- 6 Ocak 2019
- 644
- 512
- 33
- 32
canim 22 ye kadar yolu var diyorlar, sen icini ferah tutKızlar ben hala hissetmiyorum hareket fln normal mi sizce ya artık endişelenmeye başladımŞuan 19+6 yım ama bebişe göre 1 hafta önde gidiyorum. Baya oldu da görmeyeli daha haftaya Salı randevum araya fazla zaman girince korku başlıyor
Hanımlar selam.
Bu sorum çocuğu olanlara, çocuklarınıza meningokok aşısı yaptırdınız mı? Nimenrix ve Bexsero diye aşının a ve b tipi varmış.
Doktorum Nimenrixi yapalım Bexsero adlı aşıyı size bırakıyorum dedi.
Nimenrix i yaptıracağım da Bexseroyu napayım bilemedim.
Merhaba,
Kızım 5 yaşında ben yaptırmadım canım ama devlet okuluna gitmiyoruz, sanırım devlet okula gitseydi yaptırırdım.
Evet genelde yabancılardan geçtiği söyleniyor bende dikkat etmeye çalışıyorum parkta vs Suriyeli çocuklarla karşılaşınca. Aşıyı bir ara düşündüm ama vazgeçtim. İnşallah hiç birimiz tecrübe etmeyiz. Allah korusun.Ben de kararsız kaldım genelde hacılarla birlikte vs geliyormuş sanırım bu bakteri, İstanbul'da bir sürü Arap turist var o yüzden tedirgin oldum, doktorum da kararı bize bıraktı yeni bir aşı olması sebebiyle.
Evet genelde yabancılardan geçtiği söyleniyor bende dikkat etmeye çalışıyorum parkta vs Suriyeli çocuklarla karşılaşınca. Aşıyı bir ara düşündüm ama vazgeçtim. İnşallah hiç birimiz tecrübe etmeyiz. Allah korusun.
Amin inşallah bebeklerimiz Allah'a emanet olsun.Diğer organlarda sıkıntı olmadığı sürece bir sorun teşkil etmiyormuş çoğunluk kapanıyormuş inşallah bakan kişiye inanacağım Allah a güveneceğim inşallah güzelce bakmıştır birşey atlamamıştır 1 ay sonra kapanmış olur bende rahat rahat bebeğimi beklerimrabbim kötüüsünden korusun meleklerimizi
Canim ben de çok hissedemiyorum 19 + 2 günlüğümKızlar ben hala hissetmiyorum hareket fln normal mi sizce ya artık endişelenmeye başladımŞuan 19+6 yım ama bebişe göre 1 hafta önde gidiyorum. Baya oldu da görmeyeli daha haftaya Salı randevum araya fazla zaman girince korku başlıyor
Amin inşallahAllah hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah
Bebeklerimiz için ne deterjan kullanmayı düşünüyorsunuz sabun tozu mu sıvı mı yumuşatıcı kullanacak mısınız ?aklınızda olan bebek bakım ürünleri neler bebek yağı,pişik kremi,sabun vs gibi bunlardan almaya başlayacağım neler alsam hangisi iyi bilemedim
Hayırlı akşamlar herkese bugün 21+0 ayrıntılı ultrasona girdim hanımlar Allahın izniyle büyük bir sıkıntı cıkmadı sadece bazı gebeliklerde görülen beyinde sol koroid pleksusta 2 adet kist görüldü yani iki yerde sıvı varmış anladığım kadarıyla.. bu durum doğuma kadar geçiyormuş öyle söyledi beyin gelişiminde veya zekada bir sıkıntıya yol açmıyormuş internettede okudum 28.haftaya kadar kapandığı yazıyor sabırla bekleyeceğiz kapanmazsa doğumdan sonra bebeğe ultrasonla bakılacakmış.. Başka organlarda gelişimde vs bir sıkıntı yok çok şükür..Geçenlerde bir bayan daha yazmıştı dikkatli okuyamamıştım onunda biryerde kist sıvı vs var dıyordu aynı durum muydu acaba yoksa başka bir şey miydi bilemedim görürse yazar yada ben yanlış hatırlayabilirimbenden böyle..
Valla joker yada e bebege giricem iceriklere bakicam kafama yatani alicam)
Kizlar tetanoz icin son hafta ne zamandi.. benim gecen sene asim oldugu icin ister yaptir ister yaptirma dediler de belki yaptiririm diyorum kacirmadiysam
bende kendimizde yumuşatııcı hiç kullanmıyorum ama bebek kıyafeti olunca acaba doğal olanlardan en azından ilk kıyafetleri için kullansam mı diye düşündüm benimde aklımda unıbaby var yada ebebek baby&me cok duydum. ilk etapta hemen pişik kremi almalı mıyım onuda bilmiyorum kullanmayan pişik olmayanda var ama tedbir amaçlı sürmek gerekiyor mu kiBen kızımda Dalin deterjan kullanmıştım. Ama o zaman bu kadar çeşit bebek deterjanı yoktu
Şimdi yine Dalin veya Unibaby alırım sanırım.Yumuşatıcı hiç kullanmadım kızımın kıyafetlerine, kendimize de kullanmıyorum.
Bebek ürünlerini Mustela alacağım. Biraz pahalı ama şampuanını (hem vücut içinde kullanılıyor) baya uzun süre kullanmıştım. Yeni doğan dönemi kullanacağın pişik kremini doktoruna sor, çünkü pişik kremi biraz daha kimyasal bir şey.
internette 21 haftada ilk aşı 4 hafta sonra ikinci doz diyor ancak sağlık ocağına da bağlı benım bulunduğum yerde aşıyı 17.hafta bitince yapıyorlar 21 haftam doldu salı günü ikinci dozum var farklılık gösteriyor bağlı olduğun sağlık ocağından bilgi alabilirsinValla joker yada e bebege giricem iceriklere bakicam kafama yatani alicam)
Kizlar tetanoz icin son hafta ne zamandi.. benim gecen sene asim oldugu icin ister yaptir ister yaptirma dediler de belki yaptiririm diyorum kacirmadiysam
Geçen ebe bana 30. haftaya kadar iki dozu tamamlaman lazım dedi. İki doz arası 1 ay olacakmış.
Benim daha uyuşmazlık iğnem var, ben de iğne olayı hiç bitmiyor
Ben herhangi bir test yaptırmayı düşünmedim ultrasona bakanda herhangi bir testten bahsetmedi doktoruma perşembe günü randevum var açıkçası internettende okuduğum ve doktorların da videolarını izlediğim kadarıyla yanında baska bir hastalık bir sorun görünmüyorsa anomali vs belirtisi değilmiş %99 kapanırmış gönlümü ferah tutup bekleyeceğim bakalım ne güzel kızınında kapanmış demek çoğu geçici beyinde ve zeka gelişiminde sıkıntı yaratmayacağınıda söylediği için şuan rahatım hayırlısı rabbimdenSanırım kızıma hamileyken bende de bu çıkmıştı beyin de kist görünüyor demişti aynısı mıydı tam hatırlayamadım.
Ben çok tedirgin olduğum için doktorum istersen Harmony test yaparız demişti. Ben yaptırmıştım. 30. haftada kayboluyor genelde demişti. Ben 10 hafta boyunca stres yapmayayım diye testi yaptırdım. Kızımda da kaybolmuştu doğmadan zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?