Burda 6 kiloları falan görünce öyle geldi. Gerçi bizim hemşire de gelişimi güzel dedi. 3 kg doğmuştu ayda 1 kg almış. Persentil cetveli ne göre boyu güzel kilosu biraz az gösteriyor.Biz de bugün olduk 2 aylık aşımızı. Oğluşum 5100 gr olmuş 59cm. Ebe çok iyi dedi. Bebişlerimizin gelişimi aynı. Boyu ve kilosu üst sınırda önde gidiyor dedi. Minnoş değil bence.
Bana hemşire hem boyu hem kilosu çok iyi dedi. Mama alan ile anne sütü alan bebek arasında fark var. Benimki sadece anne sütü alıyor. Önemli olan sağlıkları tabiki.Burda 6 kiloları falan görünce öyle geldi. Gerçi bizim hemşire de gelişimi güzel dedi. 3 kg doğmuştu ayda 1 kg almış. Persentil cetveli ne göre boyu güzel kilosu biraz az gösteriyor.
Benimki de sadece anne sütü alıyor tabiki önce sağlık. Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat nasip etsin inşallah bir ömür.Bana hemşire hem boyu hem kilosu çok iyi dedi. Mama alan ile anne sütü alan bebek arasında fark var. Benimki sadece anne sütü alıyor. Önemli olan sağlıkları tabiki.
Ya canım benimde göğüslerim mastit oldu sanırım.Emme suresi kisaldi cunku ceneleri guclendi daha cabuk cekiyor doyuyor .az kaldi ek gida donemi de yaklasiyor ama memeler terb iye oldu artik bebegin istegine gore uretiliyor sut.benimde ilk baslarda hepmastit oldu kiz bitirmiyo sutu diye simdi olmuyor.kilo alimi kaka cis iyiyse yetiyordur..
Benim doktorum prof onun tavsiyesini soyliyim ben de ertesi gun ise yaradi. Havluyu sicak suya sokup goguslerinin ustune koy bu sirada havlu ustunden yumruk seklinde yapılan meme masajini yap sonra da havluyu soguk suya sokup koy. Gunde birkaç kez yap bunu ben dort bes saatte bir yapmistim ve ertesi gun acildi. Bir de mastit olan gogsunu, bebegin koltukaltindan dogru emdigi sekilde emzir bu da iyi geldi bana.Ya canım benimde göğüslerim mastit oldu sanırım.Kolumun altında kısımlarda top top sertlik ler var ve ağrıyor. Kimi sıcak havluyla masaj yap diyor kimi buz koy diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Sen nasıl geçirdin. Nasıl geçer fikri olan var mi
Çok sağ ol cevabın için hemen deneyeceğim. İnşallah bian önce geçer çok zormuş.Benim doktorum prof onun tavsiyesini soyliyim ben de ertesi gun ise yaradi. Havluyu sicak suya sokup goguslerinin ustune koy bu sirada havlu ustunden yumruk seklinde yapılan meme masajini yap sonra da havluyu soguk suya sokup koy. Gunde birkaç kez yap bunu ben dort bes saatte bir yapmistim ve ertesi gun acildi. Bir de mastit olan gogsunu, bebegin koltukaltindan dogru emdigi sekilde emzir bu da iyi geldi bana.
Kızlar göğüs kalkanları da sütü engelliyormus..
bize.dr demedi bisey cnm 45 gunlukken cekildi okadar.Kalça ultrasyonuna biz 45 günlükken çektirdik bir daha gerekiyor mu?
İlik.dus al. cnm banyoda masaj yap.elinle dagitmaya calis .meme.deki.sutu bitiremiyorsa sag memende kalmasin.bide bende ateste yapmisti parol aliyordum.gecmis.olsun surekli oluyorsa dr muhakkak git.Ya canım benimde göğüslerim mastit oldu sanırım.Kolumun altında kısımlarda top top sertlik ler var ve ağrıyor. Kimi sıcak havluyla masaj yap diyor kimi buz koy diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Sen nasıl geçirdin. Nasıl geçer fikri olan var mi
Benimkide 2 ayda 5 kilo.59.cm.di.normal dedi dr sagliklari yerinde olsunda gerisi boş gercekten.Burda 6 kiloları falan görünce öyle geldi. Gerçi bizim hemşire de gelişimi güzel dedi. 3 kg doğmuştu ayda 1 kg almış. Persentil cetveli ne göre boyu güzel kilosu biraz az gösteriyor.
Maşallah güzel kilo almış. Ben de öyle yapmaya çalışıyorum ama tam saat tutamıyorum biraz ağlayınca hemen emzirmeye çalışıyorumBir memeyi emdir 15 20 dk sonra 2 Saat geçsin diğer memeyi 2 saat geçince diğeri gem 4 saat geçmiş oluyor bir memeden sonra benim kız böyle büyüyor 2 buçuk aylık dün asi için gitmistik 6 buçuk kilo olmuş
artık saat tütmuyorum bende kendi acıkınca veriyorum.Maşallah güzel kilo almış. Ben de öyle yapmaya çalışıyorum ama tam saat tutamıyorum biraz ağlayınca hemen emzirmeye çalışıyorum
Kuzular bende doymadığını düşündüm, binada çok huysuz ve yarım saatte bir meme istedi hep. Göğüslerim de söndü biraz. Sütümü sağıp biberonla verdim aralarda. Hem ne kadar sütüm çıkıyor görmüş oldum hem bu şekilde bebek tam doydu sanki. Sütüm yarıya kadar azalmış gerçekten. Meğerse yalnız kaldım bebekle, dinlenemedim için süt nerdeyse kesildi. Ev işini yemek yapmayi bi kenara bıraktım. Oğlum uyudu mu ben de yattım. Uyumasam da dinlendim. Biraz çoğaldı sütüm. Dinlenmemiz şart yani.Canım benim de göğüslerim eskisi kadar dolup sertleşmiyor. Bebeğimi 3 saatte bir emziriyorum bu zamana kadar kilo alımı gayet iyiyidi. 2 ayın bitmesiyle emme süresi baya kısaldı ve hiç açlıktan ağlamıyor ama benimde aklımda bu soru var acaba doyuyor mu diye
Yayladayiz burdan merkeze 1 saat gidemiyorum o yüzden şimdi doktora. Evime geçince gideceğim inşallah. Banyoda masaj yapayım bi inşallah geçer. Çok sağ olİlik.dus al. cnm banyoda masaj yap.elinle dagitmaya calis .meme.deki.sutu bitiremiyorsa sag memende kalmasin.bide bende ateste yapmisti parol aliyordum.gecmis.olsun surekli oluyorsa dr muhakkak git.
Evet canım uyumayınca benimde göğüslerim dolmuyor. Dinlenmeden olmuyor malesef.Kuzular bende doymadığını düşündüm, binada çok huysuz ve yarım saatte bir meme istedi hep. Göğüslerim de söndü biraz. Sütümü sağıp biberonla verdim aralarda. Hem ne kadar sütüm çıkıyor görmüş oldum hem bu şekilde bebek tam doydu sanki. Sütüm yarıya kadar azalmış gerçekten. Meğerse yalnız kaldım bebekle, dinlenemedim için süt nerdeyse kesildi. Ev işini yemek yapmayi bi kenara bıraktım. Oğlum uyudu mu ben de yattım. Uyumasam da dinlendim. Biraz çoğaldı sütüm. Dinlenmemiz şart yani.
Bi göğsümdeki çok fazla ve sert. Antibiyotiksiz geçmeyecek gibi. Çok kötü zamana denk geldi. Yazılanları deneyeceğim inşallah geçer. Çok zormuş gerçekten.Iki memem de oldu o kadar ağrılı oldu ki antibiyotik kullandim erkenden arkadaşların dediğini yaparsan cabuk atlatırsın inşallah bide duşta tarakla tara memeni oda iyi geliyor
Bizde aşılarımizi bugün oldun yıktı ortalığı benim kızım smdide ateşi çıkar mı diye sürekli basindayim ateş çıkarsa nekadar zaman içinde çıkar ? Ateş huzursuzluğu nekadar sürer ?Gunaydin bugun 2 aylik olduk cıslar vardı az once yaptirdik.boyu 61 cm olmus kilosu 5550 gecen aydan bu yana 750 gr almis bana az geldi ustelik mama takviyeli gidiyorum daha fazla almasi lazimdi hemsire normal diyor 500 gr ve uzerine ama normali ayda 1 kilo meme +takviye mama alan bebegin daha fazla kilo almasi gerekmez mi? 3910 dogan bir bebek icin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?