2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Hanımlar yazılarınızı okudum kısaca düşüncelerimi paylaşayım emzirme sütyeni almaya vaktim kalmadı o yuzden alamadm ancak bır tane desteksiz sütyen alıp valize atmıştım ben emzirme sütyenine gerek duymadım likralı askılı atlet ve kapsız sütyen yeterli geliyor.korse konusunda ise doktor kontrolleri olduktan sonra onay verirse alırsınız benım haftalık kontrolde sormak aklıma gelmedi ancak 2 3 hafta kullanılamaz gibi duruyor sezeryan için diyorm çünkü kesik yer sızlıyor dar şeylerde. süt konusunda ise kendinizi ilk günden sütüm gelmez mama getireyim diye şartlamayın gerekırse temin edersiniz 30 haftada doğum yaptım sezeryanla çok şükür bebeğe yetecek kadar geliyor zaten sağarakta çoğalıyor inşallah bol sütünüz olsun.göğüs ucu kremi ben sağmaya başlayınca kullandım ama sık sık sürmüyorum belki gunde 1 2 defa emziren annelerde belki farklıdır ihtiyaç duyabilir.

Burda daha önce cok konusmuştuk depend mevzusu benım cok aşırı kanamam olmadı zaten ilk hasta bezi hastane takıyor ayaklanıp tuvalete gitmeye başlayınca tuvaletini yaptığında kanama azda olsa temizlik açısından 1 2 kerede ben değiştirdim yıne hemşireler getirdi ama hiç öyle kocaman bır beze gerek olmadı lohusa pedleri cok rahat iş görür. ben bezden sonra kotex gece ped kullandım lohusa pedi bile duruyor kenarda. göğüs pedi önemli onu alın,yüksek bel çamaşır tercih edin 2 3 adet atlet külot yeterli geliyor. sezeryanda pijama rahat mı gecelik daha mı kullanışlı diye konusulmuştu pijamanızın altı göbek deliğinize kadar geliyorsa düşük bel gibi değilse cok rahat kullanırsınız benı hemen giydirdiler pijamayla ben çok rahat ettim. bol bol yürüyüş yapmanızı isteyecekler ilk kalktıktan sonra normal kalınlıkta uzun bir sabahlık vardı hemen onu üzerime alıp koridorda yürüyordum odalar zaten cok sıcak oluyor yürüyüşler için sabahlık iyi oldu.benden böyle hanımlar.. he bir de sezeryanda kolay toparlanılmıyor demeyin güçlü olun sizler annesiniz bebeğinizi kucaklayacaksınız inanın kendinize ve inandıkça emin olun ki daha cabuk ayaklanıyorsunuz ben ilk gün bile evladıma bakacak gücü kendimde bulmuştum güzel doğumlarınız olsun

Bence gereksiz baska bir yontem bulunur bunun icin ben mesela bi sepete koymayi.dusunuyorum.islak.mendil.krem bez. Falan sadece.odasinda.degil.baska bir odaya tasimakta.rahat.olsun diye
Kesinlikle en iyisi malzemelerin sığıcağı bi sepet yada kutu.bende kapaklı kutu aldım biz hangi odaya kutu oraya :)

Teselkur ederm yorumunz icin

Benim ilk bebeğim olacak inşallah 2 düşüğüm var öncesinde bu tüp bebek ve erken doğum riskide olunca istırahat etmem gerekiyordu o yüzden raporluyum canım

N narantikibi 2 2kedi_1deli bence de emzirme sütyeni gereksiz. Ben aldım ama desteksiz sutyeni aşağı doğru çekerek kullanabilirsiniz. Emzirme sutyenini de çekiyorum aşağı doğru öyle kullanıyorum.
Depend çok gerekli mi? Aslında değil ama iyi ki de almışım. Eve geldikten sonra kullanmaya başladım, ped, iç çamaşırı yıkama vs uğraşmadım ilk hafta. Eğilmek kalkmak ağrı sızı meseleydi, iyi oldu.
Göğüs ucu kremine gelelim. Acilen gittiğimden yanımda yoktu, hastaneden aldım. O kremi bulanlardan Allah bin kere razı olsun, ilk başta o kadar yara oldu ki! O kadar iyi geldi ki. 40ml kutu 1 hafta gitti, her sağmadan sonra bolca sürüyorum. İnternetten 2 kutu daha sipariş verdim.
Göğüs pedi, bu da çok lazım bir şey. İlk başta yanımda yoktu, peçete koymuştum göğsüme. Peçete yapıştı, çekerken kanadı.. göğüs pediyle göğüs ucu kremi muhteşem ikili.
Külot; 3 tane getirmişler Hamile külotlarımdan. Altına lohusa pedi koydu hemşireler. Gayet idare etti. Yüksek bel külot olmalı ki dikişlere değmesin.
Gecelik ve pijama getirmişler, ilk gün gecelik 2. Gün pijama giydim. İkisi de rahattı ama ilk gün sürekli kanama kontrolü yaptıkları için gecelik daha iyi sanki. Bacaklarım da nasıl kıllıydı anlatamam ne yapalım artık.
Mama konusunda; İlk anda sütüm gelmedi ama mama veremediler prematüre bebek olduğu için. Normalde en geç 2. Gün sabah süt geliyormuş. Benim durumum çok kötüydü, 3. Gün geldi. O arada hastaneden mama veriyorlarmış normal bebeklere.

Çok teşekkür ederim kızlar tecrübeleriniz için N narantikibi göğüs yarası acısı çok zor oluyo çok geçmiş olsun..emzirme sütyeni 1 tane vardı 1 tane daha aldım 1 de emzirme atletim var tecrübeleriniz doğrultusunda extra almıycam göğüs ucu kremi hangisini kullandın lansinoh mu?

Evet lansinoh. Süte karışmıyormuş, hastaneden onu önerdiler. Süt sağma makinası herkese lazım olmaz tabi, yine de söyleyeyim, hastane tipi bir makine kiraladım 3 aylığına, aylığı 120 TL. Süt kanalları açıldıktan sonra ucuz bir makineyle devam edebillirsiniz dediler ama kiralamaya devam ederim herhalde çok memnun kaldım.

Hayirlisi ile 33 haftadayz ya bsy sorcamm ben sol tarafima yada sag tarafma ne zmana yatsam bizim.minik bi harekrtler.bi tekmeler sanki cikacak o kadar sert vuruyo normal.mi bu kadar haraketli olmasi rahatsz mi oluuo o sekilde yatnca acaba sirt ustu yatncada hareketli ama.o.kadar cok sert degil

Yeni haftaniz hayirli olsun canim :) guzel guzel büyüsün minişler :) bence normal cunku benimkide ayni srkilde. Hic buyudum rahat durayim demiyor , bayagida acitiyor :)

Tesekkurlr gercekten oyle iyi olsunlarda napalim ama nefes alnaya alan kalmadi resmn geriliyorumm
Aynen bende oyle canim , birde geceleri ayaklarim filan yaniyor perisan ediyor beni . Hic uyuyamiyorum. Insan sinir oluyor uyuyamayinca , hazir bebek dogmamisken uyusak ne guzel olurdu ama yok

Aynen bende oyle canim , birde geceleri ayaklarim filan yaniyor perisan ediyor beni . Hic uyuyamiyorum. Insan sinir oluyor uyuyamayinca , hazir bebek dogmamisken uyusak ne guzel olurdu ama yok
Ayy aynen uyku hic yok sabah olsn die bakiorm resmen yanma degilde agri var ayaklarmda cok

Rahat ettiği için o kadar hareketli oluyomuş canım. Biz herhalde rahatsız oldu deyip yön değiştirdiğimizde rahatsız oluyomuş

Bu kadar rahatsizliktan sonra dogum yapinca 1 hafta tatil olmali anne kendini toplayip bebege oyle bakmali bence dogunca gorursun diyolar ya dogmadan gorduk cok sukur. Uykuya hasret kalicaz ben dun biraz agir kaldirdim neyseki kiz hareket etti sonrasinda da icim rahat etti. Ama bugun yine takarim.kafaya

Evet bide o var dogsun bu gunleri arycan diolar ya neden arayalm sukur saglikli olsnda bu sekilde daha zor gremiosn iyimi bilmiosn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…