2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Benim doğumumdada hersey guzel ilerliyordu normal dogum denemek istiyordum ama cesaretim yoktu annemde normal doguramazsin sen orani keserler yırtarlar mahfolursun seni evlatliktan red ederim deyince sezeryan olayim amaan dedim doktorda sezeryan daha kolay bahar dedi zaten doktorum cok iyi bir adamdi sen kararini ver dedi sonra ben hemen dogurmak istiyorum tabi artik cok bunalmisim hamilelikten bebegi elima almak istiyorum ve dogum zamani geldi tabi virus mirus diye kolonya islak mendiller gitmisim odayi temizliyorum Kalppare e doğumdan sonra saldim zaten orasida ayri sonra ameliyata giricem benimle birlikte o gun bisürü doğum var neredesiniz geç kaldık hadi flan diyorlar ama bayaa kalabalikti ameliyathane ben o kadar sismisimki diger sedyeye geçemiyorum neyse birsey yemedin dimi dediler yok su ictim dedim neden ictin suu anaam dedim bunlar doğurtmayacak bana 1 kac yudum ictim dedim sonra basladim dua etmeye içimden nasil birsey cikacak bilmiyorum esimde disrda tembihledim bebegin fotosunu cek bebegin yanindan ayrilma diye baskada kimse yok zaten. Sonra bayılttilar beni doktorum hala der baharin hic sesi cikmiyordu cok korkmustu diye sonra sesler var ama gözümü acamiyorumm aman allahim o nasil bir agrii sanki kızgın demiri basiyorlar kanamam oldukca fazla esimin sesi geliyor kulagima bebek iyimi dedim iyi odada burada dedi puseti gordum sonra o acidan zaten bebek flan gozumu acamadim bile sonra emzirme telasimiz basladi bebek ememiyor hep uyuyor ilk ayaga kalkma hele cok fena dusecek gibi oluyorsun bacaklarm zor tuttu. Sonrasinda baktim cocugun agzindan su cikiyor kac saattir ac surekli kan sekerine baktiriyoruz iyi cikiyor ama cocuk hic birsey icmiyor siringayla flan sagip vermeye calisiyoruz 1 2 damla salaklar o yetiyor diyorlar. Agzindaki suyu gorunce ben artik yeter dedim sonra migdesini yikadilar cocugun kanda gelmis ben gdemedim tabi esim ve yengesi gitti yengesi soylerken duydum kan oldugunuda. Amniyon yutmuş benimki sonra duzeldi cok şükür. Cok zordu ağlaamıyordum bile esimin yengesi bahar agla rahatlarsin sikma kendini diyor yok psikoloji alt ust 1 gece daha uzattim hastanede durdum korkumdan sonra eve geldik annem bizde bu cocuk ac diyor mama veriyoruz sutun yok senin diyor mama veriyoruz cocuk fiskirtarak ksuuyor esim zaten surekli bana birşeyler yedirtmek derdinde hee birde karya memeyi tutamadi 2. Haftanin sonunda zar zor tuttu. 3 aylikkende birakti mama meme gittigimiz icin.. cok sukur bugünlere ama buyuk tecrubesizlik ve buyuk cahillikle geldik saglik olsun bugunlere sukur oyle boyle büyüyorlar gelecekleri guzel olsun

Yok babasına gidiyor Asya hanım şükür neyi fark ettim bahar ya geçen dışarı çıktık ya koca kaç saatte 1 kere meme istedi sıkılıyor çocuklar evde memeye paçaya dadanıyırlar
Evet evde sikiliyorlar buyuyorlarda artik Benimkinin disarida sesi cikmiyor oyle bir izliyorkii

Doğum güzelmiş aslında baharım
Evet ya tecrübesizliğinin zor
Kız annene çok güldüm oranı keserler Red ederim seni
benim en büyük pişmanlığım mama vermek maddi açısından geçtim de onu hazırlamak Zorla içirmek çok zor geldi bana ben hala 3 kaşık 90 ml zar zor içiriyorum meme de uyukuluyken hala içiyor uyanıkken içmiyor

Ay aslıı güldüm vallahi
Annenle ilgili olan kısımları şaşırarak okusam da sonu güzel bitti
Kızlar erkendan anlamışlar bu işi malum önlerindeki örnek sen olunca Akıllı kızlar aferin onlara
Eğlenerek film gibi izlediğim bir doğum hikayesi daha
Elif erva ne oldu kuzum sana böyle geçmişler olsun. Anneni de çok yormuşsun bak yorgunluktan ve uykusuzluktan kendini depresyonda sanıyor.

Şekerim senin depresyona gireceğine hiç inanmam. Ama bu söylemim sana yük yüklemesin bazen de güçlü olmak zorunda olmak insanı yıpratıyor. Yorgunluğunu ve uykusuzluğunu paylaşıyorum canım
Bi de bahar havaları insanı biraz sersem biraz miskin yapar günler uzar havalar değişir ondan da olabilir. Sizin oraların havası da insanı çok çarpıyor. Rüzgar, güneş, gece serin ondan da olabilir..
İpekte de balkon takıntısı var. Balkondaki şeyleri gösterip istiyor, çıkmak istiyor. Kapıdan dışarı çıkmak istiyor. Gidenin arkasından kapıyı kapatma diye ağlıyor. Bişeyi unutmak bilmiyor. Var yani var

Ben anlatmayacaktım anlatmıştım zaten ama heveslendim siz yazınca anlatayım
Ben hamilelik öncesi ve sırasında Hep korkuyla yaşadım sürekli bir şey olacak endişesi yaşadım eşim benden beter ve annem dışında kimse de yok annemde aramız 7-8 saat kadın kaç kere geldit yaptı sağolsun canım anam
o yüzden psikolojik olarak çok zor süreçti benim için ve bende sezeryan düşünüyordum sonra bir kuzenim benden 1,5 -2 ay kadar önce suni sancıyla doğum yaptı onu tebrik için aradım bana yengesinin sezeryan olduğunu ve çok zorlandığını normal doğrudan dedi bende doktora sordum çatın uygunsa olur dedi
Çatı muayenesi zamanı geldi bizde ilişki bile hiç olmamış nasıl korkuyorum anlatamam ama doktorun aşırı naif bir bayandı rahatlattı baya her şey uygun falan ama benim ne leke ne sancı hiç bir şey yok nts 30 u geçmiyor olduk 40 hafta kaksını yapar diye korkuyorum neyse işte hafta sonu araya girecek pazartesi olursa 41 olacak cuma suni deneyelim dedimDoktor da tamam dedi sonra hocam siz söyleyin suni deneyelim mi denemeyelim mi diye kadına attım topu siz uygun görüyorsanız falan 10 nisan 2020 cuma saat 9 da geldim hastaneye doktor suni verelim ben inanıyorum dedi açılma 1-2 cm sancı 20-30 arası
Muayene evraklar vs falan saat 11 oldu verildi yatışım suni serum olarak verildi başta her şey güzeldi ama sonra inceden başladı sancılar ama dayanılmayacak sancım yoktu adet sancısının biraz üstü ama nts de bebek çok aşağı indiği için bir türlü kalp atış yeirni bulamıyorlardı neyse beni çatala götürdü ebem zaten kürtajdan tanıyorum çok iyi bir kadın diyorum ablaaa benim kesemi patlatacan çok korkuyorum çok zor diyorlar falan patlattım ki dedi ama Nebil kakasını yapmış dedi ben korktum tabi sezeyana alın diye ağladım bir iki abla sağolsun sorun yok merak etme falan o ara eşim geldi vs bu arada her şey ziyaretçi vs refakatçi her şey yasak maskeyle sancı çekip doğum yapacam neyse bir anda beni aldılar doğuma eşim annem odada namaz kılıyor falan ben gittim 4-5. Ikınmada geldi çok zor değildi yani hatta bu muydu ya dedim zor ama korktuğum olmadı ebe iki taneydi gülüyorlar kök seneye bekliyoruz o zaman bir daha dedi yok yok dedim birazda kaka muhabbetinden dolayı doktor ne dese yaptım kıkım çıkmadı ıkın diyğnce var gücümü kullandım neyse saat 13.30 sapsarı doğdu minnak 2.800 çok ufak belki o da kolaylık sağladı neyse bebeğimi kokladım giydirdiler doktor dikiş yapıyor falan ama ters birşeyler var eşi düşmedi hala diyor rahat bırak kendini falan biraz sürecek dedi tabi ben rahatladım bebek iyi falan ah uh her şey acıtmaya başladı doktor yeter artık sonsuz bayıltırım bak seni dedi ne duruyorsun doktor hanım bayıltsana nedn şimdiye kadar demiyorsun dedim neyse bayıltmışlar beni biraz fazla saçmalamışım o ara
Bu arada ben 15 dk doğurdum ama 1,5 saat sonra çıktım doğumhanedne o ara sezeryan olanlar benden sonra girip çıkmış annem ve eşim baya paniklemişler ben tabi yarı baygın bebek kucağı da tekerlekli sandalye ile odama giriyorum eşime demişim ki ben kaç kilo doğmuşum o da 2800 bebek demiş hayır hayır ben ben demişim
Neyse işte kuzular valla sezeyanı bilmem ama ben dikişlerden 10 gün oturamadan ayakta da canım çok yandı bebeği çıkarırken çok bastırmışlar meğer morarmıştı her yerim Zara da ağlıyor emdi şükür ama gözler cin gibi açık tükürüğü boğazında kalmasın mı ödümüz koptu hanımefendi tükürüğü ile oynuyordu bu arada benim çok fazla kanamam vardı ebe geldi şaşırdı yatak hasta besine rağmen kan gölü falan doktor hemen geldi o ara bir kan alıyor öteki geliyor diğeri çıkıyor değerlerim düşüyor ultrasondan falan bakıyor doktor seyyar ultrasonu bir getirip bir çıkarıyorlar falan bir iki iğne yapıldı falan azaldı kanamam saat başı kontrol falan değerler sabitleyince sabah doktor kontrol etti ve cımartesi sabahı her yer yasak kimseler yok kocaman cadde her yer kaplı bomboş yoldan eve gidiyoruz o yolda beni en az doğum kadar etkiledi ve hala aklımda...
Ha birde kızlar doğumdan sonra aşırı rahatladım o bir şey olacak korkusu pimpirikli halimde kırkım çıkınca gitti şükür şimdi rahat bir anayım

Cocuklar da hakli izlenecek güzel bir film mi var? En iyisi uzak tutmak ama iste kötü yayin bir tuş kadar yakin..aahh zeynebim ahh kıyamam sana sen de mi özendin bu islere sen zaten o kadar tatlişsin kii hic gerek yok bunlara bitanem benim

Canım benim dogurdugum hafta sen doguralı 4 gun BKGK bahar dogurali 5 gun olmustu.kimse giremiyordu doguranlardan..herkes haliyle bebesi ile mesguldu.ama sen ve bahar bana destek olmustunuz ilk hafta.. hic unutmam.ayagim.sismisti de oluyor o sakin ol gecti mi diye sorup durmustunuz. O hafta sakindi galiba.bi seni bi bahari bi de nzh99 hatirliyorum.pespese dogumlarimiz ondan herhalde.sonra bir olup yesime detsek olmustuk Atanin hastane surecinde. Sonra zaten gene bi canlanma olmustu grupta. Haa sunu da diyim ben de duzenli okuyamiyordum.beni etkietleyip alinti yapan ikinizdiniz herhalde cunku sadece alintilara donebiliyordum. Herhalde ondan siz kalmissiniz aklimda senin yelek giy canim deyisin falan nasil sefkatli gelmisti baharin o aci 5.gun gececek sabret deyisi sabirla bahar gececek diyor diye diye 5 günü saydim aslinda gececekti biliyorudm ilk dogumdan..ama iste baskasindan duymak iyi gelmisti sonra sonra zaten ben daha faal oldugumdan diger arkadaslarimda destek oldu.kimsenin hakkimi yemeyeyim ama iste ilk 5 6 gun hatrimda sadece siz varsiniz

Tesekkur ederim canim..evet usudu kesin.cunku ali de geldi az once anne cok kosmusum gibi bacaklarim yorgun dedi ikisi de üşüdü

Boyle uyumayınca cok yoruluyorum birde sinirli oluyorumki sorma. Bizim ev sicak ama gece ustunu aciyor acaba gaz mi yapti ne bileyim ya valla distende olabilir ama bilemiyorum
Ben de cok gerginim bugün..uykusuzluk gercekten sinir yapiyor insanda canım..sen bari o uyudugunda uyu gunduz.. bırak aksama da bi corba yap gitsin. Ugrasma..ben uyuyamam Ali uyanik

Hangi anne tecrubeli ki guzellik Allah bağışlasın Karya Prensesi size zor olmuş ama güzel olmuş
Cok guldurdun beni..demek sen de oda temizligine giristin

Haklısın sanırım canim..iyice depresyon mu demeye başlamıştım ama kendime getirdiniz teşekkür ederim
Aslinda üzüldüğüm zaman cok sessizlesip yemiyor içmiyorum.. kendime gelmem zaman aliyor bakmayin burada gülüp söylüyorum ama..bazen insanlar beni cok yoruyor

Ahhh sonsuz ahhh mahvettin ya kiz beni nedense cok duygulandım..belki zorlanacaktin ama kaka yapmış deyince gozun hiçbişey görmemiş..ya o gun gitmeseydin suni sanciya..gordun mu nasil da guzel denk gelmis..Allah zaraya sizinle uzun ve güzel bir ömür nasip etsin

Geçmiş olsun canım, neredeyse hiç uyumamış sin.

gece kesintisiz uyku yok memeye devam ha
sagol canim çok sağol. dün cok kötüydü benim için. işlerimiz hep ters gidiyor dün de olumsuz bihaber aldim ve hic isyan etmedik hayatumda ama dedim ya bi tane sevindirecek olumlu somut sonuc goster Allahim. bugun kv areli parka goturdu 1 saat oldu yagmur basladi gelmediler telefonu da evde unutmus. tam ustumu giydim civani giydirirken kapi caldi. nasil korktum neden gelmediler diye. sonra dun uzuldugum geldinaklima. sinandim sanirim. kv ozur diliyor tamam telefonu unutmasa iyiudi ama ben kendime kizgindim. arel e birsey olmus ihtimali kalbimi yerinden cikaracakti
cok gecmis olsun canim. inşallah artmadan atlatırsınız. 2 çocukla dq dqhq zor. kendini koru sen lazımsın
ah sevgi bunu ben de k3ndime çok ediyorum. bu ara iyi gibi diye düşünüyordum civan için gec3n hafta. bak soylem3dim de ha düşündüm sadece ve 3 gece hic uyutmadi diyenilirim. normal de soranlara yikilmadim ayaktayim derdim. en son carsamba ablama dedim yikildim ayakta felan da değilim dayanamiuirum
Günaydın kızlar birşey sormak istiyorum şimdi bu bebişler yemeye içmeye başladıya siz gündüz mama ya da anne sütü kaç kez veriyorsunuz? Günde kaç öğün yiyorlar
mama yok meme geceleri en az 3 kez gündüz en az 3 kes daha fazla da olabilir. yemek 2 ogun bazen yetişirse oglende corba veriyorim ama agzi pek bos kalmaz meyve felan . ya bi de binitirafta bulunayim civan biz ne yersek istiyor yani illa bakacak tadına. yoksa kıyamet. arel de cok dikkat ettim yasaklara felan sonuç çok zor yiyor. bi de sağolsun Jadesi var örnek amaaan dedim b3nde. dun aksam kakaolu baklava yedi. ha yedi dedigim ucundan tadimlik ama iste yasak normalde. 11 aydan sonra zaten tuz ve salcaya da azicik basladim. baya baya bizim gibi yiyevek sipa.
ahhh kuzum gerçekten dogum olayi sans. ben ilk dogumda bi ebeyle geçirdim son zamanlarimi. sağolsun cok cesaret vermişti. ablam da normal dogurmami istememiş ama birşey dememişti. aman be baharim bana gore normali saglikli doğumdur. şükür nasip olmuş sanada. karya miz da sen de iyisin. gelecekleri güzel olsun dediğin gibi. arelim bekler onu gelecekte
ayy neler atlatmışsın. 15 dk diyorsun ama bi de sonrasi iste. bende dogumda ölecem korkusu yasadim pandemi sağolsun. neyse gecti atlattik. senin de boncuk gözlü guzeller guzeli kizin yaninda. Allah bagislasin sizlere ömürleri güzel olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…