• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kilo almadan nasıl beslendiğini öğrenebilir miyim benim 32 haftam bitti 13 kilo aldım ikizler ama tek iki farketmez bence kilo alımı yemeyle ilgili bana göre . Azalttım tatlıyı ama yine de alıyprum 😔
Bu arada ikiz olduğuna yeni dikkat ettim.ikizse 13 çok iyi bence bebişler eşi suyu derken doğumdan sonra gidicek.daha dün bi arkadaşım ikiz bebeklerinde 28 kilo aldığını söyledi

Evet benim 32 bitmiş oluyo bugün ikizler ve minikler. 1700 civarı var yoklar o yüzden dikkat etmeye çalılıyorum biraz daha kalaınlar içimde diye 😅

ikiz için 1700 iyi değil mi bu haftada bizim en son 1200 gr dı. Protein atılımı çok olduğu için bebek kilo da almıyor 1,5 - 2 arası doğsa şükredecek hale geldim tabi erken doğum riskim çok yüksek benim baya sıkıntım var

Canım çok geçmiş olsun çok zor bel ağrısı bir de hamileyken daha zor olur.kilonun muhakkak etkisi var gebelikte eklenince vücudun şekli değişiyo zaten kaslar zayıflıyo.allah şifa versin bol bol masaj yaptır

Bakalım kim önce doğurucak 😄
Sağlıkla gelsinler inşallah 😍benim 2.doğum ve sezaryen olucak bi aksilik olmazsa 16 ocak a gün verildi.dediğin gibi akşamları artıyo şişlik ayak ve ayak bileklerimde..bel ağrısı bendede var sırt üstü yatamıyorum hiç yan yatınca daha iyi

Bir hafta mide yanmam çok oldu canım hafif şeylerle geçiştirdim çorba ve sebze yemekleri diğer hafta şekerim yükselmişti diyetisyen diyet listesi verdi 3 ana 3 ara öğün var.ana öğünlerde sabah 3 öğlen ve akşam 2 dilim tam buğday ekmeği hakkım var ama ara öğünlerde olunca ekmek miktarı bana çok geldi tüketemedim.sabah 2 öğlen ve akşam 1 dilim yedim.
Ana öğünlerde çorba,sebze yemeği,et-köfte-tavuk yada balık var.bol yeşillik yağsız.
Ara öğünlerde 1 meyve şekerimi yükselticek meyveler yasak.meyve yanında yoğurt yada 2 bardak ayran var.
Bunların dışında günde en az 40 dakikam yürümekle geçiyo evin işi vs derken gün içinde genelde hareketliyim.ama sütlü tatlı dahil ağzıma süremiyorum korkumdan çokta canım istiyo bu aralar 🙁
Enim de tatlısız hiçbir öğünün geçmiyo bi de akşam fırın kestane yedim mi gelsin kilolar ama canım da istiyo işte neyseki çikolata pasta azalttım ama pekmez baş reçel yiyorum onları kesemedim yürüyüş yapabilirim aslında ama erken dığarlar diye de korkuyorum en iyisi az yemek

Bu arada ikiz olduğuna yeni dikkat ettim.ikizse 13 çok iyi bence bebişler eşi suyu derken doğumdan sonra gidicek.daha dün bi arkadaşım ikiz bebeklerinde 28 kilo aldığını söyledi
Yok ya 2 kilo doğsalar giden en fazla 6 7 kilo olur gerisi bende kalır ki daha 32. Haftadayım 5 haftada 4 daha alırım ben 😔ya iştahsızlık yaşayanlara imreniyorum resmen oğlum var 2 buk yaşında yemeyince ısrar dahi etmiyorum gören de şaşırıyo çocuk zayıf yine de zorlamıyosun diyolar😂ben çok çekiyorum bu iştahımdan

ikiz için 1700 iyi değil mi bu haftada bizim en son 1200 gr dı. Protein atılımı çok olduğu için bebek kilo da almıyor 1,5 - 2 arası doğsa şükredecek hale geldim tabi erken doğum riskim çok yüksek benim baya sıkıntım var
Ne bilim doktorum1700 olan için iyi 1550 olana eh dedi ama kiloya takılmıyo sularının durumu önemliymiş söylediğine göre . Ben kendi açımdan korkuyorum 2 kiloluk bebeği nasıl giydirip yıkıycam 😅

Fotoğrafı internetten buldum.Bende fıtık yok ama kas spazmı var belim ağrıyor.Eğer düz bir şekilde yatarsam ağrım çoğalıyor ben de fotoğraftaki gibi yastıkları üst üste koyup yarı oturur biçimde yatıyorum.Tabi yüksekliğini kendi rahatlığıma göre ayarlıyorum.Yatakta değil açılmamış koltukta yatıyorum belimi de koltuğun açılmamış kısmına dayıyorum.Koltuğun her iki tarafına da yastık koyuyorum bir tarafım uyuşunca kalkıp diğer tarafa yatıyorum.Yatakta düz yatmaktansa böyle bir çözümle baya rahatladım.Deneyebilirsin.
onu deniyorum şuan Bi de belime sıcak su torbası koydum idare ediyorum etkisi oluyor teşekkürler 😊

Ne bilim doktorum1700 olan için iyi 1550 olana eh dedi ama kiloya takılmıyo sularının durumu önemliymiş söylediğine göre . Ben kendi açımdan korkuyorum 2 kiloluk bebeği nasıl giydirip yıkıycam 😅

yaa çok masum oluyorlar bi iki seferde alışıyorsun benim ilk kızım prematüreydi 1770 gr dı eve çıkardığımızda. Sadece bebeği kucaklama diye birşey yok altında 2-3 kat battaniyesiyle alıp koyardım... Büyüyorlarda işte zor büyüyorlar küçük olunca şimdi de bu kızım aynı riski taşıyor inşallah risk olarak kalır bu kez zamanında doğar

Kendini suçlama, yani evet dikkatli beslensen kendin için daha iyiydi de belki kilo almasan da fıtıktan dolayı bunlar olacaktı
Ben 8 kilo aldım ben de kilitleniyorum yani. Omurilik sorunlarından kaynaklanıyo
ben de zaten boyumdan dolayı rotoskolyoz da vardı fıtık da . Bebeğimin suyu ıyi dedi doktor bu arada sabah çok sevindim ona. 8 kiloya bile kilitleniyorsan o da sıkıntı ben 20 kiloda bittim yani Yerinde olmayı isterdim 8 kilo almış olsam Sevincimden havalara uçardım. Omurilik omurga bunlar çok sıkıntı rotoskolyoz da etkiliyor olabilir hafif derecedeydi zaten bendeki demekki kilo ile o da ilerlemiş

Geçmiş olsun, bence geceleri sık sık alarm kurup kalk ve biraz yürüyüp tekrar yat. Kilitlenmeyi belki önlersin. Doğum sonrasına da antrenman olur.
Benim de gergin omurilik sendromum var ve son bi haftadır kilitlenmeler başladı, sık sık pozisyon değiştirerek önlüyorum,sonraki haftalrda nolur bilmem.
geceleri 2 kere dönemiyorum toplamda :(

Kızlar kendimi çok stresli hissediyorum ikide bir nefesim kesilir gibi oluyor. Yarın arkadaşımın düğünü vardı İstanbul’da, hamileliğim iyi gidiyor zannediyordum ayın 20sine kadar şimdi işler baya değişti kendimi de çok iyi hissetmiyorum eşimde riske atamayız oralarda birsey olsa naparız diyor az değil 480 km ve tek araçla gidebiliyoruz. Baya stres oldum gitmek istiyorum arkadaşımı görmek istiyorum ama kendime güvenemiyorum arada kafam fln ağırlaşır gibi oluyor, zonkluyor. Siz olsanız naparsınız, bu arada bizim 6. Evlilik yıldönümüde yarın yani düğünle aynı gün 😢😢😢

Kızlar kendimi çok stresli hissediyorum ikide bir nefesim kesilir gibi oluyor. Yarın arkadaşımın düğünü vardı İstanbul’da, hamileliğim iyi gidiyor zannediyordum ayın 20sine kadar şimdi işler baya değişti kendimi de çok iyi hissetmiyorum eşimde riske atamayız oralarda birsey olsa naparız diyor az değil 480 km ve tek araçla gidebiliyoruz. Baya stres oldum gitmek istiyorum arkadaşımı görmek istiyorum ama kendime güvenemiyorum arada kafam fln ağırlaşır gibi oluyor, zonkluyor. Siz olsanız naparsınız, bu arada bizim 6. Evlilik yıldönümüde yarın yani düğünle aynı gün 😢😢😢
Ben olsam gitme ihtimalini bile düşünmezdim.
Tamam önemli bi gün olabilir ama senin sağlığın söz konusu, riskli gebelik geçiriyosun, kendini kötü hissediyomuşsun.

Merhaba ocak anneleri yazmasam da uzun zamandır sizi takip ediyorum..doğum yapanların yavruları inşallah en kısa zamanda toparlar evlerine döner..diğer annelere de sağlıklı rahat doğumlar diliyorum 💖..ben de şubatta doğuracam nasipse ikinci oğlum olacak..doktorum çalışabilir raporu için 31+0a randevu verdi 32+0 da çağırması gerekmiyor mu siz tam olarak kaçta aldınız raporu merak ettim

Bencede eşin haklı.erken doğum riskin var önemli olan sen ve bebeğinsin yolda bi şey olsa sonrasında kendini suçlarsın.eşinle evlilik yıldönümü için plan yap bence 😌

gitme yazık bebeğini de kendini de yorma . Uzak yok ne olacağın belli olmaz.... karnı burnunda zaten orda da rahat edemeyenilirsin yerinde olsam gitmezdim cnm

Ben olsam hiç riske atmazdım. Zaten riskli bir dönemdesin. Baya uzakmış. Yakın olsa bile gitme derdim. Önemli olan bebeğin şu süreçte. Artık son zamanlar. Kendini her şeyden korumalısın. Korumalıyız. Bu haftalara zor geldik. Arkadaşın zaten sana değer veriyorsa halden anlayacak, hatta gelme diyecektir.

Merhaba ocak anneleri yazmasam da uzun zamandır sizi takip ediyorum..doğum yapanların yavruları inşallah en kısa zamanda toparlar evlerine döner..diğer annelere de sağlıklı rahat doğumlar diliyorum 💖..ben de şubatta doğuracam nasipse ikinci oğlum olacak..doktorum çalışabilir raporu için 31+0a randevu verdi 32+0 da çağırması gerekmiyor mu siz tam olarak kaçta aldınız raporu merak ettim
Cnm ben 32 + 1 im şuanda. Bugün çağırdı doktor rapor için ve gittim çalışabilirraporu aldım doktor bana çalış ama ayakta gezme sadece bebeğin aşırı aşağıda dedi. Sen 32 nci haftada gitmelisin yoksa izne de erken ayırırlar bir hafta kaybın olmasın... bugün raportöre sordum çalışabilir raporu alıyorum ama hadi Bi aksilik oldu rahasızlandım erken kapatabilir miyim raporu dedim. Cumartesi günü rapor açtığın için sadece cumartesi günleri içinde çalışamaz raporu alabilirsin artık sistem başka gün dışında almana izin vermez dedi.... yani raporu aldığın gün önemliymiş. Bence riske atma git 32 de

onu deniyorum şuan Bi de belime sıcak su torbası koydum idare ediyorum etkisi oluyor teşekkürler 😊
Rica ederim inşallah daha fazla faydası olur,ama fotoğraftaki gibi sırt üstü yatma yan yat çünkü sırt üstü yatınca karnımızdaki ağırlık daha fazla baskı yapıyor koltuğa sırtını daya.Ben gece de koltukta yatıyorum yatakta yatmıyorum 😞

Yok ya 2 kilo doğsalar giden en fazla 6 7 kilo olur gerisi bende kalır ki daha 32. Haftadayım 5 haftada 4 daha alırım ben 😔ya iştahsızlık yaşayanlara imreniyorum resmen oğlum var 2 buk yaşında yemeyince ısrar dahi etmiyorum gören de şaşırıyo çocuk zayıf yine de zorlamıyosun diyolar😂ben çok çekiyorum bu iştahımdan
sana katılıyorum ben de elimden gelse dünyayı yiyeceğim sanki yemek yemek için yaşıyor gibiyim eşimle bu konuda ruh ikizi gibiyim... ikimizde pofidik ayıcık olduk evlendikten sonra. 62 ile evlendim ben düşünün aldığım kiloyu şuan 93 üm. İştahı olmayanlara ben de hayranım. Çok şanslı o pıtırcık arkadaşlar . Ben öyle olamadım ne yazık ki. Alayına isyan ☺️☺️☺️ Bu arada beslenme öğretmeniyim ben gastronomi 😂😁🤣😘 .. yiyecek içecek öğrt 😁😍 istesem de yemekten uzaktan duramam. Bi de her gün diyet dersleri veriyorum en komiği de o oldu tabi kilo alma sürecimde .

Back
X