2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Sen de iyi ki varsin ben de o gun arayan herkese seni ve diger arladaslarimi nasil merak ettigimi anlattim..ahh jade cok korktuk..evden attigin resimde yuksek bir bina ve denize yakin duruyordu..cok korktum
Evet kuzum benim bina 17 katlı ben 13. Katta oturuyorum resmen uzun bi çubuğu sallarsın da yukarısı gidip gelir ya yan yatar gibi öyle oldu eee manzara diye ben seçtim ama ne bileyim İzmirin en büyük depremi bana denk gelecek ama Allahtan bina yayylı sistem ve Kore yapımı sağlam çıktı o sallanmaya

Tekrar Gecmis olsun jadem Allahim birdaha yasatmasin..kimse yasamasin cok zor. Istanbulda olsa nasil olacagini dusunemiyorum bile cocuklarimizi ailemizi sevdiklerimizi rabbim korusun

Allah korumuş. Büyük geçmiş olsun. Allahım tekrarını göstermesin. Hepimizi korusun inşallah.

aynen öyle deli olacam. ilk 4 ay ne güzeldi. gündüzde güzel uyumuyor bu ara

ben itiraf edeyim çoğu zaman pandemiyi unutuyorum günün temposunda. hatta çocuğum küçük diye ilk zamanlar evde oldugumu çıkamadığım düşünürdüm. ara ara hatırlıyorum ve evet aynı senin gibi nolacak diyorum geçecek diyorum. gelecek sene için hayaller kuruyorum. umut ediyorum. başka çaremiz yok sanirim. ama şimdi senin durumun daha hassas. dua etmek belki iyi gelir ya da yazmak müzik dinlemek yoga. ruhen dinlenmeye ihtiyacın var.umudunu tazelemek lazım.
bahar valla emerek uyuması işime geliyordu ama artık ne bilim bunu kullanması bu kadar uyanması yıpratıcı oldu
ben uyuyorum valla. yatırıyorum yanima açıyorum memeyi. öyle üşüttüm sanirim. ama dermanim kalmayınca napim.
ya neden aynı şeyleri yaşıyoruz. boğazım ağrıyordu ilk. eşim hasta mısın diye soruyordu inanmıyor mu dedim ya. iki gündür fenayım sırf sigarası için çocuğu bana veriyor sonra alıyor evet. ama ne bilim bazen insan sefkat bekliyor. sen uyu dinlen demesini bekliyorum. hastalıktan kim ölmüş ki gibi davranıyor sanki canim sıkılıyor üzülüyorum. yurtdışı diyorsun ya misal aman dedim bugün kendime sakin yapma öyle bir hata. burda en azından bakanın var desteğe gelen var yaban ellerde kalmim eşimin eline

Memede uyuya kalıyor ama ben hemen yatğına koyuyorum. Koymasam devam eder uykuya, ama ben o şekilde uyuyamıyorum her yerim tutuluyor. Ben ayrı yatırıyorum, hoparlör koydum yanına ses yaptıkça yanına geliyorum.Eşlerinizin yardımcı olmaması kötüymüş. Hakkını yiyemem yardımcıdır eşim. Gecen gece çok kalktım diye, cocugu duyar duymaz gitmis almis. Duymiyim diyede mutfağa götürmüş muZ yedirmis. Sabah göğüs ağrısıyla uyandım, hep akmış. Eşime dedim kız gece hiç kalkmadı, yok kalktı bir bütün muz yedi dedi. Koca muz yiyen çocuk acıkirmi.

Kızlar ya kafayı yicem moralsiz moralsiz geziyorum evde ya bu cocuk emmiyo emmiyo deli olcam öncelikle hiç emzirmemiş olanlardan veya az emzirebilmis olanlardan özür diliyorum yeter iste ilk 6 ay sadece anne sutu almis diyebilirsiniz ama meme reddinin aylarca sürmesi beni o kadar yıprattı ki üç beş günden bahsetmiyorum bakın nerdeyse 3 aydır ya bugün artık ağladım o memeyi tutturana kadar ettigim dansın yaptığım squatin haddi hesabi yok mahmut tuncer bile benim kadar halay çekmemiştir gece sık sık uyaniyo millet alıp emzirir kucağında ben o uyku haliyle kalkıp yaylaniyorum oynuyorum zipliyorum sırf memeyi tutsun diye ama artık bugün patlama noktasıydı sanırım eşime dedim benim icin anne sutu devri bitmiştir diye vicdan yapa yapa bu zamana kadar emzirdim artık yok dedim zaten ek gıdaya geçti tabi geceleri sikinti mama aldırdım onu da sevmedi bugün haydomla karsilikli aglaştik komşularım canlarım onlara anlatırken bi daha ağladım gogsum süt doldu taştı aktı ona ayrı ağladım neden böyle oldu ki ya uzun yazdım kusuruma bakmayın emzirmicem mamayı yesin beşiğe koyup emzikle uyutcam dedim sonuç; az önce gerdan kiriyodum diğer emzirme faslında da harmandalı düşünüyorum sabaha karşı da afrika yerli kabile dansı

Aslihaydo o Haline de şükret be canım . Öyle emiyorsa gerekiyorsa amuda kalk. O kadar mücadele ettim emsin diye . Ben de hoplaya zıplaya emzirdim. Yavrum emsin diye kırk takla attım ama en son yaşadığımız sıkıntılardan sonra sütüm çekildi resmen . Sağmaya çalıştım sağdıkça sütün gelmediğini görünce daha da tükendim. Şimdi çocuk arada bir geliyor göğsüme boş boş çekiyor . Keşke sağma konusunda kararlı olabilsem . Belki damla dmla olan süt çoğalır ne bilim . Olur mu bilemiyorum ki . Odaklanamıyorım, yavrum un kusma durumu beni benden aldı artık çöküyorum resmen o o şekilde kustugunda . Düşünüyorum düşünüyorum ondan mı bundan mı acaba şundan mı .ağzına lokma koymaya korkuyorum , mamayı bile kaç gündür ben veremiyorum . Klasik koşullanma yaşıyorum ha kustu ha kusacak diye . Sabah ben vereyim dedim iki kere kustu üst Üste . Hiç abartmıyorum bildiğiniz hortumdan tazyikli su akar gibi kusuyor. Şimdi yine kustu hem de üç kez üst üste . Bütün mideyi boşalttı . Kusana kadar da hep ağlamaklı . Kustu yine mızmız ama en azından daha rahatlamış gibi oluyor . Bu neyin nesiydi bilemedim ki .şu bebeler hiç hasta olmasın . Kolay kolay emsin güzel güzel beslenip büyüsünler . Saçlarının teline zarar gelmesin . Haydoma bak sen . Hoşuna gidiyor herhalde anasının göbek atması bir biskolata erkeği kolay yetişmiyor tabi

Ya canımm benimm niye kusuyo o kadar allahım hemen düzelsin miniğin sikintilar gecti gitti sukur elinde olan bisey değildi ayrica kendini suçlama sakın bak ya inan ki yine gündüz o şekildE emzirmeye tahammülüm oluyo ama gece eziyet ya ittire ittire ağlayarak ve öyle kisa süren bi macera değil baya on beş dakika falan ugrastigim oluyo e bir de maşallah ağır bi bebek ne kol kaldı ne omuz ne bacak Bilmiyorum ne zamana kadar daha dayanicam allahım sağlık versin de tabi gerisi bos

Allah yardım etsin gerçekten çok zormus. Ben sana helal olsun diyeyim, ben gece sık kalkıyor diye yakiniyorum. Bu gun bende eşime 2 yaşa kadar emzirmicem, Allah sağlık verirse demistim. Oglumu 4 aylik gebeyken 14 aylık sütten kestim. Doktor istemisti ve cok zorlanmistim. Zor bıraktı çok üzülmüştü. Simdi kizimida 14 te kesicem tabi bir aksilik olmazsa, yada o zamana kadar sut olcakmi bilinmez. Belkide daha once kesilir bilemeyiz. Seni çok iyi anlıyorum, 3 ay ne demek. 2 gün reddediyorda artik istemiyormu ay çok zor diye, yakiniyorum yalan yok. Sen o çocuğun annesisin, hislerinle hareket et ruh sağlığı da önemli, ikiniz için hangisi sizin için hayırlı ise onu yap.

Sagol sekerparecim dışarı cikardim birwz hava alsin diye geldik dus yaptirdim corba yapmistim su gibi olmus onu zorla verdim uzerine az yogurt aglayip duruyor zaten uykusu mu vardi anlamadom koydum hemen uyudu simdi bakalim.
Canim ek gıda konusunda aşıri ısrarcı olma..yemek istemiyorsa azıcık ara ver.tekrar teklif et.yani eger agzını kapatiyorsa zorlama ki yemek yemeyi sevsin.sevmedigi gıdayi da 10 gun sonra tekrar teklif et demisti doktorum.bir de sulu çorbaları sevmiyorlar belki ondandır.kivamli istiyor benim kkız da.
Aynen ya..bizim hasta olma lüksümuz yok..ama onların ağzında aft çıksa ölüyorum bitiyorum der dururlar
Geçmiş olsun canım, eşin neden umursamaz davranıyor. Seni herşeyi halledebiliyor olarak gördüğü icin olabilirmi. Bagarmak iyi geldiyse ne diyeyim iyi yapmışsın, oh diline sağlık
Evet bugun kızdim.hep beni güçlü görüyorsun ben de insanım destek ol biraz dedim..hep kendine acıyor bu aralar..hep yazık bana modunda..özür diledi..bakalım düzelir inşAllah
Kıyamam jadem..annenlerin yanında olması rahmet oldu canım.30 snye diyor guvenlik kameraları falan..aslında 100 km uzak bir deprem 6.6 ile böyle yıkamaz bence de..7.0 diyende var 6.9 diyor kandilli mesela.
Ahh be canım..kader işte..ama binanız yaylı sistem ya daha çok sarsılmışsınızdır..ama yikilmamis cok iyi olmuş oyle olmasi.geçti gitti diyelim..Allah bir daha yaşatmasin

Seni çok iyi anlıyorum . Reddedilme duygusu bile başlı başına mücadele edilmesi gereken bir şey . Bir de üstüne bunun gece olması , yavruların iyice ağırlaşması , üstüne daha fazla uykusuzluk fiziken de ruhen de yıpratır . İnşallah biter gider .

Aynen baharım artık kendimi de düşünmem lazım inşallah sen de istediğin zamana kadar emzirirsin

Inşallah canım benimm

yardımcı değil desem hakkına girerim yardımcı da diyemiyorum tam anlamıyla. ama ben hasta olunca ekstra sevgi şefkat tatlı dil istiyorum. belki çocuk gibi ams öyle. göremeyince kızıyor kiriliyorum.
İyiyim canım sen nasılsın? Evet taş düşmüş ultrason temiz çıktı çok şükür.
çok şükür canim. çok sevindim. Allah tekrar göstermesin. hastalıklar uzak dursun sizden

Ek gıda ve emmenin azalmasıyla adet olmuş olabilirsin. Bazı anneler 40ı çıkar çıkmaz adet oluyor mesela. 7 ay gayet iyi bir süre gece 1 kere uyanması da harika tabi
Yok kuzum neden kurtulayım hiç aklıma gelmedi ucundan bile geçmedi hatta kırılmak pozitif olmak zorundayız hayat devam ediyor bi şekilde hiç öyle düşünmedim sende düşünme
Ay iyi rahatladım canım dün okudum yazamadım çok yoğundum. Beni alıntılamayınca falan dedim küstürdüm mü jademi

Bende 6 buçuk ayın sonunda oldum ve evet sütüm azaldı. Bittim gibi şuan biraz daha arttı gibi geliyor. Azaldı yani adet döneminde benim süt

Aslihaydo bari biberon alsaymış gece en azından biberon verip yatırırdın benimki ne hoplamadan ne zıplamadan anlamadı biberon kaynaklıydı reddedmesi. Gündüz biberon vermiyorum artık o yüzden reddi azaldı şükür. Emzik de bıraktık. Daha yakınlaştı gibi memeye. Ben de 3.aydan beri uğraşıyorum çok yıpratıcı gerçekten. Ek gıda başlayınca rahatladık tabi. Gece önceleri hiç istemiyordu memeyi nasıl ağlıyordu. Şimdi şimdi emiyor şükür gece de.ama mama da veriyorum çok sık uyanıyor yoksa. Sen de ne kadar yeter vermiycem desen de biliyorum ki kıyamayıp uğraşmaya devam edeceksin. Gece beslenmesini 1 yaşında kesmeyi planlıyorum 8 aylıkken kesilebilir diyor doktorlar kilosu iyiyse bebeğin.olmadı gece beslenmesini kesersin yatsın uyusun haydo. Uyku arasında almıyor mu bu arada hiç? Benimkini uykuda emzirdim ben hep 2-3ay boyunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…