• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Oh iyi çok şükür. Çocuklar hasta olunca çok zor hele ikisi birden olduysa off ki ne of 😕😕

Çocukların annelerle derdi nedir ki 😕😕 sanırım tüm sıkıntılarını bize hissettiriyorlar sabırla hepsine karşılık verip onları rahatlatmamız gerekiyor ama bazen ne yapacağımı bilemiyorum...

Canım bizimki daha 1 yaşında ama bunun 2 sini merakla bekliyorum 🥺🥺 sanırım bizim sebep benim ve babasının yokluğunun hırçınlığı 😔😔🥺
oladabilir olmayadabilir. ben işe giderken ya da şimdi gitmiyorken düşündüm de gittiğimde daha iyiydi sanki 🤣🤣 ya ikiz gibiler biri ağlayınca diğeri de başlıyor ve eğer bu arabadayken oluyorsa müsait bi yerdeeeee diye bağırasın geliyor 🤯
Arel ve civan'damı hasta sizlerede çok geçmiş olsun. Çocukların hastalığı daha çok üzüyor ve yoruyor insanı. Allah evlatlarımızı korusun.
amin baharım şükür toparladılar baya.
Helinnnnn Helinnnnn cok haklısın ilaç konusunda. dengeyi kurmak çok önemli, cocuga gereksiz ilaç vermek kadar, hiç vermemek ve sonucunda daha ağır tedaviye muhtaç bırakmak da yanlış. bugün iki kere ancak verebildim. ikinci uykusu cok münasebetsiz bir zamana geldi. 7 gibi icti ilaci, şimdi de veremdim en az 6 saat geçmeli diye hatırlıyorum.

bu arada calpol Asima da hic iyi gelmiyor, boşuna vermiyorum artık. iburamin zero verdim. yarin aile hekimine bir göstereyim, acaba boğazında enfeksiyon var mi?
carpol kiloyla mi alakalı acaba gerçekten arel de işe yararken civan da yaramıyor
@

Canim sagol. Karya pesimde dolanıyor onla ugrasmaktan aksami buldu zaten islerimin bitmesi. Ben elbiseyi pek beğenmedim ama lcw da guzel elbiseler oluyor. Annemler gelmedi cnm uzaktalar yasaklar var hemde virus var diye. Saglik olsun.
Helinnnnn Helinnnnn canim evet bu temizlim isi canimi sıkıyor daha dgrusu temizligi bir sekilde halledyrum sadece cok takinti yaptik esimde oyle bende oyleyim mesela bugun komsu 2 dk ligina iceri girdi bende o bastığı yerleri tekrar sildim boyle sacma sapan seylere takildm esige basip iceri girenlere vs.. vs.. bilmiyorm sorun bizde sanırım doktora gitmek mi gerekir acab :KK43:
canim yani seni ve kızınla ilişkini hatta eşinle ilişkini olumsuz yönde etkileyecek durumdaysa destek almaktan çekinme derim. ben silmezdim misal. düşününce ev3t haklısın pis olabilir ama ben düşünmüyorum sanirim ondan 🙈
Ya cnm ne bileyim herkese normal gelen sey bana normal gelmiyor. Mesela dsardan alınan bir posetide atyrum cope kasadan gecyr ellniylyor vs diye. Aslında bn bu kdr degildim karya herseyi agzna sokuyor o yuzden dikkt etmeye calsyrum
ben o poşetleri çöp poşeti olarak kullanıyorum. ilk zamanlar sirkeyle fısfıs yapar silerdim de sonra saldım valla yetişemiyorum ki napayım
Eşim geldi duşuydu oyunuydu derken umutu salladi uyuttu kendi de uyudu aninda kizim da emiyor uyuyacak insallah. Bu saate kadar uyanik iki cocuk ve beni bekleyen camasir mutfak oy oy.
Napalim canlari sagolsun da bir duzen illa kurulur.
Iyi hayirli geceleriniz olsun kızlar.

1 yil once cuma doğurmuştum güneşimi.
Namaz kildikran sonra yatağa oturdum bi islaklik hissettim eşime bakar misin kan mi var dedim o da her zamanki okuzluguyla sen bak dedi gecenin 3 bucugunda ben de nasil.bakayim diye kizip yattmaya yeltendim hoopp simsicak sular akmaya basladi bacaklarimdan.
Suyum sip sip akarken kizimin dogum çantasını hazirladim telaşla. 38. Haftadaydik.
Hemen hastanrye gittik sezeryan olacagi halde ebe acikligima bakti. Eliyle muayene etti yani ne bileyim. Nst ye bağlandim. Adet sancisi gibi ritmik sancilar hissediyordum. Umutum riskli dogum oldugu icin sanci nedir bilmezdim merak ediyordum cok beter bir şeymiş.
Neyse sabah ezanlarında sanci ceke ceke doğuma girdim.
Kizim pek sessiz ağlıyordu yanagima gelince susuverdi.
Doktor ne kadar kibar hic ağlamıyor bile dedi ah bir de simdi gorseler kizimi.
Kizimi ilk öğrendiğimde istemedim allahim beni affetsin yanlış seyler düşündüm.
Sonsuzsukurler olsun rabbime iyki de doğmuş iyki rabbim bana bu duyguyu yasamayi layik görmüş.
Herşeye değer evlatlarim onlar icin yasadim yasiyorum ve yaşayacağım.
Rabbim onlara layik anne olmayi onlari mutlu edebilmeyi onlara yetebilmeyi nasip etsin insallah bana.
Cok pismanliklarim var hep de olacak.
Annelik sonsuz bir vicdan muhasebesi bana gore..
Benim değil Allahin plani gecerliymis rabbim bir kere daha yaşatarak gösterdi bana bunu.
Rabbim hicbir anneyi evladiyla imtihan etmesin insallah..
Sağlıklı,mutlu, huzurlu olsunlar inşallah.

Bu da burada not olarak kalsin arkadaşlarım ani gibi. Uzun yazmisim birden kaptırmışım.
ahhh şükür iyi ki de olmuş güneş kız. şimdi çok zor ama ne güzel arkadaşım olacak senin 🥰
Hiç kıskanmadım 😑 almışsın bir tarafına Ali dağını karşına da Erciyes’i , oh misss 🥰 ne çok seviyorum Kayseri’yi . Sefanız olsun yapın tabi yürüyüş 😍

Kutlama yaptık şükür ama idare ederdi . Sena ya nazar mı değdi yediği mi dokundu bilmiyorum çocuk ağla ağla işi bitti . Gelenlerle oturamadım bir yerden sonra aldım çocuğu yatak odasına geçtim . En son ağlarken bir kustu ki sorma , yatak örtümün üstüne doğru her yer battı . Kustu da rahatladı çocuk . Bir de çocuklarla çok zor oluyor . Çocukla misafirliğe gitmek de misafir çağırmak da delilik . Hele ki gittiğin yer ya da çağırdıkların da çocuklu ise .

Geçmiş olsun size de , kaçırmışım ben herufun hastalığını .
ben de sürekli o ekşin var. 2 bebeyle gidiyorum geliyorlar oyyy oyyy. çok yorucu evet ama başka türlü de bir yerden sonra çocuk anormal hareketler yapmaya başlıyor sıkıntıdan.
patlican 2 yasa kadar yasak. hatta çok da gerekli değil ama lezzetli işte 😁 sen verme daha ama ya belki ondan kusmustur güzel gelinim 😔
Geçmiş olsun canım inşallah hayırlısı ile dönersağlığına 🙏🙏🙏🙏
aminnn🙏
Kizlar her gün 1 yumurta yiyebiliyor mu bebisler.

Illa yesin en iyI proteindir diye uğraşıyorum ama bazen çok kavgali oluuor yemeklerimiz.
şükür civan bazen bitiremez ama yedirmeye çalışırım. abisi 2 yumurta yer. ama günleri birbirini tutmuyor hep bi değişik 😫
Kızlar bir konu artık çok canımı sıkmaya başladı , bilmem sizler ne düşünürdünüz yorumlarınızı merak ediyorum. Karşı komşum var , kocası beni 5 yaşından beri bilir ama kadınla sonradan evlendi ilk eşi ölünce . İlk eşi varken bu aile ile babamlar aile dostu idi . Tevafuk yıllar sonra bu şehirde ben kapı komşusuyum bu aile ile şimdi . Ama şimdiki eşini buraya taşınınca tanıdım . Velhasıl kendisinden pek hoşlanmadım.Kendisi senayı çok seviyor , her gün gelir Sena için . Ama son bir kaç aydır geldiği yetmiyor gibi bir de senayı da alıp götürüyor . Değişiklik olsun diye götürüyor . Yok diyemedim , bir çok zaman da gidince bazen az dinlendim işime geldi yalan yok . Ama bu gitmeler beni rahatsız ediyor artık . Sena bağlandı kadına . Bugun yine aldı senayı , içeri sokamıyorum kadının kucağından alamıyorum çocuğu . Annesi benim bana gelmiyor çocuk . İçten içe kendimi inanılmaz kötü hissettim . Ne yapmalıyım neden böyle oluyor 😑 kadının çocuğu yok diye kırmaktan çekiniyorum bir şey demeye . Siz böyle bir durumda ne yapardınız ? Sena’nın verdiği tepki normal mi 😭
canim herkes yazmış sen annesisin kimse yerini alamaz aslaaa. ama sanki içine sinmiyor gibi geldi o zaman gönderme sınırla ya da sende git derim. anneler hissedermiş 😇 benim komsum yok da kv karşı komşusuna gitmistiler kızları sevsin diye yani rahatsız olmadım çünkü çok yakınlar. ama seni huzursuz eden birşey olduğu kesin. sen kalbini dinle ayıp olur diye düşünme.
Ay valla bilemedim ki . Ama ne ağlamak yani ... patlıcan vermiştim iki çay kaşığı sadece . Dokunduysa o dokundu . Kusunca nasıl rahatladı . Çok huzursuz uyudu . İnşallah hasta filan olmaz . Patlıcan eşim ve ailesi hiç sevmez . Kaynımın yeyince dili yarılır . Dilini filan kontrol ettım bir şey yoktu . Bilemedim ki işte ne olduğunu
dili nasıl yariliyor ya çok enteresan. geçen sene bi patlıcan yemiştim allahım ölecektim benzini yaktı oksurmekten bittim. bebelere gerek yok kuzum.
Vakalar da ne kadar arttı gerçekten. Bugun bizim kutlama öncesi yan bloğun 2.katını izole ettiler . Girişe de yazmışlar . Nasıl canım sıkıldı , ne yapıyorum ben dedim sonra kendi kendime . O kadar vakalar artmışken kutlama yapacağım . Modum düşüktü kutlama öncesi . Yaptık bitti , sağlıkla atlatmışızdır inşallah . Bir de bu izole durumu olmuyordu sanki önceden , mutasyonlu olduğu için mi acaba böyle katı tamamen izole ettiler 🤔
daha önce de izole durumu vardı sanki ya. nasıl bitecek bu ya. bir-çok ülke baya azalttı vaka sayısını biz uçtuk 🙄😡
Kapı önüne paspas koyuyoruz ya paspastan sonra eşiğe bassalar da bir şey olmaz. Eşiği de sürekli silerim . Ama bazen ayakkabı ile paspasa da basan oluyor ya sinir oluyorum . Benim karşı daire uyarı yaZısı asmış direkt paspasa ayakkabı ile basmayınız diye 😀
kız o paspasa zaten basalım diye yok mu 😳 hiç düşünemezdim basilamayacagini . neler duyacam daha 😂
Günaydın, sabah aile hekimine gittik, adam bizi bir korkuttu, covid olabilir diye. ates yok diyorum, artık covid de ateş yok diyor. neyse Aferin pediatrik verdi, N Nehir8077 sizin aile hekiminiz de vermisti ya. icinde alerjiyi bastirici bir madde varmış. bahardan da olabilir. 3 gun icinde gecmezse devlet hastanesine gidin dedi. artik öyleymiş, nezle belirtileri ile de covit oluyormuş. siz de bir sey var mi dedi. dediğinden beri bir kırgınlık çöktü üzerime 🤪🤪.

gelirken bime uğrayacaktım, şüphe girince onu da unuttum.

Rabbim bilir elbette ama ne kimseye gittik, ne kimse bize geldi. ne dışarıda biriyle görüştük. esim ise gidiyor bir, o da ayrı odasında calisiyor. kizim okula gidiyor ama öğretmeni de cok sıkı. Asimcigi sitenin parkına götürüyorum, elimde domestos spreyle. çarşı pazar yok. tedbirimizi aldik hep ama tevekkül ediyoruz elbette.

Bayramda memlekete gitmek istiyorduk bir sene oldu, ablamlari görmedim. o da hayal olacak galiba. cocuklar bunaldı iyice, güçlü durmaya çalışıyoruz, bakalim hayırlısı.
korkma kuzum emin ol geçecektir. iyi haberlerinizi bekliyor olacam. asimim güçlüdür paşam bu da geçecek.🙏

nazar değecekse ben degdirmisimdir zaten diyerekten bir itirafla geldimmmm
ben çok şaşkınım da 😳
civan aralıksız 8 saat uyudu gece sonra emdi sallamadım beşiğine koydum kendi kendine uyudu
inanmak çok güç. hayal gibi bir geceydi. eşim yoktu dedim sen horluyorsun kesin ondan uyumuyor ama yok babamlarda eşimle aynı odada uyumuyor civan ve orda da kalkıyor 🤓

Tabi canim kavga dovus dalaşma ana etkinligimiz.

Ben bakayim bulabilirsem ikisini oynatabileceğim bir sey.

Ama hemen sacbas giriyirlar ya bahar.

Gunes meme eme eme uyudu sabah. Memeyi cekince uyandi absijni de uyandırdı.
Gec kalkiyoruz bu ara biz babasi gec gelior ya uyumuyorlar gormeden.

Kum yapalim bugun kizlar bakalim becerebilirsek.3 bardak un 1bArdak irmik yag ile.yohurulcak.
Insalah olur.

Arabalari surme oynuorlar umut atiyor gunes getiriyor.
Salincakla salliorum onlari.
Kaydirak kayiyorlar.
saklambac Oynuorlar.
Yakalambac var.
Baska ne oynatabilirim bahar ya
Ya canım hiçbir şey bulamazsam iş yaptiriyorum. Odaları toplatiyorum, toz aldırıyorum. Çamaşır katlatiyorum, önlerine koyuyorum bunları yapın diyorum, o sırada bende yapıyorum kendileri yaptık sanıyor. Oyun hamuru demişsin bazen oyun hamuru yapıyoruz, biz tuz un yağ ile yapıyoruz. Sofraya oturuyor merdana ile işte ugrasiyorlar. Oyun hamurunun olduğu gün bende börek açıyorum bana hiç bulasmiyorlar.

Değildir ya covid olsa bile agir gecmez Allahim izniyle. Herkesin bagisikligiyyla.ilgiliymis ama stresi yetiyor insana dilzarim da ondan hemen etkilenmis zaten.
Dilzar canim alerji bastirici dedigi iste genzi akintiyi rahatlatıyor.
Iburaminle ayni ama bu calpolle ayni etken madde onu demek.istedm. acana covidtir diye mi iburain vermedi D dilzar .

Burun akintisi tikanikligi falan covidle pek ilgili degil canim ya icini ferah tut sen.
eskiden değilmiş de simdi covit de burun akıntısı nezle yapıyormuş. agri kesici olarak parasetemol içeriği ama icinde bir de klorfeniramin meleat diye alerji ilaclarında bulunan bir madde varmış, bizim doktor açıklamayı pek sever uzun uzun konusur ondan anlattı, başkası olsa yazar gecerdi galiba. pazartesine kadar gecmezse teste götürün dedi, o yuzden bu ilacı kullanacağım, kullanmayip gecmezse kendimi suclarım, bir de orada ne diyeceğim. doktor bana su ilaci kullan dedi kullanmadim, geçmedi getirdim dersem cok saçma olur.

Sonsuzum ben sadece salıncağa sıkıyorum, Asimcik yürüyemedigi icin kayincaga bindirmiyorum. yanlış anlama kizlar için almıyorum bu önlemi, onlar zaten maskeli, elinizi yüzünuze gözünüze sürmeyin deyince anlıyorlar. hem ben sizin kadar titiz değilim canim. poşetler pis diyorsunuz ya mesela, poşeti ben de çöpe kullanırim en fazla cok mantıklı mesela ama ayni market elemani makarna paketine, bisküvi paketine çikolata paketine, soğana patatese de dokunuyor. onlari nasil yapıyorsunuz, makarna paketi yıkanmaz da, boşaltıp kavanoza mi koyuyorsunuz, boyle düşününce bunun sonu yok diyorum. salıyorum. soğanı patatesi kovaya boşaltmadan yıkıyor musunuz mesela? kim bilir kaç el değiyor, ooo yerlede surukleniyor onlar. bu işin sonu yok, yemek yapmadan yıkarım ben.

simdi aldığım salıncağı dezenfekte etmek vs de hep kovitle ilgili yoksa eskiden hiç öyle bir derdim yoktu. Asimcik hep elleruni ağzına koyuyor diye.

Eşim geldi duşuydu oyunuydu derken umutu salladi uyuttu kendi de uyudu aninda kizim da emiyor uyuyacak insallah. Bu saate kadar uyanik iki cocuk ve beni bekleyen camasir mutfak oy oy.
Napalim canlari sagolsun da bir duzen illa kurulur.
Iyi hayirli geceleriniz olsun kızlar.
1 yil once cuma doğurmuştum güneşimi.
Namaz kildikran sonra yatağa oturdum bi islaklik hissettim eşime bakar misin kan mi var dedim o da her zamanki okuzluguyla sen bak dedi gecenin 3 bucugunda ben de nasil.bakayim diye kizip yattmaya yeltendim hoopp simsicak sular akmaya basladi bacaklarimdan.
Suyum sip sip akarken kizimin dogum çantasını hazirladim telaşla. 38. Haftadaydik.
Hemen hastanrye gittik sezeryan olacagi halde ebe acikligima bakti. Eliyle muayene etti yani ne bileyim. Nst ye bağlandim. Adet sancisi gibi ritmik sancilar hissediyordum. Umutum riskli dogum oldugu icin sanci nedir bilmezdim merak ediyordum cok beter bir şeymiş.
Neyse sabah ezanlarında sanci ceke ceke doğuma girdim.
Kizim pek sessiz ağlıyordu yanagima gelince susuverdi.
Doktor ne kadar kibar hic ağlamıyor bile dedi ah bir de simdi gorseler kizimi.
Kizimi ilk öğrendiğimde istemedim allahim beni affetsin yanlış seyler düşündüm.
Sonsuzsukurler olsun rabbime iyki de doğmuş iyki rabbim bana bu duyguyu yasamayi layik görmüş.
Herşeye değer evlatlarim onlar icin yasadim yasiyorum ve yaşayacağım.
Rabbim onlara layik anne olmayi onlari mutlu edebilmeyi onlara yetebilmeyi nasip etsin insallah bana.
Cok pismanliklarim var hep de olacak.
Annelik sonsuz bir vicdan muhasebesi bana gore..
Benim değil Allahin plani gecerliymis rabbim bir kere daha yaşatarak gösterdi bana bunu. Rabbim hicbir anneyi evladiyla imtihan etmesin insallah..
Sağlıklı,mutlu, huzurlu olsunlar inşallah.
Bu da burada not olarak kalsin arkadaşlarım ani gibi. Uzun yazmisim birden kaptırmışım.
Kız 38 deçantan hazır değil miydi🙄🙄 ay ne heyecan yapmışsınızdır. Eşine de bi kızıyorum ki🙄🙄🙄
Ah doktorlar şimdi görse gerçekten ne der acaba grubun afacan kızı 🥰🥰🥰🥰 iyi ki doğmus😇😇😇 hayatımıza heyecan katıyor 😂

Hiç kıskanmadım 😑 almışsın bir tarafına Ali dağını karşına da Erciyes’i , oh misss 🥰 ne çok seviyorum Kayseri’yi . Sefanız olsun yapın tabi yürüyüş 😍
Kutlama yaptık şükür ama idare ederdi . Sena ya nazar mı değdi yediği mi dokundu bilmiyorum çocuk ağla ağla işi bitti . Gelenlerle oturamadım bir yerden sonra aldım çocuğu yatak odasına geçtim . En son ağlarken bir kustu ki sorma , yatak örtümün üstüne doğru her yer battı . Kustu da rahatladı çocuk . Bir de çocuklarla çok zor oluyor . Çocukla misafirliğe gitmek de misafir çağırmak da delilik . Hele ki gittiğin yer ya da çağırdıkların da çocuklu ise .
Geçmiş olsun size de , kaçırmışım ben herufun hastalığını .
Ahh kötü olmuş neden öyle oldu ki😳😳 dediğin doğru ya misafir gelmesi yine bi nebze ama misafirliğe gitmek aşırı gıcık bi durum çocukla ben de çok zorlanıyorum

Öyle valla ben polislikle de düşünüyorum evde oturmak atanmamak çok ağır geliyor
KPSS sen sonra alımlar oluyor başvuru yapıyorsun spor ve mülakatı geçersen eğitim var 6 ay ben Zara’dan dolayı göze alamadım farklı şehir çıkar diye başvurmadım ama bu sene niyetlendim artık her şeye başvuracağıö

eskiden değilmiş de simdi covit de burun akıntısı nezle yapıyormuş. agri kesici olarak parasetemol içeriği ama icinde bir de klorfeniramin meleat diye alerji ilaclarında bulunan bir madde varmış, bizim doktor açıklamayı pek sever uzun uzun konusur ondan anlattı, başkası olsa yazar gecerdi galiba. pazartesine kadar gecmezse teste götürün dedi, o yuzden bu ilacı kullanacağım, kullanmayip gecmezse kendimi suclarım, bir de orada ne diyeceğim. doktor bana su ilaci kullan dedi kullanmadim, geçmedi getirdim dersem cok saçma olur.

Sonsuzum ben sadece salıncağa sıkıyorum, Asimcik yürüyemedigi icin kayincaga bindirmiyorum. yanlış anlama kizlar için almıyorum bu önlemi, onlar zaten maskeli, elinizi yüzünuze gözünüze sürmeyin deyince anlıyorlar. hem ben sizin kadar titiz değilim canim. poşetler pis diyorsunuz ya mesela, poşeti ben de çöpe kullanırim en fazla cok mantıklı mesela ama ayni market elemani makarna paketine, bisküvi paketine çikolata paketine, soğana patatese de dokunuyor. onlari nasil yapıyorsunuz, makarna paketi yıkanmaz da, boşaltıp kavanoza mi koyuyorsunuz, boyle düşününce bunun sonu yok diyorum. salıyorum. soğanı patatesi kovaya boşaltmadan yıkıyor musunuz mesela? kim bilir kaç el değiyor, ooo yerlede surukleniyor onlar. bu işin sonu yok, yemek yapmadan yıkarım ben.

simdi aldığım salıncağı dezenfekte etmek vs de hep kovitle ilgili yoksa eskiden hiç öyle bir derdim yoktu. Asimcik hep elleruni ağzına koyuyor diye.
Marketten alinanlari ben eskiden de zaten sudan geçirir oyle yerleştirdim genelde hep olmasa da.
Patates sogan meyve sebze zaten pis kullanmadan omce yikaniyor. Umuta tembihlerim elleme oglum yikanmadan onlari diye

Niye kac kisinin elledigi yerlere dusen bi buskuvi paketini koltugumda cocukarimin eline vereyim ki.
Ya tabaga bosaltirim ya yikarim ya makarnaysa kavanoz olur ya da masada duruor kullanırken aciyorum.

Zahmetli bir sey degil aslinda dusununce mantıklı bile ama alisamayana sonsuz geliyor evet. Bazi konulardq dusununce isn icinden cikamazsin her konuda oldugu gibi evet dogru.

Burnunu karistiran tuvakrtren sonra el yikamayan insanin yerlestiedigi elledigi paketi neden elliyim neden cocukamrima elleteyim ki. Ilk corona zamani zaten herkes bizim gibiydi bulasir korkusuna. Dmeek ki dedim bir pislik oldugu dogru bu seylerde.

Salincakta kaydirakta bizimkiler oynayinca eve gelince dua alirlar duruma gore ust bas degisip el yikarlar ama benim cocUklarim kafalariyla dahil yerlerde olan cocuklar o yuzden gerekli bana gore.

Kız 38 deçantan hazır değil miydi🙄🙄 ay ne heyecan yapmışsınızdır. Eşine de bi kızıyorum ki🙄🙄🙄
Ah doktorlar şimdi görse gerçekten ne der acaba grubun afacan kızı 🥰🥰🥰🥰 iyi ki doğmus😇😇😇 hayatımıza heyecan katıyor 😂
Aynen jadem canta yoktu ya karar veremedim hangi takimi giydirsem diye e bir de malum üşengeçlik.

Evet yesimim cok yaramaz ya sabah umutun calisma masasina cikip ordran koltuga cikmis kac kez indirdim o ara umuta corap giydirirken koltukta yuruyordu kafa ustu dustu gordum yetişemedim. Yan tarafi sisti kafasinin. Rabbim korudu yine de.
Uzuldum gorduugm halde yetişemedim.

Esime ben de kiziyorum ayne en buyuk hobim su siralar😅

KPSS sen sonra alımlar oluyor başvuru yapıyorsun spor ve mülakatı geçersen eğitim var 6 ay ben Zara’dan dolayı göze alamadım farklı şehir çıkar diye başvurmadım ama bu sene niyetlendim artık her şeye başvuracağıö
Ay insallah olur canim ya.
Ben de oyle egitimli seykerden vazgectim umut varken daha. A kkadro alimlari oyle oluyordu ya genelde.
Simdi de iki cocuk hic cesaret edemem sanirim ama insallah sen olursun ya insallah insallah.

Eltim polis kocasi komiser cok zor ama canim ya.biri gececo biri gunduzcu kizlari pek goremiyor.
Ama tabiki getirisi de cok fazla.
Niyetin varsa ugras cidden insallah olur.
Zarama hanimaga mi koruma polisi lazim zaten yerim onu sari kafamiii hehehe

Ya canım hiçbir şey bulamazsam iş yaptiriyorum. Odaları toplatiyorum, toz aldırıyorum. Çamaşır katlatiyorum, önlerine koyuyorum bunları yapın diyorum, o sırada bende yapıyorum kendileri yaptık sanıyor. Oyun hamuru demişsin bazen oyun hamuru yapıyoruz, biz tuz un yağ ile yapıyoruz. Sofraya oturuyor merdana ile işte ugrasiyorlar. Oyun hamurunun olduğu gün bende börek açıyorum bana hiç bulasmiyorlar.
Bunlar biz de olmaz saniriyorum baharim.
Güneş benim astigim camasiri assagi cekiyor.
Dursem yerlere saçıyor.
Toz almayi gectim yerlere pecete ufaliyorlar ya ellerinde kek kirinti döküyorlar.
Su dokme zaten favorileri.
En son krem koltuk komple nesquikti.
Oyun hamurunu da Gunes yiyor ya kakasindan bu sabah yesil pastel boya cikti.

Oyun olarak ne oynuorsunuz mesela ikili olarak

misskokulumm misskokulumm
Orasi cok daha soğuktur misim ya burasi fena soğudu. Yine de iyi adim yapmissin masallah sana.
Bime.oyuncak at gelmos ya 70 tl hem.dee gunes assagida cok sevmisti onu sürüyordu.
Esime dedim de gec kaldom diye gidemedi.
Sen hic yazmadin kuzum ya bugun noldu bitto mi bim maceralarinn artikk

nazar değecekse ben degdirmisimdir zaten diyerekten bir itirafla geldimmmm
ben çok şaşkınım da 😳
civan aralıksız 8 saat uyudu gece sonra emdi sallamadım beşiğine koydum kendi kendine uyudu
inanmak çok güç. hayal gibi bir geceydi. eşim yoktu dedim sen horluyorsun kesin ondan uyumuyor ama yok babamlarda eşimle aynı odada uyumuyor civan ve orda da kalkıyor 🤓
Masallah subhanallah diyelim nazar değmesin
Dilini isir
kicini kasi
Tahtaya vur
bilimum nazar onleyici seyler yap helin aman diyiimmmmm yaa

Bunlar biz de olmaz saniriyorum baharim.
Güneş benim astigim camasiri assagi cekiyor.
Dursem yerlere saçıyor.
Toz almayi gectim yerlere pecete ufaliyorlar ya ellerinde kek kirinti döküyorlar.
Su dokme zaten favorileri.
En son krem koltuk komple nesquikti.
Oyun hamurunu da Gunes yiyor ya kakasindan bu sabah yesil pastel boya cikti.

Oyun olarak ne oynuorsunuz mesela ikili olarak
Ben çamaşır katlatiyorum deneme bakma zaman kazanıyorum, bir tane birtane dolaplara koyuyorum onlar dağıtırken.

Duruya henüz ogretemedim, umut elinde gezerek hicbirsey yemez. Cikolata vericem desem bile hemen mutfağa gider yere örtü sererim üstünende yer. Elinde yiyecekle odalarda dolasmaz. Ama umutunda bı ara çok fazla su dökmesi vardı. Su ile olan aşkını sık tuvalete giderek gideriyor, o yönden de biraz rahatladım.
En çok top oynuyorlar bisiklete biniyorlar, Duru binemiyor umutun arkasına oturtuyorum tulbetle bağlıyorum. Yakalamaca, saklambaç, müzik dinlemeyi çok seviyorlar. Yoruldugumda hemen açıyorum dans ediyorlar. Bunun dışındakiler ev batırma dağıtma kırma dökme böyle bizde durum. Bütün cekmecelerim kilitli, gardolablarinada çocuk kilidi taktım. Mutfak dolablarida öyle. Mutfağın kapısı bile arkaya bağlı, aç kapan ellerini sıkıştıriyorlardi birbirinin. Benim evde pek eşya yok. Mutfak tezgahının üzerini bile 0 olarak kullanıyorum. Tos makinasını blendiri dolaptan alarak kullanıyorum.Bir kaşık bile lazım olsa kilidi açıp alıyorum. Böyle zor ama diğer türlü bana daha zor. Rahat etmek işimi kolaylastirmak adına öyle yaptım.

Marketten alinanlari ben eskiden de zaten sudan geçirir oyle yerleştirdim genelde hep olmasa da.
Patates sogan meyve sebze zaten pis kullanmadan omce yikaniyor. Umuta tembihlerim elleme oglum yikanmadan onlari diye

Niye kac kisinin elledigi yerlere dusen bi buskuvi paketini koltugumda cocukarimin eline vereyim ki.
Ya tabaga bosaltirim ya yikarim ya makarnaysa kavanoz olur ya da masada duruor kullanırken aciyorum.

Zahmetli bir sey degil aslinda dusununce mantıklı bile ama alisamayana sonsuz geliyor evet. Bazi konulardq dusununce isn icinden cikamazsin her konuda oldugu gibi evet dogru.

Burnunu karistiran tuvakrtren sonra el yikamayan insanin yerlestiedigi elledigi paketi neden elliyim neden cocukamrima elleteyim ki. Ilk corona zamani zaten herkes bizim gibiydi bulasir korkusuna. Dmeek ki dedim bir pislik oldugu dogru bu seylerde.

Salincakta kaydirakta bizimkiler oynayinca eve gelince dua alirlar duruma gore ust bas degisip el yikarlar ama benim cocUklarim kafalariyla dahil yerlerde olan cocuklar o yuzden gerekli bana gore.
bisküvi paketini yıkayıp verdin, iki paket makarna aldın, onu dolaba yerleştirecksin diyelim, yikayamazsin, içine su geçer, en fazla silersin ki silmekle de maalesef korktuğun hic bir şeyden kurtulamazsın, en hijyenik olani masumlar apartmanindaki safiye gibi hepsini kavanozlamak lazim, uzerilerine de son kullanma tarihlerini yazmak lazım ki, o da bana göre değil canim.

hadi paketli gıdaları gectim,fırından ekmek alıyoruz, simit aliyoruz onlari nasil yikayacagiz sileceğiz, doğum günlerinde pasta aldik, yedik yedirdik. Allaha emanet diye yiyoruz mecbur.

ama sen ben ekmeğimi, yoğurdumu, tereyağını, peyniri kendim yapıyorum dersen. amenna saygıyla eğilirim önünde. fabrikalarda üretilen ürünler de öyle sper hijyenik şartlarda degil,teyzem cok bilindik bir süt ürünleri fabrikasında çalışıyordu, ordan biliyorum. tabi ki hijyen sıfır diyemem ama senin standartlarında asla degil. eldiven takıyorlar ama o eldivenle gida dışında başka yerlere de temas oluyor, sonucta ameliyat yapan doktor hassasiyetinde çalışmıyorlar.

yanlis anlama sen parki nasil dezenfekte ediyorsun tümden diye sorunca cevapladım, benim öyle bir derdim yok diye. kizlar yaz mevsiminde bazen üç dört kez parka gider eve gelirler. her defasında yıkasam cocuklarin derisi soyulur. ust değişimi yaparlar el ayak yikarlar hepi topu bu kadar. o çıkardıkları üstleri cok pis değilse ayni gün içinde tekrar parka giderken giyerler. günde dört beş kez kıyafet değiştirmezler, en son akşam atarlar kirli sepetine. o kadar çamaşıra kullanilan deterjan ve su asil dünyayı kirletir. buna müsaade etmem.

sonucta sen öyle rahat ediyorsun ben böyle. önemli olan bu. herkesin yasama bakışı, hayattan beklentisi farkli, 0 mikrop gibi bir beklentim yok, idare ediyorum böyle 😊😊

misskokulumm misskokulumm
Orasi cok daha soğuktur misim ya burasi fena soğudu. Yine de iyi adim yapmissin masallah sana.
Bime.oyuncak at gelmos ya 70 tl hem.dee gunes assagida cok sevmisti onu sürüyordu.
Esime dedim de gec kaldom diye gidemedi.
Sen hic yazmadin kuzum ya bugun noldu bitto mi bim maceralarinn artikk
Bitmedi kuzum da evde kalabalık çoğaldı almak istemiyorum sanırım artık🤣🤣bugün uğradım yine şu vurmalı müzik aletinden aldım kleksofon mu ne öyle garip bi adı var. Çalıyorum oynuyor benimki🤣 at vardı baya alan olmamıştı burda ben 10 gibi gittim belki vardır sizin orda da. Benim kızlardan kalma var yeğenlerim sırayla kullandı tam kardeşim başkasına verecekmiş benim hamile olduğum çıktı ortaya geri bana geldi tertemiz biniyor Göktuğ da sürüyor baya hoşuna da gidiyor. Hava sabah iyiydi ama şimdi çok soğudu kar geliyor. Ağaçlar da çiçeklenmişti yazık son vuracak sanırım. Bu gece🙄
Bu arada bim demişken haftaya şoka çok güzel şeyler geliyor fisher price marka oyuncaklar hep. Ben telefonunu alıyım diyordum bakıyım alabilirsem gidem çarşamba günğ😁

Günaydın, sabah aile hekimine gittik, adam bizi bir korkuttu, covid olabilir diye. ates yok diyorum, artık covid de ateş yok diyor. neyse Aferin pediatrik verdi, N Nehir8077 sizin aile hekiminiz de vermisti ya. icinde alerjiyi bastirici bir madde varmış. bahardan da olabilir. 3 gun icinde gecmezse devlet hastanesine gidin dedi. artik öyleymiş, nezle belirtileri ile de covit oluyormuş. siz de bir sey var mi dedi. dediğinden beri bir kırgınlık çöktü üzerime 🤪🤪.

gelirken bime uğrayacaktım, şüphe girince onu da unuttum.

Rabbim bilir elbette ama ne kimseye gittik, ne kimse bize geldi. ne dışarıda biriyle görüştük. esim ise gidiyor bir, o da ayrı odasında calisiyor. kizim okula gidiyor ama öğretmeni de cok sıkı. Asimcigi sitenin parkına götürüyorum, elimde domestos spreyle. çarşı pazar yok. tedbirimizi aldik hep ama tevekkül ediyoruz elbette.

Bayramda memlekete gitmek istiyorduk bir sene oldu, ablamlari görmedim. o da hayal olacak galiba. cocuklar bunaldı iyice, güçlü durmaya çalışıyoruz, bakalim hayırlısı.
Hay Allahimmm ruhumuz bile duymadan covid atlatabiliriz o zaman desene 😲😔
Artik beliriler de karışık 😑
Eger belirtileri ile ayniysa biz bu kış kesin covid atlattık..Allahim cok korkunctu zaten boyle nezle olmaz olamaz deyip durmuştum :KK43: zatrn sonrasi da bu kalp sıkıntısını yaşadım..covid kalbe zarar bırakıyormuş ya 😔 aman dikkat edin yavrulara..

Bence Asımcanım normal griptir annesi..covid olsa size de bulaşırdı illa ki..bebekelr hafif atlatıyor dendiydi ya.o böyle olsa siz daha ağır hasta olurdunuz.. mesela biz de cocuklar daha hafifken ben öldüm öldüm dirildim 😬

Zero iyi gelmedi mi size canım?

Back
X