Kızlar doğum çantam artık hazır!
Biraz erken oldu ama Korkudan hazırladım gitti. Bebek karyolası ve bebek arabası da aldım. Bebek arabası konusunda oldukça cimri davranmaya çalıştım. Anneler ikiye bölünmüş durumda, kimisi diyor kış bebeği olduğu için en az 6 ay pek dışarı çıkmayacak, baston al, kimisi diyor travel sistem al, sonra bi de ucuz bi puset alırsın. Nedense taktım bebek arabasına ucuz alıcam diye. Ablamla kavga ede ede nispeten ucuz bir kraft aldım 1300’e. Ablamın tavsiyelerini dinleseydim en az 5000 lira verecektim. pinti dedialışverişe ablamla gitmeseydim 500 liraya bir araba alıp çıkacaktım.
Bebek odasına halı almadım. İlla halı al diye tutturdu, sonra ben alıcam hediye diyor. Evde yer yok, çalışma odasını bebek odası yapmaya çalışıyorum, her şeyi bir yere sokuşturdum. Kitaplıkları ve masayı çöpe attım. Bin tane kitap var, romanları, felsefe kitaplarını dağıtmaya çalıştım, işle ilgili kitapları mecburen tutuyorum. Koliye koydum. Aylardır ev aradım ama ne yazık ki bulamadım. Hele depremden sonra hiç ev Yok piyasada. Yaza doğru taşınırsam gönlüme göre her şeyi alırım diyorum. Bebek odası yapıcam diye tıkış tıkış oldu her yer. Daha çöp bile almak istemiyorum.
Neler koydunuz acaba çantaya ?Kızlar doğum çantam artık hazır!
Biraz erken oldu ama Korkudan hazırladım gitti. Bebek karyolası ve bebek arabası da aldım. Bebek arabası konusunda oldukça cimri davranmaya çalıştım. Anneler ikiye bölünmüş durumda, kimisi diyor kış bebeği olduğu için en az 6 ay pek dışarı çıkmayacak, baston al, kimisi diyor travel sistem al, sonra bi de ucuz bi puset alırsın. Nedense taktım bebek arabasına ucuz alıcam diye. Ablamla kavga ede ede nispeten ucuz bir kraft aldım 1300’e. Ablamın tavsiyelerini dinleseydim en az 5000 lira verecektim. pinti dedialışverişe ablamla gitmeseydim 500 liraya bir araba alıp çıkacaktım.
Bebek odasına halı almadım. İlla halı al diye tutturdu, sonra ben alıcam hediye diyor. Evde yer yok, çalışma odasını bebek odası yapmaya çalışıyorum, her şeyi bir yere sokuşturdum. Kitaplıkları ve masayı çöpe attım. Bin tane kitap var, romanları, felsefe kitaplarını dağıtmaya çalıştım, işle ilgili kitapları mecburen tutuyorum. Koliye koydum. Aylardır ev aradım ama ne yazık ki bulamadım. Hele depremden sonra hiç ev Yok piyasada. Yaza doğru taşınırsam gönlüme göre her şeyi alırım diyorum. Bebek odası yapıcam diye tıkış tıkış oldu her yer. Daha çöp bile almak istemiyorum.
Kraft idare eder herhalde, tam Yatar hafif Boston. Açılıp kapanması çok kolay vr çok hafif diye aldım. Biraz da ablamın dırdırından kurtulmak için. İyi ki daha ucuz almamışım. Bebek arası saplantı olmuş bende:)Ben mecburen yeni kitaplik aldim daha fazla esya alan. Bebek arabasi konusunda travel sistemle baston arasi olan cok uzun kullanilacak birsey aldim.. kardesim o ucuz isini yapti simdi bin pisman. Bizim evde tikis tikis oldu nasil olcak bilmiyoru.
Bende tam tersi kimseyi istemeyenlerdenim en fazla 1 hafta kalsınlar benımle sonra gitsinler duran kişide bana değil ev işlerine yardım etsin sonucta bebeğin bize ihtiyacı var evet hiç bebek büyütmemiş olabiliriz ama annelerde özellikle ilk torunsa en az 20 25 senedir bebek görmemişler bizim kadar yeni oluyorlar ama bız yeni anneler olarak sanırım çekingen davranıyoruzSağlık durumum neyi gösterir bilmiyorum ama ne altını alırken ay nasıl yaparım dıye düşünmek ağlarsa nasıl sustururum diye stres yapmak istemiyorum ve bebeğimi yanımdaki kişiye sussun yada altını değiştirsin diye verebilecek miyim bilmiyorym herşeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum mesela yıkarken bile ben su dökmek yerine bebeği yıkayan kişi olmayı tercih ederim
Gerçekten en güzeli her kafadan bir ses çıkmasından iyidir bebek bu ağlayacak altı kirlenecek gazı olacak annelerimiz gözünden okumuyor ki bebeğin nesi olduğunu onlarda altı temizse karnı toksa gaz diyor gaz cıkardıysa aç diyor bir şekilde bulunur annelik içgüdüselBende yalniz olmak istiyorum.. valla benim kv en son 40 yil once dogum yapti oglu bugun 40 yasinda esim olur kendisi.. siz dusunun artik
2 gecelik bi pijama takımı koydum, Süt bulaşır filan diye bi tane fazladan oldu. 2 Emzirme sütyeni, 4 tane külot, Biri beşli biri onlu 2 tane hastane çıkışı, ağız silmek için bez, göğüs pedi, küçük bi paket bebek bezi, ıslak havlu, ne olur ne olmaz diye biberon, emzik, pişik kremi, lohusa pedi, 2 tane küçük yumuşak havlu.. peçete, kirlileri koymak için çöp torbası, çıkışta giymek için bi eşofman altı, bi gömlek, bebek için battaniye, kendime çorap, terlik, göğüs ucu koruyucu (bebek başta emmekte zorlanırsa bu çok yardımcı oluyor). Herhalde bu kadar.Neler koydunuz acaba çantaya ?
Geçmiş olsun. Ne oldu?Ben yine hastanedeyim
Geçmiş olsun. Ne oldu?
bobrek tasina yogurt sunun iyi geldigini duymustum bi deneyinYine agri atagi... ya bu taslari kucultsun diye bi ilac vermislerdi muhtemelen o yapiyodur diye dusuniyoruz dun itibari ile biraktim ilaci ama yarilanma omru bile 5 gunu bulabiliyormus. Taslar kuculup kanaldan geciyodur o da agri yapiyodur diyolar. Ilactan once cok daha rahattim o agri agri degilmis.
Haftasonuda boyle olursa sali falan ameliyat diyolar. Ne halt edicem bilmiyorum
bobrek tasina yogurt sunun iyi geldigini duymustum bi deneyin
Canım benim de bugün oğluşum 26 haftalık olması gerekirken 28 haftalık gözüktü. Acaba sana bunun nedenini açıkladılar mı ve olumsuzluk yaratırmı acaba bunları ben pazartesi öğrenicem , öğrenene kadar kendi kendimi yemek istemiyorumAz değil benimki ultrasonda 24+1 iken 26+1 gözükmüştü normal olanı sizinki yani ☺
Geçmiş olsun canım. Aynen böbrek için çareler varda safra için maalesef yok taş olunca hemen alıyorlar. Allah şifa versin.Bobrek tasi degil malesef oyle olsa alkolsuz bira icerim yada kirdiririm tasi yada kucultmek icin ilaclar var ama bu safra kesesi tasi
İnş gerek kalmaz ameliyata. Yarın daha iyi olursun . Ne diyeceğimi bilemedim. Çok geçmiş olsun canım.Yine agri atagi... ya bu taslari kucultsun diye bi ilac vermislerdi muhtemelen o yapiyodur diye dusuniyoruz dun itibari ile biraktim ilaci ama yarilanma omru bile 5 gunu bulabiliyormus. Taslar kuculup kanaldan geciyodur o da agri yapiyodur diyolar. Ilactan once cok daha rahattim o agri agri degilmis.
Canım benim de bugün oğluşum 26 haftalık olması gerekirken 28 haftalık gözüktü. Acaba sana bunun nedenini açıkladılar mı ve olumsuzluk yaratırmı acaba bunları ben pazartesi öğrenicem , öğrenene kadar kendi kendimi yemek istemiyorum
Ben dependle rahat etmiştim diğeri kayabilir, kanamaya yetmeyebilir, sütyende kapsız almıştım çok uç belli etti mecbur göğüs pedi kullandım bunda kaplı alabilirim gerçi bir süre sonra alışıyorsun normal sütyenle de çok rahat ediyorsun emzirirkenEvet hanımlar son eksikleri tamamlamak üzere yakın zamanda alışveriş yapacağım kendime yüksek bel slip 5 adet alt çamaşır 1 adet kalın askı beyaz atlet aldım 2 tane ince askı atlet(1 siyah 1 beyaz)alacağım gel gelelim sütyen konusunda emzirme sütyenini kaplı mı almak gerek kapsız mı göğüs ucu belli olmaması için kaplı mantıklı ancak rahat mıdır nasıldır bilemedimbir de depend emici külot hastane çantasında gerekli midir yoksa hijyenik pedin gece büyük boy olanları yeterli midir iki konuda karar veremedim sizler nasıl düşünüyorsunuz?
Yine agri atagi... ya bu taslari kucultsun diye bi ilac vermislerdi muhtemelen o yapiyodur diye dusuniyoruz dun itibari ile biraktim ilaci ama yarilanma omru bile 5 gunu bulabiliyormus. Taslar kuculup kanaldan geciyodur o da agri yapiyodur diyolar. Ilactan once cok daha rahattim o agri agri degilmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?