Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Yani memedeyken ağlıyor.mama aldıktan sonra ağlamıyorsa, bunun ayrımını bu şekilde olur.ki sen de 3.anneligin ,gayet iyi ayrımını yaparsın,sayısal değerlere bakıp,anneliğini sorgulayamaz.
Sana tavsiyem,süt uretimi Prolaktin hormonuyla ilgilidir,o da gece salgilanir.gece mama vermemeye calis,gece emzir ki beyine mesaj gitsin .vücudunun ihtiyacı var üret der devamlı.4/5 saat uyumasına izin verme. Doğum kilosunun 2 katına ulaşınca gece emzirmesini kesebilirsn der uzmanlar.

bizimki de 2735 kg 49 cm doğdu 3900 kg 56 cm olmuş bir ayda bizim doktorumuz doymuyorsa ağlatma aç bırakma ki sarılık olmasın dedi hatta bizim kız bazen abartıyor fazla kaçırıyor sonra da kusuyor dedim kussun bişey olmaz doysun da dedi.. ayrıca merak ettim hemşire hanım mamayla ya da memeyle beslendiğinden emin olsa nolacaktı öyle bir kriter de yok ki kilo aldı mı aldı demek ki sağlıklı hasta çocuk mama da yese kilo almazmış... ay ne saçma bi dünya ya herkes de her şeyin profesörü

Kızım 2660 gr doğdu şuan 40 günlük mama iki kez veriyordum sabah akşam şuan 3-5 gündür mama yemek istemiyor çıkarıyor aynı mama . Doktor mamayı beğenmiyordur değiştir dedi . Ne yapmam lazım mama mı değiştireyim ? bi meme bi mama verip az bişey kandırıyordum artık ona da kanmıyor

Gece hic mama almiyor sadece emiyor mamayi gunduz 4 veya 5 defa 30 cc veriyorum eger disari cikarsak 6 defayi buluyor genelde firsat buldukca bebek istedikce emziriyorum

Emin olsaydi egosu tatmin olucakti sanirsam

Emin olsaydi egosu tatmin olucakti sanirsam

Bak eds bu.
Canim ben 3 gun sutumu sagip biberonla verdim. Sarilik azalsin diye. Bana da doktor kesinlikle biberon verme siringayla ver dedi. Siringayla mümkün degil almiyo ama emmeyi seviyo bebegim. Sonra da her emzirmeden sonra sagip, boruyla memede vermeye calistim. Gerci sonra sutum artti galiba. Artik daha uzun emiyo, o yuzdem simdi vermiyorum.

Medikal markete gidip 5 numarali emzirme sondasi aldık biz. Tek kullanimlik oluyomus. Çokça aldik. Bi ucunu sute koyuyodum, diger ucunu memeye yapistirip, memeyle birlikte bebege veriyodum. Memeden ceker gibi borudan cekiyodu. Biberona gore cok yavas cekiyo bu arada.

Bana doktor gunde 20-40 gr arasi almasi normal demisti bu arada. Dogduktan 10. Gunde dogum kilosuna geri geldi. 1 aylik kontrole gittigimizde de 400-800 gr arasi bi kilo artisi olmali bu durumda.
İlk kizim saat basi emerdi ve cok uzun surerdi emmesi. O ilk 1 ayda bir kilodan biraz fazla almisti ama

İlk çocuğun değil ki... anlarsın aç kaldığını. Benim ikinci çocuğum, ilkinde hiç mama vermedim ama bu doymuyor. Günde iki defa 60şar cc mama veriyorum. 90 olduğu da oluyor. Bebeğimin neye ihtiyacı olduğunu ben bilebilirim. Evet inat edip emzirebilirim mama vermeden ama evde bir çocuğum daha var ve onun da bana ihtiyacı var. Üstelik memelerin dolması için fırsat yaratmak gerek. Bu da mama verilen öğünler sayesinde oluyor.
Hemşireye neden söyledin ki? Dün doktor kontrolümüz vardı ben söylemedim hiç içim rahat çünkü. Elimden geldiğince bol bol emziriyorum, memeler boşken hala açlıktan ağlıyorsa mama veriyorum.
Boş yere sinirlerini bozmuşsun.

Vücudunda ve yuzunde emzirdikten sonra kırmızı benekler cikiyor,
Anne sütünden geçen hormonlardan oluyor sanırım. Oğlumun yüzü şuan full sivilceli. Büyük kızımda olmuştu, çok telaş olmuş doktora götürmüştüm. Doktor sütün yağlıymış ve bebeğe yaramış ondan olur demişti. 1 ay kadar sonra geçmişti

İnşallah bir sorun olmaz içinizi ferah tutun. Benim oğlumda da vardı tek böbrekte ve biraz fazla genişlemişti. Ama doğum sonrası 3. gün ultrason çekildi ve genisligin azaldığını gördük doktor sadece takip önerdi. İnşallah sizin bebiş de bı doğsun çişini yapsın geriler inşallah üzmeyin kendinizi

Saginca az süt çıkabiliyor bebek daha çok emer sütü emin olun. Ben de sagihoruz az çıkıyor sonra sikiyorum göğsümü hala süt var. Sagdiginiz sütun 2 katı genelde bebeğin emdiği sütmüş. Siz bildiğiniz gibi devam edin hemşire saçmalamış

Bende alayim bari

Kızlar biz 2 aylik aşısı vurulcaz kalpol vermelimiyim acaba çok celiskide kaldm
Ben oğluma aşıya gitmeden önce 1 çay kaşıgından biraz az. Vermiştim bu sefer kızıma vermedim pazartesi vurulduk hem sol kol hemde 2 bacaktan hemşire hanım. Ateşlenirse 6 yada 8 saat arayla 1 çay kaşıgı ver dedi ateşlenmedi ama sürekli takip ettim gece falan . 2 ay aşısına gelirken hemşire hanım tetkikler istemişti kalça boyun ve kafa ultrasyonunu birde göz onlarıda yaptırdım. Sonuçları çocuk doktoruma gösterememiştim. Çünkü ultrasyonu. Ek binada yaptırmıştık hemşire hanım sağlık ocağı doktoruma yönlendirdi sonuçları doktor hanım değerlendirdi

Merhaba herkese bebeğine anason yada rezene veren arkadaşlar her seferinde taze mi demliyorsunuz yoksa sabahtan demleyip gün içinde onu mu veriyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…