Benim kizda yapiyordu hatta gunde 2 kez bile yaptığı oluyordu şimdide yapiyor ama kati ve uykusunda mizirdaniyor kakadan mi disten mi anlamadim. Ust disler hemen pesi sira gelir mi ya valla bu disler cikana kadar ben biticem sanırım. Göktuğ beye bak sen disleri cikinca koparir artikBKGK karnabahar püresi bizim oğlanın bağırsaklarına iyi geliyor canım, balkabağı, kabak bunları yediği zaman katı olmuyor kakası. Bir gün ekmek kabuğundan verdim ıslata ıslata yedi ertesi günü acayip katıydı. Bir daha vermedim 2 gündür şükür günde 2-3 kere yapıyor ek gıda bize iyi geldi
Üst dişlerine de bak bir belki onlar da mı atağa geçti. Normalde diş eti yarınca huzursuzluk biter. Biz de hacı yolu gözler gibi diş bekliyoruz gelen giden yok halensabah salatalık verdim kıtır kıtır yapıyordu içini damaklarıyla yemiş
Aman dikkat artık onun testere gibi dişleri var annesiBenim kizda yapiyordu hatta gunde 2 kez bile yaptığı oluyordu şimdide yapiyor ama kati ve uykusunda mizirdaniyor kakadan mi disten mi anlamadim. Ust disler hemen pesi sira gelir mi ya valla bu disler cikana kadar ben biticem sanırım. Göktuğ beye bak sen disleri cikinca koparir artikbende gecen kiz dursun diye eline sterimar burun spreyini verdim ilk elime gelen oydu baktim ambalaji dislemis Allahtan koparip yutmamis
Yiyo çok şükür o konuda sıkıntı yok maşallahAy neden böyle yaptı ki yavalla ekgıda ne alemde peki onu yiyor mu yemiyorsa dansa devam
Ben de ısrar ediyorum ama yıprandım ya aylar olduAslihaydo benim Ata doğumda 1 ay küvezde kalınca zaten az olan sütüm iyice azalmıştı. Ama 15 gün öncesine kadar meme+ mama beraber götürdük. 15 gündür emmek istemiyor. Uykusunda alıp alıp emziriyorum. Ağzına sıkıyorum. Bir damla da gitse ilaç niyetine diye. Öyle böyle 7. Ayımızı dolduracağız kısmeti bu kadarmış desem de memede ısrar ediyorum ağlıyor üzülüyorum. Ne zor işler. Sağlıkla büyüsünler.
Yok canım idrar veremedik . Araya çarşamba öğle sonu ve perşembe tatili girince cuma ancak idrar kültürü verdik . İdrar için tekrar giriş yapmak lazım . Yarına randevu aldım . Yarın en azından kültür sonucu ile kan üzerinden belki bir şeyler söyler . Enfeksiyon mudur acaba diyorum .Umudum- idrar verebildiniz mi? Kültürde çıkar enfeksiyon varsa. O kadar kusmanın bir sebebi olmalı büyüdüler de artık. İnşallah geçer gider bir düzene girer
İnşallah biter . Daha yarın alacağım sonucu .Umudum- canim tahlil sonuclari ne cikti peki ? Neden kusuyormus okadar reflu den mi acaba ? Mamadan mi sudan mi yoksa insallah kusmasi biterde rahatlarsin sende
Valla emmeyi bırak ağzına bir şeyler vermeye korkuyorum . Mama bile eşime verdiriyorum .Ah kuzum ya sana kıyamam bide kusma çıktı başınayeterki kusmasın emmesin de
Bence kakadan gibi geldi ama alt dislerde yeni ciktigi icin oda yapiyor olabilir. Insallah gecerde rahatlar kuzum. Allaha şükür bugünümüze çok sukur gece kalkip salladm hic gocunmadim yeterki cani sagolsun sagligi yerinde olsun yavrucaklarimizin. ( internette elif diye 3 yaşındaki kizi gordum az önce icim yandi adamin elini nasil tutmus yavrummAman dikkat artık onun testere gibi dişleri var annesiüstler baya sonra geliyordu hatırladığım kadarıyla epey bir tavşan dişli geziyorlardı tatlı tatlı ama bilemedim akşam neden öyle yaptı acaba?
Oyy umudum o nasil kirpikler oyle kizz nazar degecek MASALLAH! Cok paylasma bak doger sosyal hesaplarda flan nazara da inanıyorum benBu arada biz de rapunzelin saçlarını kestirdik dün kuafördepek bir şeye benzemedi ama olsun durmadı hiç .
Bende aldm avokado ama nasl verecegm bilemedm direk ezip mi veriliyor.?Bak kalplerimiz bir baharbir de aklıma geldi yumuşak papaz eriği var ya ondan yediriyorum sabah kahvaltısında.. Meyve püresine muhakkak armut da ekliyorum. Ben muz hiç vermiyorum bir - iki kere denedim çeyreğin yarısı kadar koydum püreye kaskatı kesildi kakası yine. Muz çok kurtarıcı aslında hem doyumluk hem sağlıklı hem kabuklu. Heryere yanımda götürürdüm kızlarda. Buna veremiyorum korkudan hiç.bir de avokado bizim olmazsa olmazımız kabızlığa da iyi geliyor. Hergün çeyrek yiyor ya kahvaltıda yada meyve püresinde
Kuzum ya aklımız hep sizdeydi allah güç kuvvet versin size inanıyorum her şey çok güzel olacak ilgi eğitim kardeşinin payıyla Melisa kızımız düzelecek allah yardımcınjz olsun güzel gelişmeleri yaz arada özlüyor merak ediyoruzsiziSelam arkadaşlar nasılsınız umarım herkes iyidir..
Merak eden arkadaşlar için son durumumuz için bilgilendirmek istedim.uzun zamandır telefonla çok haşır neşir olamıyorum kızımın telefon tv tablet vs görmemesi lazım.Biz şuan için iyiyiz çok şükür.kızıma bu tanı konulduğu günden beri yoğun bi araştırma içine girmiştik.Siirt’te özel eğitim alan mezunu bi öğretmen bulamamıştık.Isparta’ya gittik apar topar orda bi rehabilitasyon merkeziyle görüştük bi öğretmen bulduk fakat haftalık 4 saat eğitim verebiliyordu sadece bu da benim kızım için yetersizdi.bazı konularda da anlaşamadık.üstelik eşimin tayininin çıkmasına da 8 ay gibi bi süre olduğu için babasından ayrı kalmasının kızım için daha yıpratıcı olacağını düşündüm.Siirte tekrar geri döndük ve burda MEB a bağlı özel eğitim uygulama okulunda çalışan bi özel eğitim öğretmeni bulduk.hergün kızıma 2 saat eğitim veriyor.kızımın bazı taklit becerileri gelişmeye başladı bu süreçte.mesela kardeşine mama yedirirken oda kaşığı alıp yedirmeye çalışıyor,ağzını ıslak mendille siliyor.bizden ne görürse yavaş yavaş uygulamaya başlıyor.bu bile bizim için çok büyük bi adım.önümüzde uzun bi zaman var katedeceğimiz çok yol var.ama başlangıçta şuan için iyiyiz.çok üstüne düşmemiz gerekiyor.hocanın öğrettiklerini evde kendim de tekrar ettirmeye çalışıyorum.biraz zor oluyor bebeğim de olunca ama Allahtan annemi getirdim yanımda o destek oluyor bana sağolsun.kızıma rapor çıkartmadık.farklı farklı psikiyatristlere götürdük,kimi ağır otizm dedi,kimi atipik otizm dedi,kimi sadece uyaran eksikliği dedi..özel eğitim öğretmenleri ise otizm var ama ağır değil ve yaşı küçük düzelir dedi.kendi imkanlarımızla eğitim verdiriyoruz.ayrıca çocuk nörolojiside emar eeg çekti orda da bi sorun yok çok şükür.bu derdin tek çaresi eğitim başka yolu yok
oğlumda ise 5 buçuk aylıkken başladık ek gıdaya.sorun yok çok şükür onda da.bulamaç şeklinde kahvaltı yemiyor sevdirmedim bi türlü.sabahları çay veya ıhlamur ekmek batırıp veriyorum.üstüne bi parça peynir bi parça yumurta sarısı bi küçük parça domates kahvaltıda ne varsa veriyorum.çok özenemiyorum Melisa’yı boş bırakmamam gerekiyor.öğlenleri çorbaya ekmek içi katıyorum tok tutsun diye.akşamları da annem ne pişirdiyse işte.pilav patates yemeği nohut falan ne varsa onu yediriyorum.bazen makarna patates kızartması yapıyorum mama sandalyesine koyuyorum önüne kendi yiyor.eline ekmek veriyorum.biraz kendi yemeye kendi alışsın istiyorum açıkcası günler çok yorucu geçiyor çünkü.sağlık durumları da iyi çok şükür bi defa memleketten geldikten sonra hastalandılar geçti.bizde son durumlar böyle Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin çok AMİNİnşallah sizlerde bebişlerinizde iyidir canlarım
Yaaa Çok tatlı olmuş üstüne heleBu arada biz de rapunzelin saçlarını kestirdik dün kuafördepek bir şeye benzemedi ama olsun durmadı hiç .
Haber vermen ne iyi oldu çok merak etmiştik seni ve çocukları.. Melisa ma maşallah hemen farketti demek daha yolun başındasın ve gelişme kaydetmiş bu çok iyi bir haber inş hep daha güzel haberlerini alıcaz buradan dualarım prensesleSelam arkadaşlar nasılsınız umarım herkes iyidir..
Merak eden arkadaşlar için son durumumuz için bilgilendirmek istedim.uzun zamandır telefonla çok haşır neşir olamıyorum kızımın telefon tv tablet vs görmemesi lazım.Biz şuan için iyiyiz çok şükür.kızıma bu tanı konulduğu günden beri yoğun bi araştırma içine girmiştik.Siirt’te özel eğitim alan mezunu bi öğretmen bulamamıştık.Isparta’ya gittik apar topar orda bi rehabilitasyon merkeziyle görüştük bi öğretmen bulduk fakat haftalık 4 saat eğitim verebiliyordu sadece bu da benim kızım için yetersizdi.bazı konularda da anlaşamadık.üstelik eşimin tayininin çıkmasına da 8 ay gibi bi süre olduğu için babasından ayrı kalmasının kızım için daha yıpratıcı olacağını düşündüm.Siirte tekrar geri döndük ve burda MEB a bağlı özel eğitim uygulama okulunda çalışan bi özel eğitim öğretmeni bulduk.hergün kızıma 2 saat eğitim veriyor.kızımın bazı taklit becerileri gelişmeye başladı bu süreçte.mesela kardeşine mama yedirirken oda kaşığı alıp yedirmeye çalışıyor,ağzını ıslak mendille siliyor.bizden ne görürse yavaş yavaş uygulamaya başlıyor.bu bile bizim için çok büyük bi adım.önümüzde uzun bi zaman var katedeceğimiz çok yol var.ama başlangıçta şuan için iyiyiz.çok üstüne düşmemiz gerekiyor.hocanın öğrettiklerini evde kendim de tekrar ettirmeye çalışıyorum.biraz zor oluyor bebeğim de olunca ama Allahtan annemi getirdim yanımda o destek oluyor bana sağolsun.kızıma rapor çıkartmadık.farklı farklı psikiyatristlere götürdük,kimi ağır otizm dedi,kimi atipik otizm dedi,kimi sadece uyaran eksikliği dedi..özel eğitim öğretmenleri ise otizm var ama ağır değil ve yaşı küçük düzelir dedi.kendi imkanlarımızla eğitim verdiriyoruz.ayrıca çocuk nörolojiside emar eeg çekti orda da bi sorun yok çok şükür.bu derdin tek çaresi eğitim başka yolu yok
oğlumda ise 5 buçuk aylıkken başladık ek gıdaya.sorun yok çok şükür onda da.bulamaç şeklinde kahvaltı yemiyor sevdirmedim bi türlü.sabahları çay veya ıhlamur ekmek batırıp veriyorum.üstüne bi parça peynir bi parça yumurta sarısı bi küçük parça domates kahvaltıda ne varsa veriyorum.çok özenemiyorum Melisa’yı boş bırakmamam gerekiyor.öğlenleri çorbaya ekmek içi katıyorum tok tutsun diye.akşamları da annem ne pişirdiyse işte.pilav patates yemeği nohut falan ne varsa onu yediriyorum.bazen makarna patates kızartması yapıyorum mama sandalyesine koyuyorum önüne kendi yiyor.eline ekmek veriyorum.biraz kendi yemeye kendi alışsın istiyorum açıkcası günler çok yorucu geçiyor çünkü.sağlık durumları da iyi çok şükür bi defa memleketten geldikten sonra hastalandılar geçti.bizde son durumlar böyle Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin çok AMİNİnşallah sizlerde bebişlerinizde iyidir canlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?