Evet evde sikiliyorlar buyuyorlarda artik Benimkinin disarida sesi cikmiyor oyle bir izliyorkiiYok babasına gidiyor Asya hanım şükür neyi fark ettim bahar ya geçen dışarı çıktık ya koca kaç saatte 1 kere meme istedi sıkılıyor çocuklar evde memeye paçaya dadanıyırlar
Doğum güzelmiş aslında baharımBenim doğumumdada hersey guzel ilerliyordu normal dogum denemek istiyordum ama cesaretim yoktu annemde normal doguramazsin sen orani keserler yırtarlar mahfolursun seni evlatliktan red ederim deyince sezeryan olayim amaan dedimdoktorda sezeryan daha kolay bahar dedi zaten doktorum cok iyi bir adamdi sen kararini ver dedi sonra ben hemen dogurmak istiyorum tabi artik cok bunalmisim hamilelikten bebegi elima almak istiyorum ve dogum zamani geldi tabi virus mirus diye kolonya islak mendiller gitmisim odayi temizliyorum Kalppare e doğumdan sonra saldim zaten orasida ayri sonra ameliyata giricem benimle birlikte o gun bisürü doğum var neredesiniz geç kaldık hadi flan diyorlar ama bayaa kalabalikti ameliyathane ben o kadar sismisimki diger sedyeye geçemiyorum neyse birsey yemedin dimi dediler yok su ictim dedim neden ictin suu anaam dedim bunlar doğurtmayacak bana 1 kac yudum ictim dedim sonra basladim dua etmeye içimden nasil birsey cikacak bilmiyorum esimde disrda tembihledim bebegin fotosunu cek bebegin yanindan ayrilma diye baskada kimse yok zaten. Sonra bayılttilar beni doktorum hala der baharin hic sesi cikmiyordu cok korkmustu diye sonra sesler var ama gözümü acamiyorumm aman allahim o nasil bir agrii sanki kızgın demiri basiyorlar kanamam oldukca fazla esimin sesi geliyor kulagima bebek iyimi dedim iyi odada burada dedi puseti gordum sonra o acidan zaten bebek flan gozumu acamadim bile sonra emzirme telasimiz basladi bebek ememiyor hep uyuyor ilk ayaga kalkma hele cok fena dusecek gibi oluyorsun bacaklarm zor tuttu. Sonrasinda baktim cocugun agzindan su cikiyor kac saattir ac surekli kan sekerine baktiriyoruz iyi cikiyor ama cocuk hic birsey icmiyor siringayla flan sagip vermeye calisiyoruz 1 2 damla salaklar o yetiyor diyorlar. Agzindaki suyu gorunce ben artik yeter dedim sonra migdesini yikadilar cocugun kanda gelmis ben gdemedim tabi esim ve yengesi gitti yengesi soylerken duydum kan oldugunuda. Amniyon yutmuş benimki sonra duzeldi cok şükür. Cok zordu ağlaamıyordum bile esimin yengesi bahar agla rahatlarsin sikma kendini diyor yok psikoloji alt ust 1 gece daha uzattim hastanede durdum korkumdan sonra eve geldik annem bizde bu cocuk ac diyor mama veriyoruz sutun yok senin diyor mama veriyoruz cocuk fiskirtarak ksuuyor esim zaten surekli bana birşeyler yedirtmek derdinde hee birde karya memeyi tutamadi 2. Haftanin sonunda zar zor tuttu. 3 aylikkende birakti mama meme gittigimiz icin.. cok sukur bugünlere ama buyuk tecrubesizlik ve buyuk cahillikle geldik saglik olsun bugunlere sukur oyle boyle büyüyorlar gelecekleri guzel olsun
Ay aslıı güldüm vallahiBen de gecen haydonun kakasinda boncuk buldum baya b.kunda boncuk mu buldun lafı gerçek oldu ama yuttuğunu düşünmüyorum koynundan falan girmiştir bezine kadar inmiştir kaka yapınca da öyle kalmistir diye düşünüyorum Yani inşallah öyledir çünkü boncuk çok küçük değildi çıkarken epey zorlamıştır
Annenle ilgili olan kısımları şaşırarak okusam da sonu güzel bittiBende doğum anımı anlatmak istiyorum40+0 da annemin baskılarına dayanamayarak doğuma gitmiştim suni sancıyla annem yanıma erken gelmişti ve pandemi de vardı önümüz ramazandı falan sıkıldı. Ramazanda yanımda kalmak istemedi kardeşlerim babam ne yer içermiş falan filan sanki aç kalacaklar neyse bana sürekli sen doğuracak gibi değilsin karnın aşağı inmedi diyip durdu 40 haftaya kadar. Doktorla konusup 40+0 da suni sancıyla doğum yapmak istediğimi söyledim pek yanaşmasa da benim ısrarımla tamam dedi.
22 Nisan sabahı saat 8de hastaneye geldim hala unutmuyorum o anımı sanki kurbanlık koyun gibi gittin9da suni sancımı fitil yoluyla yerleştirdi. Saat 1 oldu bende tık yok gülüp oynuyorum falan saat 3e doğru sancıları geldi doğuyorum sanıyorum nstye bir girdim 30-40 cıkmasın mı orda bi panikledim 40a dayanamayan ben 100de geberirim diye açılmam da 1cmmiş meğer bende açıldı doğuruyorum sanıyorum ah ah
Annem başladı sen dayanamayacaksın sezeryan ol demeye ben ah uh yaptıkça ağlıyor yanımda kadınbi taraftan iyiyim bişeyim yok diyorum bi taraftan sancımı çekiyorum. Saat 16da ebe geldi beni doğumhaneye götürdü ve dedi ki sen normal doğum yapmak istiyomusun eğer istiyorsan ben seni 2-3 saat içinde doğurtucam bana güven dedi Ben de tamam dedim serumla kas gevşetici verdi bana odama geri döndüm. Saat 17.30 ben dayanamıyorum bi çığlık atıyorum doğuracagımı anladım ebe geldi nstye girdim sancım 140 olmus saniyeler içinde doğumhaneye gittim. Meğer bizim kızın kafası gözüküyormuş
Yalnız doğurmak konusunda çok beceriksizdim doğru ıkınmaları yapamadım bir türlüebe vajinal masaj yapıyor yağlar bişiler sıkıyor ıkın diyor. Kesi atmak istemiyorum sen doğurursun diyor veriyor gazı ben artık sadece bagırıyorum ıkınamıyoorum ki doktora yalvardım kesin alın Allah askına içimde kalacak diye sonra 18.10 da doğurmayı başardım zor şer yırtıla yırtıla
Sonra doğumhanedekilerden özür diliyorum çok bağırdım çok utanıyorum diye
Doğumhanede ki temizlikçi kadında gitmiş dışarda annemle eşime yıktı ortalığı o sizin kızınızmıydı diyomuş ağlayan kadınaZaten doğumdan çıkınca bagırmaktan sesim kısılmış sanki maça gittim
Kızlar erkendan anlamışlar bu işi malum önlerindeki örnek sen oluncaKızz yalnız benim kızlar çocuk yapmanın gereksiz ve çok yorucu olduğunu düşünüyorlar torunsuz kalmam inşallahdoğurun kızlar bakarım ben dedim artık en son napayım bir de torun sevgisi tadalım artık
Eğlenerek film gibi izlediğim bir doğum hikayesi dahaEvet tt şimdi sıra bende tam bu saatte hastane yolundaydım o yüzden nasıl denk geldi okuma saatim şimdi bittiben hamilelikle Başlıycam kızlar uzun olacak roman gibi okuyun
Bende tedavi ile hamile kalanlardanım normal yolla 2 sene olmadı Allah içimi biliyor 2 sene düşünmüyordum zaten ben ama olmaz ihtimaline karşı da deneyelim dedim olmadı dahayırlı zamanı vardır elbet tedavi sürecin kısa oldu 1 ay bütün belirtiler vardı olmadı diğer ay hiçbir belirtim yoktu olmadı sanırım diyip ooo neler yaptım denizde dalgalarla falan boğuşmuştım eşim beni bi oraya bi buraya falan fırlatmıştı denizde hatta öyle romantik bi çiftiz sonra adet günümden 8 9 gün sonra olmadım hadi dedim olmadı ama bi test yapayım yaptım anamm beni aldı bi titreme çift çizgiyi görünce iş yerindeyim ağlıyorum falan ortağım var gelince ona söyledim eşi geldi hemen doktoruma gittim kan sonucunu görmeden inanmadım
Hamilelik sürecim rahattı genel anlamda toplasan 10 kere kusmamışımdır ama halsizlik ve baş ağrım kabızlığım oldu ilk dönemler hele baş ağrılarım kafamı duvarlara vurasım geliyorduyine aynı rahat Yeşim hamilelikte de vardı yasak olan birçok şeyi yedim içtim Ama az miktarda tabi ohooo geceleri dışarı falan çıkıp cluplarda eğlenmişliğim bile var sağolsun kızım pek yormadı beni
Hamileliğimin sonunda iş kapattım ben son günde ticaret odasında kapanış işlemleri ile uğraşıyordum o haldebelim çok ağrıyordu o gün ama sona doğru zaten ağrılar oluyor ya pek önemsemedim başka türlü ağrıdı ama belliymiş, annemi yollar kapanma ihtimali olunca o gün zaten eşim gidip hemen alıp gelmişti yollar kapanırsa en azından burdayken kapansın dedik öyle de oldu annemin doğum günü bugün ona pasta falan aldık kendi içimizde kestik 12 den sonra bişey yeme dediler ya bana oruç tutacakmışım gibi ne bulsam yiyorum meyve pasta falan bu arada kasıklarımda da ağrılar başladı anneme diyorum böyle falan diye en son süreleri kısalınca annem dedi sen doğruyon heralde doktora yazdım böyle böyle diye gel bi ntsye gir dedi yok dedim artarsa gelirim eminim sabah gitcem doğuma adam dedi korkma o katta hasta yok beni korona dan korkuyorum sandı neyse duşa girdim giyindim falan rahat rahat yürüye yürüye gittim arabaya hastane yakın zaten ama dedim ya döneceğiz öyle eminim doğurmuycam sabah tekrar gitcez bu kadar rahat doğuma giden olmaz yani filmlerde falan hep kadınlar bağırıyor
Hastaneye gittim ntsye gircem dediler bi kişi girebilir yanına kim girsin anneme dedim doğumda sen Olcan şimdi Ahmet gelsingirdik biz şen şakrak selfiler çekiyoruz falan arkadaşlarıma atıyoruz gülüyoruz derken kadın geldi elinde ameliyat kıyafetleri var dedi doğuma alıyoruz seni dedim ki ama ben kendimi hiç hazır hissetmiyorum nasıl hazır ol aksam zaten sabah doğurcan be kadın öyle geldi doktorum öyle tatlı bi adam ki sohbet ede ede yaptı doğumu uyuşukken her şey çok güzeldi ben bekliyorum beni kestiklerini anlamadım bile ses hiç gelmiyor ya bi ağlama sesi geldi aman Allahım bu kadar çabuk olmuş olamaz inanamadım asyayı getirdiler yanıma bi 10 saniye resim falan çektiler gitti geri ben hamileyken bulantı olmadı diye hep annem kel olcacaak bu kız diye dalga geçiyordu benle ilk sorum tepedeki anestezi uzmanına saçı vardı demi ben yanlış görmedim oldu çocuk bilmiyorum ki bakmadım dedi boşuna mı doğuruyorum burda ben ne demek bakmadım diye payladım çocuğu bide sonra beni diktiler odaya aldılar inanamadım orda yatan kızı benim dopurdupuma nasıl şükrettim nasıl nasıl... Sonra ağrılar geldi a dostlar pembe bulutlar dağıldı hele o ilk yürüme off sandım ki bacak kısmım bedenimden ayrılacak. Yatamadım düz yatıyorum olmuyor yan yatmak imkansıza yakın uyuyamayıp ağlıyordum uyuyamıyorum ben diye Zorlu geçen 1 hafta sonrası iyice toparladım ama laf aramızda 3 ay öyle zordu ki gaz maz derken annelik ten bişey anlayamadım tek başına büyütmek çok zor gerçekten eşim işteyken gelsin diye gözüm düşerdi. Şimdi koca 1 sene oldu verene bin şükür isteyen herkese nasip etsin Allahım,
Uzun yazdım ama kızımda okusun istiyorum ilerde helal edin hakkınızı
Elif erva ne oldu kuzum sana böyle geçmişler olsun. Anneni de çok yormuşsun bakKızlar burayi okudum da yüzüm güldü yine sagolun ya
Ama bu gece erva elif rahatsiz hapsiriyor burnu akıyor ve gaz sancisi cekiyor ve üşüyorcalpol verdim.evi isittim.terlemeye basladi sonra. Bir iki gaz atti ama hala uyuyamadı.aglayip ciglik atip duruyor..bugun babannesinjn evi soğuktu sanırım üşüdü bebegim..gittikten sonra dereceyi arttirdik ama ha deyince isinmiyor ki
Bu arada bu yeni başlayan diziye denk geldim bu gece..bir zamanlar Kıbrıs idi sanirim.adi.. ayy Allah cok etkilendim yaa..uzun zamandir bi dizi boyle etkilememisti..uzun zamandir tv bakamadigim.icin de olabilir tabi bu durum
Bu arada (ikide bir bu arada yazdigimin farkindayim ama neden bilemiyorum) neyse bu arada bu arada ben cok yemek yiyor cok uyukluyorum.kizlar ya durduramiyorum kendimi..acaba depresyon mi bu nedir ya kilo aldim iyice beni biraz yuhlayin belki utanir yemem
İpekte de balkon takıntısı var. Balkondaki şeyleri gösterip istiyor, çıkmak istiyor. Kapıdan dışarı çıkmak istiyor. Gidenin arkasından kapıyı kapatma diye ağlıyor. Bişeyi unutmak bilmiyor. Var yani varKızlar benim oğlan mı böyle takıntılı sizinkiler de de var mı ya. Şimdi de tutturdu perdenin korneşinde bişey gösteriyor yaklaştırıyorum gitti diyor indirince ağlıyor parmağıyla orayı göstere göstere ağlıyor valla sinirim bozuldu oyuncak oynuyorduk güzel güzel döndü bir anda oraya taktı kafayışimdi çıktı koltuğa oraya uzamaya çalışıyor ağlayarak. La havleee
Cocuklar da hakli izlenecek güzel bir film mi var? En iyisi uzak tutmak ama iste kötü yayin bir tuş kadar yakin..aahh zeynebim ahh kıyamam sana sen de mi özendin bu islereAhh Alim Ahh yasak elma da nedirbırak hemen o kumandayı yavaşca yere ah canım dünürüm her ne kadar kontrollü olsakta izliyorlar merak ediyorlar yapacak bişey yok Zeynep te Netfiks te gençlik dizilerine merak salmış kostümlü partiler falan bizde evde yapıp arkadaşlarımı çağıralım mı renkli renkli kokteyl hazırlarız diyor
Canım benim dogurdugum hafta sen doguralı 4 gunKaç kişiyiz ki anestezi uzmanlarını azarlayangel sarılalım kardeşim onun ki de soru ama görünce korkmaz mı insan ben iğne vurulurken bile bakmıyorum yani
Ben yerim o keli çok güzel çok minnoş bir kel kankamızömrü bahtı güzel olsun
Ayy bende tıkınma derdindeyim diye gülüyorum senin ki daha komik kız napacan o hengamede tüy toplayıcıyı acaba sanki arasa sonra bulamaz
Miss hepimizi etkiledi bak bende sabah sabah poğaça yaptım kahvaltıya yetiştir bizi eğit @misskokulumm
Ben toplanma da nasıl yardımcı olmuş olabilirim kız dünyanın en umursamaz cool annesiyim tavsiye deyince bence 2 kere düşünülür bende
Tesekkur ederim canim..evet usudu kesin.cunku ali de geldi az once anne cok kosmusum gibi bacaklarim yorgun dediElif kuzuma geçmiş olsun üşümüş tür canım yatoplayamadıı minnoşum bi türlü yemek yemek için depresyona gerek yok ki can sıkıntısından oluyor evde kapalı kala kala nolacak başka ama abartma yine de sen vermesi zor oluyor sonra,
Ben de cok gerginim bugün..uykusuzluk gercekten sinir yapiyor insanda canım..sen bari o uyudugunda uyu gunduz.. bırak aksama da bi corba yap gitsin. Ugrasma..ben uyuyamam Ali uyanikBoyle uyumayınca cok yoruluyorum birde sinirli oluyorumki sorma. Bizim ev sicak ama gece ustunu aciyor acaba gaz mi yapti ne bileyim ya valla distende olabilir ama bilemiyorum
Hangi anne tecrubeli ki guzellikBenim doğumumdada hersey guzel ilerliyordu normal dogum denemek istiyordum ama cesaretim yoktu annemde normal doguramazsin sen orani keserler yırtarlar mahfolursun seni evlatliktan red ederim deyince sezeryan olayim amaan dedimdoktorda sezeryan daha kolay bahar dedi zaten doktorum cok iyi bir adamdi sen kararini ver dedi sonra ben hemen dogurmak istiyorum tabi artik cok bunalmisim hamilelikten bebegi elima almak istiyorum ve dogum zamani geldi tabi virus mirus diye kolonya islak mendiller gitmisim odayi temizliyorum Kalppare e doğumdan sonra saldim zaten orasida ayri sonra ameliyata giricem benimle birlikte o gun bisürü doğum var neredesiniz geç kaldık hadi flan diyorlar ama bayaa kalabalikti ameliyathane ben o kadar sismisimki diger sedyeye geçemiyorum neyse birsey yemedin dimi dediler yok su ictim dedim neden ictin suu anaam dedim bunlar doğurtmayacak bana 1 kac yudum ictim dedim sonra basladim dua etmeye içimden nasil birsey cikacak bilmiyorum esimde disrda tembihledim bebegin fotosunu cek bebegin yanindan ayrilma diye baskada kimse yok zaten. Sonra bayılttilar beni doktorum hala der baharin hic sesi cikmiyordu cok korkmustu diye sonra sesler var ama gözümü acamiyorumm aman allahim o nasil bir agrii sanki kızgın demiri basiyorlar kanamam oldukca fazla esimin sesi geliyor kulagima bebek iyimi dedim iyi odada burada dedi puseti gordum sonra o acidan zaten bebek flan gozumu acamadim bile sonra emzirme telasimiz basladi bebek ememiyor hep uyuyor ilk ayaga kalkma hele cok fena dusecek gibi oluyorsun bacaklarm zor tuttu. Sonrasinda baktim cocugun agzindan su cikiyor kac saattir ac surekli kan sekerine baktiriyoruz iyi cikiyor ama cocuk hic birsey icmiyor siringayla flan sagip vermeye calisiyoruz 1 2 damla salaklar o yetiyor diyorlar. Agzindaki suyu gorunce ben artik yeter dedim sonra migdesini yikadilar cocugun kanda gelmis ben gdemedim tabi esim ve yengesi gitti yengesi soylerken duydum kan oldugunuda. Amniyon yutmuş benimki sonra duzeldi cok şükür. Cok zordu ağlaamıyordum bile esimin yengesi bahar agla rahatlarsin sikma kendini diyor yok psikoloji alt ust 1 gece daha uzattim hastanede durdum korkumdan sonra eve geldik annem bizde bu cocuk ac diyor mama veriyoruz sutun yok senin diyor mama veriyoruz cocuk fiskirtarak ksuuyor esim zaten surekli bana birşeyler yedirtmek derdinde hee birde karya memeyi tutamadi 2. Haftanin sonunda zar zor tuttu. 3 aylikkende birakti mama meme gittigimiz icin.. cok sukur bugünlere ama buyuk tecrubesizlik ve buyuk cahillikle geldik saglik olsun bugunlere sukur oyle boyle büyüyorlar gelecekleri guzel olsun
Haklısın sanırım canim..iyice depresyon mu demeye başlamıştım ama kendime getirdiniz teşekkür ederimAy aslıı güldüm vallahi
Annenle ilgili olan kısımları şaşırarak okusam da sonu güzel bitti
Kızlar erkendan anlamışlar bu işi malum önlerindeki örnek sen oluncaAkıllı kızlar aferin onlara
Eğlenerek film gibi izlediğim bir doğum hikayesi daha
Elif erva ne oldu kuzum sana böyle geçmişler olsun. Anneni de çok yormuşsun bakyorgunluktan ve uykusuzluktan kendini depresyonda sanıyor.
Şekerim senin depresyona gireceğine hiç inanmam. Ama bu söylemim sana yük yüklemesin bazen de güçlü olmak zorunda olmak insanı yıpratıyor. Yorgunluğunu ve uykusuzluğunu paylaşıyorum canım
Bi de bahar havaları insanı biraz sersem biraz miskin yapar günler uzar havalar değişir ondan da olabilir. Sizin oraların havası da insanı çok çarpıyor. Rüzgar, güneş, gece serin ondan da olabilir..
İpekte de balkon takıntısı var. Balkondaki şeyleri gösterip istiyor, çıkmak istiyor. Kapıdan dışarı çıkmak istiyor. Gidenin arkasından kapıyı kapatma diye ağlıyor. Bişeyi unutmak bilmiyor. Var yani var
Ahhh sonsuz ahhh mahvettin ya kiz beniBen anlatmayacaktım anlatmıştım zaten ama heveslendim siz yazınca anlatayım
Ben hamilelik öncesi ve sırasında Hep korkuyla yaşadım sürekli bir şey olacak endişesi yaşadım eşim benden beter ve annem dışında kimse de yok annemde aramız 7-8 saat kadın kaç kere geldit yaptı sağolsun canım anam
o yüzden psikolojik olarak çok zor süreçti benim için ve bende sezeryan düşünüyordum sonra bir kuzenim benden 1,5 -2 ay kadar önce suni sancıyla doğum yaptı onu tebrik için aradım bana yengesinin sezeryan olduğunu ve çok zorlandığını normal doğrudan dedi bende doktora sordum çatın uygunsa olur dedi
Çatı muayenesi zamanı geldi bizde ilişki bile hiç olmamış nasıl korkuyorum anlatamam ama doktorun aşırı naif bir bayandı rahatlattı baya her şey uygun falan ama benim ne leke ne sancı hiç bir şey yok nts 30 u geçmiyor olduk 40 hafta kaksını yapar diye korkuyorum neyse işte hafta sonu araya girecek pazartesi olursa 41 olacak cuma suni deneyelim dedimDoktor da tamam dedi sonra hocam siz söyleyin suni deneyelim mi denemeyelim mi diye kadına attım topu siz uygun görüyorsanız falan 10 nisan 2020 cuma saat 9 da geldim hastaneye doktor suni verelim ben inanıyorum dedi açılma 1-2 cm sancı 20-30 arası
Muayene evraklar vs falan saat 11 oldu verildi yatışım suni serum olarak verildi başta her şey güzeldi ama sonra inceden başladı sancılar ama dayanılmayacak sancım yoktu adet sancısının biraz üstü ama nts de bebek çok aşağı indiği için bir türlü kalp atış yeirni bulamıyorlardı neyse beni çatala götürdü ebem zaten kürtajdan tanıyorum çok iyi bir kadın diyorum ablaaa benim kesemi patlatacan çok korkuyorum çok zor diyorlar falan patlattım ki dedi ama Nebil kakasını yapmış dedi ben korktum tabi sezeyana alın diye ağladım bir iki abla sağolsun sorun yok merak etme falan o ara eşim geldi vs bu arada her şey ziyaretçi vs refakatçi her şey yasak maskeyle sancı çekip doğum yapacam neyse bir anda beni aldılar doğuma eşim annem odada namaz kılıyor falan ben gittim 4-5. Ikınmada geldi çok zor değildi yani hatta bu muydu ya dedim zor ama korktuğum olmadı ebe iki taneydi gülüyorlar kök seneye bekliyoruz o zaman bir daha dedi yok yok dedim birazda kaka muhabbetinden dolayı doktor ne dese yaptım kıkım çıkmadı ıkın diyğnce var gücümü kullandım neyse saat 13.30 sapsarı doğdu minnak 2.800 çok ufak belki o da kolaylık sağladı neyse bebeğimi kokladım giydirdiler doktor dikiş yapıyor falan ama ters birşeyler var eşi düşmedi hala diyor rahat bırak kendini falan biraz sürecek dedi tabi ben rahatladım bebek iyi falan ah uh her şey acıtmaya başladı doktor yeter artık sonsuz bayıltırım bak seni dedi ne duruyorsun doktor hanım bayıltsana nedn şimdiye kadar demiyorsun dedim neyse bayıltmışlar beni biraz fazla saçmalamışım o ara
Bu arada ben 15 dk doğurdum ama 1,5 saat sonra çıktım doğumhanedne o ara sezeryan olanlar benden sonra girip çıkmış annem ve eşim baya paniklemişler ben tabi yarı baygın bebek kucağı da tekerlekli sandalye ile odama giriyorum eşime demişim ki ben kaç kilo doğmuşum o da 2800 bebek demiş hayır hayır ben ben demişim
Neyse işte kuzular valla sezeyanı bilmem ama ben dikişlerden 10 gün oturamadan ayakta da canım çok yandı bebeği çıkarırken çok bastırmışlar meğer morarmıştı her yerim Zara da ağlıyor emdi şükür ama gözler cin gibi açık tükürüğü boğazında kalmasın mı ödümüz koptu hanımefendi tükürüğü ile oynuyordu bu arada benim çok fazla kanamam vardı ebe geldi şaşırdı yatak hasta besine rağmen kan gölü falan doktor hemen geldi o ara bir kan alıyor öteki geliyor diğeri çıkıyor değerlerim düşüyor ultrasondan falan bakıyor doktor seyyar ultrasonu bir getirip bir çıkarıyorlar falan bir iki iğne yapıldı falan azaldı kanamam saat başı kontrol falan değerler sabitleyince sabah doktor kontrol etti ve cımartesi sabahı her yer yasak kimseler yok kocaman cadde her yer kaplı bomboş yoldan eve gidiyoruz o yolda beni en az doğum kadar etkiledi ve hala aklımda...
Ha birde kızlar doğumdan sonra aşırı rahatladım o bir şey olacak korkusu pimpirikli halimde kırkım çıkınca gitti şükür şimdi rahat bir anayım
Geçmiş olsun canım, neredeyse hiç uyumamış sin.Saat 00.30dan 4.30 a kadar salladım canim.arada 1 saat oturma odasina gittik cunku dizlerim acidi.gaz atti vs biraz sakinledi uyudu.sabah namazina kalktim 6.30 da sonra esim ise gitti 7.30 yattim.8 erva kalkti.ben pert ben iptalhapsiriyor burnu akıyor..usudu herhalde
İkisi usumesede biri hastalandımı illa diğeride ekleyecek kendini.Tesekkur ederim canim..evet usudu kesin.cunku ali de geldi az once anne cok kosmusum gibi bacaklarim yorgun dediikisi de üşüdü
gece kesintisiz uyku yok memeye devam haBende semra hanimdan aldım atarım tabiki numarani yaz özelden atayım :) bizde park beşikten kopamiyoruz heryere taşıyoruzyaşında yatak almayı planlıyordum alsam nasıl uyuycak bilmediğimden erteliyorum.
nzh99 şuanda agladiginda deli gibi ağlıyor zaten dayanmak mümkün değil :/ bende gece beslenmesini azaltmak istiyorum ama olmuyor
Sole yan yana sarılarak yatıp uyuycamiz zamanlar gelsin
sagol canim çok sağol. dün cok kötüydü benim için. işlerimiz hep ters gidiyor dün de olumsuz bihaber aldim ve hic isyan etmedik hayatumda ama dedim ya bi tane sevindirecek olumlu somut sonuc goster Allahim. bugun kv areli parka goturdu 1 saat oldu yagmur basladi gelmediler telefonu da evde unutmus. tam ustumu giydim civani giydirirken kapi caldi. nasil korktum neden gelmediler diye. sonra dun uzuldugum geldinaklima. sinandim sanirim. kv ozur diliyor tamam telefonu unutmasa iyiudi ama ben kendime kizgindim. arel e birsey olmus ihtimali kalbimi yerinden cikaracaktiCanım eğer saglık sorunları varsa zaten düşünme hiç..Arel ile Civanim sana ihtiyaçları var..sen iyi ol yanlarında olsiz birbirinize yetersiniz inşAllah
Psikolojik boyuta gelecek olursak.. normal canim..cok minikler..desteğe ihtiyac duyman cok normal..kendini yıpratma bossuna hicsen cok güzel bir annesin
cok gecmis olsun canim. inşallah artmadan atlatırsınız. 2 çocukla dq dqhq zor. kendini koru sen lazımsınKızlar burayi okudum da yüzüm güldü yine sagolun ya
Ama bu gece erva elif rahatsiz hapsiriyor burnu akıyor ve gaz sancisi cekiyor ve üşüyorcalpol verdim.evi isittim.terlemeye basladi sonra. Bir iki gaz atti ama hala uyuyamadı.aglayip ciglik atip duruyor..bugun babannesinjn evi soğuktu sanırım üşüdü bebegim..gittikten sonra dereceyi arttirdik ama ha deyince isinmiyor ki
ah sevgi bunu ben de k3ndime çok ediyorum. bu ara iyi gibi diye düşünüyordum civan için gec3n hafta. bak soylem3dim de ha düşündüm sadece ve 3 gece hic uyutmadi diyenilirim. normal de soranlara yikilmadim ayaktayim derdim. en son carsamba ablama dedim yikildim ayakta felan da değilim dayanamiuirumDün az kalktı diye nazar ettim heralde. 2 den beri ayaktayız. Beşikte kalkmış anne anne diye yatağa çıkmaya çalışıyor. Uykusunu da almış gibi pek neşeli enerjikdi. Babayı da uyandırdı gitti yattı saçını çekti ailecek ayaktayızHala uyumadı bakalım
mama yok meme geceleri en az 3 kez gündüz en az 3 kes daha fazla da olabilir. yemek 2 ogun bazen yetişirse oglende corba veriyorim ama agzi pek bos kalmaz meyve felan . ya bi de binitirafta bulunayim civan biz ne yersek istiyor yani illa bakacak tadına. yoksa kıyamet. arel de cok dikkat ettim yasaklara felan sonuç çok zor yiyor. bi de sağolsunGünaydın kızlarbirşey sormak istiyorum şimdi bu bebişler yemeye içmeye başladıya siz gündüz mama ya da anne sütü kaç kez veriyorsunuz? Günde kaç öğün yiyorlar
ahhh kuzum gerçekten dogum olayi sans. ben ilk dogumda bi ebeyle geçirdim son zamanlarimi. sağolsun cok cesaret vermişti. ablam da normal dogurmami istememiş ama birşey dememişti. aman be baharim bana gore normali saglikli doğumdur. şükür nasip olmuş sanada. karya miz da sen de iyisin. gelecekleri güzel olsun dediğin gibi. arelim bekler onu gelecekteBenim doğumumdada hersey guzel ilerliyordu normal dogum denemek istiyordum ama cesaretim yoktu annemde normal doguramazsin sen orani keserler yırtarlar mahfolursun seni evlatliktan red ederim deyince sezeryan olayim amaan dedimdoktorda sezeryan daha kolay bahar dedi zaten doktorum cok iyi bir adamdi sen kararini ver dedi sonra ben hemen dogurmak istiyorum tabi artik cok bunalmisim hamilelikten bebegi elima almak istiyorum ve dogum zamani geldi tabi virus mirus diye kolonya islak mendiller gitmisim odayi temizliyorum Kalppare e doğumdan sonra saldim zaten orasida ayri sonra ameliyata giricem benimle birlikte o gun bisürü doğum var neredesiniz geç kaldık hadi flan diyorlar ama bayaa kalabalikti ameliyathane ben o kadar sismisimki diger sedyeye geçemiyorum neyse birsey yemedin dimi dediler yok su ictim dedim neden ictin suu anaam dedim bunlar doğurtmayacak bana 1 kac yudum ictim dedim sonra basladim dua etmeye içimden nasil birsey cikacak bilmiyorum esimde disrda tembihledim bebegin fotosunu cek bebegin yanindan ayrilma diye baskada kimse yok zaten. Sonra bayılttilar beni doktorum hala der baharin hic sesi cikmiyordu cok korkmustu diye sonra sesler var ama gözümü acamiyorumm aman allahim o nasil bir agrii sanki kızgın demiri basiyorlar kanamam oldukca fazla esimin sesi geliyor kulagima bebek iyimi dedim iyi odada burada dedi puseti gordum sonra o acidan zaten bebek flan gozumu acamadim bile sonra emzirme telasimiz basladi bebek ememiyor hep uyuyor ilk ayaga kalkma hele cok fena dusecek gibi oluyorsun bacaklarm zor tuttu. Sonrasinda baktim cocugun agzindan su cikiyor kac saattir ac surekli kan sekerine baktiriyoruz iyi cikiyor ama cocuk hic birsey icmiyor siringayla flan sagip vermeye calisiyoruz 1 2 damla salaklar o yetiyor diyorlar. Agzindaki suyu gorunce ben artik yeter dedim sonra migdesini yikadilar cocugun kanda gelmis ben gdemedim tabi esim ve yengesi gitti yengesi soylerken duydum kan oldugunuda. Amniyon yutmuş benimki sonra duzeldi cok şükür. Cok zordu ağlaamıyordum bile esimin yengesi bahar agla rahatlarsin sikma kendini diyor yok psikoloji alt ust 1 gece daha uzattim hastanede durdum korkumdan sonra eve geldik annem bizde bu cocuk ac diyor mama veriyoruz sutun yok senin diyor mama veriyoruz cocuk fiskirtarak ksuuyor esim zaten surekli bana birşeyler yedirtmek derdinde hee birde karya memeyi tutamadi 2. Haftanin sonunda zar zor tuttu. 3 aylikkende birakti mama meme gittigimiz icin.. cok sukur bugünlere ama buyuk tecrubesizlik ve buyuk cahillikle geldik saglik olsun bugunlere sukur oyle boyle büyüyorlar gelecekleri guzel olsun
ayy neler atlatmışsın. 15 dk diyorsun ama bi de sonrasi iste. bende dogumda ölecem korkusu yasadim pandemi sağolsun. neyse gecti atlattik. senin de boncuk gözlü guzeller guzeli kizin yaninda. Allah bagislasin sizlere ömürleri güzel olsunBen anlatmayacaktım anlatmıştım zaten ama heveslendim siz yazınca anlatayım
Ben hamilelik öncesi ve sırasında Hep korkuyla yaşadım sürekli bir şey olacak endişesi yaşadım eşim benden beter ve annem dışında kimse de yok annemde aramız 7-8 saat kadın kaç kere geldit yaptı sağolsun canım anam
o yüzden psikolojik olarak çok zor süreçti benim için ve bende sezeryan düşünüyordum sonra bir kuzenim benden 1,5 -2 ay kadar önce suni sancıyla doğum yaptı onu tebrik için aradım bana yengesinin sezeryan olduğunu ve çok zorlandığını normal doğrudan dedi bende doktora sordum çatın uygunsa olur dedi
Çatı muayenesi zamanı geldi bizde ilişki bile hiç olmamış nasıl korkuyorum anlatamam ama doktorun aşırı naif bir bayandı rahatlattı baya her şey uygun falan ama benim ne leke ne sancı hiç bir şey yok nts 30 u geçmiyor olduk 40 hafta kaksını yapar diye korkuyorum neyse işte hafta sonu araya girecek pazartesi olursa 41 olacak cuma suni deneyelim dedimDoktor da tamam dedi sonra hocam siz söyleyin suni deneyelim mi denemeyelim mi diye kadına attım topu siz uygun görüyorsanız falan 10 nisan 2020 cuma saat 9 da geldim hastaneye doktor suni verelim ben inanıyorum dedi açılma 1-2 cm sancı 20-30 arası
Muayene evraklar vs falan saat 11 oldu verildi yatışım suni serum olarak verildi başta her şey güzeldi ama sonra inceden başladı sancılar ama dayanılmayacak sancım yoktu adet sancısının biraz üstü ama nts de bebek çok aşağı indiği için bir türlü kalp atış yeirni bulamıyorlardı neyse beni çatala götürdü ebem zaten kürtajdan tanıyorum çok iyi bir kadın diyorum ablaaa benim kesemi patlatacan çok korkuyorum çok zor diyorlar falan patlattım ki dedi ama Nebil kakasını yapmış dedi ben korktum tabi sezeyana alın diye ağladım bir iki abla sağolsun sorun yok merak etme falan o ara eşim geldi vs bu arada her şey ziyaretçi vs refakatçi her şey yasak maskeyle sancı çekip doğum yapacam neyse bir anda beni aldılar doğuma eşim annem odada namaz kılıyor falan ben gittim 4-5. Ikınmada geldi çok zor değildi yani hatta bu muydu ya dedim zor ama korktuğum olmadı ebe iki taneydi gülüyorlar kök seneye bekliyoruz o zaman bir daha dedi yok yok dedim birazda kaka muhabbetinden dolayı doktor ne dese yaptım kıkım çıkmadı ıkın diyğnce var gücümü kullandım neyse saat 13.30 sapsarı doğdu minnak 2.800 çok ufak belki o da kolaylık sağladı neyse bebeğimi kokladım giydirdiler doktor dikiş yapıyor falan ama ters birşeyler var eşi düşmedi hala diyor rahat bırak kendini falan biraz sürecek dedi tabi ben rahatladım bebek iyi falan ah uh her şey acıtmaya başladı doktor yeter artık sonsuz bayıltırım bak seni dedi ne duruyorsun doktor hanım bayıltsana nedn şimdiye kadar demiyorsun dedim neyse bayıltmışlar beni biraz fazla saçmalamışım o ara
Bu arada ben 15 dk doğurdum ama 1,5 saat sonra çıktım doğumhanedne o ara sezeryan olanlar benden sonra girip çıkmış annem ve eşim baya paniklemişler ben tabi yarı baygın bebek kucağı da tekerlekli sandalye ile odama giriyorum eşime demişim ki ben kaç kilo doğmuşum o da 2800 bebek demiş hayır hayır ben ben demişim
Neyse işte kuzular valla sezeyanı bilmem ama ben dikişlerden 10 gün oturamadan ayakta da canım çok yandı bebeği çıkarırken çok bastırmışlar meğer morarmıştı her yerim Zara da ağlıyor emdi şükür ama gözler cin gibi açık tükürüğü boğazında kalmasın mı ödümüz koptu hanımefendi tükürüğü ile oynuyordu bu arada benim çok fazla kanamam vardı ebe geldi şaşırdı yatak hasta besine rağmen kan gölü falan doktor hemen geldi o ara bir kan alıyor öteki geliyor diğeri çıkıyor değerlerim düşüyor ultrasondan falan bakıyor doktor seyyar ultrasonu bir getirip bir çıkarıyorlar falan bir iki iğne yapıldı falan azaldı kanamam saat başı kontrol falan değerler sabitleyince sabah doktor kontrol etti ve cımartesi sabahı her yer yasak kimseler yok kocaman cadde her yer kaplı bomboş yoldan eve gidiyoruz o yolda beni en az doğum kadar etkiledi ve hala aklımda...
Ha birde kızlar doğumdan sonra aşırı rahatladım o bir şey olacak korkusu pimpirikli halimde kırkım çıkınca gitti şükür şimdi rahat bir anayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?