2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Katılıyorum sana canım benim belli sınırlamalarla çok da şey etmemek lazım

Çok geçmiş olsun canım benim kolay mu stres olmuş ya

Hadi bakalım benim minnoş nasıl katılmış aramıza ben de anlatayım
Eşim yıllardır hep erkek evlat merakındaydı bende de hafiften bir de oğlum olsa nasıl olur ki kime benzer vs düşünceler başlayınca dedim yaş daha geçmeden bir deneyelim olursa olur olmazsa Rabbim vermedi der kapatırız bu konuyu dedim.Bir yanım rahatımı bozuyorum kaç sene oldu ne gerek var, kim bakacak bunu da anneme bak diyemem, bakıcıyla mı uğracam vs derken bir yanım da işte evlat kötü mü olur falan derkene baktım ki olan olmuş. Betüş geç olmuştu biraz da ondan yaşım da geçti zor olur diye düşündüm sanıırm. Neyse yaptık bir cengaverlik hamilelik hafif bulantılar, kasık ağrıları hariç çok güzeldi.kızlarla çete olmuştuk canımız ne istese gece gündüz yolluyorduk adamı koşup getiriyordu ayy neyse şimdi doğum zamanına gelelim
32.haftaya kadar çalıştım tıslaya tıslaya zor bela. İzne ayrıldım ki bir hevesli yim ilk defa evde yatacağım çocukları okula yollayıp tek başıma kalacağım ne hayaller ne planlar vuuu. Allah daha farklı planlar yapmış meğer neyse hemen giriştim ben önce bebeğin eşyalarını hazır ettim hurçladım. Sonra da evi gün gün temizledim 2 haftayı öyle geçirdim ki bende hafif hafif kaşıntılar başladı geceleri araştırma yapıyorum netten nedeni ne olabilir diye. Kolestaz yazıyor heryerde. İdrarm da iyice kahverengi ye dönünce gittim sağlık ocapına test yaptırdım dedim şu şu değerlerine baktıracam. Neyse ben halen mutfak temizliyorum ertesi gün sabah 8 de aile hekimi aradı benim elim ayağım boşaldı. Hemen gelmen ve dahiliyeye gitmen lazm çok yüksek değerlerin bir sorun var diye. Apar topar eşimle gittik. Ben başladım ağlamaya. Bir yandan doktor araştırıyorum bir yandan ağlıyorum. Gittik yapıldı tüm testler baştan Kolestaz kesin tanı kondu. Safra kesesinde taş var ama o sebep değil sebebi yok tedavisi de yok. Uzman doktor bebek de küçük ama alınması lazım üniversite hastanesine git dedi. Oyy oyyy ben bir yandan salya sümük napacaz bir umut bir ilaç tavsiye etti onu bulduk kendi doktoruma gittim pazartesi alalım gel dedi adam küvezde kalır bir süre dedi. Vayy dedim benim betüş de 1 ay kalmıştı o günleri tekrar mı yaşıycam ne rahat konuşuyor bu adam dedim küfür ede ede çıktım tabi içimden
Eve vardık ertesi güne randevu aldım fakülteden. Ben halen temizlik yapıyorum bir yandan ağlıyorum ama pazara gittim temizlikçi ayarladım yarına. Cuma günüydü kadın geldi anneme dedim sen de başında dur ben randevuya gideyim gittim tahliller yenilendi aynı sonuç. Yatış yapacaz bu şekilde gidemezsin eve dedi. Valizimi apar topar hazırlamıştım zaten bir hüzünlü çıkmıştım. Temizlikçi abla bile sen doğuma mı gidiyorsun şimdi demişti bilmem ki hayırlısı demiştim gözlerim dolu dolu. Bir kan tahlili daha istediler o Ankarada yapılıyor muş. Kan oraya yollandı 3 güne çıkar dediler. O yüksek çıkarsa alacaz yoksa biraz daha bekletiriz.Ben yatıyorum hastanede sürekli kan, tansiyon, nst, usg bakılıyor. Gün oldu pazartesi akşam saat 5 de mesaj geldi eşimden sonuç çıkmış max. 5 olması gereken değer 176 çıkmıştı halen hatırlıyorum.koştum Mesajı doktora gösterdim. Bu doğru mu olamaz böyle bir değer diyor bir yandan bir yandan ameliyathaneyi ayarlıyor. Koş odana nst ye bağlanacaksın dedi. Ciğer geliştirici tekrar vuruldu. Hemen hoca ayardık istediğim bir hoca vardı o da tamam deyince saat 5 de apar topar girdim ameliyata. Maske yok maske bekledik bir 15 dk boyum uzun anesteziyi ayarlayamadı mı doktor genç bir delikanlı yattık yine masaya ama ben nasıl korkuyorum korkudan titriyorum resmen. Neyse başladık ben acı duymaya başladım sanki panik yapınca sakinleştirici verdiler o an pembe değil mor bulutlara çıktığımı hatırlıyorum neden mor onu bilmem artık hoplıyırum zıplıyorum aklımda kızlar var hep ben ölürsem burda onlara nolacak diye tedirginim ama bulutlar da pek tatlı derken bir cıyaklama sesi ayyy kedi gibi kesik kesik gösterelim mi dediler bakıyım dedim benim kafa gidik ama o kadar da değil baktım ayyy Allah affetsin bu ne çirkin n dedim yüzümü döndüm çocuğum küçücük 34.haftası bitmemiş daha 2450 gr.. Yavaş yavaş kendime geldim doktorlar konuşuyor biri hamileyim ben hocam diyor hoca da neden acele ettin bitirseydin doçentliğini alsaydın diyor orda da laf dinledim iyi mi. Çıkarken çok şükrettim o kadar korkmuştum ki çoook dua ettim doktorlara Allah razı olsun diye diye çıktım. Uyandırma odası varmış orda da oraya aldılar mı beni sıcak bir battaniye örtüler üzerime titreme durdu. Kadın var görevli onunla sohbet ettik biraz içim içimi yiyor bebek yoğun bakıma girdi mi diye. Yarım saat de orda bekledim ayağımı hareket ettirmeye başlayınca çıktık yukarı. Annem koridorda,bebek dedim burda dedi ayyy ben bir sevindim artık ne olsa yıkılmam tamam hiç bir şey umurumda değil büyütürüm ben onu diyorum sonrası çabucak tuttu memeyi önce emzirdim sonra mama verdik ki küçük bebek verin dedi orda da doktor çabuk toparlasın diye şırıngayla besledik.ilk kalkışım çok kolay oldu kızlarda baya zorlanmıştım. Önlem amaçlı benim değerleri takip etmek için 2 gün daha yatırdılar baktılar düşüyor değerler taburcu olduk şükür düşmese karaciğer yetmezliği oluşacakmış meğer. Sardık sarmaladık asansöre de binmiyoruz hastalık var ya 5 katı bebek kucağımda indim bomboş bir hastane, yollar kar yağıyor bir yandan eve geldik ki kızlar evi süslemiş balonlar mektuplar öpüştü koklaştık
Ama küçük bebek bakımı çok daha zordu beslenmesi, uyandırması velakin beceremedim ilk bir hafta fena değşldi aslında beslenmesi sonra sarılığı bir türlü düzelmedi 2 gün sarılıktan 5 gün de meğer idrar yolu enfeksiyonu varmış kuzuma ondan yattı. Ne ağladım yine. Bir de kendimi suçladı tabi bakamadım bir bebeğe ne hale geldi yavru diye. Sonra prematüre kontrolleri, göz muayeneleri hep tek başıma giriyorum hastaneye eşimi almıyorlar covid önlemleri var nasıl zorlandım. 40 ı çıktı bitti artık bizim hastane işleri çok şükür dedik yarabbim evimizde sıcacık büyütelim artık meme reddi, eşimle bakamadın tartışmaları, emzirme bırak deyişleri ayy ne bunalmıştım. 40 ından sonra da 4.aya kadar mum tutturdu bize akşam ağlamaları gaz sancıları aman hatırlamak istemiyorum o günleri çok zorlandım.
Göktuğ umuz böyle katıldı işte hayatımıza o da ne olduğunu şaşırdı yavrum

Son düzenleme:
Ah çok geçmiş olsun Allahım beterinden korusun ciddi bir hasar yok değil mi eşinin stresi geçer bi iki güne iyi ki ona bişey olmamış

Cesaret var ama o kadar değil kız biri alır gider kızı anam bende yüzmeyi pek bilemem çıkana kadar ohooo

Çok şükür geldik bu günlere ay benimde lohusalığım bi beterdi hamilelikte yaşamadığım duyguları lohusalıkta yaşadım sinir desen bende duygusallık desen bende

Cesaret var ama o kadar değil kız biri alır gider kızı anam bende yüzmeyi pek bilemem çıkana kadar ohooo
Kız sorma burda okuyunca ben de bi cesaret arabasına koydum parka gittik amanın n hiç susar mı benimki uyuyamıyor deli gibi ağlıyordu en sonunda eşim arabayı iterken ben kundaklayıp pış pış yaparken geldik eve millet yüzüyoooo yüzüyoooo diye diye

misskokulumm küfrettiren doktor benimki miydi Adam çok rahattı ya rahatlığı beni öldürmüştü
He kim olacak başka o kadar ben kaşınıyorum dedim de bir test yapmadı ılık duş al dedi adam ben kendim gidip yaptırdım. Testi götürünce de böyle dedi işte. Yani yine onun dediğine geldik pazartesi oldum ameliyatı ama en azından ciğer geliştirici falan derken bebek küvöze girmedi doğumda

Ama nasıl yürüyor maşallah büyümüş park geziyor şaşkın ördek

İyi hadi bakalım hayırlısı ile yapın çok sevindim adınıza
Aynen bizde daha güzel zamanda yaparız kısmetse

Gerçekten çok rahattı yahu kanser eder adamı ikinci de ona gider miyim bilemem . Bakalım o günleri görür müyüm a

Bilincalti canim aynen :) bende bir sefer bulusmusuz diye gördüm galiba ama tam hatırlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…