2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ben mecburen yeni kitaplik aldim daha fazla esya alan. Bebek arabasi konusunda travel sistemle baston arasi olan cok uzun kullanilacak birsey aldim.. kardesim o ucuz isini yapti simdi bin pisman. Bizim evde tikis tikis oldu nasil olcak bilmiyoru.

Doğumdan sonra yalnız kalıcak arkadaşlar hiç sıkıntı yapmayın.benim ilk bebeğimde annem 15 gün kaldı yanımda ama lohusa kafası sadece bebeğimle yalnız kalmak istedim sağolsun faydası oldu tabi
15 gün sonrasında annem bi kaç gün eve gitti yalnız kalınca stres yaptım bebek ağlarsa nasıl susturucam ben diye bebekler annenin sıkıntısından stresindende etkileniyo ağlamayan bebek 2 gün durmaksızın ağladı.sonra kendi kendimi telkin ettim sen yaparsın sen bakabilirsin diye..sonrası o kadar güzel geçti ki tek başıma ilgilendim büyüttüm.ilk başlarda annemle yıkadık annem gidince bi süre eşimle sonra onuda tek başıma yapmak istedim.anne rahat ve huzurlu olunca devamı çok güzel geliyo
Mayıs bebeği olduğu için çok evde kalmadık hafta içi hafta sonu arabasına koyduk dışarıya çıktık.şimdiki bebişlerimiz ocak ayına geldiği için biraz zorlar sanırım dışarı çıkarma yürüyüş yapma..ama biz yinede çıkıcaz
Sezaryenle doğum yapıcak ve ilk bebeği olucak arkadaşlar yatmaktan ziyade kalkıp gezinmek daha iyi geliyo haberiniz olsun.yatıldığı zaman kalkıp oturmaya çalışılırken vs dikişlerde biraz sızı oluyo ama gezildiği zaman daha çabuk toparlanıyo
Uzun yazdım biraz ve yine doğurasım sarıp sarmalayasım koklayasım geldi

Neler koydunuz acaba çantaya ?

Ben mecburen yeni kitaplik aldim daha fazla esya alan. Bebek arabasi konusunda travel sistemle baston arasi olan cok uzun kullanilacak birsey aldim.. kardesim o ucuz isini yapti simdi bin pisman. Bizim evde tikis tikis oldu nasil olcak bilmiyoru.
Kraft idare eder herhalde, tam Yatar hafif Boston. Açılıp kapanması çok kolay vr çok hafif diye aldım. Biraz da ablamın dırdırından kurtulmak için. İyi ki daha ucuz almamışım. Bebek arası saplantı olmuş bende:)
Ayakkabılarımı bile dağıttım. O kadar bunaldım ki eşyadan. Hem satılık hem kiralık ev bakıp duruyorum aylardır. Hangisi olursa kabul edecektim. Kısmet artık. Yaza kadar kıpırdayamam. Bebek odası çok ferah oldu da diğer odalar feci.

Bende tam tersi kimseyi istemeyenlerdenim en fazla 1 hafta kalsınlar benımle sonra gitsinler duran kişide bana değil ev işlerine yardım etsin sonucta bebeğin bize ihtiyacı var evet hiç bebek büyütmemiş olabiliriz ama annelerde özellikle ilk torunsa en az 20 25 senedir bebek görmemişler bizim kadar yeni oluyorlar ama bız yeni anneler olarak sanırım çekingen davranıyoruz Sağlık durumum neyi gösterir bilmiyorum ama ne altını alırken ay nasıl yaparım dıye düşünmek ağlarsa nasıl sustururum diye stres yapmak istemiyorum ve bebeğimi yanımdaki kişiye sussun yada altını değiştirsin diye verebilecek miyim bilmiyorym herşeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum mesela yıkarken bile ben su dökmek yerine bebeği yıkayan kişi olmayı tercih ederim

Bende yalniz olmak istiyorum.. valla benim kv en son 40 yil once dogum yapti oglu bugun 40 yasinda esim olur kendisi.. siz dusunun artik

Bende yalniz olmak istiyorum.. valla benim kv en son 40 yil once dogum yapti oglu bugun 40 yasinda esim olur kendisi.. siz dusunun artik
Gerçekten en güzeli her kafadan bir ses çıkmasından iyidir bebek bu ağlayacak altı kirlenecek gazı olacak annelerimiz gözünden okumuyor ki bebeğin nesi olduğunu onlarda altı temizse karnı toksa gaz diyor gaz cıkardıysa aç diyor bir şekilde bulunur annelik içgüdüsel kendimi herşeye hazırlıyorum bazen eşim ay şimdiki gibi rahat olmayacağız diyor eee bilmiyor muydun çocuk ağlayacak uyumayacak beraber yatamayacağız diyor ne olacaktı ya baştan düşünecektin diyorum bir komşum herhalde herşey rahat olacak sandı cocuk doğdu psikolojisi bozuldu cocuk ağlayınca görmek istemiyordu sırf uyuyabılmek için sabah cocugu eşiyle annesine gönderiyordu Allah ım yaşatmasın çok zor o yuzden doktorlarda hastane çantası hazırlarken kendinizide hazırlayın diyorlar

Neler koydunuz acaba çantaya ?
2 gecelik bi pijama takımı koydum, Süt bulaşır filan diye bi tane fazladan oldu. 2 Emzirme sütyeni, 4 tane külot, Biri beşli biri onlu 2 tane hastane çıkışı, ağız silmek için bez, göğüs pedi, küçük bi paket bebek bezi, ıslak havlu, ne olur ne olmaz diye biberon, emzik, pişik kremi, lohusa pedi, 2 tane küçük yumuşak havlu.. peçete, kirlileri koymak için çöp torbası, çıkışta giymek için bi eşofman altı, bi gömlek, bebek için battaniye, kendime çorap, terlik, göğüs ucu koruyucu (bebek başta emmekte zorlanırsa bu çok yardımcı oluyor). Herhalde bu kadar.

Geçmiş olsun. Ne oldu?

Yine agri atagi... ya bu taslari kucultsun diye bi ilac vermislerdi muhtemelen o yapiyodur diye dusuniyoruz dun itibari ile biraktim ilaci ama yarilanma omru bile 5 gunu bulabiliyormus. Taslar kuculup kanaldan geciyodur o da agri yapiyodur diyolar. Ilactan once cok daha rahattim o agri agri degilmis.

Haftasonuda boyle olursa sali falan ameliyat diyolar. Ne halt edicem bilmiyorum

bobrek tasina yogurt sunun iyi geldigini duymustum bi deneyin

Az değil benimki ultrasonda 24+1 iken 26+1 gözükmüştü normal olanı sizinki yani ☺
Canım benim de bugün oğluşum 26 haftalık olması gerekirken 28 haftalık gözüktü. Acaba sana bunun nedenini açıkladılar mı ve olumsuzluk yaratırmı acaba bunları ben pazartesi öğrenicem , öğrenene kadar kendi kendimi yemek istemiyorum

İnş gerek kalmaz ameliyata. Yarın daha iyi olursun . Ne diyeceğimi bilemedim. Çok geçmiş olsun canım.

Kendi kendini yeme ilk oğlumda aynıydı eğitim ve araştırma hastanesine gidiyodum bebeğin gelişimi önde erken doğum olabilir dedi.acil perinatoloji uzmanına gözükmelisin dedi.görüştük bebeği inceledi.erken doğum olmaz alakası yok öyle olsa kilolu ve uzun bebek doğmaz dedi.erkende doğmadı 38+3 te başladı sancım..olumsuz bi durumu yok yani biraz iri doğucaklar olumsuzluk olarak görürmüsün bilmiyorum ama 4 kilo ve üzeri olursa sezaryen olmalı diye rapor vermişti perinatolog.bende 4.5 kg doğmuşum mesela annem olumsuz bi şey yaşamamış

Ben dependle rahat etmiştim diğeri kayabilir, kanamaya yetmeyebilir, sütyende kapsız almıştım çok uç belli etti mecbur göğüs pedi kullandım bunda kaplı alabilirim gerçi bir süre sonra alışıyorsun normal sütyenle de çok rahat ediyorsun emzirirken

Tekrardan geçmiş olsun ama her günde şiddetli ağrı çekilmez ki çok zor.ameliyat zor olur mu ki olup kurtulsan daha mı iyi.bi kaç gün ameliyat ağrın olur sonra rahatlarsın.son haftalarını ağrısız sızısız geçirirsin.bebek olduktan sonra olsan o zamana kadar ağrısını çekicen sonra bebekle dilediğin gibi ilgilenemiycen

Sagolun arkadaslar valla her gun hergun gercekten zor artik bide ciddi agri kesiciler hergun nereye kadar haftalarca boyle gitmez .. bakalim hafta sonunu nasil geciricez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…