Evet kuzum benim bina 17 katlı ben 13. Katta oturuyorum resmen uzun bi çubuğu sallarsın da yukarısı gidip gelir ya yan yatar gibi öyle oldu eee manzara diye ben seçtim ama ne bileyim İzmirin en büyük depremi bana denk gelecekSen de iyi ki varsinben de o gun arayan herkese seni ve diger arladaslarimi nasil merak ettigimi anlattim..ahh jade cok korktuk..evden attigin resimde yuksek bir bina ve denize yakin duruyordu..cok korktum
Tekrar Gecmis olsun jadem Allahim birdaha yasatmasin..kimse yasamasin cok zor. Istanbulda olsa nasil olacagini dusunemiyorum bileEvet kuzum benim bina 17 katlı ben 13. Katta oturuyorum resmen uzun bi çubuğu sallarsın da yukarısı gidip gelir ya yan yatar gibi öyle oldu eee manzara diye ben seçtim ama ne bileyim İzmirin en büyük depremi bana denk gelecekama Allahtan bina yayylı sistem ve Kore yapımı sağlam çıktı o sallanmaya
Allah korumuş. Büyük geçmiş olsun. Allahım tekrarını göstermesin. Hepimizi korusun inşallah.Kuzular çok sağolsun benim melek arkadaşlarımannem eşim ben Asya salondaydık ablam ve yeğenim mutfaktaydı kitaplık falan devriliyor Du eşim tuttu çok kötüydü beterinden korusun Rabbim aşağı indik durunca ama tam sahile gittik eşimi çağırdılar mecbur eve geldik artılar devam ediyor ara ara izmirde ki arkadaşlarım geçmişler olsun hepimize yeğenim çok ağladı ben asyayı bağrıma bastım dua ettim kaldım öylece ağlayamadım bile korkmasın diye inşallah devam etmez
aynen öyle deli olacam. ilk 4 ay ne güzeldi. gündüzde güzel uyumuyor bu araSenin bebektemi saat bası meme emmeye kalkıyor. Büyüdükçe gece beslenmeleri azalacak diyorlardı,bizde tam tersi oldu. İlk bir iki dakika mızırdanıyor, vermezsen ağlamaya başlıyor uykusu açılıyor. Gece uyuyor ama bu şekil,oda bazen beni sersem ediyor. Eğer duymazsam ağladığında abiside kalkıyor.
ben itiraf edeyim çoğu zaman pandemiyi unutuyorum günün temposunda. hatta çocuğum küçük diye ilk zamanlar evde oldugumu çıkamadığım düşünürdüm. ara ara hatırlıyorum ve evet aynı senin gibi nolacak diyorum geçecek diyorum. gelecek sene için hayaller kuruyorum. umut ediyorum. başka çaremiz yok sanirim. ama şimdi senin durumun daha hassas. dua etmek belki iyi gelir ya da yazmak müzik dinlemek yoga. ruhen dinlenmeye ihtiyacın var.umudunu tazelemek lazım.Kızlar çok mutsuzum bunalımdayım depresyondayım. Depremler, virüsler, tsunamiler. İnsanlık kötü dünya berbat. Nasıl bir dünyaya çocuk getirdim diyorum. Önceden olsa herkesin başına geliyor bu kötü olaylar der geçerdim, şimdi yüreğim hop hop ediyor kalbim çarpıyor bebeğime baktıkça gözlerim doluyor. Nasıl koruyacağım bu çocuğu, nasıl yeteceğim? Doğduğundan beri hep tedirginlik bir gün olsun kafa rahat oturmadım. Ne hastalık bitti, ne doğal afet önümüz kış ne olacak böyle? Haberleri açmaya, 2 satır bişey okumaya korkar oldum. Nasıl baş ediyorsunuz bu düşüncelerle? Ne önerirsiniz?
bahar valla emerek uyuması işime geliyordu ama artık ne bilim bunu kullanması bu kadar uyanması yıpratıcı olduÖyle belirli bir dönemden bizde geçtik, cok uyanıp meme emmemeler, huzursuz huysuz olmalar. Uykuya zor geçip çabuk uyanmalar. Ama arkasından diş gelmisti. Daha sonra tekrar düzeldi. Simdide bozuk diyemem ama cok memeye kalkıyor, yarım saat bazen kırk dakika sürüyor. Geri koyuyorum hemen uyuyor, tekrar kalkıyor. Sanırım yine diş geliyor. Memeye bazen tahammülü dahi olmuyor. Bazı dönemdede aşırı düşkünlüğü. Belki diş çıkarıyordur, diş çıkarma döneminde birde şunu fark ettim. Çok sıcağı sevmiyorlar, hemen fenalık geliyor. O yüzdende cok uyandı.
ben uyuyorum valla. yatırıyorum yanima açıyorum memeyi. öyle üşüttüm sanirim. ama dermanim kalmayınca napim.+1 ya çok fena durumdayım bende meme dışında uyumuyor bende o memedeyken uyumuyorumdün hele başka yerde kaldığımızı bildi uyumadı beşiğini aradı resmen büyüdükçe düzelecek derken iyice bozuldu gitti düzen
ya neden aynı şeyleri yaşıyoruz. boğazım ağrıyordu ilk. eşim hasta mısın diye soruyordu inanmıyor mu dedim ya. iki gündür fenayım sırf sigarası için çocuğu bana veriyor sonra alıyor evet. ama ne bilim bazen insan sefkat bekliyor. sen uyu dinlen demesini bekliyorum. hastalıktan kim ölmüş ki gibi davranıyor sanki canim sıkılıyor üzülüyorum. yurtdışı diyorsun ya misal aman dedim bugün kendime sakin yapma öyle bir hata. burda en azından bakanın var desteğe gelen var yaban ellerde kalmim eşimin elineBugun biraz ruh gibiyim..rahatsizim zaten bir haftadır kendimi sıkıyorum ama galiba bugun artik derman kalmadıkafamı kaldıramıyorum esimin umrunda değil.bi de guzel bagrindim..ohh.. bu erkekler ne gamsız ya sen nasilsin..dun cok yoruldun sen de..bugun dinlen canım
Memede uyuya kalıyor ama ben hemen yatğına koyuyorum. Koymasam devam eder uykuya, ama ben o şekilde uyuyamıyorum her yerim tutuluyor. Ben ayrı yatırıyorum, hoparlör koydum yanına ses yaptıkça yanına geliyorum.Eşlerinizin yardımcı olmaması kötüymüş. Hakkını yiyemem yardımcıdır eşim. Gecen gece çok kalktım diye, cocugu duyar duymaz gitmis almis. Duymiyim diyede mutfağa götürmüş muZ yedirmis. Sabah göğüs ağrısıyla uyandım, hep akmış. Eşime dedim kız gece hiç kalkmadı, yok kalktı bir bütün muz yedi dedi. Koca muz yiyen çocuk acıkirmi.aynen öyle deli olacam. ilk 4 ay ne güzeldi. gündüzde güzel uyumuyor bu ara
ben itiraf edeyim çoğu zaman pandemiyi unutuyorum günün temposunda. hatta çocuğum küçük diye ilk zamanlar evde oldugumu çıkamadığım düşünürdüm. ara ara hatırlıyorum ve evet aynı senin gibi nolacak diyorum geçecek diyorum. gelecek sene için hayaller kuruyorum. umut ediyorum. başka çaremiz yok sanirim. ama şimdi senin durumun daha hassas. dua etmek belki iyi gelir ya da yazmak müzik dinlemek yoga. ruhen dinlenmeye ihtiyacın var.umudunu tazelemek lazım.
bahar valla emerek uyuması işime geliyordu ama artık ne bilim bunu kullanması bu kadar uyanması yıpratıcı oldu
ben uyuyorum valla. yatırıyorum yanima açıyorum memeyi. öyle üşüttüm sanirim. ama dermanim kalmayınca napim.
ya neden aynı şeyleri yaşıyoruz. boğazım ağrıyordu ilk. eşim hasta mısın diye soruyordu inanmıyor mu dedim ya. iki gündür fenayım sırf sigarası için çocuğu bana veriyor sonra alıyor evet. ama ne bilim bazen insan sefkat bekliyor. sen uyu dinlen demesini bekliyorum. hastalıktan kim ölmüş ki gibi davranıyor sanki canim sıkılıyor üzülüyorum. yurtdışı diyorsun ya misal aman dedim bugün kendime sakin yapma öyle bir hata. burda en azından bakanın var desteğe gelen var yaban ellerde kalmim eşimin eline
Ya canımm benimm niye kusuyo o kadar allahım hemen düzelsin miniğinAslihaydo o Haline de şükret be canım . Öyle emiyorsa gerekiyorsa amuda kalk. O kadar mücadele ettim emsin diye . Ben de hoplaya zıplaya emzirdim. Yavrum emsin diye kırk takla attım ama en son yaşadığımız sıkıntılardan sonra sütüm çekildi resmen . Sağmaya çalıştım sağdıkça sütün gelmediğini görünce daha da tükendim. Şimdi çocuk arada bir geliyor göğsüme boş boş çekiyor . Keşke sağma konusunda kararlı olabilsem . Belki damla dmla olan süt çoğalır ne bilim . Olur mu bilemiyorum ki . Odaklanamıyorım, yavrum un kusma durumu beni benden aldı artık çöküyorum resmen o o şekilde kustugunda . Düşünüyorum düşünüyorum ondan mı bundan mı acaba şundan mı .ağzına lokma koymaya korkuyorum , mamayı bile kaç gündür ben veremiyorum . Klasik koşullanma yaşıyorum ha kustu ha kusacak diye . Sabah ben vereyim dedim iki kere kustu üst Üste . Hiç abartmıyorum bildiğiniz hortumdan tazyikli su akar gibi kusuyor. Şimdi yine kustu hem de üç kez üst üste . Bütün mideyi boşalttı . Kusana kadar da hep ağlamaklı . Kustu yine mızmız ama en azından daha rahatlamış gibi oluyor . Bu neyin nesiydi bilemedim ki .şu bebeler hiç hasta olmasın . Kolay kolay emsin güzel güzel beslenip büyüsünler . Saçlarının teline zarar gelmesin . Haydoma bak sen . Hoşuna gidiyor herhalde anasının göbek atması bir biskolata erkeği kolay yetişmiyor tabi
Allah yardım etsin gerçekten çok zormus. Ben sana helal olsun diyeyim, ben gece sık kalkıyor diye yakiniyorum. Bu gun bende eşime 2 yaşa kadar emzirmicem, Allah sağlık verirse demistim. Oglumu 4 aylik gebeyken 14 aylık sütten kestim. Doktor istemisti ve cok zorlanmistim. Zor bıraktı çok üzülmüştü. Simdi kizimida 14 te kesicem tabi bir aksilik olmazsa, yada o zamana kadar sut olcakmi bilinmez. Belkide daha once kesilir bilemeyiz. Seni çok iyi anlıyorum, 3 ay ne demek. 2 gün reddediyorda artik istemiyormu ay çok zor diye, yakiniyorum yalan yok. Sen o çocuğun annesisin, hislerinle hareket et ruh sağlığı da önemli, ikiniz için hangisi sizin için hayırlı ise onu yap.Ya canımm benimm niye kusuyo o kadar allahım hemen düzelsin miniğinsikintilar gecti gitti sukur elinde olan bisey değildi ayrica kendini suçlama sakın bak ya inan ki yine gündüz o şekildE emzirmeye tahammülüm oluyo ama gece eziyet ya ittire ittire ağlayarak ve öyle kisa süren bi macera değil baya on beş dakika falan ugrastigim oluyo e bir de maşallah ağır bi bebek ne kol kaldı ne omuz ne bacak Bilmiyorum ne zamana kadar daha dayanicam allahım sağlık versin de tabi gerisi bos
Canim ek gıda konusunda aşıri ısrarcı olma..yemek istemiyorsa azıcık ara ver.tekrar teklif et.yani eger agzını kapatiyorsa zorlama ki yemek yemeyi sevsin.sevmedigi gıdayi da 10 gun sonra tekrar teklif et demisti doktorum.bir de sulu çorbaları sevmiyorlar belki ondandır.kivamli istiyor benim kkız da.Sagol sekerparecim dışarı cikardim birwz hava alsin diye geldik dus yaptirdim corba yapmistim su gibi olmus onu zorla verdim uzerine az yogurt aglayip duruyor zaten uykusu mu vardi anlamadom koydum hemen uyudu simdi bakalim.
Aynen ya..bizim hasta olma lüksümuz yok..ama onların ağzında aft çıksa ölüyorum bitiyorum der dururlaraynen öyle deli olacam. ilk 4 ay ne güzeldi. gündüzde güzel uyumuyor bu ara
ben itiraf edeyim çoğu zaman pandemiyi unutuyorum günün temposunda. hatta çocuğum küçük diye ilk zamanlar evde oldugumu çıkamadığım düşünürdüm. ara ara hatırlıyorum ve evet aynı senin gibi nolacak diyorum geçecek diyorum. gelecek sene için hayaller kuruyorum. umut ediyorum. başka çaremiz yok sanirim. ama şimdi senin durumun daha hassas. dua etmek belki iyi gelir ya da yazmak müzik dinlemek yoga. ruhen dinlenmeye ihtiyacın var.umudunu tazelemek lazım.
bahar valla emerek uyuması işime geliyordu ama artık ne bilim bunu kullanması bu kadar uyanması yıpratıcı oldu
ben uyuyorum valla. yatırıyorum yanima açıyorum memeyi. öyle üşüttüm sanirim. ama dermanim kalmayınca napim.
ya neden aynı şeyleri yaşıyoruz. boğazım ağrıyordu ilk. eşim hasta mısın diye soruyordu inanmıyor mu dedim ya. iki gündür fenayım sırf sigarası için çocuğu bana veriyor sonra alıyor evet. ama ne bilim bazen insan sefkat bekliyor. sen uyu dinlen demesini bekliyorum. hastalıktan kim ölmüş ki gibi davranıyor sanki canim sıkılıyor üzülüyorum. yurtdışı diyorsun ya misal aman dedim bugün kendime sakin yapma öyle bir hata. burda en azından bakanın var desteğe gelen var yaban ellerde kalmim eşimin eline
Evet bugun kızdim.hep beni güçlü görüyorsun ben de insanım destek ol biraz dedim..hep kendine acıyor bu aralar..hep yazık bana modunda..özür diledi..bakalım düzelir inşAllahGeçmiş olsun canım, eşin neden umursamaz davranıyor. Seni herşeyi halledebiliyor olarak gördüğü icin olabilirmi. Bagarmak iyi geldiyse ne diyeyim iyi yapmışsın, oh diline sağlık
Kıyamam jadem..annenlerin yanında olması rahmet oldu canım.30 snye diyor guvenlik kameraları falan..aslında 100 km uzak bir deprem 6.6 ile böyle yıkamaz bence de..7.0 diyende var 6.9 diyor kandilli mesela.Hayatın gerçeği burnumuzun dibinde işte ömür anlık kızlar valla ben kurtulacağımı düşünmedim kesin çökecek dedim bebeğime mi yanayım anneliğimi yaşayamadığıma mı ailemi peşim sıra sürükleyip sebep olmamam mı neye yanacağımı bilemedim o anhaberler yine doğru değil 15 sn yazıyor en az 30 sn falandı 6.6 yazıyor 7 ve yukarısıydı her zamanki gibi buda çarpıtılıyor
Ahh be canım..kader işte..ama binanız yaylı sistem ya daha çok sarsılmışsınızdır..ama yikilmamis cok iyi olmuş oyle olmasi.geçti gitti diyelim..Allah bir daha yaşatmasinEvet kuzum benim bina 17 katlı ben 13. Katta oturuyorum resmen uzun bi çubuğu sallarsın da yukarısı gidip gelir ya yan yatar gibi öyle oldu eee manzara diye ben seçtim ama ne bileyim İzmirin en büyük depremi bana denk gelecekama Allahtan bina yayylı sistem ve Kore yapımı sağlam çıktı o sallanmaya
Seni çok iyi anlıyorum . Reddedilme duygusu bile başlı başına mücadele edilmesi gereken bir şey . Bir de üstüne bunun gece olması , yavruların iyice ağırlaşması , üstüne daha fazla uykusuzluk fiziken de ruhen de yıpratır . İnşallah biter gider .Ya canımm benimm niye kusuyo o kadar allahım hemen düzelsin miniğinsikintilar gecti gitti sukur elinde olan bisey değildi ayrica kendini suçlama sakın bak ya inan ki yine gündüz o şekildE emzirmeye tahammülüm oluyo ama gece eziyet ya ittire ittire ağlayarak ve öyle kisa süren bi macera değil baya on beş dakika falan ugrastigim oluyo e bir de maşallah ağır bi bebek ne kol kaldı ne omuz ne bacak Bilmiyorum ne zamana kadar daha dayanicam allahım sağlık versin de tabi gerisi bos
İyiyim canım sen nasılsın? Evet taş düşmüş ultrason temiz çıktı çok şükür.
Aynen baharım artık kendimi de düşünmem lazım inşallah sen de istediğin zamana kadar emzirirsinAllah yardım etsin gerçekten çok zormus. Ben sana helal olsun diyeyim, ben gece sık kalkıyor diye yakiniyorum. Bu gun bende eşime 2 yaşa kadar emzirmicem, Allah sağlık verirse demistim. Oglumu 4 aylik gebeyken 14 aylık sütten kestim. Doktor istemisti ve cok zorlanmistim. Zor bıraktı çok üzülmüştü. Simdi kizimida 14 te kesicem tabi bir aksilik olmazsa, yada o zamana kadar sut olcakmi bilinmez. Belkide daha once kesilir bilemeyiz. Seni çok iyi anlıyorum, 3 ay ne demek. 2 gün reddediyorda artik istemiyormu ay çok zor diye, yakiniyorum yalan yok. Sen o çocuğun annesisin, hislerinle hareket et ruh sağlığı da önemli, ikiniz için hangisi sizin için hayırlı ise onu yap.
Inşallah canım benimmSeni çok iyi anlıyorum . Reddedilme duygusu bile başlı başına mücadele edilmesi gereken bir şey . Bir de üstüne bunun gece olması , yavruların iyice ağırlaşması , üstüne daha fazla uykusuzluk fiziken de ruhen de yıpratır . İnşallah biter gider .
yardımcı değil desem hakkına girerim yardımcı da diyemiyorum tam anlamıyla. ama ben hasta olunca ekstra sevgi şefkat tatlı dil istiyorum. belki çocuk gibi ams öyle. göremeyince kızıyor kiriliyorum.Memede uyuya kalıyor ama ben hemen yatğına koyuyorum. Koymasam devam eder uykuya, ama ben o şekilde uyuyamıyorum her yerim tutuluyor. Ben ayrı yatırıyorum, hoparlör koydum yanına ses yaptıkça yanına geliyorum.Eşlerinizin yardımcı olmaması kötüymüş. Hakkını yiyemem yardımcıdır eşim. Gecen gece çok kalktım diye, cocugu duyar duymaz gitmis almis. Duymiyim diyede mutfağa götürmüş muZ yedirmis. Sabah göğüs ağrısıyla uyandım, hep akmış. Eşime dedim kız gece hiç kalkmadı, yok kalktı bir bütün muz yedi dedi. Koca muz yiyen çocuk acıkirmi.
çok şükür canim. çok sevindim. Allah tekrar göstermesin. hastalıklar uzak dursun sizdenİyiyim canım sen nasılsın? Evet taş düşmüş ultrason temiz çıktı çok şükür.
Ek gıda ve emmenin azalmasıyla adet olmuş olabilirsin. Bazı anneler 40ı çıkar çıkmaz adet oluyor mesela. 7 ay gayet iyi bir süreSe
Selam. 7 Nisa’nda Doğum yaptım. Geçen ay 3 gün kadar lekelenme olmuştu ilk defa bende. Gününü kaydetmedim ama bu ay tam regl oldum. Hiç de özlememişim :). Bakalım önümüzde ki aya ne olacak. Kızımın gece emzirmesi 2 kereden bir kereye düştü. Acaba bununla bir ilgisi var mıdır?
Ay iyi rahatladım canım dün okudum yazamadım çok yoğundum. Beni alıntılamayınca falan dedim küstürdüm mü jademiYok kuzum neden kurtulayım hiç aklıma gelmedi ucundan bile geçmedi hatta kırılmakpozitif olmak zorundayız hayat devam ediyor bi şekilde hiç öyle düşünmedim sende düşünme
Bende 6 buçuk ayın sonunda oldum ve evet sütüm azaldı. Bittim gibi şuan biraz daha arttı gibi geliyor. Azaldı yani adet döneminde benim sütSe
Selam. 7 Nisa’nda Doğum yaptım. Geçen ay 3 gün kadar lekelenme olmuştu ilk defa bende. Gününü kaydetmedim ama bu ay tam regl oldum. Hiç de özlememişim :). Bakalım önümüzde ki aya ne olacak. Kızımın gece emzirmesi 2 kereden bir kereye düştü. Acaba bununla bir ilgisi var mıdır?
O ogretmen61 di uyku eğitimi veren.Uyku eğitimi vereni bi arkadaş vardı ya hatırlayamadım. Nasıl gidiyor acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?