- 27 Ağustos 2019
- 6.694
- 12.975
- 168
- 32
Benim normal olacagi icin her an ne zaman gelir bilemem bende :) subat ortasindan sonra beklicem kismetse ama 40 doldugunda 29 a denk geliyor :)Ya benimde tup bebek ve ikizler. Bu tarihten once dunyaya gelecekler oyle gorunce yazmak istedim☺
Yaaa yerimm seniKuzum benim cinsiyet henüz belli olmadı. 2li testin sonucu bugün çıkacak su an hastanedeyim. Sıra bekliyorum. Bulantı durumu hiç olmadi. Bir kez bile istifra etmedim cok şükür. Yanlız 3 kilo aldım şimdiye kadar. Gerçi 1.5 kilo tedavi sırasındaydı ama olsun. Senin nasıl gidiyor
Kizimda gaz yasadik ama cok surmedi neyseki. Umarım bu bebelerin hepsi gazsiz olurBenim de oğlum çok gazlıydı.
Doktor cinsiyete kız deyince ilk aklıma gelenlerden biri belki bunun gazı olmaz oldu
Napalım herkes bir umuda tutunacak :)
Hastalık olmasın, gaz gelip geçici.
Ama biraz yıkıcı
benim de aynı akşamları 5 aylık hamile gibiyim, gündüzleri dümdüzYa bende hala hissedemiyorum hele sabah karnım nerdyse eskisi gibi oldgu için hamile oldgunu bile anlamıyorum.Allahtan akşam biraz daha belirginleşiyor.geçen salı gittim doktora ama içim içimi yiyosiz nasıl evet ya hamileyim diyebiliyosunuz bebeği hissedemeyen arkadaşlarr
ayniii benbenim de aynı akşamları 5 aylık hamile gibiyim, gündüzleri dümdüz
Merhaba ben yaklaşık 2 aydır araştırdım sadece bir model kullanışlı geldi şikayette yok travel sistem ama kol iki yönlü çoğu markada oturma ünitesi değişen bana kullanışsız geldi yolda giderken bebek içindeyken bana yada diğer yöne çevirmem zor geldi kolun iki tarafa döner olanını tercih ettim sizde inceleyin derim malloff avm civilimde indirimde 2000 aldımKizlae bebek arabasi baktnizmi yada tavsiye edebilecegniz bir model varmi
Aldim ben cnm 6 tane 3 yenidogan 3 tanede 3 6 ay arasi banada kullanisli oluyor baya dediler.sonucta kiyafet icine giydiricem renk onemli degil dedimKızlar slm e bebekte çıtçıtlı badilerde kampanya varmış 6.90tl ve 5al 4öde imiş ben baktım sadece renkler düz olduğu için kararsız kaldım penyesi çok güzelmiş öyle diyorlar fikir olsun
İyi düşün iyi olsun.
Şimdiden korkutmayalım kendimizi.
Hem gazlı bebek de öldürmüyor yani, ayaktayız yaşıyoruz hala
Merhabalar çok sevindim adınıza hayırlı olsun :) Annem bana 40 yaşında hamile kalmış 41 yaşındayken dünyaya gelmişim 6 kardeşiz abimle aramda 11 ablamla aramda 13 yaş var diğer ablalarım daha büyükler :) kızınız el bebek gül bebek bakacaktır kardeşine çok da güzel anlaşırlar yaşları büyüdükçe inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınızHerkese merhabalar kısaca kendimden bahs edeyim 11 yaşında aşılama ile olan bir kızım var ikinci çocuk hiç düşünmemiştik zaten de olmuyordu yıllardır yani unumuzu eleyip eleğimizi asmıştık tam 40. Yaş günüme bir hafta kala 5 günlük gecikmem nedeniyle yaptığım idrar testi pozitif çıkınca şokkk olduk resmen doktora gittik dün itibariyle keseyi gördük şükür ama çok büyük endişelerim var yaşımın annelik için ileri bir yaş olması kızımla doğacak bebek arasında yaş farkı olması her şeyi unuttum sanki heyecanlıyım telaşıyım kızımda hamileliğim hep sorunlu geçti şükür sağlıkla kucağımıza aldık dilerim bu bebişi de sağlıkla kucağımıza alırız Allah hepimize çok güzel bir hamilelik nasip etsin amin SAT 7 Ağustos ama geç döllenme sanırım keseyi daha dün görebildik son bir senedir düzensizlik vardı zaten tahimini Doğum tarihi 13 Mayıs İstanbul öğretmenim
Değil canim malı kiymetli benim kiz kardesimde oyledir 12 yasinda karakter meselesi :)aşırı pahalı kıyafetler mi cok merak ettim
Hahaha iyi demissin :)Bende amcalarina dedim arabayi biriniz pusetleri biriniz alicaksiniz diyemalum 3cuz oldugu icin destek sart herkese yaptim yillarca Ben 12yilsonra yegenleri gelio yapsin herkes ama dimi
Haklisin canim kuzenim verir ben zaten simdiden almaya basladim bile biseyler dayanamiyoruz :)Basit dersinki emanet bisey olur falan sagol dersin kuzenim Geri istemio kullanir atarim dersin bunda kirilacak bisey yok hem esya verecek hem Geri istiycek diken ustundemi oturcaz bencede alma
Ben arkadasimdan kardeslerimden eltimden alicam sonucta ilkaylar cocuklar surekli buyuyor ve cogul gebelik surekli bir ust degistirme olacak istedigim seyleride alicam mesela hayvan figurlu tulumlar varya kulakli vs bayiliyorum onlara alicam mesela olanlar varken bosuna ayni seylere para vermektense baska birseylerini alirim diye dusunuyorum
Ben bazsn birşeyler hissediyorum ama bebek mi emin olamıyorum.Kizlarr bebeklerin hareketini hissedeniniz varmi? Kacinci haftada hissettiniz?
Merhabalar,
Çok giremeyenlerdenim ben de. Cinsiyet öğrenmeyen bir avuç gebe kalmışızBu pazar randevum var, ultrason teknisyeni ordaysa ben de baktırayım artık diyorum :)
Önceki gebeliğimde Palmer's Kakao yağlı krem kullanmıştım, bir de yine palmer's çatlaklar için losyon. Hiç çatlamadım. Şimdi de aynılarına başladım o yüzden.
2017 mart annesiyim aynı zamanda. Kızımın çoğu eşyasını saklamıştık o yüzden pek alışverişim olmayacak gibi:) İlk birkaç ay uzun kollu ve kısa kollu çıtçıtlılar ve ayaklı zıbınlar çok işimi gördü. Sonra boyu sürekli uzadığı için ayaksız zıbınlarla daha rahat ettim. Ben de doğar doğmaz ikinci el giydirdim, arada canımın çektiğini satın da aldım ama nasıl olsa hızlı büyüdüklerinden sonrasında bol bol yeni şeyler aldık. Yani aklınızda kalmasın hevesleniyorum yeni şeyler alasım var diye düşünmeyin, bool bol gidericeksiniz o hevesi :))
İkinci gebeliğim olduğu için sanırım 10. haftadan beri ara ara hissediyorum bebişi. 1-2 gündür şiddeti arttı ama hala daha ilerde hissedeceklerimizin onda biri değil tabi :)
Bir arkadaş bebek arabası için kolu öne arkaya çevrilenleri tavsiye etmiş, katılıyorum. Bebeğin kilosu arttıkça koltuğu kaldırıp çevirmek zorlaşacak. Biz bilmeden tesadüfen kolu çevrilenlerden aldık ama çok memnun kaldık. Kızım 30 aylık, hala daha güneş ve rüzgarın yönüne göre yolda giderken yön değiştiriyoruz kolayca.
Bende de kasık ağrıları başladı, geçen gece uykumdan uyandım 10 sn hareket edemedim, uygulamada 2. trimester için normal yazıyor, rahim büyüdüğü için bağları uzuyormuş, hareket ederken kasılıyormuş onlar da.
Bu arada ilk gebelikte ilk 4 ay hiç kilo almamıştım, toplamda 11le bitirmiştim. Şimdiiden 5 kilo adım, doktorum normal 2. gebelikte böyle olması dedi, ama hala 12 kilo al toplamda dikkat et dedi, nasıl olcaksaHaftada yarım kilo almam lazımmış
Az girince konular birikti, çok konuştum
Kolaylıklar herkese, balayılarınız başlasın tez zamanda
Bebimkide senin dedigin gibi.iyi diyor bakmiyor.Kızlar selam,
Bugün farklı bir forumda okudum da sizlere danışmak istedim. Bazı doktorlar her kontrolde kilo takibi, tansiyon ölçümü, ultrasonda da incelerken kolları, bacakları vs diye ayrıntılı bir şekilde anneye babaya gösteriyormuş.
Benim doktorum bunların hiç birini yapmıyor. Yalnızca ultrasonda bakıp herhangi bir problem yok diyor. Ben sormadan herhangi bir şey söylemiyor.
Sizce doktorumu değiştirmeli miyim? Sizlerin özel hastanedeki muayene deneyimlerini öğrenmek isterim.
Erkek bebek gazlı olur doğru, ama bebeğe ve dikkat etmene göre değişiyor. Erkek bebeğin alt değiştirmesi daha rahat, tuvalet eğitimi daha rahat şöyleki; tuvalet eğitimindeyken rahatlıkla dışarı çıkabiliyorsun ben pet bardakla gezerdim umumi yerlerde pet bardağa yaptırır wcye döker çöpe atardım. Kolaylıktı. Kızda zor oluyor. Kız çocuğuyla sessiz sakin evcilik oynarken, erkek çocuğu sırtından inmicek :) yani ikisininde kolaylığı zorluğu var. İkiside baştacı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?