2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Insallah oyledirde zamanla alisr. Bende yutamiyor diye korkuyordum
Yutmaya çiğnemeye alışıyor benimki bugün 1.5 pankek yedi resmen zeytin salatalık domates suyu reçel gibi şeylerde verdim yanında
Uyku öncesi bağırmayı rutin yapmaman tavsiye ederim bende yol dene mesela benimki müzik istiyor ayakta sallıyorum huysuzlanırsa piş piş yapıyorum ama destekli uyumama ramen yatakta 10 dk oynama faslı yapıyorum sanma ki bizde şıp diye uyutuyoruz odadan çıkmam yarım saat sürüyor benimde napalım böyle böyle düzen oturacak istikrarım olsa uyku eğitimi veririm ama yok malesef

Canım insan farkında olmadan oflayıp sitem ediyor bazen Tabi ki bağırmak güzel bir şey değil ama suçlama kendini sakin sabırlı ol babasına devret çok yorulunca
ben gözlerini oğuşturmadan uyutmuyorum bazen gerçekten uykuları olmuyor uğraştığımıza kalıyoru

Bahar bence 3,5 saat çok normal artık ben.benim kız geçen dışarı giritmiştik 6,5 saat uyumadı

Kızlar bebek uyudu ama benim hiç uykum yok biliyorum ki gözüm kapandığı anda ağlayacak sabah da erken kalkacak

Masallah canim. Hafta ici esim yanimda olsa belki duzene girer egitim vs de denerim ama cok yalnizim cesaretimde yok kizda cok ufak bakalim dedigin gibi bir dönem boyle gececk . Oğluna.cok sevindim insallah boyle devam eder

Masallah kızıma aferin ona yarasin. Hepimizde.bu durumlar var demek saglik olsun oyle boyle buyucekler bakalim yarin farkli metodlarnl deneyecegim:)
Bahar bence 3,5 saat çok normal artık ben.benim kız geçen dışarı giritmiştik 6,5 saat uyumadı
Oylemk canim.3 saati geçmemeli diye bir yerde okumustum ama ne bileyim artik uykusu gelince yatiricam boyle kavga dovus olmuyor

Yahu kızlar bi haydo mu zıvanadan çıktı yoksa hepsi mi aynı beşiğe koyar koymaz uyaniyo uyku süresi çok çok azaldı bakıyorum diş falan da yok foruma ne yazmışsınız diye bakayım diyorum anca bir iki sayfa okuyabiliyorum alıntı yapip yapıp siliyorum artık konular kapanmış oluyo çünkü hayatımın en yorucu olduğu dönemindeyim hamdolsun bugunume

Cok sinirleniyorm ama belli etmeyim diye resmen 40 takla atiyorum ya. Gorumce hic bi iş yapmiyo yardm etmiyo kac gmdur elini biseye degdigi yok ya onu gectm kendi cocuguyla bile dogru duzgun ilgilenmiyo. Anne devit koy kasiga ver anne susadim ya anne şu anne bu diyo kalkip alma huyu yok kahnanada kalkip veriyo tabi alışmş. Cocuk desen ben de bakiyorm vicdanım el vermiyo yazk cnku. Sütü az cok belli ve çocuk doymuyo mama vermekten kaciyorlar ve cocik dogali 22 gun oldu sarılık sınırda demiş doktor bacaklara ayaklara kadar sarı cocuk. Hic doymuyo diyo ama şyle baktm benm ablamda emziriyor ablamdan gelen sütü gordugumden anladm bende emzirmedigim icin anlamazdm ama ablamdan gördm bunda süt az göğsü baya yumuşak ve cocuk yutkunmuyo cok fazla demedim de bunlar cocuk memede cok durdukca emdigini dusunuyo cnku ama boş bi emzigi cocuk nasl tutarsa o cpcuk o durumda keske emseydi benm oglumda emseydi ama olmayinca olmuyo. Daha kaynana laf vuruyo bilerek bna. Eşime diyo bu senin oglun gibi degil anasını emiyo surekli ana sütü aliyo bu hastalanmaz etmez diyo o sıra diyesim geliyo en azindan aç birakmiyorum ben diye ama es geciyorm bosveriyorm. Cocuk sariligi hastahanede atlatmis bunlara verince geri cogalmş işte ve doktor mama ver dedi diyo kaynanam gorumce kanul etmiyo yo demedi diyo. Dün banyosunu da bana yaptirttilar cocugun once kendi oglumu yikadm snra onunkini elin pratik diyolar bna basta da bna yaptirtmiyodu kaynana bemm oglumu buna gelince sen yap sen iyi yapiyosn demelere başladı. Cocugun ustu degişecek cikariyo soyunuk duruyo aa bu bunun takimi degl bu zıbın deyip takım olani aramaya gidiyo cocuk üsuyo ben ortuyorm üstünü ortmuyo bile. Yakmadigim bi odam var kurularim var diye oraya koymuş üstünü cocugun o soguktan getirdi de giydirdi aa cenesi titriyo bunun niye dedi bi baktm üst soguk cikarmadi giydirdi flan cocugun altini degistirecek bacaklar acik bez almaya gifiyo flan cocuk surekli bi titreme halinde ishal bide ve kaka yapmiyo bile byle belki bi kac nokta flan omu da ishal sekilde yapiyo surekli. Gercekten üzüldüm cocuga ben diyorm iste yelegini giydir syle yap vs bana veriyolar kundak yap sen gazını cikar ordayken diyolardi gaz cok zor cikiho bnun 1 saat ugrastiriyo die ben geldi geleli heo yapiyorm hic de zor cikmiyk en fzla 10 dk suruyo deyim. Esim bile dedi gunde 5 6 kere mama ver de sarilik bitsin ilerlerse hastalik yapar bu yazk diye yok diyo dha bende ayni yoldan gectm tek emmesin dedim yani yine ugrastm emmesi icin ama almayinca da aç kalmasn deyip her defasnda mamasini verdm. Dün de oyle misafr gelecek dediler son dk yemek vs yapiyorm iş yapiyorm kaynana kız yatiyolar oyle dedim nyse sustum yaptm bir suru şey yaptm flan bilerek yapıyorlar hep bna inat.

Hepsş öyle hepsi. Dün gece pes ettim artık aldım yine 2 olmadan yanımdaydı sonra rahat mı uyudu yok yine döndük durduk

Çoğunlukla 3 saat oluyor zaten

Hepsi aynı şekerim malesef deli deli haller geldi bebelere valla bizden büyüklerin sayfasına gidip ne zaman geçecek diye bakmak istiyorum ama bizi bekleyen sorunlarını görüp ürkerim diye bakmıyorum ya şöyle güzel uyusana işte ben zor dayanıyorum sen nasıl dayanıyorsun

Benimki de emmiyo emmiyo diye üzülüyordum şimdi de emiyor gecee boyu yanımdaen faazla 2 kere uyanan oğlum gece 3 de tulumunun fermuarıyla oynuyordu emdi emdiii emdiiiii en sonunda kalktım mama verdim bayıldı sabaha karşı da öyle sürekli bir emme durumundayız. Neyse buna şükür akşam erken yatıyorum ben 11i pek geçirmemeye gayret ediyorum

Bu arada gündüz uykuları 2 ye düştü bizimkinin kızlar kendi yaptı 3 saati geçkin uyanık kalıyor artık. Hatta dün öğlen 2 de yattı 4 de kalktı 7 buçuk gibi çok uykusu geldi 8 de uyudu yani 4 saat uyanık kalmış oldu. Baktım aylara göre uykulara bu ayda 2 uyku normalmiş

biz de varız. inan şu an o kadar sersem bi haldeyim ki. gece kaç kez yandık kaç kez emzirdim bilmiyorum. yok uyuamıyordu. kısa kısa hep. pert etti beni. şimdi de abi kardeş günü başlattılar ama ben hazır degilimmm

ne güzel ya. bizde tam düzene girmisti yine bozuldu. diş de cikti ya bakalim. gunduz neuse de gece de uyumayinca bittim ben

Çalışıyor deme yardım iste mutlaka. İşte çalışmak çalışmak da evde çocuk bakmak çalışmak değil mi? Hangisi daha zor tartışılır. Bütün gün çocukla ilgilenmekten sabırlar tükeniyor. Ben eşim gelir gelmez ona veririm. Rahat 2-3 saat o ilgilenir. Ben de bu arada boş durmuyorum ev işi yemek ilgileniyorum. Ama emin ol boş duruyor gibi dinleniyorum. Çocuk bakmak ayrı bir yoruyor çünkü insanı. Bütün gün dikkat ve sabır üst seviyede olmak kolay iş değil. O yüzden hiç o da çalışıyor falan deme bakımı paylaşın. Sonra uyuturken alırsın özlemiş bile oluyor insan tekrar alınca.
Hepsş öyle hepsi. Dün gece pes ettim artık aldım yine 2 olmadan yanımdaydı sonra rahat mı uyudu yok yine döndük durduk
Aslihaydo Biz de aynıyız yaa. Evdeyken yerine koydukça uyanınca yanıma alıyordum orda da dönüp duruyor. Şimdi annemlerdeyiz mecbur yanımda yatırıyorum ama dönüp memeye yapışıyor iyice alışacak diye korkuyorum. Napsam nasıl yapsam işe başlayınca daha da zor olacak

ne güzel ya. bizde tam düzene girmisti yine bozuldu. diş de cikti ya bakalim. gunduz neuse de gece de uyumayinca bittim ben
Değişir canım inan daha çok değişir düzenleri. Hergün aynı olmuyor tabi dün dersim vardı sabah normalde 9 gibi yatıyor 11 gibi kalkıyor. Karnını doyurdum eşime dedim uyut sen 2 saat uyur zaten 12 de de ben gelecektim. Yatırmış yarım saat uyumuş kalkmış. Yarım saat de ben salladım uyutamadım dedi kucakta gezmiş cızır cızır. Belli olmuyor yani. Büyük oğlanın uyku sorununu çözdüğüne sevindim ama yavaştan küçüğe de uygularsan iyice rahat edersin

minikbebegim9640 yazık ya bebeğe çok üzüldüm üşümesi falan kuş kanadından üşür yenidoğan bebek derler bizde havalar da soğuk onlar büyük konuştular ya mama konusunda ondan vermiyorlardır da yazık ya. İlk dönem açlık çeken bir çocuk görmüştüm beyin kanaması geçirmiş ilk ayında. Sarılığı yükselmiş anne farketmemiş beyine besin gitmeyince zeka geriliği oluşmuş fiziksel gerilik de vardı çocuktane kadar önemli bebeğe bakmak. Neden senin evdeler bu arada gitse ya annesinin evine. Kendilerine baktırıyorlar ne uyanıklar sanki sana onlar baktı doğum yaptığında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…