Verilmiş sadaka korur derler..korumus iste.. ne mutlu sana böyle güzel kalpli bir eşin var.. nee az kaldı böyle insanlarKarşı taraftada çok önemli bir hasar yok dalgınlık işte göz göre göre gelmiş çarpmış Rabbim beterinden korusun.
Aman neyimize nazar değecek dünürcanım ama işte var bir uğursuzluk üstümüzdeRabbim beterinden korusun
Saol canım evet stres yapmış baya karşıdaki de gencecik bir delikanlı sonra da ona üzülüyor yardımcı oluyor kolaylık sağlıyor falan Rabbim beterinden korusun
Yok canım ön tampon değişecek bununla geçmiş olsun karşı taraf genç bir delikanlıymış dalgınmış eşim anlamış çarpacak diye kornaya basmış baya bi ama kaçacak yerinde yokmuş durmuş beklemiş artık çarpsın diye
Ayy ayşede bana yapıyor boynum göğsüm heryeri mi kabartıyor bide o tırnağın ucuna kadar getirip öyle bir çevirerek sıkıyor ki bide yüzünü buruşturdu yor çok canı acıyormuş gibi bende öyle yapacakmışım öyle yapıncada gülüyor eşeeek
Aynen canım ya eşim arabada sürekli bişeyler taşır gördüğü çoluk çocuğa verir özellikle Cumaları namaza gelene gördüklerine falan onlar korumuştur diyor.
O anın stresi var üstünde korna çalmış farketsin diye ama karşı taraf dalgın olunca kapıya vuracağını durmuş beklemiş tampona vurmuş. Bununla geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun
Dogru dedim.baljadem..seni ruyamda gördüm..az biraz sıkıntılı gördüm.insAllah tam tersidir jademcanBenim var hırkam ama giyip anneliği devam ediyorummesele hırkada değil şekerparem annelik te vakit yok lüks yok
Ooo minnos asçılar işbaşındamisskokulumm operasyon iyi gidiyor, keki biz bayıla bayıla yedik. kendi pek hoslamasaz soslu şeylerden. bugun de baska birsey yapacağım diyordu, du bakalim. gidip bir ara gaz vereyim.
Allah razı olsun gerçekten. Ben de ona karşılığında tava böreği yaptım. Çok sever börek çörek tarzı şeyleriAy bizde de 2 gün önceoldu gece Asya uyumadı konuştu dedim ya eşim sabah aldı gitti ben 11 e kadar uyudum asyayı uyutmulş evde kokular var dedim kahvaltıyı hazırladın heralde güveç yaptım dedisonraasya hanım uyandı ben onu emziriyorum kahvaltı hazırladı cidden prenses gibi oluyor insan Ahhh Allah razı olsun eşe destek olan eşten
Ayneeen katılıyorum. Genelde eşim mesaiye kaldığında veya yiyip geldiğinde ne varsa yerim en kötü yoğurt falan yer geçerim çocukla ilgilenmek varken ne gerek sonra ipek uyuyunca çayla bişeyler atıyorum daha iyi oluyorAman kızına vakit ayır karın değil mi ya doyar elbet
Havuçları rendeleyip kavanoza koyunca 1 hafta dayanıyor. Hiç bişeye gerek yok. Ben de kayınvalidemden öğrendim o da çalışan bir kadın olduğu için öyle yaparmış. Karalahanaları tuzla ovup limon sirke koyup öyle koyuyorum ama havuca bişey gerek yok. Bu arada soğanları ben şu ipli doğrayıcı ile doğruyorum onunla o kadar kötü olmuyor ayrıca olsa da ne olacak midemiz mi beğenmeyecekS Susam_tanesi susam ben de soğani bazen fazladan yapip buzluğa atiyorum cok iyi oluyorbiber domates bezelye barbunda bamya patlıcan misir koymuştum..kolaylık cidden.. marulu ben de fazla yikayip suzduruyorum kolay oluyor.ama bacııimm havucu rendelemek nedir ben şooookk yaa niye demiyorsun bu kolaylığı daha önce sen bakiyim nasil yapiyorsun? Yaglayip mi suda mi bekliyor karar miyor mu? Limonluyor musun yoksa? Nasil nasil nasil aydinlat beni buzluga degil di mi normal dolaba diye anladim ben ama
Bu arada sizin de gözleriniz yaniyormu sogan doğrarkenahanda bele ağlıyorum adım nazlı geline çıktı.kv yanimdaysa dur simdi senin gozler mahfolur sogani ben dograyim diyor genelde. Dograyicidan dogruyordum ama kv kizim sekli guzel olmuyor boyle dedi hevesim gitti. Ee minnak dogramak da görmeyen aglak gozle cok zor ama oyle boyle yapiyorum.agzima kibrit koydum su actim agzima bir lokma attim falan ama ise yaramadi.tek ise yarayan yöntem sogani sogutup kesmek.hadi kışın balkonda ama yazın dolaba mi koyayim? Aglarsam aglayim.diyorum.
Duyduguma gore sinuziti olanlarin gozu yanarmis..doğruluğu nedir acep
Kışlığa yapılan barbunya bamya börülce fasülye onlar zaten kışlık hazırlığı benim kastım onları hazırlarken bile gereken soğan biber domates tarzı şeyleri koymak. Onlar da olunca yemek pişirmesi dakikalar alıyor. Bi de iyi bir düdüklü tencere. Ben çocuk yokken bile işten eve gelir gelmez mutfağa girer hepsini düdüklüye atar ağzını kapatırdım üzerimi değişene kadar pişerdi. 7 de eve geldiğim için bunlar kritik oluyordu şimdi pandemi sağolsun 18.15 de geliyorumS Susam_tanesi susam ben de soğani bazen fazladan yapip buzluğa atiyorum cok iyi oluyorbiber domates bezelye barbunda bamya patlıcan misir koymuştum..kolaylık cidden.. marulu ben de fazla yikayip suzduruyorum kolay oluyor.ama bacııimm havucu rendelemek nedir ben şooookk yaa niye demiyorsun bu kolaylığı daha önce sen bakiyim nasil yapiyorsun? Yaglayip mi suda mi bekliyor karar miyor mu? Limonluyor musun yoksa? Nasil nasil nasil aydinlat beni buzluga degil di mi normal dolaba diye anladim ben ama
Bende soğana göre değişir o kuzum genelde yaşarır soğan buBu arada sizin de gözleriniz yaniyormu sogan doğrarkenahanda bele ağlıyorum adım nazlı geline çıktı.kv yanimdaysa dur simdi senin gozler mahfolur sogani ben dograyim diyor genelde. Dograyicidan dogruyordum ama kv kizim sekli guzel olmuyor boyle dedi hevesim gitti. Ee minnak dogramak da görmeyen aglak gozle cok zor ama oyle boyle yapiyorum.agzima kibrit koydum su actim agzima bir lokma attim falan ama ise yaramadi.tek ise yarayan yöntem sogani sogutup kesmek.hadi kışın balkonda ama yazın dolaba mi koyayim? Aglarsam aglayim.diyorum.
Duyduguma gore sinuziti olanlarin gozu yanarmis..doğruluğu nedir acep
Ben de yanyana sarılarak uyuyacamız günlerin özlemini duymuyor değilim nuriyecim ama sanırım ona daha çok isterBende semra hanimdan aldım atarım tabiki numarani yaz özelden atayım :) bizde park beşikten kopamiyoruz heryere taşıyoruzyaşında yatak almayı planlıyordum alsam nasıl uyuycak bilmediğimden erteliyorum.
nzh99 şuanda agladiginda deli gibi ağlıyor zaten dayanmak mümkün değil :/ bende gece beslenmesini azaltmak istiyorum ama olmuyor
Sole yan yana sarılarak yatıp uyuycamiz zamanlar gelsin
Aynen ne temizlik yapılmıştı hastane odasında maskeyle doğum maskeyle emzirme eşim maskeyi bir dakka çıkarttıtmamıştı bana üstelik doğumda üşütmeden kaynaklı bir öksürük kaptım 40 gün öksürdüm sürekli evde de maskeyle dolaşmıştım çocuğa bir şey olmasın diye o Allah’ım ne günlerdi ne zor günlerdi bu günümüze çok şükürTeşekkür ederim canım jademo zaman korona yeni çıkmış tabi..neye ugradigimizi şaşırmıştık..
Çogumuz dogum sonrasi kalacagimiz odanin temizligine düşmüştük
Hee o sirkeli karbonatli sular aynen eve geldihic açılmadan ama camasir sulu spreyleri falan biraktik orda.o zamanlqr bir de maske sıkıntısı var..maske bulmak cok güç..ne zamanlardı..maskeler kirlenmisti yedek medek hepsi.. hastane vermişti sonra bize
Gece uyanıp oyun oynamak istiyorlar aslında nasıl bir bünyeleri var o kadar az uykuyla nasıl dayanıyorlar onu da anlamış değilim hoşDün az kalktı diye nazar ettim heralde. 2 den beri ayaktayız. Beşikte kalkmış anne anne diye yatağa çıkmaya çalışıyor. Uykusunu da almış gibi pek neşeli enerjikdi. Babayı da uyandırdı gitti yattı saçını çekti ailecek ayaktayızHala uyumadı bakalım
Yine geriden gelerek tünaydın diyeyim SusamcımGünaydın herkese kızlar
Nasıl oldu gelinciğim kayınçomuz üşüttüler sanırım kuzular kıyamam canlarımaSaat 00.30dan 4.30 a kadar salladım canim.arada 1 saat oturma odasina gittik cunku dizlerim acidi.gaz atti vs biraz sakinledi uyudu.sabah namazina kalktim 6.30 da sonra esim ise gitti 7.30 yattim.8 erva kalkti.ben pert ben iptalhapsiriyor burnu akıyor..usudu herhalde
Atacık sadece uyurken mama içiyor önce emiyor sonra açlık derecesine göre 150 cc mama içiyor şu sıralar günde bir kere uyuduğu için gündüz bir kere mama içmiş oluyor gece 10 gibi yatarken içiyor Şu sıralar saat 1:00 gibi uyanmadan mama veriyorum sabaha karşı tekrar mama içiyor uyanmadan verebilirsem kendimi Şanslı hissediyorumGünaydın kızlarbirşey sormak istiyorum şimdi bu bebişler yemeye içmeye başladıya siz gündüz mama ya da anne sütü kaç kez veriyorsunuz? Günde kaç öğün yiyorlar
Taktılar mı takıyorlar şu sıralar bizimkisinin de perde takıntısı var unutmuyorlar da değişik bir hafızaları var Allah’ım esirgesin öperim gülen suratımıKızlar benim oğlan mı böyle takıntılı sizinkiler de de var mı ya. Şimdi de tutturdu perdenin korneşinde bişey gösteriyor yaklaştırıyorum gitti diyor indirince ağlıyor parmağıyla orayı göstere göstere ağlıyor valla sinirim bozuldu oyuncak oynuyorduk güzel güzel döndü bir anda oraya taktı kafayışimdi çıktı koltuğa oraya uzamaya çalışıyor ağlayarak. La havleee
Ben bir yıl daha devam sütü vermeyi düşünüyorum içinde bir sürü besleyici vitamin var ne kadar ekli daha yeselerde Mamadan aldıkları vitamin başka üstelikte seviyor benimkisi mamayı duru gibiDuru emmiyor ama hemen hemen size benziyor sanırım. Sabah kahvaltı ediyor uyumadan önce mama içiyor yatıyor. Öğlen yemek yiyor 1 saat sonra elma hurma ezip veriyorum. Sonra tekrar mama içiyor bazen uyuyor bazen uyumuyoraksam yemeği yiyor en son 8-9 arası yatmadan önce mama içip yatıyor. Gece kalkmayı bıraktı ama zaman zaman acıkıp uyanıyor bir defa o zamanda mama içip uyuyor. Ya bu mamayı daha ne zamana kadar vericez çok da seviyor mamayı
El öpeni bol olsun Asya kuşumun keçi Meci bayılıyorum onlara benKeçi burcu iyiymiş sorana öyle deyim ben
Sağolasın Yeşim teyzesi ellerinden öpermiş
Baharım zor şeyler yaşamışsın kar ya da zorluyor seni Allah’ım güzel günlerini göstersin inşallah böyle böyle büyüyorlar işte bak bir yaşları oldu Allah bizlere de sabır versin kızmadan bağırmadan öpe koklaya büyütmeyi nasip etsinBenim doğumumdada hersey guzel ilerliyordu normal dogum denemek istiyordum ama cesaretim yoktu annemde normal doguramazsin sen orani keserler yırtarlar mahfolursun seni evlatliktan red ederim deyince sezeryan olayim amaan dedimdoktorda sezeryan daha kolay bahar dedi zaten doktorum cok iyi bir adamdi sen kararini ver dedi sonra ben hemen dogurmak istiyorum tabi artik cok bunalmisim hamilelikten bebegi elima almak istiyorum ve dogum zamani geldi tabi virus mirus diye kolonya islak mendiller gitmisim odayi temizliyorum Kalppare e doğumdan sonra saldim zaten orasida ayri sonra ameliyata giricem benimle birlikte o gun bisürü doğum var neredesiniz geç kaldık hadi flan diyorlar ama bayaa kalabalikti ameliyathane ben o kadar sismisimki diger sedyeye geçemiyorum neyse birsey yemedin dimi dediler yok su ictim dedim neden ictin suu anaam dedim bunlar doğurtmayacak bana 1 kac yudum ictim dedim sonra basladim dua etmeye içimden nasil birsey cikacak bilmiyorum esimde disrda tembihledim bebegin fotosunu cek bebegin yanindan ayrilma diye baskada kimse yok zaten. Sonra bayılttilar beni doktorum hala der baharin hic sesi cikmiyordu cok korkmustu diye sonra sesler var ama gözümü acamiyorumm aman allahim o nasil bir agrii sanki kızgın demiri basiyorlar kanamam oldukca fazla esimin sesi geliyor kulagima bebek iyimi dedim iyi odada burada dedi puseti gordum sonra o acidan zaten bebek flan gozumu acamadim bile sonra emzirme telasimiz basladi bebek ememiyor hep uyuyor ilk ayaga kalkma hele cok fena dusecek gibi oluyorsun bacaklarm zor tuttu. Sonrasinda baktim cocugun agzindan su cikiyor kac saattir ac surekli kan sekerine baktiriyoruz iyi cikiyor ama cocuk hic birsey icmiyor siringayla flan sagip vermeye calisiyoruz 1 2 damla salaklar o yetiyor diyorlar. Agzindaki suyu gorunce ben artik yeter dedim sonra migdesini yikadilar cocugun kanda gelmis ben gdemedim tabi esim ve yengesi gitti yengesi soylerken duydum kan oldugunuda. Amniyon yutmuş benimki sonra duzeldi cok şükür. Cok zordu ağlaamıyordum bile esimin yengesi bahar agla rahatlarsin sikma kendini diyor yok psikoloji alt ust 1 gece daha uzattim hastanede durdum korkumdan sonra eve geldik annem bizde bu cocuk ac diyor mama veriyoruz sutun yok senin diyor mama veriyoruz cocuk fiskirtarak ksuuyor esim zaten surekli bana birşeyler yedirtmek derdinde hee birde karya memeyi tutamadi 2. Haftanin sonunda zar zor tuttu. 3 aylikkende birakti mama meme gittigimiz icin.. cok sukur bugünlere ama buyuk tecrubesizlik ve buyuk cahillikle geldik saglik olsun bugunlere sukur oyle boyle büyüyorlar gelecekleri guzel olsun
Ah kuzum ne zor olmuş sonrası ama kanamanın çok olmasını ben kan sulandırıcı iğneye bağlıyorum aslında benim doğumdan bir gün önce kesilecekti fakat ben o bir gün önce bekleyemediğim için iğnenin etkisi henüz geçmemişti ama sen artık 40 haftaya girerken neden kesmediler onu anlamadım yani o yoğun kanamanıncanız çok sıvı akması ile alakalı olduğuna bağladım ben çok şükür ki hanım ayağayı sağlıkla kucağına aldın Sağlıkla güle güle mutlulukla büyüt güzel günlerini görün inşallahBen anlatmayacaktım anlatmıştım zaten ama heveslendim siz yazınca anlatayım
Ben hamilelik öncesi ve sırasında Hep korkuyla yaşadım sürekli bir şey olacak endişesi yaşadım eşim benden beter ve annem dışında kimse de yok annemde aramız 7-8 saat kadın kaç kere geldit yaptı sağolsun canım anam
o yüzden psikolojik olarak çok zor süreçti benim için ve bende sezeryan düşünüyordum sonra bir kuzenim benden 1,5 -2 ay kadar önce suni sancıyla doğum yaptı onu tebrik için aradım bana yengesinin sezeryan olduğunu ve çok zorlandığını normal doğrudan dedi bende doktora sordum çatın uygunsa olur dedi
Çatı muayenesi zamanı geldi bizde ilişki bile hiç olmamış nasıl korkuyorum anlatamam ama doktorun aşırı naif bir bayandı rahatlattı baya her şey uygun falan ama benim ne leke ne sancı hiç bir şey yok nts 30 u geçmiyor olduk 40 hafta kaksını yapar diye korkuyorum neyse işte hafta sonu araya girecek pazartesi olursa 41 olacak cuma suni deneyelim dedimDoktor da tamam dedi sonra hocam siz söyleyin suni deneyelim mi denemeyelim mi diye kadına attım topu siz uygun görüyorsanız falan 10 nisan 2020 cuma saat 9 da geldim hastaneye doktor suni verelim ben inanıyorum dedi açılma 1-2 cm sancı 20-30 arası
Muayene evraklar vs falan saat 11 oldu verildi yatışım suni serum olarak verildi başta her şey güzeldi ama sonra inceden başladı sancılar ama dayanılmayacak sancım yoktu adet sancısının biraz üstü ama nts de bebek çok aşağı indiği için bir türlü kalp atış yeirni bulamıyorlardı neyse beni çatala götürdü ebem zaten kürtajdan tanıyorum çok iyi bir kadın diyorum ablaaa benim kesemi patlatacan çok korkuyorum çok zor diyorlar falan patlattım ki dedi ama Nebil kakasını yapmış dedi ben korktum tabi sezeyana alın diye ağladım bir iki abla sağolsun sorun yok merak etme falan o ara eşim geldi vs bu arada her şey ziyaretçi vs refakatçi her şey yasak maskeyle sancı çekip doğum yapacam neyse bir anda beni aldılar doğuma eşim annem odada namaz kılıyor falan ben gittim 4-5. Ikınmada geldi çok zor değildi yani hatta bu muydu ya dedim zor ama korktuğum olmadı ebe iki taneydi gülüyorlar kök seneye bekliyoruz o zaman bir daha dedi yok yok dedim birazda kaka muhabbetinden dolayı doktor ne dese yaptım kıkım çıkmadı ıkın diyğnce var gücümü kullandım neyse saat 13.30 sapsarı doğdu minnak 2.800 çok ufak belki o da kolaylık sağladı neyse bebeğimi kokladım giydirdiler doktor dikiş yapıyor falan ama ters birşeyler var eşi düşmedi hala diyor rahat bırak kendini falan biraz sürecek dedi tabi ben rahatladım bebek iyi falan ah uh her şey acıtmaya başladı doktor yeter artık sonsuz bayıltırım bak seni dedi ne duruyorsun doktor hanım bayıltsana nedn şimdiye kadar demiyorsun dedim neyse bayıltmışlar beni biraz fazla saçmalamışım o ara
Bu arada ben 15 dk doğurdum ama 1,5 saat sonra çıktım doğumhanedne o ara sezeryan olanlar benden sonra girip çıkmış annem ve eşim baya paniklemişler ben tabi yarı baygın bebek kucağı da tekerlekli sandalye ile odama giriyorum eşime demişim ki ben kaç kilo doğmuşum o da 2800 bebek demiş hayır hayır ben ben demişim
Neyse işte kuzular valla sezeyanı bilmem ama ben dikişlerden 10 gün oturamadan ayakta da canım çok yandı bebeği çıkarırken çok bastırmışlar meğer morarmıştı her yerim Zara da ağlıyor emdi şükür ama gözler cin gibi açık tükürüğü boğazında kalmasın mı ödümüz koptu hanımefendi tükürüğü ile oynuyordu bu arada benim çok fazla kanamam vardı ebe geldi şaşırdı yatak hasta besine rağmen kan gölü falan doktor hemen geldi o ara bir kan alıyor öteki geliyor diğeri çıkıyor değerlerim düşüyor ultrasondan falan bakıyor doktor seyyar ultrasonu bir getirip bir çıkarıyorlar falan bir iki iğne yapıldı falan azaldı kanamam saat başı kontrol falan değerler sabitleyince sabah doktor kontrol etti ve cımartesi sabahı her yer yasak kimseler yok kocaman cadde her yer kaplı bomboş yoldan eve gidiyoruz o yolda beni en az doğum kadar etkiledi ve hala aklımda...
Ha birde kızlar doğumdan sonra aşırı rahatladım o bir şey olacak korkusu pimpirikli halimde kırkım çıkınca gitti şükür şimdi rahat bir anayım
Ah canım ne diyim bir atasözü var aslında bazen işler ters gitti mi hep onu düşünürüm “BAZEN BÖYLE OLUR KİŞİ, MUHALLEBİ YERKEN KIRILIR DİŞİ” Bir çok muhallebi de çok diş kırmışlığım vardır ama yine de senin güzel kalbin iyi düşüncelerinle Sonunun güzel olacağını mutlulukla sonuçlanacağını inanıyorum sadece hayat bir çoğumuz da sen de dahil gümüş tepsiyle sunulmuyor o kadar bizlerin daha fazla mücadele etmesi daha fazla kırmalaması gerekiyor demekki Allah’ım yardımcınız olsun inşallah o iki güzel kuzunun yüzüne baksın işleriniz rast gitsingece kesintisiz uyku yok memeye devam ha
sagol canim çok sağol. dün cok kötüydü benim için. işlerimiz hep ters gidiyor dün de olumsuz bihaber aldim ve hic isyan etmedik hayatumda ama dedim ya bi tane sevindirecek olumlu somut sonuc goster Allahim. bugun kv areli parka goturdu 1 saat oldu yagmur basladi gelmediler telefonu da evde unutmus. tam ustumu giydim civani giydirirken kapi caldi. nasil korktum neden gelmediler diye. sonra dun uzuldugum geldinaklima. sinandim sanirim. kv ozur diliyor tamam telefonu unutmasa iyiudi ama ben kendime kizgindim. arel e birsey olmus ihtimali kalbimi yerinden cikaracakti
cok gecmis olsun canim. inşallah artmadan atlatırsınız. 2 çocukla dq dqhq zor. kendini koru sen lazımsın
ah sevgi bunu ben de k3ndime çok ediyorum. bu ara iyi gibi diye düşünüyordum civan için gec3n hafta. bak soylem3dim de ha düşündüm sadece ve 3 gece hic uyutmadi diyenilirim. normal de soranlara yikilmadim ayaktayim derdim. en son carsamba ablama dedim yikildim ayakta felan da değilim dayanamiuirum
mama yok meme geceleri en az 3 kez gündüz en az 3 kes daha fazla da olabilir. yemek 2 ogun bazen yetişirse oglende corba veriyorim ama agzi pek bos kalmaz meyve felan . ya bi de binitirafta bulunayim civan biz ne yersek istiyor yani illa bakacak tadına. yoksa kıyamet. arel de cok dikkat ettim yasaklara felan sonuç çok zor yiyor. bi de sağolsunJadesi var örnek amaaan dedim b3nde. dun aksam kakaolu baklava yedi. ha yedi dedigim ucundan tadimlik ama iste yasak normalde. 11 aydan sonra zaten tuz ve salcaya da azicik basladim. baya baya bizim gibi yiyevek sipa.
ahhh kuzum gerçekten dogum olayi sans. ben ilk dogumda bi ebeyle geçirdim son zamanlarimi. sağolsun cok cesaret vermişti. ablam da normal dogurmami istememiş ama birşey dememişti. aman be baharim bana gore normali saglikli doğumdur. şükür nasip olmuş sanada. karya miz da sen de iyisin. gelecekleri güzel olsun dediğin gibi. arelim bekler onu gelecekte
ayy neler atlatmışsın. 15 dk diyorsun ama bi de sonrasi iste. bende dogumda ölecem korkusu yasadim pandemi sağolsun. neyse gecti atlattik. senin de boncuk gözlü guzeller guzeli kizin yaninda. Allah bagislasin sizlere ömürleri güzel olsun
Şükürm seni çok merak ettim ben de hep geriden geliyorum çok takip edemiyorum okumaya çalışıyorum oku oku bitmiyor alıntılıyorum sana sevgilerimi gönderiyorum güneşi ve Umut’u öpüyorum her şey güzel gönlünce olsun canım benimve suan iki bebegni ayni anda uyutabilen annenimn hakli gururuyla yazabiliorum.
Hamak gibi salincak aldik tepsi gibi umutu onda sallarken Gunesi de emzirdim ve uyudular. Ev halay cekiyor ama hemen size yazmak istedim telefonuma kavusunca.
insallah iyisinzidir. Cok seyler kaçırdim dimii.
son guncellemeleriniz neler bakalimm
gunes mama sanldayesinden inmeye calisiyor sarkitiyor kendini iner sanirim bir iki gune oy oyyy
9
hakkinizi helal edin kizlar merakta biraktigim icin sizi. Birkac aksilik ne yazik ki yine beni bulduğu icin.
hep aklımdaydınız ama bebekleriniz neler yapıyor sagliklari nasil ne değişimler oldu hep aklimdaydi.
Iyiyim iyiyiz bugunumuze sukur.
Sizler nasilsiniz.
misskokulumm
Missim göktuğ pasam, kizlar nasil neler yapiorsun canli ders devam mii.
Kalppare
Sekerparem nasilsin hassas kalplim.
Elifim de alim nasil neler yapıyorsunuz.
Yapabildin mi cifte doğumgününü.
Ben erteledim galiba esim sabah gidior gece gelior sonra da ramazan zaten.
Jadesi
Kolay tasinabildin mi yesimim nasilsiniz.
Duzenini kurabildin mii.
Asya hanimm nasill.
Sabahlar olmasin memeler kapanmasin devam miii
Zeyay1420
Zeyayim naslsiniz kizlar nasil okula gidiormusun.
Ablan yanindadir insallah temmpo çok yormustur yoksa senii.
S Susam_tanesi
Susamcim nasilsin ipek hanim nasil.
Neler yapiorsunuz
Bir dakikayi birak 15 saniye oturudugu oluyor muu.
Gunesi ben de vermiycem ya kalsin benimle umut da o da baglamam basini zaten o da erkek fatma gibi simdiden.
@Umudum-
Sena hanim nasil canim sen nasılsın.
Degisiklik oldu mu hic istahinizda.
Okula gidiyor musun neler yapiorsunuz.
Jadesi
Ya jadem ne guzel yazmisinn.
ben daha alt kata inemiorum ki güneşle her ani bir vukuat turu dusunemiorumm.
Onun pesinde gezerken tirlatirim o kesin deee
Canım Allah kavuştursun ne yapacaksın artık evin yuvan eşinin yanı sen de üzgün olunca ister istemez Almilaya yansır onu hissediyordur daha bir huysuz oluyordur yine gidersiniz onlarda gelirler Allah canlarınıza sağlık versin de tek biz de idare ediyoruz çok şükür doğum günümüze az kaldı hafta sonu onun hazırlıklarıyla koşturmaca her zamanki gibiSessizliğimden anlayacağınız üzere kürkçü dükkanına geldimalmila ben eşim baş başa kaldık teyzeleri almila yürümeye başladı pata küte arada 4-5 adım atıyor Ama çok huysuz hiç durmuyor herşeyi istiyor ağlıyor beni üzüyor biraz inşallah herkes iyidir
Canım çok geçmiş olsun trafikte acayip kontrolsüz güçler var sen istediğin kadar dikkatli ol sağdan soldan geleni Kontrol edemiyorsun canımıza bir şey olmasın Allah’ım korusunKızlar üzerimizde bi terslik var ama Allah beterinden korusun eşim aracıyla kaza yapmış bugün büyük bişey değil çok şükür karşı tarafta sıkıntı zaten kamera kayıtları da var ama insanın canı sıkılıyor işte baya stres yapmış ki kolay kolay ilaç almaz ama baş ağrısından duramıyor ilaç alıp yattı
Benim ayağımda dördüncü günde şişmişti Allah’ım davul olmuştu çoraplara sığmamıştı çok şey yaşamışız ya şimdi söyleyince hatırlıyorum Rabbimin bu gününe hamdolsun yavrularımızın canları sağ olsunBen bi doğurdum aktifleştimyardımcı olduysam ne mutlu bana ah hatırlıyorum ayak muhabbetini hatırlıyorum benimde şişmişti demiştim sana da geçiyor diye geçti gitti de 1 sene oldu be
Ah kuzum ne kadar çok iyi yapmışsın göktuğumuzu getirmişsin Anneli babla ablalarıyla musmutlu güzel günleri olsun yarınları olsun doğum zamanınızda çok iyi hatırlıyorum benim de kaşıntılarım yeni başlamıştı sen de çok çekmiştim biliyorum hastane süreçlerini hiç unutmuyorum şimdi diyorum krallık günlerimiz verene hamdü sena ağlar olsunHadi bakalım benim minnoş nasıl katılmış aramıza ben de anlatayım
Eşim yıllardır hep erkek evlat merakındaydı bende de hafiften bir de oğlum olsa nasıl olur ki kime benzer vs düşünceler başlayınca dedim yaş daha geçmeden bir deneyelim olursa olur olmazsa Rabbim vermedi der kapatırız bu konuyu dedim.Bir yanım rahatımı bozuyorum kaç sene oldu ne gerek var, kim bakacak bunu da anneme bak diyemem, bakıcıyla mı uğracam vs derken bir yanım da işte evlat kötü mü olur falan derkene baktım ki olan olmuş. Betüş geç olmuştu biraz da ondan yaşım da geçti zor olur diye düşündüm sanıırm. Neyse yaptık bir cengaverlikhamilelik hafif bulantılar, kasık ağrıları hariç çok güzeldi.kızlarla çete olmuştuk canımız ne istese gece gündüz yolluyorduk adamı koşup getiriyordu ayy neyse şimdi doğum zamanına gelelim
32.haftaya kadar çalıştım tıslaya tıslaya zor bela. İzne ayrıldım ki bir hevesli yim ilk defa evde yatacağım çocukları okula yollayıp tek başıma kalacağım ne hayaller ne planlar vuuu. Allah daha farklı planlar yapmış meğerneyse hemen giriştim ben önce bebeğin eşyalarını hazır ettim hurçladım. Sonra da evi gün gün temizledim 2 haftayı öyle geçirdim ki bende hafif hafif kaşıntılar başladı geceleri araştırma yapıyorum netten nedeni ne olabilir diye. Kolestaz yazıyor heryerde. İdrarm da iyice kahverengi ye dönünce gittim sağlık ocapına test yaptırdım dedim şu şu değerlerine baktıracam. Neyse ben halen mutfak temizliyorum ertesi gün sabah 8 de aile hekimi aradı benim elim ayağım boşaldı. Hemen gelmen ve dahiliyeye gitmen lazm çok yüksek değerlerin bir sorun var diye. Apar topar eşimle gittik. Ben başladım ağlamaya. Bir yandan doktor araştırıyorum bir yandan ağlıyorum. Gittik yapıldı tüm testler baştan Kolestaz kesin tanı kondu. Safra kesesinde taş var ama o sebep değil sebebi yok tedavisi de yok. Uzman doktor bebek de küçük ama alınması lazım üniversite hastanesine git dedi. Oyy oyyy ben bir yandan salya sümük napacaz bir umut bir ilaç tavsiye etti onu bulduk kendi doktoruma gittim pazartesi alalım gel dedi adam küvezde kalır bir süre dedi. Vayy dedim benim betüş de 1 ay kalmıştı o günleri tekrar mı yaşıycam ne rahat konuşuyor bu adam dedim küfür ede ede çıktım tabi içimden
Eve vardık ertesi güne randevu aldım fakülteden. Ben halen temizlik yapıyorum bir yandan ağlıyorum amapazara gittim temizlikçi ayarladım yarına. Cuma günüydü kadın geldi anneme dedim sen de başında dur ben randevuya gideyim gittim tahliller yenilendi aynı sonuç. Yatış yapacaz bu şekilde gidemezsin eve dedi. Valizimi apar topar hazırlamıştım zaten bir hüzünlü çıkmıştım. Temizlikçi abla bile sen doğuma mı gidiyorsun şimdi demişti bilmem ki hayırlısı demiştim gözlerim dolu dolu. Bir kan tahlili daha istediler o Ankarada yapılıyor muş. Kan oraya yollandı 3 güne çıkar dediler. O yüksek çıkarsa alacaz yoksa biraz daha bekletiriz.Ben yatıyorum hastanede sürekli kan, tansiyon, nst, usg bakılıyor. Gün oldu pazartesi akşam saat 5 de mesaj geldi eşimden sonuç çıkmış max. 5 olması gereken değer 176 çıkmıştı halen hatırlıyorum.koştum Mesajı doktora gösterdim. Bu doğru mu olamaz böyle bir değer diyor bir yandan bir yandan ameliyathaneyi ayarlıyor. Koş odana nst ye bağlanacaksın dedi. Ciğer geliştirici tekrar vuruldu. Hemen hoca ayardık istediğim bir hoca vardı o da tamam deyince saat 5 de apar topar girdim ameliyata. Maske yok maske bekledik bir 15 dk boyum uzun anesteziyi ayarlayamadı mı doktor genç bir delikanlı yattık yine masaya ama ben nasıl korkuyorum korkudan titriyorum resmen. Neyse başladık ben acı duymaya başladım sanki panik yapınca sakinleştirici verdiler o an pembe değil mor bulutlara çıktığımı hatırlıyorum neden mor onu bilmem artık hoplıyırum zıplıyorum aklımda kızlar var hep ben ölürsem burda onlara nolacak diye tedirginim ama bulutlar da pek tatlı derken bir cıyaklama sesi ayyy kedi gibi kesik kesik gösterelim mi dediler bakıyım dedim benim kafa gidik ama o kadar da değil baktım ayyy Allah affetsin bu ne çirkin n dedim yüzümü döndüm çocuğum küçücük 34.haftası bitmemiş daha 2450 gr.. Yavaş yavaş kendime geldim doktorlar konuşuyor biri hamileyim ben hocam diyor hoca da neden acele ettin bitirseydin doçentliğini alsaydın diyor orda da laf dinledim iyi mi. Çıkarken çok şükrettim o kadar korkmuştum ki çoook dua ettim doktorlara Allah razı olsun diye diye çıktım. Uyandırma odası varmış orda da oraya aldılar mı beni sıcak bir battaniye örtüler üzerime titreme durdu. Kadın var görevli onunla sohbet ettik biraz içim içimi yiyor bebek yoğun bakıma girdi mi diye. Yarım saat de orda bekledim ayağımı hareket ettirmeye başlayınca çıktık yukarı. Annem koridorda,bebek dedim burda dedi ayyy ben bir sevindim artık ne olsa yıkılmam tamam hiç bir şey umurumda değil büyütürüm ben onu diyorum sonrası çabucak tuttu memeyi önce emzirdim sonra mama verdik ki küçük bebek verin dedi orda da doktor çabuk toparlasın diye şırıngayla besledik.ilk kalkışım çok kolay oldu kızlarda baya zorlanmıştım. Önlem amaçlı benim değerleri takip etmek için 2 gün daha yatırdılar baktılar düşüyor değerler taburcu olduk şükür düşmese karaciğer yetmezliği oluşacakmış meğer. Sardık sarmaladık asansöre de binmiyoruz hastalık var ya 5 katı bebek kucağımda indim bomboş bir hastane, yollar kar yağıyor bir yandan eve geldik ki kızlar evi süslemiş balonlar mektuplar öpüştü koklaştık
Ama küçük bebek bakımı çok daha zordu beslenmesi, uyandırması velakin beceremedim ilk bir hafta fena değşldi aslında beslenmesi sonra sarılığı bir türlü düzelmedi 2 gün sarılıktan 5 gün de meğer idrar yolu enfeksiyonu varmış kuzuma ondan yattı. Ne ağladım yine. Bir de kendimi suçladı tabi bakamadım bir bebeğe ne hale geldi yavru diye. Sonra prematüre kontrolleri, göz muayeneleri hep tek başıma giriyorum hastaneye eşimi almıyorlar covid önlemleri var nasıl zorlandım. 40 ı çıktı bitti artık bizim hastane işleri çok şükür dedik yarabbim evimizde sıcacık büyütelim artıkmeme reddi, eşimle bakamadın tartışmaları, emzirme bırak deyişleri ayy ne bunalmıştım. 40 ından sonra da 4.aya kadar mum tutturdu bize akşam ağlamaları gaz sancıları aman hatırlamak istemiyorum o günleri çok zorlandım.
Göktuğ umuz böyle katıldı işte hayatımızao da ne olduğunu şaşırdı yavrum
İnşallah görürsün kuzum yakışıklı bir erkek kardeş getir Sena’yaGerçekten çok rahattı yahu kanser eder adamıikinci de ona gider miyim bilemem . Bakalım o günleri görür müyüm a
Vallahi mis mis gibi bakar Duru’ya da göktu ya da Allah’ın bebelerimizi İyi kalpli merhametli insanlarla akraba etsin biz de görelim inşallahMaşallah damadıma erkek çocukları analarina düşkün olur derler. Bdv de hergun okuyorum, göbek bağı kesilmemiş adamlar diye.
Benim için sorun yok ben sana güveniyorum, en az Göktuğ kadar kizimida seversin. Varsın haftada bir sende kalsınlar, senden kimseye zarar gelmez. Daha iyi tatil yaparlar her hafta sende. Miss bizi korkutamazsın kafaya koyduk, alacazda alacaz Göktuğ'u
Geçecek kuzum oda geçecek ama en güzeli bebelerin her anını doya doya hissede hissede anı yaşamak çünkü bir yılda inanılmaz büyüdüler çok hızlı büyüyorlar geriye baktığımızda onlarda ne kadar kaliteli zaman geçirdiğimiz nasıl anılar biriktirdiğimiz kalacak ev temiz olmuş pisi olmuş çocuğun umrunda bile değil çünkü çocuk için önemli olan onunla nasıl vakit geçirdin onu nasıl eylediğin nasıl oynattığın kalacak.Ya ben hala lahusa gibiyim gecmedi gitti
Ben de öyle diyecektim de ev dağınıkken öyle de yapsam kendimi rahat hissedemiyorum diyor ne diyelim Bugünlerde geçecek işte öyle ya da böyleKendine zaman ayir kendin için birşeyler yap, artık çocuğun büyüdü. En ufacık bir boşluk bulduğunda, evi detaylı temizliyor ekstra işler çıkarıyorsun. Çok gelen gideninde yok sanırım. Biraz sal işleri. Boş vakit bulduğunda kendine ayır. Al karyayi çık bir hava al. Duş al makyaj yap, spor yap, ne bileyim neden hoslanirsan. detaylı temizlige ayiracagin vakti, kendini iyi hissetmek için kullan.
Ya ben saç çekmesine de bayılıyorum adaşım yatarken bir eli benim saçımda bir eli babasına saçında adam zevkten dört köşe nasıl mutlu oluyor nedendir oturup biz de gülüyoruz onunlaSaç çekmeden olur mu Aaa benimki tel tel ayırıp çekiyor bide daha çok acısın diye sıpa
Yine girdim rüyalarınaVerilmiş sadaka korur derler..korumus iste.. ne mutlu sana böyle güzel kalpli bir eşin var.. nee az kaldı böyle insanlarne iyi bir aileden kız alacagim oglumun kayinvalidesi pamuk kalpli diyordum meger kayinpederi de öyleymiş isin esprisi bi yana Allah sizi birbirinize cocuklariniza bagislasın canim benim..Allah nazarlardan kazalardan korusun..
Dogru dedim.baljadem..seni ruyamda gördüm..az biraz sıkıntılı gördüm.insAllah tam tersidir jademcan
Ooo minnos asçılar işbaşındaannemler de benim yaktigim yemekleri bilee ohh yanmasina ragmen miss gibi diyerek babamla ikisi kapısarak yerdiler o kadar heves ederdim ki ellerine saglik minnoslarin..benim.gibi yakmamislar bile yaslarina gore büyük basari
Ay bende hep geöiştiririrm kendim olunca ne benziyoruzAllah razı olsun gerçekten. Ben de ona karşılığında tava böreği yaptım. Çok sever börek çörek tarzı şeyleri
Ayneeen katılıyorum. Genelde eşim mesaiye kaldığında veya yiyip geldiğinde ne varsa yerim en kötü yoğurt falan yer geçerim çocukla ilgilenmek varken ne gerek sonra ipek uyuyunca çayla bişeyler atıyorum daha iyi oluyor
Havuçları rendeleyip kavanoza koyunca 1 hafta dayanıyor. Hiç bişeye gerek yok. Ben de kayınvalidemden öğrendim o da çalışan bir kadın olduğu için öyle yaparmış. Karalahanaları tuzla ovup limon sirke koyup öyle koyuyorum ama havuca bişey gerek yok. Bu arada soğanları ben şu ipli doğrayıcı ile doğruyorum onunla o kadar kötü olmuyor ayrıca olsa da ne olacak midemiz mi beğenmeyecekbenim de gözlerim çok yanar iki gözüm iki çeşme akar hatta robottan çekene kadar bile yanıyor veya yanımda biri soğan kavursun hemen yanar. Tek çare doğrarken doğrama tahtasına sirke sürmek ama o da hafif sirke tadı bırakıyor soğanda
Yaa ne güçsüz hissediyordum o dönem kendimi. Kadının en savunmasız, zor zamanı gerçekten geçti gitti sondu şükür diyorum artıkkiz ne ettin, çocuğu uyuturken şıp şıp gözlerimden yaşlar akiyor. ben beceremedim dedigini dun gibi hatırlıyorum. senin gibi cevval biri de bunu derse, iste lohusalık nelere kadir.
iyi ki doğmuş Göktuğ, gülen yüzüne hayranım. severim ben onu
Ohh hadi afiyet olsun bol bol foto da çekseydin hatta story atsaydın bize insta da kızına da gösterseydin çok işe yararmisskokulumm operasyon iyi gidiyor, keki biz bayıla bayıla yedik. kendi pek hoslamasaz soslu şeylerden. bugun de baska birsey yapacağım diyordu, du bakalim. gidip bir ara gaz vereyim.
Yaa neden oluyor ki acaba bahara karşı bir alerjik durumu falan mı var o tetikliyor ki? Aile hekimi de bilir belki pazartesi göster istersen bir canımBu arada arpacık geçer gibi yaptı geri geldi yine ya Aaa neden gitmedi bi türlü tam geçti demiştik halbukidiğer gözündeki gitti diğer göz kaldı yine
Bende aynılarını yapıyorum@BKGK baharcım ben de pratik biri olduğumu düşünürdüm ama burdaki anneleri gördükçe çok elim yavaşmış diyorumkızlar maşallah diyim sizi de hayat şartları böyle yaptı farkındayım
Şimdi belki burdaki çoğuna saçma gelecek aman onlar da konulur muymuş diyecek ama ben mesela soğanı rondoda doğruyorum bolca sonra buzluğa atıyorum. Yazdan sırf ipek e hazırladığım yemekler mevsiminde olsun diye krmızı ve yeşim biber doğrayıp koymuştum. Bunlar hazırken yemek yapması 2 dk falan alıyor. Bi de mesela ıspanağı dondurulmuş alıyorum. Yıkamakla uğraşmıyorum. Nohutu fasülyeyi haşlayıp buzluğa atıyorum. Pazar gününden havucu kara lahanayı rendeleyip doğrayıp kavanozluyorum. Hızlı salata yapmak için. Yeşillikleri yıkıyorum. Yani bir şekilde hayatı kolaylaştırmanın ve hızlı yemek yapmanın yollarını arıyorum. Bu arada ben pek kullanmam yemeklerde ama sarımsağı kıyıp kavanozlayan limonu sıkıp buz kalıplarına koyanlar bile var. Belki sen de bu şekilde biraz daha kolaylarsın
Ben hamurişi koyamıyorum maalesef kısa sürede tüketmezsek koku oluyor hiç sevmiyorum onuBende aynılarını yapıyorumek olarak poğaça borek kek yapınca onlarda da buzluğa atıyorum akşam çay yanına 3-5 tane çıkariyorum güzel oluyor
ohhh misss gibi d vitamini. bronzlasmis haydo da daha bir çekici olmuştur.Eve daha yeni cikiyorum çaki paten sürdü Haydo peşinde dolandı yoruldu arabasında uyuttum sonra takıldık aşağıda kızlarla bir de güneş var nasıl aman Allahım eve bı geldim Haydo kararmışbenim bilekten aşağısı kararmış kızım zaten esmer çok belli olmadı onda en sevdiğim havalar bir ay sonra Urfa'nın 60 dercesinde eriyip biterim artik salin bebeleri çayıra çimene ohhh nasıl algıları aciliyo ev ortamından çıkınca sizler naptiniz nasıl geciyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?