sağol canim Allah senin de yardımcın olsun zor günler geçer elbet sabır ve enerji diliyorumOlsun imkan varsa iki küçük bebekle olman suan hem onlar icin hem senin için daha iyidir.
Isi ben de kaçış olarak görüyordum umut beni cok zorladi cok hic narin degildi huyu anca isterse isine gelirse.
Hele o kafa atmalari sinirlenince gozum mor gezdim kac zaman millete de anlatamazsin esin yaptı saniyor.
Diordum ise gitsem kurtulsam ama yine de benden iyiisi bakamazdi ona. Hasta ya zaten yavrum.
Simdi oyun cagi beni sallamamaya basladi tabi pek hukmum de yok cocuklar benden pek korkmaz.
Yani kendini heder etme.rabbim koruyor onlari sen elinden geleni yaptin, yapiyorsun da eminim.
Bağışıklık güçlenir inşallah takviye yaparsiniz belki. Morluklar da hareketli cocuk mudur. Umutun morsuz yeri yok.
Gunes bile kac tane yapti morluk.
Zamanla karsilik vermeyi de ogrenir cocukkara gorursun bak. bi iki seneye abi olmanin da etkisiyle iyice kendine guveni gelir.
Hircin olmasin tabi ama kendini de ezdirmesin oluyordu oyle oyun alanlarinda sinir oluordum o çocuklara ben ua umutum da sessiz kalirdi küçükken.
Seninki de zorlu surec cidden bak kendini surekli sorgulama isin icinxen cikamazsin.
Ben de oyle dusundum cok hala da dusunuorum. Bir cocuk.illa eksik kaliyor ama olsun annelerinin guzel guler yuzu bile yetiyor aslinda cocuklara.
Sen eminim ikisine de gayet yetiyorsun.
Bazen büyükle daha çok opup kokuluorum ben anlıyor kucugi daha anlamaz diye.
Inam 5 yas var ama ben de vicdan muhadebesi yapiprim hep.
Normal yani kendini uzme.
Yemesi de gayey iyi geldi bana. Degerleri iyo diyorsun.
Benm oglan valla bak cop adam ama kaslidir mesela persentilden baksana arele degerleri ordada iyiyse hic dusunme.
Yani kilo saglik degil ki az yemek daha iyo saglikcisin biliorsun zaten.
Keske ben de az yesem dilegimi ekliyor ve iyi geceler diliorum sana helincim
yok canim telefonu görünce ister. tv den çok telefonla eşleşmiş kafasında cebimi arar yoksa poliiiiiii die ağlar. kullanmayi öğrenmiş tuz kilidi açıksa youtube bulur acar kendine sabit birşey yok zaten daha çok dokunup değiştirmeyi sevmekle başlamıştı sırf ondan uzaklassin diye netflixten çizgi-film acarım değiştirmesin izl3sin diye yine ağlar. bi program yükledim belli süre sonra dinozor yatağa girip uyuyor en azından bide değil. resim felan yapıyor müzik aletleri sesler dans figürleri felan ona da bakıyor ama cani isterse. biz geçen hafta yemekte iptal ettik yemiyor mu tamam tv de cizgifilm actik gidebilirsin dedij ama babamlarda iş öyle olmadiBütün çizgi filmleri seviyormu, beğenmediği keyif almadıkları varsa onlardan açsan sıkılsa. Hoşuna gitmeye gitmeye bırakır belki. Ama daha Arel küçük bırakması daha kolay olur. Sen yavaş yavaş başla. Büyüdükçe daha cok zorlanırsınız. Suan arel'i kandırmak daha kolay. Sadece yemek yedirirken mi açıyorsun.
Bizimde 7 ocak asi koymuslar. Mecbur gidicez. O arada doktorada goturecem sigortam hala devam ediyor ocak sonu bitis gozukuyir o yuzden kullanayim diyorum.Zaten tontis oldugu icin normaldir.
Zayiflayan bile olurmus hareketlendikce.
Biz aylardir ayniyiz evdeki tartiya göree.
Asiya karar veremedim gidice Galina o zmaan tartilirnet
Mezura ile baktim boy ve kafa capi 1 cm artmis gibi durmadi sagolsun bakarken. Neyse goturucem zaten bu hafta. Sagliklari yerinde olsunda zayif olsunlar.Canım maşallah karya'ya. 1 yastaki bebek ortalama 8 ila 10 kilo arasindadir. Evet bebegin kilo almadığı hatta zayıfladığı aylarda olur. Henüz bebegin emeklemiyor yürümüyor, hele bir başlasın kiloda verebilir. Bizde gecen ay hiç almamış hatta 400 gr eksik çıktı. Ama boyu uzamış. Yemeside gayet iyi olduğu bir ay. Doktorumuz kilo bizim icin onemli degil. Yiyor sa hareketliyse gelişimi iyi boyu uzuyor kafası buyuyorsa, kilonun onemi yok dedi. Allah'a şükür gelişiminde boyunda algısında bir sıkıntısı yok. Birde bir ay çok alır diger ay hiç almayada bilir demişti.
Çok şükür yolunda canım ya odasını da ayırdım geçenya nasil sevindim anlatamam inşallah devamı da cok guzel olur 2. bebeye bile o bakariş hayatini cok özlüyorum. sosyallesmeye cok ihtiyacimiz var. daha ne kadar dayaniriz ki böyle bilmiyorum ama sabretmeye çalışıyorum.
amin inşallah. sizin nasıl şimdi yolunda mı herşey? yeniden cesaret toplamalıyım. evimize geldik. yarina denerim yine.
çok zayıf bi görsen. besin almıyor bence. işte keyfine göre. net diyemem ki arel yer. bugun yer yarin yemez. sabit seyler iste saydiklarim.
yq ben bu çocuğu yerim. o naif kalbinden öperim. kıyamam ya nasıl tatlı bu çocuk böyle ne yaptın şekerparem sırrı nedir ?
ah o ekran. ya sadece tv olsa bari. telefon olmasa. yemek yerken yemeğine odaklansa sadece. az yesin ama bilsin ne yiyor.
Yok canım boşuna kendini hirpaliyorsun. Mantıklı düşünürsen hak verirsin. Bizim vucumuzdaki besinler hem bizlere hem bebeklere, ek gıda hiç almadan nasıl yetsin. Hem birde bazilarimizin kanlari demirleri düşüyor. Hatta mesela saglik ocağında 6 ay aşısı olurken de hemsire, demir ilacını bebeğe mutlaka ver. Mama icinde yeterli demir ve vitaminler var. Ama meme emen cocuklar takviye almazsa demir eksikliği olur demisti. Demekki bu mamaların besleyici özelliği ve vitaminleri çok. Tabi hepimizin istahlari duzelse, ek gıdalarını guzel guzel yeseler, fazla mamaya fazla memeye gerek kalmasa en en güzeli.
Anladım canım evet çocukların enerjilerini atacak yerleri yok. Zamanla düzelir cihan büyüsün biraz, iyice yürümeye başlasın, ikisi oyun kurar gerek bile kalmaz. İkisi vakit geçirmeyi ogrenir zamanla, sana biraz daha sabretmek düşüyor. Cok değil aslında yaza başlarlar oynama.sağol canim Allah senin de yardımcın olsun zor günler geçer elbet sabır ve enerji diliyorum
yok canim telefonu görünce ister. tv den çok telefonla eşleşmiş kafasında cebimi arar yoksa poliiiiiii die ağlar. kullanmayi öğrenmiş tuz kilidi açıksa youtube bulur acar kendine sabit birşey yok zaten daha çok dokunup değiştirmeyi sevmekle başlamıştı sırf ondan uzaklassin diye netflixten çizgi-film acarım değiştirmesin izl3sin diye yine ağlar. bi program yükledim belli süre sonra dinozor yatağa girip uyuyor en azından bide değil. resim felan yapıyor müzik aletleri sesler dans figürleri felan ona da bakıyor ama cani isterse. biz geçen hafta yemekte iptal ettik yemiyor mu tamam tv de cizgifilm actik gidebilirsin dedij ama babamlarda iş öyle olmadizor ya umudum yok 4 duvar arasında bu tempoda nasil olacak ki. oyun yeri felan olsa 2-3 saatlik enerjisini atardı da kısmet iste
Anladım canım evham yapma karya' mizin maşallahı var. Sekerpare ile yazilarinizi okudum. Aklınıza en ufak seyde kotu birsey getirmeyin. Huzursuz olursunuz. Sekerpare mesleği gereği çok gördüğü için, bizlerden daha dikkatli bakıyor. Bazen çok bilmek insanı mutsuz eder. Allah bebeklerimizi korusun, bizleri onlarla sınamasın inşallah. Hepsi Allah'a emanet.Bizimde 7 ocak asi koymuslar. Mecbur gidicez. O arada doktorada goturecem sigortam hala devam ediyor ocak sonu bitis gozukuyir o yuzden kullanayim diyorum.
Mezura ile baktim boy ve kafa capi 1 cm artmis gibi durmadi sagolsun bakarken. Neyse goturucem zaten bu hafta. Sagliklari yerinde olsunda zayif olsunlar.
çok sevindim darısı bizlere olsunÇok şükür yolunda canım ya odasını da ayırdım geçen
ay o günleri nasıl bekliyorum bi bilsen. inşallah canim insallahAnladım canım evet çocukların enerjilerini atacak yerleri yok. Zamanla düzelir cihan büyüsün biraz, iyice yürümeye başlasın, ikisi oyun kurar gerek bile kalmaz. İkisi vakit geçirmeyi ogrenir zamanla, sana biraz daha sabretmek düşüyor. Cok değil aslında yaza başlarlar oynama.
Alıntıyı yapmışım uyumuşum kuzum yaYakmak degil de ne kadar protein o kadar karacigerin, bobregin yorulmasi calismasi.
Cok su icmek lazim ki birikmesin kanda ure, kreatin.
Off kontrolumu Geciyor yine yukaek cikacak degerleeri.
Keske duzelse bobrekleri
Insallah canim amin.
Ben de aciktim ama.yiyecek de bir seyim yok şuan.
Sen yesene benim yerime de
Senin kilon iyi noyun uzun bir sey olmaz sana
Haklisin canim..Allahin izniyle hepsi saglikla buyusunler insallah. Guzel ömürleri olsun.Anladım canım evham yapma karya' mizin maşallahı var. Sekerpare ile yazilarinizi okudum. Aklınıza en ufak seyde kotu birsey getirmeyin. Huzursuz olursunuz. Sekerpare mesleği gereği çok gördüğü için, bizlerden daha dikkatli bakıyor. Bazen çok bilmek insanı mutsuz eder. Allah bebeklerimizi korusun, bizleri onlarla sınamasın inşallah. Hepsi Allah'a emanet.
Uzamış tırda buyumuşturde. Birde hep aynı yerde tartilmadiginda bile farklılık gösteriyor.
Dogru dedim BaharımAnladım canım evham yapma karya' mizin maşallahı var. Sekerpare ile yazilarinizi okudum. Aklınıza en ufak seyde kotu birsey getirmeyin. Huzursuz olursunuz. Sekerpare mesleği gereği çok gördüğü için, bizlerden daha dikkatli bakıyor. Bazen çok bilmek insanı mutsuz eder. Allah bebeklerimizi korusun, bizleri onlarla sınamasın inşallah. Hepsi Allah'a emanet.
Uzamış tırda buyumuşturde. Birde hep aynı yerde tartilmadiginda bile farklılık gösteriyor.
İnan bende dört gözle o günleri bekliyorum. Benim de tek umudum o kaldı. İnşallah anlaşırlar da birbirleri ile vakit geçirirler. Bizde bu günler unuturuzçok sevindim darısı bizlere olsun
ay o günleri nasıl bekliyorum bi bilsen. inşallah canim insallah
Ben hep derim senin işin çok zor. Bizim farkına bile varmadığımız şeylerde, sen nelerle yorarsın kafanı. sağlıkla güzel güzel büyüsünler inşallah. Duru bugün biraz daha iyi, en azından eline verdiğim böreği kemirdi. Küçük bir parça da salatalık yedi. Buna da şükür. Elif'imiz ne durumda, sizde var mı düzelmeDogru dedim Baharım
Ister istemez degisik bir bakişla bakiyorum bazen. Bu da insana zarar veriyir gercekten.
Duru nasil? Istahi geldi.mi
Vaar evet canim.Alıntıyı yapmışım uyumuşum kuzum ya
Bobreklerde kalıci hasar mi var canim? Geçecektir insAllah eger kalıcı degilse.ama kalıci bir sıkıntıysa da Umut a böyle yasamayi bobreklerini korumayı mecbur ogreteceksin canım..zor biliyorum..tamam ayni sey degil ama ogluma hayir bunu yiyemeyiz alerjimiz var dedigimde ağlıyordu ama artik anlıyor yavas yavaş.Umut da anlıyor zaten.cok güzel yemegini yiyor demistin bir defa yemek ayirt etmez demistinm.sen simdi ve her zaman güçlü olmalısın canımcımbak neler atlatmışsınız insAllah bunlar da geçer
Biz lcw 9-12 ay 2,5 tog kullanıyoruz. Kolları vücudu iyi ama ayakları kısa geliyor. Ev 25 derece oluyor. Ama yerde yattığı için kalın kullanıyoruz.Kızlar dun gece Elif uyanmış besikte dikilmis.ne kadar durdu öyle bilmiyorum ama emzigi yere düşünce uyandım.bir de baktım sırıtıyor bana gece 4 teneyse aldım buz gibiydi.terlemis terli terli dikilmiş.30 dakika kadar kucagimda tuttum ısındı.neden ustune degistirmedim bilmiyorum uykulu uykulu aklima gelmedk herhalde.suveter giydirip yanima aldim yyorgana sardim benim de sicagimla ısındı.sonra basladi gaz atmaya.alttan ustten gaz atti atti.uykusu kacti.40 Dk kadar da uyutmaya calistim.Bi de ustune sabah bi baktım mutfak camı tam kapanmamis. mutfagin kapisini kapatip yatiyoruz.arada perdeler var.1 parmak aciklik kalmiş.evim de kucuk yani.oyle cok uzak degil odamiz mutfaga. Cam ustten acılabiliyordu.o ustten acilmayi saglayan menteşe tam ortulmemis sabah hafif oksuruk hapsirik oldu.oglum da öksürüyor.ama hafif ikisi de. Panikliyorumdur boş yere insAllah
Ben yelek giydirmiyorum yatarken çünkü sıkılıyor.yeleksiz yatirinca ustunu pek acmiyor.ama artik kalkmaya basladı.bu sekilde usuyebiliruyku tulumu mu alsam? Kac yaş alsam
Civil mi e bebek mi ?
Aynen ocak sonu başlıyorum iyi oldu yüküm de hafifledi bu arada o da evin düzenini çocuğu vs öğreniyor.Ohh çok çok güzel olmuş susamcimm.
Nazar değmesin.
Ilk günden de ısınmış bile ipek çok güzel.
Sana da arkadas olur daha 1 ay var dimi
Canım bence istemiyorsan hiç ne diyeceğim diye falan düşünme bu da tanıdıktı der geçersin gerekirse. Çocuğumuzu emanet ediyoruz şaka değil bu iş. Dedikodu da az bişey değil. Ailenizin içine girecek her halinizi bilecek.S Susam_tanesi inşallah bakıcı işin hep böyle devam eder . Hep memnun kalırsın inşallah . Bakıcı deyince karnıma ağrılar giriyor . Karşı komşum bizim aile dostumuz aslında. Ama adamın 2. Eşi . Biz 1. Eşi varkenden beri görüşürüz . Eşi ölünce bu kadınla evlendi . Adamı çok severim , annemler onlarla tanıştıklarında ben 5 yaşındaymışım . Ancak bu eşine içim ısınamıyor , dedikodusu var . Sena yı çok seviyor . Onun çocuğu olmamış . İncinir diye bir çok şeyine göz yumuyorum . Bana internet annesi der kendisivelhasıl bunları neden anlattım , bakıcı aramaya kalksam bana neden baktırmadın da başkasını aradın diyecek . Bu kadına baktırsam hiç güvenmiyorum . Ne yapacağım bilemiyorum ikinci döneme de okullar açılır gibi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?