Kizlar Turkiye deki hastane veya doktorlara bin kez sukredin ..3gundur bas agrisi kusma dan halsiz kaldim en son care hastaneye gittik.Kaydolmak icin 1saat .Muayene olmak icin 4 saat.muayeneden sonra dr gelmesi 5saat.Min bekleme suresi 10saatms.Neyse mecbur bekledik hamilelik olunca biraz one aldirdik aksam 8de muane icin girdik.gece 2ye kadar dr bekledik serum taktilar.Bulanti agri kesici verdiler.Sonra gece 4e kadar tahlil ve dr bekledik Dr sezeryana gitmis..Kansizlik ve su cok azalmis . En sonunda sabah oluyordu esim ise gidecekti 6da .Hemsirelere soyledik dr beklemicez cok iyiyim beni cikarin dedim.oylece ciktik hastaden.Ve onumuzde 78 80kisi muane icin bekliyo ..Hasta cocuklar bi odada 2 3saat tedavi oomayi beklio .Rezillikkk.Gurban olayim vataanima .gerci bizim hastanelerin oncelikli hastalari suriyeliler de. Neyse...
tetonoz aşısı bende dozlarım hepsi tamam hiçbir yan etki olmadı dr danışmadan vurdurmayın derim.özellikle riskli gebelikler danışsın. ama tetonoz tek doğumdaki aletlerle ilgili değil mesala geçen gün benim elime iğne battı paslı değildi ama olabilirdi yada elinizi bir tel kesebilir ne biliyim karar size ve dr kalmış.
Sonuna kadar katılıyorum
Ben de tamamlattim 5 doza.
Evde,parkta ya da herhangi bir yerde bir şey batıp,kesebilir bir yerimizi..
Hiç aklımıza gelmeyecek şeyler bile olabiliyor
Bir. Kere parkta masanın altında bir çıkıntı çizmişti bacagimi boydan boya..asım var diye onensemedim ama asım olmasa baya bir endiselenirdim.
Benimki 8 aylık bakmaya başladı. Annemle dönüşümlü baktılar. Bugün 2 buçuk yaşındaki kızıma seni ananeyle babanne büyüttü demiş. Kızım da ben kendim büyüdüm demiş. Nasıl sinir oldum anlatamam. 2. çocuktan sonra işi tamamen bırakıp eve sokmayasım var. Büyütmüşmüş
Ayy memelerim yara oldu diye kalkan takardım. Gece iki saat uyurdum uyurken kalkanın deliklerinden sütler üstüme. Giyin soyun 2 saat sonra bidaha. Ben olsam ben de istemem valla. Kadın ila inek arası biryerde görüyorum kendimi o dönemde üstünden süt eksik olmayan, sarkmış memeleri her daim açık.
Ha bu arada ilk anne olacaklar için aaa ne güzel sütün oluyormuş diyebilirsiniz. Ama bu kimsenin umrunda olmaz. O çocuk ne zaman ağlasa açtır aç
Bizde de durum aynıydı meme uçlarım yaraydi açıkta tutuyordum kıyafet değince çok ağrıyordu eşim de of memelerin hep açık bu ne diyordu sonra kalkanı keşfettim çok şükür ondada süt dökülüyordu
Benim gibi az az çatlakları başlayan var mı annişkolar. Daha 1,5 kilo aldım ama bugün bir baktımkiiiii çatlamaya başlamışım üstelik o kadar yağlar kremler
Valla doktorum ilk gebeligimde demişti catlayacagin varsa hicbisey kar etmez ama ben çok krem sürdüm yağ falan sonuç çatladım bunda salacam gitsin sonra çatlak tedavisine gitmeyi düşünüyorum
Yaw hee hee ben 2.5 yasına kadar ucretsiz izin aldim sonra krese verdim sadece 1 ay 9dan 2ye kadar baktı zaten cocuk 2 saat uyuyodu o zaman. Sorsan emegi cok biz nankörüz. Simdi de hiç göstermiyorum artık emegini basına çalsın. Al birini vur ötekine insallah biz de böyle vampirlerden olmayız
Valla doktorum ilk gebeligimde demişti catlayacagin varsa hicbisey kar etmez ama ben çok krem sürdüm yağ falan sonuç çatladım bunda salacam gitsin sonra çatlak tedavisine gitmeyi düşünüyorum
O da çok acılı yahuu arkadaşım yaptırdı bir hafta yatamadı üstüne. Benim zaten virüstü çatlağım var çünkü şişkoluk yenileri eklenmese iyiydi ama kader artık
Kuzum o zaman bizi kim tutar?? Düşünsene senelerce ayy acaba çocuk olurmu diye bin türlü düşünceyle halvet olmuşsun,kafada milyon tane endişe. Ama doğumdan sonra öyle mi? Çocuğu yatırmışsın beşiğe,ohhhhhhhh yansınnnn geceleerrr aşklaaaa,huzurlaaaaa,sevgiyleee van tuu tiriiii forooooo
Bugün küçük sürpriz yumurtamı görmeye gidicez kızlar bi duanızı alırım herkes cinsiyet öğrenicem diye zorluyor ben de öğrenmemek için doktor kapıdan girer girmez söyle ben unutuyorum dedi. Geçen sefer az kalsın ağzından kaçırıyordu
Günaydın arkadaşlar. Bende devlete gidiyorum dün gebe okuluna kaydimi yaptırdım. Devlet Hastanesi'nde böyle bir şey olması çok hoşuma gitti. Çünkü özelde bir günlük derse 500 TL istiyorlar. Ebe ile görüştüm.A'dan Z'ye her şeyi öğreteceğini , hamile yoga ve platesi yapacağımızı , ilerleyen haftalarda maket bebeklerle uygulamalı bir şekilde bebek nasıl emzirilir, altı nasıl temizlenir , gazı nasıl çıkartılır, nasıl banyo yaptırılır , lohusalık döneminde nasıl beslenilir , yeni doganla ilgili her şey ve ilk dogumu yapacak anneler için en önemli şey nasıl kolay doğum yapılır . Bunları ogreteceklermis .