- 19 Şubat 2019
- 1.674
- 4.767
- 83
- 33
Tabi daha zor oluyor benim ki bu ara emmiyor alıyor memeyi iki üç dakika emiyor geri huysuzlaşıyor. Kendi kendine gece beslenmesini azalttı ama yine huzursuz. Beşikte 2 ye kadar yatıramıyorum bile.Çalışıyor deme yardım iste mutlaka. İşte çalışmak çalışmak da evde çocuk bakmak çalışmak değil mi? Hangisi daha zor tartışılır. Bütün gün çocukla ilgilenmekten sabırlar tükeniyor. Ben eşim gelir gelmez ona veririm. Rahat 2-3 saat o ilgilenir. Ben de bu arada boş durmuyorum ev işi yemek ilgileniyorum. Ama emin ol boş duruyor gibi dinleniyorum. Çocuk bakmak ayrı bir yoruyor çünkü insanı. Bütün gün dikkat ve sabır üst seviyede olmak kolay iş değil. O yüzden hiç o da çalışıyor falan deme bakımı paylaşın. Sonra uyuturken alırsın özlemiş bile oluyor insan tekrar alınca.
Aslihaydo Biz de aynıyız yaa. Evdeyken yerine koydukça uyanınca yanıma alıyordum orda da dönüp duruyor. Şimdi annemlerdeyiz mecbur yanımda yatırıyorum ama dönüp memeye yapışıyor iyice alışacak diye korkuyorum. Napsam nasıl yapsam işe başlayınca daha da zor olacak
Boş çektiğini gayette anlıyorsun bebeğin ben 40 ıma kadar 3 dakka bi göğsümü emzirdim sonra çevirdim diğerine kaç tur böyle emziriyorum bakıyorum boş çekiyor süt bitiyor hemen. Nasıl anlamaz. Mama ne ki sanki vermiyor aç çocuk yavrum yaa aman sendeler madem sen bari dikkat et sabiye annesi niye öyle yapıyor kiCok sinirleniyorm ama belli etmeyim diye resmen 40 takla atiyorum ya. Gorumce hic bi iş yapmiyo yardm etmiyo kac gmdur elini biseye degdigi yok ya onu gectm kendi cocuguyla bile dogru duzgun ilgilenmiyo. Anne devit koy kasiga ver anne susadim ya anne şu anne bu diyo kalkip alma huyu yok kahnanada kalkip veriyo tabi alışmş. Cocuk desen ben de bakiyorm vicdanım el vermiyo yazk cnku. Sütü az cok belli ve çocuk doymuyo mama vermekten kaciyorlar ve cocik dogali 22 gun oldu sarılık sınırda demiş doktor bacaklara ayaklara kadar sarı cocuk. Hic doymuyo diyo ama şyle baktm benm ablamda emziriyor ablamdan gelen sütü gordugumden anladm bende emzirmedigim icin anlamazdm ama ablamdan gördm bunda süt az göğsü baya yumuşak ve cocuk yutkunmuyo cok fazla demedim de bunlar cocuk memede cok durdukca emdigini dusunuyo cnku ama boş bi emzigi cocuk nasl tutarsa o cpcuk o durumda keske emseydi benm oglumda emseydi ama olmayinca olmuyo. Daha kaynana laf vuruyo bilerek bna. Eşime diyo bu senin oglun gibi degil anasını emiyo surekli ana sütü aliyo bu hastalanmaz etmez diyo o sıra diyesim geliyo en azindan aç birakmiyorum ben diye ama es geciyorm bosveriyorm. Cocuk sariligi hastahanede atlatmis bunlara verince geri cogalmş işte ve doktor mama ver dedi diyo kaynanam gorumce kanul etmiyo yo demedi diyo. Dün banyosunu da bana yaptirttilar cocugun once kendi oglumu yikadm snra onunkini elin pratik diyolar bna basta da bna yaptirtmiyodu kaynana bemm oglumu buna gelince sen yap sen iyi yapiyosn demelere başladı. Cocugun ustu degişecek cikariyo soyunuk duruyo aa bu bunun takimi degl bu zıbın deyip takım olani aramaya gidiyo cocuk üsuyo ben ortuyorm üstünü ortmuyo bile. Yakmadigim bi odam var kurularim var diye oraya koymuş üstünü cocugun o soguktan getirdi de giydirdi aa cenesi titriyo bunun niye dedi bi baktm üst soguk cikarmadi giydirdi flan cocugun altini degistirecek bacaklar acik bez almaya gifiyo flan cocuk surekli bi titreme halinde ishal bide ve kaka yapmiyo bile byle belki bi kac nokta flan omu da ishal sekilde yapiyo surekli. Gercekten üzüldüm cocuga ben diyorm iste yelegini giydir syle yap vs bana veriyolar kundak yap sen gazını cikar ordayken diyolardi gaz cok zor cikiho bnun 1 saat ugrastiriyo die ben geldi geleli heo yapiyorm hic de zor cikmiyk en fzla 10 dk suruyo deyim. Esim bile dedi gunde 5 6 kere mama ver de sarilik bitsin ilerlerse hastalik yapar bu yazk diye yok diyo dha bende ayni yoldan gectm tek emmesin dedim yani yine ugrastm emmesi icin ama almayinca da aç kalmasn deyip her defasnda mamasini verdm. Dün de oyle misafr gelecek dediler son dk yemek vs yapiyorm iş yapiyorm kaynana kız yatiyolar oyle dedim nyse sustum yaptm bir suru şey yaptm flan bilerek yapıyorlar hep bna inat.
Hepsş öyle hepsi. Dün gece pes ettim artık aldım yine 2 olmadan yanımdaydı sonra rahat mı uyudu yok yine döndük durduk
Hepsi aynı şekerim malesef deli deli haller geldi bebelere valla bizden büyüklerin sayfasına gidip ne zaman geçecek diye bakmak istiyorum ama bizi bekleyen sorunlarını görüp ürkerim diye bakmıyorumya şöyle güzel uyusana işte ben zor dayanıyorum sen nasıl dayanıyorsun
biz de varız. inan şu an o kadar sersem bi haldeyim ki. gece kaç kez yandık kaç kez emzirdim bilmiyorum. yok uyuamıyordu. kısa kısa hep. pert etti beni. şimdi de abi kardeş günü başlattılar ama ben hazır degilimmm
Valla hepimizin Allah yardımcısı olsun saglikli olsunlar da biliyirum bugünler geçiyor ama anı yaşarken zor geliyo insana ne derdi var anlayamıyoruz daÇalışıyor deme yardım iste mutlaka. İşte çalışmak çalışmak da evde çocuk bakmak çalışmak değil mi? Hangisi daha zor tartışılır. Bütün gün çocukla ilgilenmekten sabırlar tükeniyor. Ben eşim gelir gelmez ona veririm. Rahat 2-3 saat o ilgilenir. Ben de bu arada boş durmuyorum ev işi yemek ilgileniyorum. Ama emin ol boş duruyor gibi dinleniyorum. Çocuk bakmak ayrı bir yoruyor çünkü insanı. Bütün gün dikkat ve sabır üst seviyede olmak kolay iş değil. O yüzden hiç o da çalışıyor falan deme bakımı paylaşın. Sonra uyuturken alırsın özlemiş bile oluyor insan tekrar alınca.
Aslihaydo Biz de aynıyız yaa. Evdeyken yerine koydukça uyanınca yanıma alıyordum orda da dönüp duruyor. Şimdi annemlerdeyiz mecbur yanımda yatırıyorum ama dönüp memeye yapışıyor iyice alışacak diye korkuyorum. Napsam nasıl yapsam işe başlayınca daha da zor olacak
minikbebegim9640 yazık ya bebeğe çok üzüldüm üşümesi falan kuş kanadından üşür yenidoğan bebek derler bizde havalar da soğuk onlar büyük konuştular ya mama konusunda ondan vermiyorlardır da yazık ya. İlk dönem açlık çeken bir çocuk görmüştüm beyin kanaması geçirmiş ilk ayında. Sarılığı yükselmiş anne farketmemiş beyine besin gitmeyince zeka geriliği oluşmuş fiziksel gerilik de vardı çocukta ne kadar önemli bebeğe bakmak. Neden senin evdeler bu arada gitse ya annesinin evine. Kendilerine baktırıyorlar ne uyanıklar sanki sana onlar baktı doğum yaptığında
Boş çektiğini gayette anlıyorsun bebeğin ben 40 ıma kadar 3 dakka bi göğsümü emzirdim sonra çevirdim diğerine kaç tur böyle emziriyorum bakıyorum boş çekiyor süt bitiyor hemen. Nasıl anlamaz. Mama ne ki sanki vermiyor aç çocuk yavrum yaa aman sendeler madem sen bari dikkat et sabiye annesi niye öyle yapnapiyim
bana cok laf ettiler ta emziremedin sen de bilmem ne diye buyuk konusunca kendi cocuguna ondan veremiyo. Ben bile gogsunun fosundan anladm yaji yumusak resmen ve hani benm ablam emxirmek icin actiginda süt akiyo bunda hic bisy yok ciş yapmiyo cocuk gordugum kadaryla bende altini degistrdim onun. Ben sîrf dayanamadigim icin bakiyorm mama icir diyorm yapmiyo kendin bilirsn diyorm napiyimpazar gidecejler şükür ki anasi baksin iyi alistirmis her istedigini yaptirmaya ta gece bile ben uyucam gazını cikar diye surekli kadini kaldiriyomuş. Onlar tatli oluyo işte bende yaptirmadikca elimden almaya calistilar hep. Smdi diyo iste benm gelin iyiymis hep kendi yapti yapmak istedi smdi bak ne guzel bakiyo cocuguna diyo o zamanlar da istemiyodu işte. Ya dün byle gunduz uyudu gorumcem yanina koltuga yatirdi cocugu da agliyo da duymuyo bile evde tek olsa uyusa cocuk çatlar resmen varya inan ki cok uzuluyorm o cocuga yazk bişey bilmezsn tamam ama ben byle de bisy görmedm hiç. Acemi diyo kaynanam da savunuyo bizler de acemiydik ama ne bilim. Kaynanamlar da kardesine gittiler kalacaklar 1 gun diyo iste ablan yatsin 1 2 saat sen bak da cocuguna diye işe de yardm etmiyo zaten bna hepsini bana yuklicekler bakalm yapsinlar. Kocam da dedi benm kar
bana cok laf ettiler ta emziremedin sen de bilmem ne diye buyuk konusunca kendi cocuguna ondan veremiyo. Ben bile gogsunun fosundan anladm yaji yumusak resmen ve hani benm ablam emxirmek icin actiginda süt akiyo bunda hic bisy yok ciş yapmiyo cocuk gordugum kadaryla bende altini degistrdim onun. Ben sîrf dayanamadigim icin bakiyorm mama icir diyorm yapmiyo kendin bilirsn diyorm napiyimpazar gidecejler şükür ki anasi baksin iyi alistirmis her istedigini yaptirmaya ta gece bile ben uyucam gazını cikar diye surekli kadini kaldiriyomuş. Onlar tatli oluyo işte bende yaptirmadikca elimden almaya calistilar hep. Smdi diyo iste benm gelin iyiymis hep kendi yapti yapmak istedi smdi bak ne guzel bakiyo cocuguna diyo o zamanlar da istemiyodu işte. Ya dün byle gunduz uyudu gorumcem yanina koltuga yatirdi cocugu da agliyo da duymuyo bile evde tek olsa uyusa cocuk çatlar resmen varya inan ki cok uzuluyorm o cocuga yazk bişey bilmezsn tamam ama ben byle de bisy görmedm hiç. Acemi diyo kaynanam da savunuyo bizler de acemiydik ama ne bilim. Kaynanamlar da kardesine gittiler kalacaklar 1 gun diyo iste ablan yatsin 1 2 saat sen bak da cocuguna diye işe de yardm etmiyo zaten bna hepsini bana yuklicekler bakalm yapsinlar. Kocam da dedi benm karı guzel bakiyomus sen nasi yapamiyosn diyo iyi
Byle bi olaydan dolayi ban yenmemis miydi deInstagramda ekleme yasak değil miiii aa öyleyse beni ekleyin tatlı kızlarşimdi burdan yazmiyim da
katılıyorum yüzde yüz haklısınÇalışıyor deme yardım iste mutlaka. İşte çalışmak çalışmak da evde çocuk bakmak çalışmak değil mi? Hangisi daha zor tartışılır. Bütün gün çocukla ilgilenmekten sabırlar tükeniyor. Ben eşim gelir gelmez ona veririm. Rahat 2-3 saat o ilgilenir. Ben de bu arada boş durmuyorum ev işi yemek ilgileniyorum. Ama emin ol boş duruyor gibi dinleniyorum. Çocuk bakmak ayrı bir yoruyor çünkü insanı. Bütün gün dikkat ve sabır üst seviyede olmak kolay iş değil. O yüzden hiç o da çalışıyor falan deme bakımı paylaşın. Sonra uyuturken alırsın özlemiş bile oluyor insan tekrar alınca.
bilmez miyim canim mevsime gore duzen degiaiyorDeğişir canım inan daha çok değişir düzenleri. Hergün aynı olmuyor tabi dün dersim vardı sabah normalde 9 gibi yatıyor 11 gibi kalkıyor. Karnını doyurdum eşime dedim uyut sen 2 saat uyur zaten 12 de de ben gelecektim. Yatırmış yarım saat uyumuş kalkmış. Yarım saat de ben salladım uyutamadım dedi kucakta gezmiş cızır cızır. Belli olmuyor yani. Büyük oğlanın uyku sorununu çözdüğüne sevindim ama yavaştan küçüğe de uygularsan iyice rahat edersin
ekledim bilemisskokulumm
Benim kiz sabah yine birsuru kaka yapti Allahim kabiz olmasinda yapsin :) kizada diyorum yap annem sen ben temizlerimbirde kokluyorum cok hos
Ya nasil ekliyecegiz birbirimizi kizlar benim instadaki ismim gurkan.bahar.karahan isteyen ekleyebilir.
Bende ondan korkuyorum ama bildiğim kadarıyla grup olmadığı sürece sıkıntı yokByle bi olaydan dolayi ban yenmemis miydi de
Muhtemelen diş kuzum başka derdi olmasın geçer budaValla hepimizin Allah yardımcısı olsun saglikli olsunlar da biliyirum bugünler geçiyor ama anı yaşarken zor geliyo insana ne derdi var anlayamıyoruz da
Inşallah geçmezse huni siparişi vericemMuhtemelen diş kuzum başka derdi olmasın geçer buda
Umarım yoktur öyle biseyByle bi olaydan dolayi ban yenmemis miydi de
Yok canım grup oluşturmak yasak takipleşmek serbest. Ben deUmarım yoktur öyle bisey
Biri daha ekledi senimisskokulumm
Benim kiz sabah yine birsuru kaka yapti Allahim kabiz olmasinda yapsin :) kizada diyorum yap annem sen ben temizlerimbirde kokluyorum cok hos
Ya nasil ekliyecegiz birbirimizi kizlar benim instadaki ismim gurkan.bahar.karahan isteyen ekleyebilir.
En iyisi baharın listesindekilere istek yollayalım hepimizBiri daha ekledi seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?