kendi birakti. Zaten yavrum belki hic süt alamadi bende daha sonra anladimki hiç sütüm yokmuş. Hic hastalıktan kurtulmadi yusra. Mama ile buyumesine ragmen ne cok kilolu oldu ne saglikli. Ve hâla uyumuyor 3.5 yasinda, hâla geceleri agliyor. O bebekken agladiginda ben onu sakinleştiremezdim. Zorla emzik tikip gogsume basardim. Emzirmeye benzer mi hiç?
Senin kokuna ihtiyaci olmasa, emmeye ihtiyaci olmasa zaten emmezdi. Şuan cok zor geliyor anliyorum. @m b r odasini ayirdi ama birsey degismedi galiba. Yine de deneyebilirsin.
Şuan tam 1 yaş atak donemi, yurume calismalari, konuşma calismalari, dis dunyayi anlamlandirmaya calisiyorlar ve korkuyorlar. İnan bende gunduz kac kere emziriyorum bilmiyorum. Ve hâla canim yanıyor cogu zaman. Gecede en az 4 kez emiyor. Ben hep yeter ki emsin dedim ilk zamanlari hatirla nasil aşkla emzirdin. Cusse buyuse de onlar daha minicik bebek. Senin memen onun icin sadece süt kaynagi degil. En iyi arkadaşı, sakinlesecek tek yeri. Bana süt agaci diyor bizimkiler. Normalde oynarken bile eslem birden bana saldiriyor geldi süt agacin dimi diyorlarsutumuz de sadece besin kaynagi degil icinde tahmin edemeyecegimiz bilimim bile hâla arastirdigi icerikler var. En başta antikor. Sabret diyorum. Yaza gece beslenmesini sinirlandircam ama şuan degil. Yazik zaten çoğu sözden laftan anlayamiyorlar, bilinc tamamlanmadi henuz
Canım bende düşünüyorum bunu bi kaç zamandır . Ama özellikle benim bebeğimin gece sakinleştiğini tek yer memeyken kesmek ne kadar doğru olur bilmiyorum . Evet çok sık uyanmaya başladı evet çok yoruluyoruz uykumuzu alamıyoruz evet çok bilmişler her yerde var ... ama onların da bize ihtiyacı varoda ayırmak sanmıyorum bi işe yarasın hele ki şu bir yaş atağında Babasıyla bile oyalanmıyor gözü hep bende bizimkinin . Gündüz yanına yatınca bile gözünü açıp bakıyor koluma tutunuyor falan çok duygulanıyorum . Aijonun dediği gibi en azından yazı beklemelisin diyorum kendime az daha sabret diyorum . Sonra bu günleri özleyeceksin hatta memeden keserken kızımdan çok belki ben ağlarım
Sen daha iyi bilirsin canim .her turlu guzel olur zatenAman ugrasmicam cnm ne varsa yesinler onu :) bunlar bile canimin cikmasina yetti :) evimi temizleyeyim kendi bakimimimi yapayim oglumlami ilgileneyim bilemedim :) pasta yesinler yeter :) sozde kendime is cikarmayacaktim :) basit az şık olsun yeter diyorum :)
Gecmis olsun camim yaa satmadik vallaKizlarin ikisininde burnu akiyor. Hastaligi bize mi sattiniz pinkkkkPinkpinkblue
Bana bu gece de uyku yok belli duble kahve lutfenHasatzamani yanina da trible huni
Canim bizimkiler neredeyse emme konusunda ikiz kardesler gibiler biliyosun. Bem hala gece beslenmesini kesemedim. 2farkli dr ile gorustum gece beslenmesinin bir faydasinin olmadigini kesersrm uykuya dusecegini soyledi. Ama ben biliyorumki benim bebegim acligini gidermek icin emmek istemiyor tamamen duygusal ten temasi anme kokusu vs. 2.ve son bebegim herseyin tadini cikarmak istiyorum emme isinin tadi degil b.ku cikti o derece 20 defa emdigini biliyorum yani otesi varmi bilmiyorum. Gece beslenmesini kessem gece nasil sakinlesecek o kdar yiprandimki yinede o sureci goze alamiyorum. Yakasi acik bisey giysem tisil tisil geliyo heyecanli heyecanli cikarmaya calisiyo hep acik dursa gelip gidip 2firt cekse dunyaninn en mutlu bebegi olir heralde. Kizim tek meme emiyordu hep doya doya kana kana emzirmek icimde kalmisti o acigi fazlasiyla kapattik bence oglusumlaKızlar emzirmeyi o kadar çok seviyodum ki ama çok yoruldum artık kafam çok karışık. Herkes bambaşka konuşup kafamı karıştırıyor. Yok gece beslenmesini kes, yok 1 yaşına geldi tamamen kes, yok gereksiz emmek istediğindr bişiler sür memene istemesin diye. Bence daha çok küçük memeyi tamamen bırakmasın tiksinmesin istiyorum. Gece 20 kere uyanmak istemiyorum artık yoruldum. Daha önce de yazmıştım bu bağımlılığı azaltmaya çalıştığımı ama istikrar olmayınca tekrar başa dönülüyor. Misal iki gece 5 kere uyandığında iki kere meme vermedim sonraki geceler daha az uyanıyorsa istedikçe veriyosam tekrar çok uyanmaya başlıyor. Bazen de çok ağlıyor dayanamayıp veriyorsam yine başa dönüyoruz. Nasıl yapacağız bu işi tamamen memeden kesmeden bilmiyorum. Siz de durumlar nasıl biraz birbirimize moral verelim.
Bide şunu soracağım. Bebeği meme emen ve ayrı odada uyuyan var mı? Bunun uykuya katkısı var mı sizce odayı ayırmak çözüm olurmu
Cok zor uzucu dunusCanım bende düşünüyorum bunu bi kaç zamandır . Ama özellikle benim bebeğimin gece sakinleştiğini tek yer memeyken kesmek ne kadar doğru olur bilmiyorum . Evet çok sık uyanmaya başladı evet çok yoruluyoruz uykumuzu alamıyoruz evet çok bilmişler her yerde var ... ama onların da bize ihtiyacı varoda ayırmak sanmıyorum bi işe yarasın hele ki şu bir yaş atağında Babasıyla bile oyalanmıyor gözü hep bende bizimkinin . Gündüz yanına yatınca bile gözünü açıp bakıyor koluma tutunuyor falan çok duygulanıyorum . Aijonun dediği gibi en azından yazı beklemelisin diyorum kendime az daha sabret diyorum . Sonra bu günleri özleyeceksin hatta memeden keserken kızımdan çok belki ben ağlarım
Bende yazım düşünüyorum geceyi duzene sokmayı. Çünkü uyku durumunu yaza duzene sokmam lazim ikisininde. Bu sayfayi takibe al mutlaka cok iyi motive ediyorHarikasınız kızlar aradığım motivasyon bu
Benim de niyetim kendini biraz ifade etmeye başlayana kadar gece beslenmesi de dahil kesmemek. Belki o zamana kadar kendi keser (inanmam) şuan 1.5 yaşı hedef koydum kendime en az süre olarak inş sıkıntısz tamamlarız
Olsun iyi olsunlarda geç yap. Hastalik cok zor. Butun gece tikanip tikanip bagirdi eslemGecmis olsun camim yaa satmadik valla. Simdide cinar hasta uyuyamiyor (hasta olmasa bilirsin pasami misil misil misildardi ) ayy nasil tikandi yavrum su saatte burun aspire ettim yinede rahatlayamadi miril miril burnu akiyor benumndigum gunu saglam adimlarla iptale dogru surukleniyo
Beniimkide oyle cnm yazik yaa ne kdar kotu hic rahat degilOlsun iyi olsunlarda geç yap. Hastalik cok zor. Butun gece tikanip tikanip bagirdi eslemikiside sümüklü böcük. İnsallah doktorsuz geçiririz
Şimdi uyaniklar. Yatirinca sirayla baslarlar yine bağırmayaBeniimkide oyle cnm yazik yaa ne kdar kotu hic rahat degil
Allah kolaylik versim ajo. Benimde ev supurme gunum yemekte yok makine bosalcak salonu temizleyecektim ayriyeten nasil yapicam bakalim.Şimdi uyaniklar. Yatirinca sirayla baslarlar yine bağırmayabugun şansa yemeğimde yok evide süpürüp toparlamam lazim, eşimde işe gitti ben 3 5 kahve içerim bugün
Geçmiş olsun canlar nasıl kuzular iyiler miAllah kolaylik versim ajo. Benimde ev supurme gunum yemekte yok makine bosalcak salonu temizleyecektim ayriyeten nasil yapicam bakalim.
Geçmiş olsun canım benim, inşallah toplarlar hemen üzülmeGecmis olsun camim yaa satmadik valla. Simdide cinar hasta uyuyamiyor (hasta olmasa bilirsin pasami misil misil misildardi ) ayy nasil tikandi yavrum su saatte burun aspire ettim yinede rahatlayamadi miril miril burnu akiyor benumndigum gunu saglam adimlarla iptale dogru surukleniyo
Sagol cnm. Defne daha iyi ama bu gece cinarla ugrastim tikanip durdu burnu akiyor ateslenmez insallahGeçmiş olsun canlar nasıl kuzular iyiler mi
Insallah canim sagolGeçmiş olsun canım benim, inşallah toplarlar hemen üzülme
Uyurken de yiyemiyorum zaten sese kaldırıyor kafayı hemenAbur cubiru oyle yapiyorum gecen uyumustu evde kek vardi yiyeyim dedim kekin ambalaj sesini duyup kalkti eh eh diyip istiyordu :)
Geçmiş olsun canım zorlama sonra yaparsın olmazsa.Benim de korktuğum kız okuldan hastalık getirse naparız konusuydu.Bizimki de pztesi salı başlıyor bakalım hayırlısıGecmis olsun camim yaa satmadik valla. Simdide cinar hasta uyuyamiyor (hasta olmasa bilirsin pasami misil misil misildardi ) ayy nasil tikandi yavrum su saatte burun aspire ettim yinede rahatlayamadi miril miril burnu akiyor benumndigum gunu saglam adimlarla iptale dogru surukleniyo
Benimde kız emmedi ya içimde kalmıştı.Oğlanı emzirenildiğim kadar emziricem.Bu aralar iyice düştü benimki de gece en fazla iki kere emerdi.Şimdi sadece memede uyuyor başka türlü uyumuyor.Uyutabilen bir ben varım ihale arada eşimde kalıyordu o da bittiCanim bizimkiler neredeyse emme konusunda ikiz kardesler gibiler biliyosun. Bem hala gece beslenmesini kesemedim. 2farkli dr ile gorustum gece beslenmesinin bir faydasinin olmadigini kesersrm uykuya dusecegini soyledi. Ama ben biliyorumki benim bebegim acligini gidermek icin emmek istemiyor tamamen duygusal ten temasi anme kokusu vs. 2.ve son bebegim herseyin tadini cikarmak istiyorum emme isinin tadi degil b.ku cikti o derece 20 defa emdigini biliyorum yani otesi varmi bilmiyorum. Gece beslenmesini kessem gece nasil sakinlesecek o kdar yiprandimki yinede o sureci goze alamiyorum. Yakasi acik bisey giysem tisil tisil geliyo heyecanli heyecanli cikarmaya calisiyo hep acik dursa gelip gidip 2firt cekse dunyaninn en mutlu bebegi olir heralde. Kizim tek meme emiyordu hep doya doya kana kana emzirmek icimde kalmisti o acigi fazlasiyla kapattik bence oglusumla.persembe gunu dogum gunu 1yasindan sonra gece beslenmesini kesicem demistim bakalim napicam gozum kesmiyo kiyamiyorum ama belkide ona ve kendime iyilik olucak . Asla tamamen kesme taraftari degilim. Hele bu pamdemide aklimdan bile gecmez... kizimda tek meme ve biberomda kullanmamiza ragmen uzun sure emzirdim 28 aylikti biraktigimizda ve asla mememe abuk sabuk seyler surmedim en sevdigi en guvendigi seyden sogutmadim cok cok zir oldu ve uzun surdu anlattim artik buyudun memede sut bitti vs dedim anme noluy anne noluy derdi icim sizlardi ve ben cok uzulerek kesmistim sutum kesilmedi cinara hamile kaldigimda bile hala sutum vardi siktikca akiyordu . Esiminn ailesi denk gelirsek eahg puuu dio birak memeyi diyo sinir oluyorum gecenn biri meme kaka diodu sensin kaka dedim meme cici gel oglum dedim . Emzirsemde emzirmesimde herkese dert oluyor bu konu enn koylusunden enn elitine kadar bu boyle canim malesef ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?