2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bu arada ben pregonun sallanan mama sandalyesinde almayı düşünüyorum. İlk aylardan itibaren kullanım var yatabildiği için. Sallanıp müzik de çalıyor. İlk aşamada evde bir anne kucağı yerine bu işimi görür mü acaba bilemedim. Fikri olan var mı. Prego 4023

O değil de kızlar ben de ailemden uzaktayım. Annemler ve kayınvalidemler memlekette, ben İstanbul'dayım. Burada uzaktan bir şeyleri halletmeye zor oluyor ya, hele de bu tecrübesizlikle. Forumları okuyup birilerinin tecrübelerini öğrenmeye çalışıyoruz ama ne kadar yetiyor bilmiyorum. Aynı durumda olanınız var mı? Bazen gerçekten yalnız hissediyorum :/

benim başlarda da olmamıştı sanırım 1 defa istifrar etmiştim sadece oda gerçekten kötü bir kokuydu şimdi de yok mide bulantısı

Canım kendini niye yalnız hissediyorsun ki birde tecrübesiz düşüncesini at kafandan gitsin ben ailemle de kayınvalidemle de aynı şehirdeyim şimdiye kadar kimseye ihtiyaç duymadım sen ne konuda zorlanıyorsun

Insan uzakta olunca yalniz hissediyor canim normal , ama şoyle dusun yakin olup baska sıkıntilar yasamaktansa en iyisi uzak olmak birinci dogumumda cok sansliydim herkes yanimdaydi ama bir suru sikinti yasadim. Ikincisinde sadece kayinvalidem vardi cokta takmamayi ogreniyorsun zamanla cok bir sikinti yasamadim. Insan kendi bebeginde cesaretli oluyor gercekten zamanlada herseyi ogreniyorsun zaten . Cesaretli ol nasilsa turkiye sinirlari icindeler gelirler insallah dogumuna :)

Günaydın,

depend sezeryanda zor olmuyor hatta daha rahat oluyor yumuşak olduğu için:) birde aklıma gelmişken yazyım uzun kollu pijamadan çok kısa kollu tercih edin bence:) damar yolu açılıyor ya daha kolay oluyor.

benim de kimsem yok antalyada tekim annem baska ilde kvdeler baska kvlde ben gelecem dedi de esim gecen annem gelemiyecek dedi maglum annem kendi gelemiyr kış kardesim kucuk okulu var sezeryan dogum benim esimde tek oda tutariz hastanede oglum ben esim beraber kaliriz ALLAH buyuk yardimcimiz olsun

Kızlar merhaba. Bugün kontrolüm vardı 2 hafta önden gidiyor benim bebis. 1165 gr cikti. 1 ayda 4kilo aalmam disinda bi pronlem yok cok sukur. Toplm 10 kg aldm. Bundan sonra dikkat edicem ins. İlk kizimda 20 kg almistim dogumdan sonra 10 unu verrmistim. Ayrica depend cok kullanisli oluyor bilginize. Ama korseyi kullanamamistim ben. Agri yapiyodu. Rahatsız olan arkadaslara gecmis olsun.

Ben fisher price orman serisi mi ne oyle bi ev tipi ana kucagi var hafif titresimli mama sandelyesini 5 ayda falan artik

Benimde kimsem yok. Kendi annem zaten yok kayinvalide de sehir disinda eltim taaaa halkalida oturuyor ben anadolu yakasindayim. Bosver kafana gore yapiyosun iste. Bence burda guzel yardimlasiyoruz. Diger gruplara baktim cok cahil sohbetler var mesela biz cok cok iyiyiz. Kimse yalniz degil bosver

Günaydın kızlar, tatil dönüşü dr a uğradım, iyi gelmiş bebişe 1 hafta gerideydik şimdi 3 gün geride gözüküyor. 25+5 gün 839 gr olmuş. Ayaklar aşağıda duruyor, tansiyon iyi çok şükür. İğne yaptığım yerde morluk yok ama beze var. Bakalım bacaktan yapabilirsin dedi dr denemek istiyorum.
Ağrı çok sıkıntı oluyor, bende şimdiye kadar 3 kez gaz sancısı yaşadım 2 gün kadar sürdü her biri mahvoldum ağrı çekmek çok sıkıntılı oluyor...

Benim de ailem uzakta, kayınvalidem yakın, ama onunla bir şey yapmak tek başıma yapmaktan daha zor olduğu için ben istemiyorum. Yani tek başımayım ben de bir yerde:)

Aslında ilk olduğu için gözde çok büyüyor her şey, insan çok abartıyor:) Ama en önemlisi sağlıklı hamilelik ve doğum. İsterse eşyası eksik olsun, arabası olmasın hiç sıkıntı değil inan doğunca da alınır:)

Benim kızım prematüreydi ve doğumdan sonra annemin ya da kayınvalidemin çocuk bakımı tecrübelerinden yararlanmadım şahsen. Annem evde yardım etti yemektir, temizliktir vs çocukla kendim ilgilendim.1 hafta eşin zaten babalık izni oluyor sonra annen gelip 1 hafta kalsa yeter. Doktorun ne derse onu yapacaksın zaten anneleri boşver :) Arkadaşım kayınvalidesinin dediğini yaptı kız mastit oldu bu yüzden.

Çok yoğun olmamakla birlikte bende de koku hassasiyeti başladı son bi haftadır. Aldırmıyorum, hamiliğimin ilk ayı haricinde bugüne kadar hep kustum. Her gece, gece kusmamışsam mutlaka sabah kusuyorum. Bulantı için ilaç içiyorum ama pek etkili olmadı bende.

Ben de ailemden uzaktayım. İyi ki uzaktayım diyorum. Annem pek becerikli bir Kadın değildir işimi zorlaştırır, bi de annemle ilgilenmek zorunda kalırdım yanımda olsaydı. Kayınvalide becerikli ama o da çok yaşlı, kıyamam.

Kızlar doğum çantam artık hazır!
Biraz erken oldu ama Korkudan hazırladım gitti. Bebek karyolası ve bebek arabası da aldım. Bebek arabası konusunda oldukça cimri davranmaya çalıştım. Anneler ikiye bölünmüş durumda, kimisi diyor kış bebeği olduğu için en az 6 ay pek dışarı çıkmayacak, baston al, kimisi diyor travel sistem al, sonra bi de ucuz bi puset alırsın. Nedense taktım bebek arabasına ucuz alıcam diye. Ablamla kavga ede ede nispeten ucuz bir kraft aldım 1300’e. Ablamın tavsiyelerini dinleseydim en az 5000 lira verecektim. pinti dedi alışverişe ablamla gitmeseydim 500 liraya bir araba alıp çıkacaktım.
Bebek odasına halı almadım. İlla halı al diye tutturdu, sonra ben alıcam hediye diyor. Evde yer yok, çalışma odasını bebek odası yapmaya çalışıyorum, her şeyi bir yere sokuşturdum. Kitaplıkları ve masayı çöpe attım. Bin tane kitap var, romanları, felsefe kitaplarını dağıtmaya çalıştım, işle ilgili kitapları mecburen tutuyorum. Koliye koydum. Aylardır ev aradım ama ne yazık ki bulamadım. Hele depremden sonra hiç ev Yok piyasada. Yaza doğru taşınırsam gönlüme göre her şeyi alırım diyorum. Bebek odası yapıcam diye tıkış tıkış oldu her yer. Daha çöp bile almak istemiyorum.

Kızlar demek ki çoğumuz annelerimizden uzaktayız Ben de uzaktayım kayınvalidem ile aynı şehirdeyim ama yardım istemedim o da yardım teklifi etmedi her şeyi eşimle birlikte karar verip hallettik daha rahat oluyor böyle ama annemi yanımda istedim bazı zaman tabi istesem gelirdi ama ben de ona kıyamadım belli etmeden her şeyi kendim hallettim.Bu grup da iyi geliyor birbirimiz ile fikir alışverişi yapıyoruz iyi geliyor.Mesela depend diye bir şeyin varlığından sizin sayenizde öğrendim ve ben de almaya karar verdim

Dedigin markati degil ama dondolino var bende.ilk gunden cok isime yaradi uzun sure kullandim. Oglum ilk 3 ay belki daha fazla minik bir bebek oldugu icin onda uyudu.sonrasindada mama sandalyesi olarak her odaya rahatca goturuo koydum.

Yalniz oldugunuz için takilmayin derim kvdemle aramda 2 sokak var ama ne arar ne sorar.anneme aramiyor sormuyir diyirmus ustelik hamile olan kendi sanki. Kp ayri arizali hep bana diyen bir tip. Ne ilk bebegimde nede bunda tek coplerini bile gormemisimdir. Maddi manevi bisetlerini gormedim yani.

Depent denilen şey bana pek kullanisli gelmiyor hic killanmadim.normal gece pedleri isimi gördü.
Ben bu aralar mide bulantisi degil ama bel sirt agrilarindan ve surekli uyumaktan sıkıldım.

İyi yapmışsın doğum çantasını tedbirli olmakta fayda var ben de bu hafta inşallah tamamlarım.Bebek arabası için çok yüksek fiyatlar ödemek istemiyorum ben de henüz almadım.Allah kolaylık versin hepimize

Bende bugün gittim kontrole çok şükür iyiyiz ama istirahata devam dedi dr bebeğimde 850 gr olmuş oğluşum çok iyi hayırlısıyla sağlıkla kucağımuza alalım. Bebişlerimizi inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…